Shadow
|
Amrica, če te zanima, kako potega obremenilni 100g test za glukozo (OGTT), te naj pomirim, da ni to prav nič posebnega, nevarno pa tudi ni, ne zate, ne za plod. Zjutraj na tešče spiješ 100g sladkorja v toplem čaju, potem ti pa trikrat - vsako uro enkrat - vzamejo kri, da vidijo, kakšne so ravni tvojega krvnega sladkorja. Vsako uro moraš oddati tudi vzorec urina. Glede na rezultate potem vidijo, a imaš zmanjpano toleranco za glukozo in te nato dajo na dieto, če pa še to ne pomaga, pa na inzulin, ki je povsem preprost za uporabo in nič nevaren zate in plod. Veliko bolj nevarno je namreč, če imaš neurejen sladkor, predvsem za otročka. Ta oblika daibetesa ponavadi izgine po porodu, ko se hormonsko ravnovesje znova vzpostavi. Je pa to kar pogosto prisotno pri nosečnicah, jaz jih pri mojem diabetologu srečujem kar precej, tako vitkih kot tudi bolj okroglih, tako da nekega splošnega pravila ni. Blanč, mislim nate in močno držim pesti, da bo vse v redu. Mah, seveda bo vse v redu! Miška, jaz od postopka naprej nisem bila nič na bolniški (razen en teden po AC), pa bi menda že moj diabetes bil dovolj močan vzrok, a se zaenkrat še dobro počutim in delam še naprej. No, pa da načnem novo temo (tokrat za spremembo ne o vozičkih... ) A boste vi kaj menjali avtomobile, da se boste prilagodili novemu številu potnikov in seveda ogromni površini, ki jo terja voziček za dvojčke v prtljažniku? Midva sva danes malo skakala po avtohišah in ugotavljava, da je večina avtov, ki bi bili primerni, nesramno dragih... Gledava pa Citroen Picassoje, Berlingote in C4, pa Renaultove Megane in Kangooje, pa Škodin Roomster, pa od Kie C'eed SW, pa Peugeutov Partner, VW-ji so malo dragi... Ima katera še kak drug primeren predlog? Najin trenutni avto ima namreč prtljažnik dovolj velik za srednje velik nakup in bo definitivno premajhen v prihodnje.
|