martka
|
katja_p ne, mleka ti ne zmanjkuje... res ne, če sta se do sedaj dojili brez vseh težav, ti ga ne bo zmanjkalo, dokler ne boš tako hotela. saj sem 1x nalepila sem link iz MONa na to temo. mogoče pa raste. ti jo kar lepo priklapljaj in bo dovolj mlekeca. čez nekaj dni pa bo spet dolgo vzdržala. kaj pa gaja? ko se čez dan nikoli ne naje za 4 ure, tako kot tjaša? pa vem, da imam mleka za tri otroke, ne sam za svojega. tak ritem pač ima. če ne bi jaz mleka imela, gaja ne bi celo noč spala. če ti ne bi mleka imela, tjaša ne bi tako lepo napredovala. nič se bat. kathy, tudi jaz obužujem mleko. in sem si danes skuhala mlečni gres- z riževim mlekom. ni enako, kaj češ. ni pa to dieta za hujšat, sploh ne. sam je kruto, ko ti rečejo, nič jajc+izdelkov, ki jih vsebujejo (ogromno izdelkov), nič kravjega mleka+izdelkov (miljon stvari, tudi salame, piškoti, bel kruh, žemlje...), nič soje, paradižnika, paprike, brokolija, nobenih oreščkov, citrusov, jagod, breskev, marelic, malin, banan (naj poskusim), v glavnem... PREPOVEDANO: -živila z dodanimi konzervansi, aromami, aditivi in drugimi dodatki -stabilizatorji, antioksidanti, emulgatorji (jušne kocke, jušni koncentrati,paradižnikova mezga,majoneza, ketchup, solatni prelivi, marmelade s konzervansi, vsa hrana iz konzerv,...) -umetno obarvana hranila (zlasti rumena in oranžna barvila ) -umetno obarvane pijače, industrijsko pripravljena peciva, bomboni, lizike, obarvani žvečilni gumiji,... -ostre začimbe (poper, paprika, muškatni oreh,...) -svinjina, salame, klobase, hrenovke,šunka, pršut, paštete -morski sadeži (surimi, lignji, rakci,školjke, ribje palčke,...) -lupinasto sadje (lešniki, orehi, arašidi, mandlji,...) -čokolada, kakav -sadje: citrično sadje- agrumi (pomaranče, limone, mandarine,grenivke ), kivi jagode, breskve -zelenjava: paradižnk,paprika,zelje, ohrovt, špinača,zelena, jajčevci, grah, por,... -pijače: sadni čaji, (tudi šipek s hibiskusom ! ), sadni sokovi iz zgoraj naštetega sadja ,oziroma sokovi z dodanimi konzervansi, gazirane pijače,umetno obarvane pijače; -med -še nenašteta jedila ki vsebujejo BIOGENE AMINE (siri, kvas, kislo zelje, kisle kumare, ribe, vino, pivo,...) ko to prvič in drugič in tretjič prebereč in pomisliš na vse tisto kar ni napisano in je "skrito", se ti zdi, da nič ne smeš jest. in da te bo pobralo. no potem pa se malo zbereš, urediš isli, pa vidiš, da z voljo gre. sploh pa ni nujno, da je gaja alergična, ampak, da se ji samo dolgo koža čisti. testa ne bodo delali, ker ni znakov, da bi bila tipična alergija, jaz pa naj vseeno imam dieto. kakšno adaptirano mleko ne pride v poštev, ker je vse na kravjem mleku nerejeno in pregomin na soji. se potem vprašaš, kaj pa otroci, ki so zares alergični in mame nimajo dovolj mleka??