MATEJKA_
|
IZVIRNO SPOROČILO: tejkaz IZVIRNO SPOROČILO: MATEJKA_ IZVIRNO SPOROČILO: tejkaz Nell, še dobro da to ni naš P. Naša je na bolniški zaradi kolena. Pride šele poleti. Medtem se P menjujejo iz različnih zdravstvenih domov in jaz imam vedno to "srečo" da naletim na tega. Niti se nisem želela kregati ali kakorkoli ugovarjati. Že zadnjič mi je rekel, da bi sicer moral biti pristaš dojenja, ampak on ni. Da bi morale po njegovem mnenju mamice dojiti najkasneje do šestega meseca. Ko sem ga danes vprašala kako naj zvozimo noč brez hranjenja, je rekel naj mu bolj razredčim mleko. Ko sem rekla da dojim, me je samo čudno pogledal in rekel, da sem si sama kriva da ne spim. Naj neham dojiti in bomo spali. Ok, brcnite me spat. to pa si res na enega ... naletela. ne me linčat, ampak meni so že takoj na začetku rekli, da naj le probam, da ponoči ne bi dojila. "dovoljeno" je le na začetku, dokler otrok ne najde ritma dneva in noči. ta nasvet sem dobila od P in od patronažne. pravijo, da po eni strani zaradi tega, ker se otrok razvadi, da ponoči je, kar pa mu baje ni treba, po drugi strani pa bi naj kakršnokoli hranjenje ponoči bilo tabu takoj ko dobi prvi zob. takrat naj bi mu dajal samo še vodo za pit in nič drugega ponoči. to pa zaradi gnitja zob. na to me je še posebej svakinja opozorila, ki je zdr.sestra pri zobozdr. in je rekla, da ne bi verjela vsega tega, če en bi vidla, koliko 8- ali 9-mesečnikov hodi tja že z gnilimi zobmi. in prvo kaj jim dr. reče, da naj jih ne hranijo ponoči. no, jaz ne vem... je pa svakinja pri svojem tudi tako naredla, da ga je na začetku dojila ponoči, po 1 mesecu pa je dobil še samo vodo in se je mali kmalu navadil in se ni več zbujal... jaz osebnih izkušenj s tem nimam, tako da sem samo povedala, kaj so pač meni rekli... Matejka, zakaj bi te pa linčala Saj imaš čisto prav. Ponoči naj se ne bi hranilo, ampak ne zaradi gnitja zob. Zobki bodo gnili, če bi jih pustili s flašo polno čokolešnika ali s sladkim čajem spati, ne pa zaradi materinega mleka. Ponoči se naj ne bi hranilo zato da se želodček spočije in navadi na to, da je noč za spanje. Samo je lažje poslušati in reči, kot pa to dejansko narediti. Sva že poskušala, da ga moj uspava, pa nama je nekaj krat uspelo, pa sva ga že pustila malo jokati, pa ne gre. Z jokom zbudi še Evo, potem pa dva nazaj uspavam. saj neke blazne groze še ni. Se še da zdržat. Danes me samo oči hecajo. In kot zakleto, sem še nekaj za službo dobila za delat in zato visim tukaj namesto da bi počivala. kot pravim, sama s tem nimam izkušenj, takšen pa je bil nasvet od svakinje takoj ko sem rodila. sama ga pa HB nisem rabla uporabit. saj vem kak je to - papir prenese vse... tak meni vsi pravijo kak naj probam pio spat dat, ker zaspi samo na rokah in v vozičku. spi sicer lahko vsepovsod, samo zaspat mora na rokah. in sem tudi sprobala že 101 način, pa nič drugega še zaenkrat ne klapa. jaz upam, da bo se ti to čim prej porihtalo, da boste vsi lepo v miru spali. tak boste imeli še vsaj kaj energije za kaj drugega. zdaj pa upam, da že spiš!!! pa pusti zdaj tiste zadeve za službo, raje idi počivat !
|