karolina*
|
Ojla ...js sm še kr u šoku... ful me je prizadelo to v Sežani, pa ljudi sploh ne poznam, samo na videz. Stalno mislim na uboga otročka, na nedolžne obrazke, na strah in obup, ki sta ga morala prestajati tistih nekaj trenutkov... In še kar ne morem verjet... MID, drži se, bodi močna, a vseeno ti svetujem, da greš na bolniško, ko odpraviš z obveznostmi. Sigurno ti jo bojo dali, povej zdravniku za psihične travme in bodi doma vsaj 14 dni. Takrat sklopi telefon, si vzami kakšno knjigo o samozavesti (npr. Čar samozavesti ali Kako smo lahko srečni in zadovoljni ali Srečni in zadovoljni ali Življenje je moje,...), svetujem ti tudi, da se naučiš izvajati avtogeni trening. Potem pa za božjo voljo naredi dve od teh stvari: ali pojdi še enkrat na porodniško ali pa spokaj stran od tam. Nekaj drugega boš sigurno našla, saj ni to neka idelana služba. Že samo zaradi vožnje bi js na tvojem mestu zamenjala, da o ostalem sploh ne govorimo!!Drugače te pa popolnoma razumem, saj sem v podobni situaciji. Če jaz trenutno ne bi imela drugih planov (to je še en ) bi šla že zdavnaj proč. Pa magari kelnart v kakšen bar. V tem letu, ko imam take težave z zdravjem sem pač spoznala, da je zdravje na prvem mestu in da ga nobena služba in nataknjena šefica nista vredni. Tako da upam, da mi rata čimprej spokat od tle,na en ali drugi način in tebi svetujem enako. Pomisli na svojo hčerkico, ona te rabi in to ZDRAVO!!!! Aprilčica, sem tako vesela zate, res. Pa še parček bo Juhej. Anakarin, kako je z Mucko? Glede papirjev in uradov pa je tako- strinjam se z aprilčico; res je, da dostikrat obstaja utemljen sum, da nekaj ne štima,ma je na papirju vse ok. Tudi pri nas v službi je tako. Razlika pa je velika - naše odločitve (pri nas in pri aprilčici v službi tudi) ne prinesejo za sabo tako tragičnih posledic kot je bila ta v Sežani. Zato bi morale pristojne službe, ki so za to odgovorne, biti prisotne na terenu in imeti večja pooblastila, ne pa samo pisati odločbe na default obrazcu, kjer samo zamenjajo ime, priimek in naslov stranke, pol pa hitro na eno kafe! Njihove odločitve prinesejo žal lahko zelo tragične posledice. In že na Oninem primeru vidimo kako delujejo. Kljub temu, da Onin sin jasno nasprotuje stikom z očetom in da sami poznajo situacijo in razmere v katerih oče živi, oni še vedno rinejo z glavo skozi zid in navajajo člene in zakone, ki "očetu dovoljujejo stike..." bla,bla, bla...Sin jih noče in konc!!!! In v tem primeru v Sežani je bilo jasno večkrat opozorjeno, da nekaj ni v redu. Odvisno je pač od tega, kako se pišeš in kdo so tvoji starši, da pomašijo take dvome še pri tisti vztrjani uslužbenki, ki bi vseeno rada stanje malo bolj preverila. Tako jim zaprejo usta z nekimi kvazi potrdili, pol se pa zgodi kar se je zgodilo. In nekdo mora za to odgovarjat. Umrla sta dva nedolžna otročka, ki sta komaj začela živeti. Ubila ju je oseba, ki sta ji najbolj na svetu zaupala in jo imela najraje na svetu. Oseba, ki bi ju morala pred takimi stvarmi najbolj zaščititi in dati za njuju svoje življenje! Oseba, ki ju je 9 mesecev nosila pod svojim srcem in ju rodila- njuna mama!!!!! Imela je težave, zdravila se je že v psihiatrični bolnišnici, imela je probleme z alkoholom! Že to so zadostni razlogi, da bi CSD boral primer obravnavati nekoliko drugače, ne kar po tekočem traku kot vse ostale, kjer se starši "samo" ločijo! Tukaj je s sistemom nekaj močno narobe in nekdo mora za to stvar odgovarjati!!!!Kaj takega se ne sme zgoditi nikoli več. Prav vrti se mi od šoka in jeze... Počivajta v miru angelčka mala In pazita na vse ostale otročke!
|