|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčice 2009
2.4.2009 7:23:09   
Čebel@
user posted image

no še zajterk vam postrežem:user posted image

(odgovor članu cita)
Neposredna povezava do sporočila: 2101
2.4.2009 7:29:57   
Čebel@
na bejba me je danes spet čisto presenetila:spala je od 22.30-4.00,sem ji dala dudo in je potegnila še eno urico tko da se je tudi mami naspalauser posted image user posted image user posted image user posted image
jutri greva do župnika da jo vpiševa za krstuser posted image user posted image user posted image .......upam da se bo danes kej sončka pokazalo-pobožne željeuser posted image

no vam vseeno enga sončka damuser posted image

user posted image ........obe s Hano vam želiva lep dan user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil majchy23 -- 2.4.2009 7:31:35 >

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 2102
2.4.2009 9:01:52   
Pupka
Jutro, čveke!
Mal sem preletela...
Sicer pa me nič ni blo, ker je bil moj pr meni.

Naš Rene že skor en teden spi do 5 zjutraj. Nazadnje pa ga zvečer nahranim ob 20.00 ali ob 21.00. Se tudi jaz naspim zraven, če grem z njim- sam kaj ko ponavadi še tuširanje pa mal na računalnik... Zdaj 3 dni pa sem tak slabo spala, ker sva se z mojim cartla.

Ob 8. sem nahranila Reneja, pol je podrl kupček, mi zapal na rokah in zdaj v postelji nina naprej- kak dolgo še bo!

Smo pa meli v torek posvetovalnico- je zdrav in težek že 6100g merila ga pa ni.

Mi je P povedal še glede hranjenja, ker sem rekla da poliva.
Pr 2. mesecih bi naj otrok popil 900 ml na dan in ne več kot 90- 110 na obrok.
In pol sem povedala da je jedel na 4 ure nekje po 130 na obrok, in da spi celo noč, je takoj rekel da je to premalo za takšnega otroka, in da mra jest na 3 ure, če se ne zbudi, ga je treba budit.

Ampak Rene čist dobro pridobiva na teži, na obrok mu ne dam nekaj dosti preveč kot je rekel, če mu dam 130. Je pa res, da v celem dnevu to nanese mal manj, če ga hranim 5x. Ponoči ga sigurno ne bom budila. Bom pa probala gledat, da ga čez dan nahranim večkrat.

Sam da dobro rastemo.

Sem vidla tudi slikice vaših sončkov, so luštkani.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za vse bolne user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

Izobrazba ni dovolj, treba je tudi razumeti!

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 2103
2.4.2009 10:08:25   
Onasiss
[/quote]

Sem prebrala, hvala za link.
Edin napisala si da je vnetje spodnjih dihal... Kokr sem jst tle prebrala ta virus sicer napada zgornja dihala, če pa otrok nima sreče pa gre še na spodnja dihala. Ker naša ma tud pljučka ok, ma vnetje zgornjih dihal.
Ma jst upam da bomo počas ratal zdravi, sem že prov paničnauser posted image
[/quote]

Ja maš prav. Sam tale RSV se res kruto sliši. No sam da ima pljučka o.k. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  No pa enauser posted image user posted image da bodo naši user posted image user posted image  čimprej zdravi.

Smo imeli dokaj pestro noč. Je sicer spala od 10-ih pa do 3, potem pa se je zopet zbudila ob 6 ampak je imela tako zamašen nosek, da sem ji z aspiratorjem take muce ven vlekla, da je kar groza, sploh ne vem kje vse to ima. No potem je bilo pa bolje, je zaspala in še vedno spi.

NASVET: birdy in ostale ki imate probleme z noski, sicer res  ne smemo dajati operil svojim malčkom do enega leta, ampak če ga zmešamo s fiziološko v razmerju 1:1, pa mu lahko damo, tako, da jaz sem moji naredila to mešanico (sem dala malo več fiziološke) in lahko vsaj normalno spi!!! Tako mi je svetovala pediatrinja.

So what....

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 2104
2.4.2009 10:13:50   
tanci29
IZVIRNO SPOROČILO: mlea

IZVIRNO SPOROČILO: tanci29

urša-to je cepljenje za oz.proti pnevmokoki bakteriji, največkrat povzroča vnetje ušes ali v najslabšem primeru ampak to je res zelo redko meningitis, glede na to da ga je glih naš erik fasal bom preventivno cepila oba, čeprav je res zelo malo malo možnosti da se kaj takega ponovi, je pa samoplačniško.
prej nisem nikoli razmišljala da bi dala cepit, ampak ko vidiš kako huda in nevarna bolezen je to pa raje ne reskiram več.
sej vas nočem strašit. če je pravočasno odkrit kar ponavadi je ga pozdravijo brez posledic
[/quote

Ej tanci29 vnetje uses je dejansko samo posledica prehlada je pa res, da ga povzročajo mikroorganizmi, ki preidejo v uho. To ša še ne pomeni, da ga povzroča pnevmokok. (ta velik je imel tudi po cepljenju proti pneumokoku vneta ušesa in to 2x!!!)

Ni pa vedno samoplačniško - moj Vito je imel že 3x plučnico in zaradi tega spada v rizično skupino, kar pomeni, da nam stroške cepiva krije zavarovalnica.

Bom pa cepila tudi mojo princesko.

hej mlea hvala k si me popravila, sem mal čudno napisala, nisem mislila da potem cepljenje prepreči vnetje ušes. so pa vneta najverjetneje v blažji obliki. vnetje  lahko povzroči pnevmokok eden izmed, ni pa to edina stvar zaradi česa pride do vnetja ušes. jaz sem tako napisala ker smo se ravno menile o pnevmokoki

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 2105
2.4.2009 10:26:47   
Onasiss
Ja sej vem, soryuser posted image  k sem te popravila. Sam malce čudno je pisalo. Važn je namen in da so naši user posted image user posted image  zdravi.

So what....

(odgovor članu tanci29)
Neposredna povezava do sporočila: 2106
2.4.2009 10:47:44   
Čebel@
pupe moje,pobiram predloge kaj naj mojmu kupim za prvo obletnico poroke-kaj ste jim ve dale?

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 2107
2.4.2009 10:52:26   
birdy
Jutrouser posted image  Kako gre?
No, naša noč je bla precej slaba, Kristi je ful kašljala tko da nekak že pričakujem da gremo dons spet na vrazovga.user posted image  Mal me je strah da ni kak laringitis.
Zdej bom šla pa mal jest, če bomo mogl it slučajn od zdravnika v ljubljano.
Lepo se imejteuser posted image  in se beremo ko se...

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 2108
2.4.2009 10:54:52   
Maksi1
Katjuša - hvala za odgovor. Bom upoštevala, kar si napisala.

Majchy - jaz sem mojega za 1. obletnico peljala na dobro večerjo in zdraven sem mu dala eno kartico, da je upravičen do enega dobrega praskanja po hrbtu (sem jo našla v papirnici). Kar je z veseljem še tisti dan izkoristu. user posted image

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 2109
2.4.2009 10:55:52   
Čebel@
birdy.....jaz res upam da ni laringitis......bom držala pestke zate in kristi....dobro opraviteuser posted image user posted image

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 2110
2.4.2009 10:57:40   
Čebel@
IZVIRNO SPOROČILO: Maksi1

Majchy - jaz sem mojega za 1. obletnico peljala na dobro večerjo in zdraven sem mu dala eno kartico, da je upravičen do enega dobrega praskanja po hrbtu (sem jo našla v papirnici). Kar je z veseljem še tisti dan izkoristu. user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Maksi1)
Neposredna povezava do sporočila: 2111
2.4.2009 11:10:51   
brkn83
Pozdravljene.

Mi smo se lepo naspali, sedaj tudi najedli, drugače pa zdej lepo bedi.

Majchy - js sem mojmu za 1 obletnico povedala, da sem noseča-. Mislim, da je bilo to lepo darilo, čeprav test sva pa delala potem 10 dni kasneje. Drugače pa sva si privoščila savno in jacuzzi, ter potem šla na eno tortico in domov.

2.6.2007 - sva si rekla usodni DA
4.2.2009- smo dočakali našega novega družinskega člana- Nika

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 2112
2.4.2009 11:19:43   
Čebel@
brkn......jaz upam da mu ne bom rekla da sem user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ideja o savni mi je pa všeč......samo bova rabila varstvouser posted image bo babi merkala

(odgovor članu brkn83)
Neposredna povezava do sporočila: 2113
2.4.2009 11:22:49   
simonakr
jutro punceuser posted image user posted image

kriza pa tale vreme, čakam da se mal zjasni oz da vsaj neha padat ker morm v Kranj po plenice v millerja. Tiste ki ste iz tam kakšno je vreme, a pada? tamala je pa ful zmatrana pa noče spat. samo crkla se.

Tista ideja z praskanjem je dobra, pa savna tud - komej čakam da spet greva!

"Nihče ni nikoli tako visok kot tedaj, ko poklekne k pomoči potrebnemu otroku."

RDEČI NOSKI

19.2.2009 se je rodil naš škorček Larisa

(odgovor članu brkn83)
Neposredna povezava do sporočila: 2114
2.4.2009 11:40:35   
Dan,

na hitro se pofočkam nimam ne volje in ne energije za rač.sedetuser posted image user posted image pač tale vreme me totalno ubijauser posted image res me glava boli tečna sem no ne sam jaz Lia tuduser posted image user posted image user posted image velja pa samo mama smo ugotoviliuser posted image zdej že ate skor ne več se vidi da je mami skoz doma in jo kr naprej neki žulim smo mel obiske pa jo je držala moja botra pa od botre hčerka pa ni veljalo mami prime tišinauser posted image user posted image user posted image user posted image ...ja pač kaj morem je pa pač po mami jaz sem bila totalno ista dokler so me nosli pr men ni bilo važno kdo sem bila tih ko miš ko pa so me odložli pa sirena huj ko pa tista ob sobotahuser posted image user posted image user posted image user posted image ...pol pa se naj čudim po kom je scartana ja halooo po mamicicuser posted image user posted image user posted image  s čim se hvalim da jo morem skoz nost če mi katera zavida mogočeuser posted image user posted image ...mal heca..

no grem kavico spit komentirala pa vas ne bom ker si tk in tk nč ne zapomnem po porodna pozabljivostuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sej če druga ne znajdem se...sam res a ste ve tud fulll pozabljiveuser posted image user posted image

Sanje nikoli ne zasovraži pa četudi se ne uresničijo...

Laura 26.07.1999
Lia 06.02.2009

(odgovor članu simonakr)
Neposredna povezava do sporočila: 2115
2.4.2009 11:58:14   
Katjusa
IZVIRNO SPOROČILO: Pupka

Jutro, čveke!
Mal sem preletela...
Sicer pa me nič ni blo, ker je bil moj pr meni.

Naš Rene že skor en teden spi do 5 zjutraj. Nazadnje pa ga zvečer nahranim ob 20.00 ali ob 21.00. Se tudi jaz naspim zraven, če grem z njim- sam kaj ko ponavadi še tuširanje pa mal na računalnik... Zdaj 3 dni pa sem tak slabo spala, ker sva se z mojim cartla.

Ob 8. sem nahranila Reneja, pol je podrl kupček, mi zapal na rokah in zdaj v postelji nina naprej- kak dolgo še bo!

Smo pa meli v torek posvetovalnico- je zdrav in težek že 6100g merila ga pa ni.

Mi je P povedal še glede hranjenja, ker sem rekla da poliva.
Pr 2. mesecih bi naj otrok popil 900 ml na dan in ne več kot 90- 110 na obrok.
In pol sem povedala da je jedel na 4 ure nekje po 130 na obrok, in da spi celo noč, je takoj rekel da je to premalo za takšnega otroka, in da mra jest na 3 ure, če se ne zbudi, ga je treba budit.

Ampak Rene čist dobro pridobiva na teži, na obrok mu ne dam nekaj dosti preveč kot je rekel, če mu dam 130. Je pa res, da v celem dnevu to nanese mal manj, če ga hranim 5x. Ponoči ga sigurno ne bom budila. Bom pa probala gledat, da ga čez dan nahranim večkrat.

Sam da dobro rastemo.

Sem vidla tudi slikice vaših sončkov, so luštkani.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za vse bolne user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

pa kaj imate to za ene Puser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image naš je tolk pojedu pr 1 mesecu zdej pa je po 160 na obrok sam bolj poredko imamo 5-6 obrokov dnevno...... noč prespi zaspi men 22 in 23 uro in spi do 5:30-6:30 in potem poje spet 160ml in spi do 9-10 ureuser posted image user posted image user posted image user posted image niti slučajno ga ne mislim budit dokler on lepo pridobiva na teži to ni potrebno.....
sploh pa da  mu dam zdej sam 90-130 ne bo nič spal  ampak se bo dru do naslednjega obroka

(odgovor članu Pupka)
Neposredna povezava do sporočila: 2116
2.4.2009 12:03:25   
Onasiss
Ja savna je fajn zadeva. Me pa nekaj zanima a greš vseeno lohka tudi že dojiš?user posted image  Ker men se že ko stopim izpod tuša vlije iz ziz. Mamo pa v načrtu it za prvi maj v Čatež in tam imajo fajn savna deželo pa bi si jo privoščila sam ne vem zarad  mleka?! Ne bi ravno imela mlekomet sredi savne.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

So what....

(odgovor članu cita)
Neposredna povezava do sporočila: 2117
2.4.2009 12:23:50   
Pupka
katjusa tudi jaz ga ne bom budila. kot sem rekla, na teži pridobiva, zdrav je in to je najbolj pomembno. Je pa res da poliva, zato je tudi rekel, da bi se naj tako hranili! In če preračunaš,
če tvoj poje 160 5x dnevno = 900 štima. user posted image Pr meni ni take računice, pa še vseeno- v enem mesecu je nabral slab kilogram- a ni to dovolj? KOlko bi naj?

Spi, lahko rečem, celo noč, kar je tudi super! Jedel je ob 8.00 in se je ob 11.00  zbudil, pa sva spet jedla in zdaj spet spi. Vsakič poje obrok narejen iz 120ml vode, kar nanese nekje 130ml.
Drugače pa saj veš kako je, vsak otrok je zgodba zase, in vsak P je prav tako  zgodba zase. Tako, da...
Zaenkrat je vse ok in vsi smo srečni user posted image user posted image

Izobrazba ni dovolj, treba je tudi razumeti!

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 2118
2.4.2009 12:24:57   
simonakr
Ej tega tud jest ne vem samo bimi pa ful pasala. Bom dug teden G vprašala, k mam glih pregled. pa pol povem

"Nihče ni nikoli tako visok kot tedaj, ko poklekne k pomoči potrebnemu otroku."

RDEČI NOSKI

19.2.2009 se je rodil naš škorček Larisa

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 2119
2.4.2009 12:34:53   
Katjusa
IZVIRNO SPOROČILO: Pupka

katjusa tudi jaz ga ne bom budila. kot sem rekla, na teži pridobiva, zdrav je in to je najbolj pomembno. Je pa res da poliva, zato je tudi rekel, da bi se naj tako hranili! In če preračunaš,
če tvoj poje 160 5x dnevno = 900 štima. user posted image Pr meni ni take računice, pa še vseeno- v enem mesecu je nabral slab kilogram- a ni to dovolj? KOlko bi naj?

Spi, lahko rečem, celo noč, kar je tudi super! Jedel je ob 8.00 in se je ob 11.00  zbudil, pa sva spet jedla in zdaj spet spi. Vsakič poje obrok narejen iz 120ml vode, kar nanese nekje 130ml.
Drugače pa saj veš kako je, vsak otrok je zgodba zase, in vsak P je prav tako  zgodba zase. Tako, da...
Zaenkrat je vse ok in vsi smo srečni user posted image user posted image

čist dojenček k pride iz porodnišnice naj bi pridobil nekje 30g dnevno sam pol ne mesec pa ni nujno da je cel kilogram mislim da je posdnja meja nekje pr 600-700g (ne me za besedo držat)

na škatli od hrane pa tako piše koliko lahko poje glede na starost in tud na nekaterih piše koliko glede na težo..... zdravniki majo pa neke svoje zamisli oz. so naučeni in mislijo, da more bit vse po knjigi čeprav vsi vemo, da v življenju je malo stvari po knjigi

(odgovor članu Pupka)
Neposredna povezava do sporočila: 2120
2.4.2009 13:08:50   
Onasiss
Ja, je pa res da jih mormo futrat, futrat in še enkrat futrat, da bojo veseli debeli, pol je pa kar naenkrat PREDEBEL  in spet ni o.k. Moj prvi je bil tam do 7 mesca kar bajsi pol ko se je pa začel gibat je pa začel izgubljat. Danes ima pa že nekaj mesec od 14 do 14,7 kg. Ne mormo it čez 15 kg.

Lejte punce dokler je otrok zdrav in pridobiva na teži (eni mal več drugi mal manj) je vse o.k.

So what....

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 2121
2.4.2009 13:12:53   
Čebel@
moja ima 3500g(mogoče že kakšen gram več) in poje 120ml,potem pa se ji  začne kolcat in malo polije......se mi zdi da čisto dovolj poje......drugače sem se pa naučila da je treba opazovat otroka in mama najboljš ve kdaj ima otrok dovolj oz-je še lačen.....jaz zdravnike že malo z rezervo jemljem.....se strinjam da dokler je otrok zdrav in lepo pridobiva na teži,potem že delamo nekaj pravuser posted image user posted image user posted image user posted image

katjuša imaš zsuser posted image

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 2122
2.4.2009 14:06:36   
MIHAILO
Ojla punce...nisem prisla do rr,ker je moj formatiral racunalnik...zdaj je urejen.No tako,pizzo smo lepo prenseli ni bilo krckovuser posted image ...sem potem vceraj takoj se hamburger in pomfri smazala,ku je pasalouser posted image user posted image ...malo fast fooda-hehe...Mi smo pri 4. kapljici ad3 in zaenkrat je se ok,eni pravijo,da nas bo pri 7. zacelo sraufati,meni se pa zdi ,da bi se vsaj zdaj ze kaj pokazalo al ne?user posted image ...Ajvy ja Mihailo je res temen proti meni ampak jaz sem vceraj malo zacela z solarijem,da boma istauser posted image user posted image
Vceraj smo se malo po planet tusu sprehajali,sem si sla kupit ene kavbojke pa majcko ati in Mihailo sta se pa vozickala okrog Wit boya men e pa trgovka dala 15 kavbojk v kabino ,sem bla cist mokra od probavanja...potem mi je pa ze alarm zazvonil(Mihailo) in sma letela v previjalnico ,da sem ga podojila...pestro je bilo

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 2123
2.4.2009 15:54:35   
Katjusa
na hitrco se vam javim ker čakam vsak čas na alarmuser posted image user posted image user posted image user posted image že kr dolgo spi....
delam neke viitke in skor nima časa dons za vas. komaj čakam na sončeka in da si prtegnem roke noge in vse na nekem lepem sprehodekuuser posted image user posted image user posted image

mela naš kih ma precej čez 18kg kak mesec nazaj je mel dobrih 18 zdej ga pa nisme nič tehtala in niti ne je tako veliko pa se mi zdi da je kr dobro zalit.... ma kak pa če bit kot ati in mamiuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu MIHAILO)
Neposredna povezava do sporočila: 2124
2.4.2009 18:26:09   
A in J
En lep pozdrav vsem skupaj....upam, da se me še spomnete... :) Vem, da se me Mihailo... :) in kako sta? Je mali priden? No, da še jst povem, da sem 18. 2. rodila fantka po imenu Jaka, 3470g in 51 cm. Rodila sem s carskim rezom, zato še vedno okrevam....še vedno ni tko k bi mogl bit. Ampak sej bo... :)
Vidm, da vse lepo pestvate in imate čist drugačne "težavice" kot takrat k sem jaz nazadnje sodelovala pri debatah. :)
Bodte lepo....

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 2125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  83 84 [85] 86 87   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Z dojenčkom na sprehod v zimskih dneh
Mnoge mamice se sprašujejo, ali lahko odidejo na sveži mrzli zrak z dojenčkom, za koliko časa in kako ga primerno zavaro...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?