*Junona*
|
IZVIRNO SPOROČILO: NenaLena Dobro jutro, no dober dan drage babuške! Jaz imam že drugi dan otrdevanje trebuha čez cel dan in sem ful utrujena . Tako da sem danes tudi že odspala drugo rundo, saj se ponoči kar zbujam, se malo sprehodim do wc-ja, spijem malo vode ... Sem se danes zjutraj kar malo zasekirala, pa kako to, da mi ves čas otrdeva, toda očitno pač rabim več počitka. Tako da Junona "svaka ti čast" , da se lahko greš še generalke, jaz se mi zdi, da komaj hodim . L&L - Vso srečo pri CR, amnio pa naj bo čim manj boleč. detelja - Čestitke za čudež in vse (pre)potrebne vitamine . Zdaj pa samo drži pesti, da se bo tvoja rožica še lepo odpirala med porodom in bo šlo enako voljno tudi v drugo smer . Mene trenutno tako vse boli in tišči, da si niti pod razno ne predstavljam . Mislim, da bom tako kot Sonček85 kar lepo počakala na poporodno obdobje, ko bomo noter spravljali z obrestmi vred . olea - Porodni načrt sem spravila na 3 strani. Lahko ti ga pošljem, če želiš, samo na ZS mi pošlji tvoj mail, ker preko ZS se ne da pripet priponke. Tabletka dOr - Madonca, ti pa nimaš sreče z G . Ti jo kar čim več sprašuj in pač bodi tečna pacientka, saj je to vendar tvoja pravica. Gre zate in tvojega otroka, zato se nič ne počuti krivo. tehtnica za dojenčka - Se čist strinjam s tistimi, ki so rekle, da je več škode od nje kot koristi, saj se otrokove rasti ne da lepo statistično napovedovati. Če je z otročkom vse ok, pridno je, ima lepo zalita lička, se dobro počuti, potem ne vem, zakaj bi ga sploh tehtali. S temi tehtanji znajo že v P narediti pravo paniko in to po nepotrebnem, ko otroka dojijo po vsakem podoju. Predstavljajte si, da vas nekdo po vsakem obroku tehta . Opazujte svoje otročke in ne bo nobena tehtnica potrebna. brigita23 - Mi lahko prosim pošlješ svoj mail na ZS, da ti pošljem porodni načrt, ker v ZS se ne da pripeti priponke? Pa res upam, da ti kaj pomaga. Pa dobro si potegnila svojega dragega za prvi april . Cveta28 - Hvala za pdf o masaži dojenčkov , sem si ga shranila na računalnik. Bomo gotovo masirali našo princesko , saj je baje odlična tako za otrokov telesni kot psihični razvoj. tinaaja - A tudi to je možno, da ti sramna kost poči??? Upam, da se bomo me Aprilčice temu izognile. Pa popolnoma se strinjam s tabo glede dojenja, da je treba poslušati otroka, pa četudi se doji na eno uro ali pol ure. Ženske začnejo dodajati mlečne dodatke ne zato, ker bi zares imele premalo mleka, ampak ker premalo dojijo, ker jim v P operejo možgane s tem urnikom na 3 ure, pa da mora ponoči spati. Na med.over.net sem brala zelo zanimivo primerjavo svetovalke za dojenje, ki mislim, da pove vse: A imamo cartanje pri partnerjih tudi na 3 ure? Dojenje ni samo hranjenje, zato ga mamice ne smemo omejevati z uro in nekimi umetnimi urniki, temveč popolnoma prisluhniti svojim zakladkom. Pa super si naredila tiste linke za mamice ... če nam ne bodo pobegnile na novo stran za mamice. Toda jaz tako kot sem obljubila, ostajam tukaj z zadnjo nosečko, tudi ko bom že mamica . Nalini in lili82 - Super vama gre, kar tako naprej! aljab - Čestitke za 2 cm ! Mene že kar pošteno firbec matra, kaj mi bo pokazal jutrišnji CTG, saj mi že dva dni zatrdeva trebuh, vse me boli, komaj hodim ... si ravno ne predstavljam, da bo tako še 3 tedne??? Ali pač? nmag - za Ano, da bo čim prej ok! kalolifer - Punce, imam pa eno vprašanje. Glede na to, da rodimo aprila, ko še zna biti hladno, ali boste pri kopanju dojenčka priklopile kalolifer oziroma kako boste ogrele prostor, kjer ga boste kopale? Jaz ga namreč nimam, tako da si ga očitno še moram nabaviti. Pa tudi se še nisem odločila, kje bom Elo kopala, ali v kuhinji, ali kar v sobici, kjer imam previjalno ... to bomo očitno sproti preizkušali in videli, kaj je najbolj praktično. Sem se kar razpisala, Ela kot vedno nori, kljub zatrdevanju trebuha (a je to normalno, da mi kar ves čas zatrdeva ), tako da grem nekaj pojest, pa nazaj ležat. Gotovo bom spet zaspala kot majhna mucka . Da spravim noter neprespano noč . Bodite pridne, naj bodo zadnji dnevi čim manj težavni (boljši kot moji ), tiste, ki imamo jutri pregled, pa za vse nas držim pesti . Vsekakor po pregledu sledi natančno poročilo . Čao, NenaLena Generalka ni uspela, namen je bil dober, ampak ni šlo. Kalorifer js mam že od prej in mislim, da mi bo zelo prav prišel. Za kopanje novorojenčka je primerna T okoli 25*C in brez ogrevanja je sigurno ne bom dosegla. Zdaj še, ko se kuri in zaprem vrata in ker je velik radiator v kopalnici se hitro segreje, ampak ko se ne bo več kurilo... Ker dejstvo je, da ne moremo dojenčka kopat pri npr. 22 ali 23 *C, v ostalih prostorih ko je dojenček oblečen pa imamo npr. 21 ali 22*C. Ni logike. A tebe pa tako matra? Boga.