FLASK_A
|
IZVIRNO SPOROČILO: zmajama Zoja, mogoče bi bilo pametno, če se bo seveda tvoj strinjal s tem, da gre če je možno s psom v šolo. Moj je šolan in je kar priden, uboga pa samo mene, ki sem hodila z njim v šolo. Sicer še je mlad, komaj leto in pol star in je še ful igriv, pa še vedno skače gor če kdo pride in ga ne morem umirit. Je pa skos v stanovanju, ven gre samo na potrebo pa kak sprehod zdaj poleti, tak da svinjarije ni. Mene pa ena druga stvar muči, čeprav je že nekak navajen na otroke, pa je problem ko kje sliši, al zunaj al na televiziji, kako otrok joka, takoj začne lajat in se bojim da bo isto ko bo bebi ponoči začel jokat, bo on tak lajal da bo malega čisto zbudil. Upam da mi bo počasi uspelo ga malo umirit glede lajanja. Drugače pa je res treba psu postavit meje, najboljše že ko še je mlad, ampak tak kot so nam v šoli povedali, noben pes ni prestar, da bi ga lahko naučil kje so meje. Psu moraš pokazat, da si ti gospodar, da si ti nad njim, ker kak bo pri eni stvari on zmagal, tak je fertig, je že nad tabo in to veselo izkorišča. Ful si dobro napisala! Čeprav dvomim, da bi hotel njen mož v šolo s psom- ker taki ljudje ponavadi mislijo, da delajo vse prav (čeprav ne), pa jim šola ne koristi. Ne sprejemajo nasvetov drugih (če še žene ne posluša ). Lajanje je pa ful šit, ja. Nimaš kaj narest Za malčka je najboljš, da podnevi spi v čimvečjem hrupu (v sobi, kjer je radio, ljudje,...) Potem dojenčka take stvari manj motijo tudi ponoči, ko spi umirjen v svoji sobici. To boš imela dvojno budnico- jok otrokain še lajež Ajejejej...