|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2009
3.4.2009 12:39:35   
Sanikaa
Hvala za pojasnilo. sem se že zmenila z ginekologom :)

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3376
3.4.2009 12:52:58   
Flora2
IZVIRNO SPOROČILO: Sanikaa

Porodniško nadomestilo: Njih za izračun zanima zadnjih 12 dohodkov na katere so plačani prispevki (bruto dohodki) v našem primeru so to dokodki od junija 2007 do maja 2008, če prošnjo dajete v juniju. Po spominu..za tiste mesece ko nisem imela prihodke so mi uzeli v izračun pol minimalne plače v Sloveniji za tisto leto. To je bilo leta 2005 zdaj je mogoče kaj drugače ..še ne vem.

Tole je pa meni mal čudno, za višino porodniške se gleda junij 2008 do maj 2009.

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3377
3.4.2009 13:13:05   
Sanikaa
sorry pomešala sem letnice od  junija2008 do maja2009 prav imaš!

(odgovor članu Flora2)
Neposredna povezava do sporočila: 3378
3.4.2009 13:28:10   
Flora2
No to je pa že boljš, ker sem se kar mal ustrašila, ker bi bil znesek moje porodniške občutno nižji v tem primeru.

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3379
3.4.2009 13:32:06   
Sanikaa
Flora mi prosim razložiš kako se prenese v okvirčku sporočilo in se potem komentira. Sem precej sveža tukaj in vidim da ti to uporabljaš :) lp

(odgovor članu Flora2)
Neposredna povezava do sporočila: 3380
3.4.2009 13:49:24   
Flora2
Zgoraj kjer izbereš 'odgovor', izbereš 'citiraj' in se ti v okvirčku prikaže citirano besedilo, znotraj besedic QUOTE lahko besedilo spreminjaš kot ti paše, nato pa pod besedilo oz. pod besedo QUOTE napišeš svoj post.

Upam da ti je jasno, če ne pa kar vprašaj.

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3381
3.4.2009 13:57:00   
Arwen
Helou! Kako ste kaj? Se veselimo vikenda, a ne?user posted image Pri nas je danes tako mirno, da se kar malo dolgočasim.user posted image Se prav pozna, da je petek in da so že vsi na off.user posted image  
simonalokar - jaz žal nimam kake eksotične ideje za zajtrk. Zjutraj jem več ali manj enako, ker se mi mudi v službo, se pravi ali jogurt z musliji ali pa kruh z marmelado. Za vikend si pa privoščim jajca na oko s čebulo in curryjem.user posted image
Ali pa kakšne ribe z zelenjavo, sir, med ali pa kakšen namaz. Aja, pa žgance tudi večkrat naredim za vikend, koruzne ali ajdove. Potem je pa že počasi konec idej…user posted image Pred zajtrkom pa za vikend obvezno naredim še sadno kašo za vitaminčke.user posted image

Muca83 – ful luštne nalepke za na steno.user posted image Upam, da meni moj umetniški vikend slikanja na steno vsaj približno uspe, drugače bom šla tudi kar v trgovino po tele nalepke.user posted image

Mi smo pa plenice v Hoferju kupovali, so malemu najbolj ustrezale, cena je bila pa tudi ugodna.

Sams – jaz bom pokoristila cel letošnji dopust pred porodniško, ker drugače propade. Da bi pa prenesla del porodniške naslednje leto na moža pa tudi ne upam tvegat, ker že tako ali tako imajo vsak mesec neke nove projekteuser posted image in težko dobi dopust oziroma ga ne more vnaprej planirat. Upam, da mu uspe priti vsaj k porodu. user posted image

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3382
3.4.2009 14:06:47   
Sanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Flora2

Zgoraj kjer izbereš 'odgovor', izbereš 'citiraj' in se ti v okvirčku prikaže citirano besedilo, znotraj besedic QUOTE lahko besedilo spreminjaš kot ti paše, nato pa pod besedilo oz. pod besedo QUOTE napišeš svoj post.

Ok tko nekak :)

(odgovor članu Flora2)
Neposredna povezava do sporočila: 3383
3.4.2009 14:07:38   
Sanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Sanikaa

IZVIRNO SPOROČILO: Flora2

Ok tko nekak :)

Hvala :)

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3384
3.4.2009 14:08:28   
Flora2
Tkole jauser posted image .
Malenkost user posted image

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3385
3.4.2009 14:11:38   
Flora2
IZVIRNO SPOROČILO: Arwen

Muca83 – ful luštne nalepke za na steno.user posted image Upam, da meni moj umetniški vikend slikanja na steno vsaj približno uspe, drugače bom šla tudi kar v trgovino po tele nalepke.user posted image

Mi smo pa plenice v Hoferju kupovali, so malemu najbolj ustrezale, cena je bila pa tudi ugodna.

Arwen meni je tole slikanje slišat prav super, sam kaj ko sem jaz tak antitalent za slikanjeuser posted image , če ne prosim preveč daj kakšne slikice prilepi ko boš narisala.

(odgovor članu Arwen)
Neposredna povezava do sporočila: 3386
3.4.2009 14:17:03   
levček1
Hello punce!

Danes vidim da ste se razpisale o bolniških in je super ideja da lahko prepustiš del porodniške možu, pa ste skupaj doma. Ampak jaz žal tega ne morem, ker sem na bolniški od januarja, ker sem imela v preteklosti dva splava, tak da sem sedaj iz preventive doma, tako, da če letos ne bom izkoristila dopusta, mi ga drugo leto pol propade, ker nisem v tem letu še sploh nič delala. Tak, da uživam doma in se posvečam sebi in počivam.
Sedaj, ko mi je pa že malo dolgčas, sem se pa odločila, da je ravno pravi čas, da diplomiram, časa imam dovolj da  napišem, dipolmo tak da si bom čas zapolnila z tem!

Kar se komisije tiče, jaz nisem imela nobenih težav, preglede imam na 6 tednov, ginekologinja mi napiše predlog in ga nesem svojemo zdravniku. Ni treba 1 teden prej, meni sedaj poteče 09.04.09, svojega zdravnika pa imam 07.04.09 in takrat bo napisal predlog in ga poslal na komisijo.

Želim vam lep vikend, pa upajmo da bo res sončen kot ga napovedujejo!user posted image

Stisniti svojega srčeka v objem je največja sreča!!

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3387
3.4.2009 14:27:15   
levček1
Aja pa še to, čas mi poteka dokaj hitro!
Na začetku sem si skoz trebušček gledala v želji pa kdaj bo že vidnen, pa kdaj bo že kaj zrastel,...
Sedaj se mi pa zdi, da je kar naenkrat zrastel in je tak lepiuser posted image

Stisniti svojega srčeka v objem je največja sreča!!

(odgovor članu levček1)
Neposredna povezava do sporočila: 3388
3.4.2009 14:44:11   
Sanikaa
:) V prvi nosečnosti sem  tudi jaz komaj čakala trebušček in vsi so me spraševali ..in kje je trebuh? zdaj drugič pa je takoj padel ven :) in se mi zdi kar večji.. A nismo mi ženske čudež..kaj vse telo prenese in se sproti spreminja :) In potem vse nazaj...

(odgovor članu levček1)
Neposredna povezava do sporočila: 3389
3.4.2009 15:01:13   
šivilja
Sanikaa jaz tudi delam v nevarnem okolju (medicinski laboratorij), a to komisije ne zanima, ker je to stvar delodajalca, da ti zagotovi varno delovno okolje. Tega za komisijo raje ne omenjaj, ker so alergiči. ZZZS ti plačuje bolniško zaradi zdravstvenih razlogov, zaradi vplivov okolja ali dela pa ti mora zagotoviti pogoje delodajalec. če tega ne more, si v skrajnem primeru doma in prejemaš plačo (to je zelo ekstremen primer). Ginekolog ti naj čim bolj izčrpno napiše diagnoze in razloge, je pa boje malo prej vložit, ker res nekaj časa rabijo in je potem zoprno, če ti zavrnejo, ti si bila pa doma.

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3390
3.4.2009 15:21:26   
modrasmotka
maš prav hel32 najprej ti ginekolog da napotnico za os.zdravnika.po enem mesecu ko sem imela zopet kontrolo mi je ponovno moral na bel listek neki načorglat (če pa nisem znala prebrat ka je sploh napisu)da sem nesla k os.zdravnici ona je napisala nek list da ga bo poslala na komisijo.sedaj pa čakam na odgovor.čeprav nimam izkušen z tem in sploh nevem kako to poteka pa zakaj komisija upam da bodo odobrili ker me res križ boli pa še za strojem delam na normo in ne morem več delat.
upam da so tam na komisiji mal bolj človeški kot pa v parlamentuuser posted image .
drgač se pa opravičuujem ker se ne oglašam tako pogosto mam doma crkjen računalnik pol pa kojker se da letim k sosed da se mal javim
lp

(odgovor članu šivilja)
Neposredna povezava do sporočila: 3391
3.4.2009 15:23:08   
Sanikaa
Šivilja hvala, jaz sem v ambulanti z pacienti. Saj do dva tedna nazaj sem samo bruhala in zgubljana na teži...nisem imela moči delat in sem povedala da bom izkoristila dopust. Zdaj je na ginekologu , jaz upam da bo znal kaj napisati :)  

(odgovor članu šivilja)
Neposredna povezava do sporočila: 3392
3.4.2009 16:30:06   
Tanchy
Meni je splošna zdravnica že v naprej povedala, da komisija za daljše porodniške kar precej komplicira in ne daje kar tako bolniške. Kar je seveda prav.
Me pa zanima kako je s tem, če ima katera težave kot so slabosti (ne bruhanje), vrtoglavice in podobno, ker to niso fizični dokazi? Verjetno ginekolog napiše "fizične" dokaze na potrdilo ali kako?

Najlepše je živeti za svoje otroke!

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3393
3.4.2009 17:31:54   
Joob
Tanchy,
jaz sem na bolniški že 1,5 mesca, ker sem imela zelo nizek pritisk (beri 70/50) in vsakič ko sem bila na pregledu pri G, sem imela kot zanalašč normalen pritisk...ampak se nisem neki glih ozirala na ta pritisk, ker sem se počutila čist ok, bila sem samo kar naprej zaspana in sem in tja se mi je malo zavrtelo...moje delo v sluzbi je pisarniško + terensko...potem sem pa v sluzbi padla skupaj, tako, da tudi nisem imela nekih fizičnih dokazov...glede na mojo zgodovino nosečnosti (2 neuspeli nos.), pe je G takoj napisala priporočilo za bolniški stalež do poroda in komisija mi je sedaj podalšala bolniško do sredine maja.  Sedaj se mi pa že cca 1 mesec ful vrti, tako, da sama sploh nikamor ne grem...vedno samo v spremstvu, ker me je strah, da bi zopet izgubila nezavest.

Velik problem spremeni v majhnega, majhnega v nikakršnega....

(odgovor članu Tanchy)
Neposredna povezava do sporočila: 3394
3.4.2009 17:50:37   
Joob
Oh kokoš kaj sem napisala v zadnjem stavkuuser posted image user posted image user posted image ...se pardoniram...napisat sem hotla, da me je strah, da bi spet padla v nezavest.user posted image

Velik problem spremeni v majhnega, majhnega v nikakršnega....

(odgovor članu Joob)
Neposredna povezava do sporočila: 3395
3.4.2009 20:51:19   
eee35
Vidim, da danes samo resne teme, upam, da te, ki so na bolniški, bojo lahko ostale, te, ki bi morale jo dobiti, pa jo bojo res...
Jaz upam, da mi ne bo treba - ne zaradi same bolniške, oki, priznam, da vsak dan mi je težje vstati iz postelje v službouser posted image - ampak ker bi to pomenilo neke zdravstvene težave...Raje premaknem svojo leno rit, samo, da je vse kul. Tako, da držite se punce!user posted image
Mojuser posted image je šel na pir, pojma nimam kdaj pride, lahko vsaj gledam vse kriminalne nanizanke, ki jih drugače ne mara, pa jamrauser posted image .
user posted image danes tudi ni preveč brcal, včeraj je začel zvečer, ko sem se glih udobno namestila v postelji....

(odgovor članu Joob)
Neposredna povezava do sporočila: 3396
3.4.2009 21:00:26   
Muca83
Meni je pa trebuh zrastel, se mi zdi, da kar čez noč user posted image Pred nekaj dnevi je bil obseg 95 cm, danes zmerim pa kar 99 cm. Očitno je po 20. tednu res tako, kot bi kvas jedel user posted image Najbrž se bodo tudi kilogrami začeli kaj večati.

Pred dvema dnema mi je pa moj dragi zmontiral v avto varnosti pas za nosečnice, tistega, ki ti pas spelje pod trebuščkom, da ni pritiska na trebuh, če bi se kaj zgodilo. Še katera uporablja?

(odgovor članu Joob)
Neposredna povezava do sporočila: 3397
3.4.2009 21:08:31   
eee35
Pa sem si ga tudi jaz zmerila - skoraj 91 cm. Pojma nimam, kako hitro to gre, zgledam, kot bi pogoltnila žogo...
Pasu za nosečnice nimava, sploh nisem vedla, da obstaja neki poseben.

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 3398
3.4.2009 21:14:58   
sasa84
Arwen, hvala. Zdaj je že par dni OK ali pa ne opazim toliko. Takrat me je pa kar malo panika zgrabila. 1.user posted image  in mi je vse novo in zanimivo in čudno in ful fajn...user posted image v glavnem, dogaja. Mi je pa fajn, če mi pomagate z nasveti al pa če me sam pomirite.

(odgovor članu Arwen)
Neposredna povezava do sporočila: 3399
3.4.2009 21:45:07   
sasa84
Jaz sem že kar splanirala dopust - 3/4 ga bom izkoristila direkt pred porodniško (21.7.), ostalih nekaj dni bom pa porabila za posebne primere - pregledi pri ginekologu, osebni zdravnici,...Takrat gremo tudi na morje. Komaj čakam!user posted image Bi pa šla že prej na bolniško, če bi se dalo, ker me delo s strankami tok živcira, da je za znoret+slabi pogoji+dela mamo ful zadnje čase+delam v izmenahuser posted image  Prav muka mi je it v službo. Ampak bomo morali kar potrpeti zgleda...
V dobrem tednu se mi je že ene parkrat ulila kri iz nosa. Sm brala, da to ni nič nenavadnega, sam mene ful moti. Pol pa letam okrog z robčki zatlačenimi v nosuser posted image  Upam, da me ni kakšna stranka vidlauser posted image  k bi si mislna, da sm prismojena.

(odgovor članu sasa84)
Neposredna povezava do sporočila: 3400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.