glugluglu
|
IZVIRNO SPOROČILO: tims Samo na hitrco se oglasim. Prebrala sem vas, za komentirat sem pa že preveč zaspana. Bom šla kar v posteljo. Edino tole glede vročine. Če ima otrok vročino pod 38,5, naj ne bi bil preveč pokrit, ne oblečen. Če mu odgovarja, naj bi bil samo v lahki pižamci in pokrit z rjuhco. Če se sam spoti, se ga pač preobleče. Če pa je vročina nad 38,5, je pa fajn poskrbeti, da bi bilo v sobi okoli 19 stopinj, oblečen naj bi bil samo v majčko in nič pokrit. Z mlačno vodo otroka umivamo in ga ne obrišemo. Otroku bo pasal, ker ga bo hladilo, obenem pa mu ta postopek tudi zbija vročino. Če pa otroku to ne paše, pa ga lahko hladimo s hladnim zrakom (pahljanje). Skratka - otrok med vročino naj ne bi pokrivali. Če se ga pokrije, ga bomo še bolj pregreli. Joj, kako je pa to napisano? Upam, da se boste kej znašle s tega. Men sta to povedala dva Timova pediatra, prav tako pa so mi rekli tudi v P. Tega sem se vedno držala in vsakič je pomagalo. Pa spomnim se, da je v P. zraven Tima ležal fantek z vročino in ga je mamica pokrila, jo je sestra tok najurila, da je mama skor jokat začela. Je rekla, da to o švicanju so babje čenče, pomagajo pa nič, oz. naredimo še slabše, ker s švicanjem še dodatno zgublja tekočino in lahko še prej pride do dehidracije. Zdej pa grem. Lahko noč vsem. Jaz sem se držala tega kar si napisala za vročino nad 38,5, za manjšo vročino pa ne, vedno so bili normalno pokriti, se spotili, res je, da so veliko več pili, vedno tečnarim stem pitjem, vendar so se ponavadi hitro pozdravili. Nikoli se ni kar nekam vleklo. (moram potrkat, tok, tok ). Imata pa Mark in Nina itak lahke koutre že skoz tudi pozimi, to pa res, medtem ko jaz moram pa pozimi imeti toplejšega.
|