jjasna85
|
IZVIRNO SPOROČILO: yania ojla...evo mi smo imeli danes P, pa da malo poročam...od odhoda iz porodnišnice do danes smo pridelali 1600g...pravi da je to uredu...ni nič komplicirala, da je preveč, pač pravi da rabi, ker je prej rojen...ok. torej imamo že 3710g. Zlatenca je HB šla, ostalo je pa vse ok, in zaenkrat ni nič takega, da bi rabil fizioterapijo. Je pa rekla, da itak "pestovanje" smo verjetno malo ponovili..da naj se tega kar držimo......je pa bil tako pridkan....polulal je mene in še sestro...ma smo se tako . Je rekla zdr.da se vidi da lepo je, če tolk lula... Proti krčem je rekla, da naj poskusimo APTAMIL COMFORT, sem ga ravno šla kupiti v Milerja, čeprav sem se zmedla ker imajo in A.Comfort in Comfortmil v čem je razlika ne vem, no jaz sem itak vzela Comfort, ker onega drugega trenutno niso imeli. Sem jo vprašala, če bi bilo pametno zamenjati mleko, če je Novalac boljši, pa je zatrdila, da je aptamil definitivno boljši, ker so ga izboljšali (IMMunofortis), kao da so to neke nenasičene kisline, al beljakovine, ma ne vem, samo da naj ostanemo kar na tem. Ko bo dopolnil 2.mesec bomo začeli z dodajanjem železa, ker prej rojenčki imajo ponavadi malo slabšo kri..pa tudi AD3 mi je predpisala... Sem pa ji omenila neke kapljice, ki se jih dobi v Italiji, mi je svetovala ena mamica, da ji jih je priporočala ena farmacevtka iz Kranja, imajo pa tudi te vitamine AD3 + proti krčkom so. Naj bi jih jemal do 2.leta starosti...je rekla, da je bilo pri njih takoj konec krčev...no zdr.je rekla, da bi bilo treba preveriti kaka je sestava...ni nič bila proti. No bomo videli, če se bo še zbujal po tem mleku (Comfort) potem probamo še kapljice.... to je to... grem zdaj zmiksat en sadni juice moji taveliki princeski.... se še tipkamo... Uf..sem se kar namatrala... js sm bla tudi danes v posvetovalnici, pa je lih ena mama govorila o tem umetnem mleku... in baje da APTAMIL fuul zapira (kar imam js kar konkretne izkušnje, ker Leon po njem full trpi in se zvija)... včeraj sm šla tudi js kupit ta Aptamil Comfortmil, ki je prow proti napenjanju, pa mi je rekla, da naj niti ne probam, ker je isto sranje... ona je probala tudi ta Aptamil pa je rekla, da ni pomagal popolnoma nič...je rekla, da se je umirilo šele, ko je zamenjala mleko in sicer je šla na NOVALAC IT1. Tako, da js sm šla danes kar v lekarno po novalac in ne boš verjela... po prvem obroku je takoj normalno kakal... tako, da js bom kar pri novalacu ostala...