opatija
|
Ojla ! Aprilčica Pa si končno dočakala dobro novico Glavni in najhujši test je za tabo, zato se nikar ne obremenjuj glede ostalih pregledov, ker bo itak vse OK! Glede morfologije dela se jo med 20 in 24 tednom. Nekateri G jo delajo tudi že v 19T, vendar takrat še ni nujno, da se pri srčku vidi vse kar morajo pregledati, ker lahko še ni povsem razvito. Kasnejša kot je morfologija, bolj sigurno je, da so vsi organi razviti in dobro vidni. To mi je povedal G, ko sem šla v 19T na samoplačniški 3D UZ in sem vprašala, če mi lahko že naredi tudi morfologijo. Rekel je, da jo pri 3D UZ itak vedno delajo, pri srčku pa se je že vse videlo, tako da je rekel da je vse OK. Pri svoji G imam morfologijo v petek, ko bom 22T in 2 dni in komaj čakam, da spet vidim mojega (zadnji UZ pri njej sem imela v 11T!!!). Menda naj bi G od 22-24T pregledal tudi sladkor, ponovno kri in urin, zato večina G naroča takrat, da opravimo vse preiskave na enkrat. No, bom sporočila, če bo res tako Jaz sem malo boljše volje sem pa vremensko zaspana. Včeraj sem imela ponovno posvet zaradi zaščite pred trombozo. Vsi izvidi krvi so OK, nobenih znakov dedne trombofilije, pa se je zdravnik kljub temu odločil in sem že včeraj dobila prvo injekcijo. Od sedaj naprej se bom mogla špikati vsako jutro do poroda, nato pa še 6T po porodu. Ne vem kako bom zdržala, ker res ne prenašam igel, špikanje v nogo pa je zelo boleče. Malo se mi zdi trapasto, ker je menda le tistih 6T po porodu kritičnih, to prej pa je le za VSAK slučaj. Kaj čem, verjamem stroki. Mi je pa žal kolikor imam las na glavi, da sem jemala kontracepcijske tablete, da imam sedaj to... Punce ali se še kateri dogaja, da je tako pozabljiva? To kar se meni dogaja ni več normalno Pišem si listke in jih pozabim doma, napišem si opozorilo na koledar vendar pozabim pogledati, v ponedeljek sem se cel dan veselila da grem na telovadbo, nato pa sem se pol ure po začetku iz kavča spomnila, da sem tudi na to pozabila, itd. Upam, da ne pozabim kako mi je ime Zdej si grem pa štimat zajtrk, potem pa na delo. Ste mi dale zagona, da se brcnem v rit in končam magisterij. Če ne naredim, bo treba vračati štipendijo, tega si pa nikakor ne morem privoščiti Moram pripraviti kazalo in drug teden začeti z obiski mentorjev ter seveda kazanjem trebuščka Upam, da bo pomagalo pri klestenju obsega in kriterijev. Rada bi le opravila, dobra ocena ali kaj posebnega me sploh ne zanima... Evo, sem rekla da se na hitro oglasim pa sem se spet razpisala Lepo se imejte, božajte trebuščke, menda smo pa tudi že v obdobju, ko naši začenjajo slišati naše glasove, zato jim kaj lepega zapojte
|