|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  103 104 [105] 106 107   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih
31.3.2009 9:03:41   
lara light
IZVIRNO SPOROČILO: taškica

Nosečniški cukrček
Poglejte kakšno vreme je zunaj! Idealen dan za sprehod v naravi! Odpeljite svojega dragega daleč stran od mestnega vrveža, službenih skrbi ter stresa. Dan naj vam ostane v lepem spominu!

No tole mi pa danes piše na RR koledarju nosečnosti za 34. teden.  Ja za znoret. Pa kdo za boga tole piše?

user posted image user posted image

Taški, hvala za napotke; torej se vidiva!user posted image .
A tebi napoveduje naravni porod? A je možnost, da se tadrugi obrne? Sej prej ne rabiš UZ, ti boš maja rodila.

Noki, helou! Kako ste vi3?user posted image user posted image user posted image

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu taškica)
Neposredna povezava do sporočila: 2601
31.3.2009 9:40:36   
taškica
IZVIRNO SPOROČILO: lara light

A tebi napoveduje naravni porod? A je možnost, da se tadrugi obrne? Sej prej ne rabiš UZ, ti boš maja rodila.

Ja, prvi je obrnjen glavično in mi napovedujejo naravni porod. Drugi naj bi lahko bil medenično, baje je možnost da se tekom poroda obrne. Skratka, upam, da me ne bodo matrali. Ne - maja ne bom rodila - me ne bodo pustili. Mi je že reka, da če zdržim do 26tega (takrat je ona dežurna) me bo notri vzela, drugače pa 27tega naj bi že kar rodila. Je rekla pa naj slončkava že od 35 tedna naprej (halo!!!!!), da bi se samo zmehčalo in samo sprožilo.

Je rekla, da dlje od dopolnjenega 37 ne pustijo, da ni več ok za mamo, krčenje maternice je slabo, ker je prevelika itd.

Doma imam vsak dan predstavo mojih 5moskih.com! Če to ni sreča....

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 2602
31.3.2009 10:16:10   
miska73
IZVIRNO SPOROČILO: blanč

Larči hvala, bom upoštevala nasvet. Sem pa zdajle tolk Pušenjakovi sestri težila, da me je naročila že danes zvečer, bom končno imela morfologijo in mogoče tudi kakšen podrobnejši nasvet glede cerkljaže. Sem že boljše voljeuser posted image

To mi deli srce moje. user posted image Pa se le še najdejo dohtarji, ki se te bodo am uzeli.

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 2603
31.3.2009 11:00:07   
Barbk
Blanči moja, jaz tak stiskam vse pestke...Tako kot pravijo babuške, ne smeš se dati, predati (vem je lažje reči kot narediti)...Prišla boš do konca in rodila dva zdrava otročička in pika. Prav nič drugače ne bo, verjemi. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Lara a sploh še nisi imela nikoli UZ-ja v porodnišnici? Verjamem, da so bili malce hudi. Meni je moja G že kak mesec nazaj rekla, da mi pripada en kontrolni po 20t v P. Edino škoda mi je ker ga imaš že naslednjo sredo, bi vaju bilo fajn s Taškico spoznati. Ste tako fejst bejbike, vas res samo virtualno poznam, no razen naše Emeuser posted image . In človek ne rabi prav veliko, da ugotovi, da ste res fejst babuške in ste mi prirasle k srčku. Madoniš spet bom jokat začela...danes me spet čustva dajejo...Jej kaka jokica...
Miška kako pa si kaj ti?
Rubin ne veš kolk sem vesela za tvoja dva škratka, le naj pridno rasteta. user posted image
Bejbike moje zdaj pa moram iti, mala čmrlika Manči kliče...Mlinči, Shadow kako pa vidve?
Pozdravček in lupčka prav vsem....

30.12.2006 sva po osem dnevni zamudi dočakala najino princesko Manco.Najina sreča je zdaj popolna...:o)

Za mesec in pol sta Brina in Žiga pohitela in našo družinico povečala...Pa nas je 5!
(10.7.2009 ob 9.49 in 9.50)

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 2604
31.3.2009 11:27:06   
miska73
Pupike a vas lahko malo povprašam okoli bolniške.
Če ste na bolniški, pa od kdaj, pa kakšne razloge navedejo zdravniki za komisijo...
Pa še to, če se je slučajno katera kaj zanimala in pogovarjala o varianti 4 urne bolniške.

Mene so po uspešnem IVF postopku kar avtomatično poslali v bolniško. Jutri pa se moram z mojo osebno G pomeniti kako naprej.

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 2605
31.3.2009 12:33:03   
ninčy
Hojla!
Da malo pokomentiram ...
Pikatara user posted image user posted image user posted image  za cukrčka mala.
Blanč user posted image user posted image user posted image  dobr si si ti tole zrihtala s pregledom danes.
Miška, jaz sem na bolniški skoraj čist od začetka. Najprej zarad slabosti (to je bilo tistih prvih 30 dni), potem pa mi je za komisijo G napisala na izvid samo nosečnost z dvojčki in so mi bolniško podaljšali do 20. aprila. G pravi, da mi jo bodo sigurno tudi naprej, kao da pri dvojčkih ne komplicirajo. Moja osebna zdravnica pa je ravno včeraj izrazila dvom v to, saj so vsi izvidi bp. Tega sem sicer full vesela, ampak v službi so pa nekoga že zaposlili namesto mene (delam v šoli) in res ne bo prav fajn, če bom morala vmes malo delat. Meni sicer ne bi bilo težko, ampak za otroke pa res ne bo dobro, da jih kar naprej neki mešamo ... No, bomo vidli, kaj bo.

Pozdravček vsem user posted image

Štorklja je malo prehitela ... Jan in Žan sta prišla 7. 9. 2009.

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 2606
31.3.2009 17:20:47   
amrica
Ojla je popravljeno hvala.To je moja prva nosecnost,rodila pa bom v  Sempetru pri gorici ,tam sem bila tudi jaz rojena

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 2607
31.3.2009 17:30:54   
amrica
Jaz sem se do zdaj zredila ful in to od prvega pregleda ki je bil 10 novembra 2008  petnajst kil pa se to v septembru in oktobru sem se zredila 5 kil kar moja ginekologinja ne ve.PAC NISEM NIC BRUHALA BREZ ENE SLABOSTI.

Neposredna povezava do sporočila: 2608
31.3.2009 17:34:42   
amrica
Hvala si me prav nasmejala s to kraco in seveda pomirila

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 2609
31.3.2009 17:41:26   
amrica
Ojla zanimalo me je kako poteka ta preiskava in ce je nevarno za ploda

(odgovor članu Shadow)
Neposredna povezava do sporočila: 2610
31.3.2009 19:41:33   
Shadow
Amrica, če te zanima, kako potega obremenilni 100g test za glukozo (OGTT), te naj pomirim, da ni to prav nič posebnega, nevarno pa tudi ni, ne zate, ne za plod.

Zjutraj na tešče spiješ 100g sladkorja v toplem čaju, potem ti pa trikrat - vsako uro enkrat - vzamejo kri, da vidijo, kakšne so ravni tvojega krvnega sladkorja. Vsako uro moraš oddati tudi vzorec urina.

Glede na rezultate potem vidijo, a imaš zmanjpano toleranco za glukozo in te nato dajo na dieto, če pa še to ne pomaga, pa na inzulin, ki je povsem preprost za uporabo in nič nevaren zate in plod. Veliko bolj nevarno je namreč, če imaš neurejen sladkor, predvsem za otročka. Ta oblika daibetesa ponavadi izgine po porodu, ko se hormonsko ravnovesje znova vzpostavi. Je pa to kar pogosto prisotno pri nosečnicah, jaz jih pri mojem diabetologu srečujem kar precej, tako vitkih kot tudi bolj okroglih, tako da nekega splošnega pravila ni.

Blanč, mislim nate in močno držim pesti, da bo vse v redu. Mah, seveda bo vse v redu!

Miška, jaz od postopka naprej nisem bila nič na bolniški (razen en teden po AC), pa bi menda že moj diabetes bil dovolj močan  vzrok, a se zaenkrat še dobro počutim in delam še naprej.

No, pa da načnem novo temo (tokrat za spremembo ne o vozičkih... user posted image )
A boste vi kaj menjali avtomobile, da se boste prilagodili novemu številu potnikov in seveda ogromni površini, ki jo terja voziček za dvojčke v prtljažniku? Midva sva danes malo skakala po avtohišah in ugotavljava, da je večina avtov, ki bi bili primerni, nesramno dragih... Gledava pa Citroen Picassoje, Berlingote in C4, pa Renaultove Megane in Kangooje, pa Škodin Roomster, pa od Kie C'eed SW, pa Peugeutov Partner, VW-ji so malo dragi... Ima katera še kak drug primeren predlog? Najin trenutni avto ima namreč prtljažnik dovolj velik za srednje velik nakup in bo definitivno premajhen v prihodnje.

(odgovor članu amrica)
Neposredna povezava do sporočila: 2611
31.3.2009 19:51:27   
Kalina
Ojla lepe nosecke!

Se opravicujem, ker se nic ne javljam, ampak sm cist bizi al pa brezvoljnauser posted image
pikatari srcno cestitam user posted image user posted image blanc drzi se, cerklaza je dobra stvar, meni bi jo morali narediti pa niso, ker sem skoz krvavela, potem je bilo pa ze prepozno...tako da pozitivno mislit in z dobro voljo naprejuser posted image user posted image user posted image user posted image

Mi smo danes imeli en hitri pregled, MV je dol 3,5cm od tega je 1cm cist ze zmehcan, tako da mi ostane se dobrih 2,5cm, kar je baje dobro za dvojcke, je rekel G da je MV stabilen, kar je pomembno. Mulca sta pa zgleda podedovala crnogorski gen. Zakaj to pravim? Ker sta se frajerja lepo usedla. Zdaj sedita na ritkici in se gledata in verjetno ker pricata al se pa tepestauser posted image user posted image user posted image Ja sej sm vedla, da je neki, ker me obcasno kr dol vlece pa spodaj boli, tj mehur. Upam da se obrneta. Danes sem tudi dobila prvo špiko florestona, jutri drugo. Menda bom sla kar n nas ZD da nam jo dajo, ker v PO so mi dali za domov, da ne hodim spet iz LJ tja.
Ma sploh nemorem verjet kako gre hitro, ma je ze 27tuser posted image . Aja z kg smo na +9. Kar ok. Nic posebnega. user posted image
Aha to sm hotla vprasat ja, kdaj ste ve dobila napotnico za porodnisnico, jaz danes, me je kr malo streslo..user posted image Ok, sej vem bolje da jo imam kakor da ne..sam vseeno. Ma joj me neki spika, kokr pri jajcnikihuser posted image Ma sm cist napsihirana, ker mi je danes rekel, ce bo kaksno spikanje in vleka navzdol, da kr gre v porodnisnico na ctguser posted image , boljs ce mi nebi tega rekel...

Joj se 15min pa gremo spat s tamalo, ker danes je cist naspidirana in tecna, oci je sel pa v nocno.

Bodite fajn bejbike!

...potem so mi jo otrplo in jokajočo položili v naročje.
Prvič sem jo stisnila k sebi in jo poljubila.
Instinktivno se je umirila in me popolnoma zasužnjila s svojim laskanjem moji moči.

(odgovor članu Shadow)
Neposredna povezava do sporočila: 2612
31.3.2009 22:14:38   
pikatara
Larči a jutri? Pridi me pogledat, ampak je verjetno druga sreda, na žalost. Pa pridita do mene, bi te bila zelo vesela. Da boš vedela, da tudi mene po telefonu niso bili veseli ker sem bila 33 1/7. K Cerarju ali Pušenjaku me ni hotela naročit, me ja pa h Kavčiču. Za parkirat imata garažno hišo na vogalu Zaloške kjer je porodnišnica in Njegoševe. Podrobneje ti lažje po telefonu povem.

Blanči vse bo še vredu, le pozitvno misli me bomo pa držale pesti. Si me en post naprej kar potolažila. Škoda da nisem prej prebrala, bi ti rekla, da pridi kaj okoli. Meni je tukaj tako grozno dolgčas, mala dva sam spita, na vsake 3 ure ju previjem in nafutram, to je pa vse. Nosim ju pa ne po rokah, sta se že navadila na svoj mir in če mali ne damo miru začne tulit in hoče nazaj v posteljco.

Shadow imela sem picassoja, super avto, le prostora ima premalo. Not je ogromno prostora, zadaj ločeni sedeži, prtljažnik je pa premajhen. Sem sedaj s karavanom ful bolj zadovoljna. Ne vem, če bi šel moj vozek po podnu picssoj, ker zasede cel poden v karavanu. Preden kaj kupiš vse premeri.

Kalina držim pesti.

Poročanje o naših škratih je pa na dvojčkih. Moram Noki pomagat strani nabirat.

Neposredna povezava do sporočila: 2613
31.3.2009 22:39:49   
blanč
Pikatara ti si ena velika srečnicauser posted image najprej super nosečnost, zdaj pa dva tako pridna cukrčkauser posted image
Moram vam povedat, da je Pušenjak en super skuliran dec, ki se resnično spozna na delo, ki ga opravlja.
Moja dvauser posted image user posted image sta ok, le fant ima 1oo g več in je kao 4 dni starejši, po domače povedano,  požeruh, je že čisto po mamici
Punce, ki ste na ivf poznate shukino zgodbo o spini bifidi in moja dva je nimata, baje se to po glavici vidi-to me je kr fjst skrbelo, ker nisem redno jedla folne-se mi po njej vedno naredi koprivnica
Ja zdaj pa še en najvažnejši podatek, ki me je spravil v dobro voljo obeenem bi šla pa pištolo kupit in po gineku 1 streljat. Moj maternični vrat je dolg 3cm Pušenjak je rekel, da je merjenje umetnost, ki je ne zna vsak pravilno opravit...
zdaj grem pa spat, ker mi že kronično primankuje časa...
lahko noč

< Sporočilo je popravil blanč -- 31.3.2009 22:43:11 >

Daj vsakemu dnevu možnost, da bo najlepši v tvojem življenju!
(Mark Twain)

Pa smo po večih letih le dobili nagrado in to kar dvojno:):)

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 2614
31.3.2009 22:42:51   
mucka25
Pozdravljene punce!Javljam se v muckinem imenu in sicer mi je rekla naj vas malo obveščam.Porod ji bodo sprožili v četrtek in sicer zato ker  ena od malih najnebi več bistveno pridobila na teži in pa sta punci dovolj razviti za te tedne.

(odgovor članu pikatara)
Neposredna povezava do sporočila: 2615
31.3.2009 22:45:24   
blanč
Lepo, da nas ni pozabilauser posted image Povej ji, da bomo dihale z njo in navijale za njene dve dekliciuser posted image

(Mark Twain)

(odgovor članu mucka25)
Neposredna povezava do sporočila: 2616
31.3.2009 23:02:32   
blanč
Shadow jaz sem si kupila scenica, ker zdaj imam peugeota 206 trovratnega. Registriram ga še pol pa gre pežojek od bajteuser posted image Moj pa ima že sedaj forda galaxy tako, da ga ne bo treba menjat.

(Mark Twain)

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 2617
31.3.2009 23:23:01   
miska73
Blanči moj, kolk sem jst vesela tvojga posta.
Bi te kr objela in močno stisnala.
Sam da ste mi vsi trije tak kak je treba.

A zdej že veš, kaj pričakujeta.
Al smo še vedno na fantek+presenečenje?

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 2618
1.4.2009 7:33:47   
Rubin.
Dobro jutro user posted image .

user posted image

Nisem nič brala, ker imam malo miss doma, ko bo več časa pa še kaj pokomentiram. Samo tolko, da veste, da mislim na vas user posted image .

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 2619
1.4.2009 8:27:11   
Shadow
Blanč, super za dr. Pušenjaka!!!user posted image user posted image user posted image  Pa da so te morali tako po nepotrebnem prestrašiti v bolnici... naj gredo v r*t! Zdaj pa lepo prosim, začni uživati v nosečnosti!

Pikatara, te berem tudi na Dvojčkih 2009. Frajerka si, ni kaj! Kje si kupijo taki pridni otroci? user posted image  Ja, Picasso ima tudi zame premajhen prtljažnik, novi Berlingo pa je ogromen. Greva še dalje v izvidnico.

Mucka25, mislimo nate! user posted image user posted image user posted image

Pozdravček tudi vsem ostalim! Lep dan, jaz grem pa na tlako! user posted image

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 2620
1.4.2009 8:53:12   
blanč
IZVIRNO SPOROČILO: miska73

Blanči moj, kolk sem jst vesela tvojga posta.
Bi te kr objela in močno stisnala.
Sam da ste mi vsi trije tak kak je treba.

A zdej že veš, kaj pričakujeta.
Al smo še vedno na fantek+presenečenje?

Sem mislila, da boš iz posta sama ugotovilauser posted image
Parček bouser posted image

(Mark Twain)

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 2621
1.4.2009 9:52:19   
Snezinka4
Blanč - super novice!user posted image user posted image user posted image  Pa parček. Iiiiiiiiiiiii. Lepo!

Shadow - kar se avta tiče smo mi v drugi kategoriji....na to temo sva že s Taškico poklepetali....user posted image  Mi se oziramo za kombiji, iz katerega bomo lezli ven in lezli ven in kar ne bo zmanjkalo članov moje družine...user posted image

Mucka 25 - vso srečo ti želim jutri. Hitro opravi in stisni svoja knedlčka k sebi! Bom mislila nate in držala pesti.

O Kalina! Lepo, da si se oglasila. user posted image  Napotnico sem jaz dobila na zadnjem pregedu (pri 24 tednih). Jo imam skoz pri sebi v mat.knjižici.user posted image

Amrica - res je, da test za sladkor ni nič posebnega, ampak tam bit je pa grozno. Jaz sem bila v Lj na polikliniki. Saj osebje je zelo prijazno, vse gre kot po tekočem traku, vsaka čast jim, ampak prostor je pa kakršen je tipičen za čakalnice - ozek, nabasan z ljudmi in nobenega zraka. Hodit okrog pa ne smeš. Prvo uro (po tem ko sem popila 50g oz. drugič 100g glukoze z vodo) je bilo meni tudi blaaaazno slabo. Drugo in tretjo sem pa lahko že normalno funkcionirala in brala. Pa nimam potrjene sladkorne.user posted image  Vso srečo na testu!

(odgovor članu blanč)
Neposredna povezava do sporočila: 2622
1.4.2009 12:50:35   
taškica
Blanč - super za pregled! Bravo za težo! Vidiš da bo, vse bo ok.

Snežinka - točno kaj pa dr. Pušenjak? on se mi zdi res tak stručko, tudi na področju diagnostike...pa še dec je (bolj nežne sorte), pa obvlada.

Kalina - drži se. vse bo ok, ti samo počivaj lepo.

Mucki tudi jaz želim eno lepo in veliko srečo in da zadeva čimprej mine. Upam, da se bo javila in sporočila veselo novičko. Ker bomo pa prestavili seznam, pa prihajamo v ospredje - me majske grebatorke - a ne Lara?

Dobrovoljčica - kako si, se še držiš?

Glede avta - kako spraviti 6 člansko družino + hartana+ prtljago v enoprostorca? Misija nemogoče, ampak kombija, minivana, dostavljaskega vozila, minibusa pa ne bomo kupili, ker hočemo imeti samo en avto. Pri nas bo padel Ford galaxy. Prtljaga bo na stehi, dojenčki zgoraj v montani (user posted image valda se hecam, da me ne bo ker prijavila), skratka mislim, da lep čas ne bomo nikamor šli, oziroma nas itak ne bo nihče nikamor povabil. Tako da je to rešeno. Poleti bodo otroci in mož z biciklom šopali, jaz pa v avtu z dvojčkom, pozimi oni na sankah, jaz pa v avtu spet, na toplem. Vojaško utrjevanje se temu reče. Naj se že od malih nog navadijo, da življenje ni pesem user posted image .

Doma imam vsak dan predstavo mojih 5moskih.com! Če to ni sreča....

(odgovor članu Snezinka4)
Neposredna povezava do sporočila: 2623
1.4.2009 12:54:23   
miska73
Mucka držim pesti.

Blanči jst sem tak vesel za tebe. Zdej pa le malo zadihaj in odloži skrbi za nekaj časa.

Jst sem pa danes dobila materinsko knjižico in vidla moja micena otročka, ki sta povsem po reglcih... in je mami tolk vesela. user posted image
Pa zvedla sem, da sem prebolela tokso, tak da navali narod na pršut. user posted image
Pa še to, da imam nuhalno zastonj, ker sem stara 36. user posted image

(odgovor članu Snezinka4)
Neposredna povezava do sporočila: 2624
1.4.2009 13:39:57   
blanč
miška še enkrat čestitkeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Taški tale ford je super izbirauser posted image
uzadi dodaten zic, hartan gre not itak samo pokonci, sma zadnjič z mojim probavala pa še vedno ostane prostoruser posted image user posted image , če pa ni dodatnega sedeža, gre pa kar sestavljen notri, samo, kje bo pa pol naš pikiuser posted image user posted image user posted image
Kaj pa zafira, tega je pa men hotu moj podturat, sam jaz sem že bila v scenica zaljubljenauser posted image

(Mark Twain)

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 2625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  103 104 [105] 106 107   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  103 104 [105] 106 107   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?