draja
|
Uf same zanimive debate zadnje dni . Porod prvič sem rodila v PO, čeprav sem iz LJ. Dobila sem tudi EA, čeprav se še nisem skoraj nič odprla, ampak so mi jo dali, ker se mala po vsakem popadku dušila in ji je utrip močnooooo padal, EA pa izboljša pretok preko popkovnice. No, hvala bogu za mojo odločitev za PO in EA, saj so se skoraj takoj po vstavitvi EA odločili za urgentni CR in tako mojo deklico še pravočasno spravili na svet (imela je ovito popokovino okrog vratu in bila je totalno zagozdena, tako da se nikakor ne bi mogla roditi po naravni poti) jaz pa sem bila lahko po zaslugi prej vstavljene EA med porodom budna, pa še mož je bil zraven, tako da sva lahko vseeno doživela trenutek rojstva najine pupe . Spomini na porod so kljub vsem zapletom enkratni! Ena je spraševala glede vstavitve same EA. Načeloma jo vstavijo, ko si odprta 3-4 cm. Moraš se usesti in se fino naprej nagniti, da se razširijo prostori med vretencami (s tem sem imela sama kar težave, sem bila mal nerodna). In ja vstavijo ti med popdaki, s tem da počakajo da popadek mine, ker morašbiti čisto pri miru. Ali vstavitev kaj boli? Hm, mene je malo zapeklo, pa čutila sem kateter kako gre noter, to je pa tudi vse. Potem pa po parih minutah blaaaaaženo stanje brez bolečin, čeprav so popadki še naprej šopali . Zdaj v drugo imam možnost izbrati CR, vendar si zelo, zelo želim roditi naravno. Spet bi rada rodila v PO, samo še nisem čisto odločena zaradi starejše hčerkice, da se ji ne bo treba vozit v Postojno na obisk. Bomo še videli. Če bodo rekli, da mora biti spet CR, grem pa verjetno kar v LJ. Previjalna jo imam v spalnici, ampak jo uporabljam le kot omaro za oblekice. Previjamo se še vedno na previjalni podlogi na pralnem stroju v kopalnici, čeprav komaj še spravimo ritko gor, noge pa visijo dol . Ampak je tako praktično,ko imam vodo in vse pri roki, da se mi ne da drugače. Na postelji pa tudi jaz nikoli nisem mogla previjat - me takoj križ zagrabi. vila MaLina jaz sem se v prvi nsoečnosti zredila 19 kg,pa mi nikoli ni nič rekla moja G, zdaj v drugo pa mi "teži", ker se do prejšnjega pregleda nisem še nič zredila . Nič ne skrbi, vse je ok, verjetno je res le voda. Pa tudi če ne bi bila - pri meni v prvo ni bila voda, pa sem imela leto po porodu, brez kakršnekoli diete ali hujšanja, -2 kg . planinc1978 dobrodošla med nami Bety11 madona kakšen zajtrk si nam postregla . A na dom tudi dostavljaš ? Sem spet lačna postala
|