|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2009 - 10. del
24.3.2009 11:11:03   
felix7
pa še eno vprašanje: za leto 2009/2010 je treba vloge za vrtec oddat do 31.3. A ste že poskrbele za to? Jaz sem klicala v vrtec, kaj naj naredim (glede na to, da še niti spola ne vemo user posted image ), pa so mi rekli, da naj vlogo prinesem, ko bo otrok rojen, ker bo itak šel v vrtec šele prihodnjo pomlad, pa bodo takrat videli, če sploh majo prostor... Hm... zdej nej torej čakam in upam, da bodo naslednjo pomlad imeli prostor za našega user posted image , ker pač nismo mogli oddat vloge pravočasno... Glede na naval lahko že zdaj trdim, da bodo takrat rekli, da žal nimajo prostora in zakaj nismo vloge oddali, ko je bil čas za to... user posted image

Postati mama, in to še na materinski dan, je čudovito.

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 1026
24.3.2009 11:15:28   
mama_milchy
IZVIRNO SPOROČILO: pocka

Tu je obljubljena slikica našega malega škratka:
user posted image

porodna zgodba pa bo v kratkem...

madonca; kakšen korenjak user posted image user posted image user posted image  evo 2 pupci (Lea in Nika) in 2 fantka (Leon in Blaž) to bodo sami pari na sprehodih; no ko pa pride še Neo bodo pupce imele več izbire user posted image

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 1027
24.3.2009 11:15:38   
mama_milchy
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

IZVIRNO SPOROČILO: felix7

mam pa še eno vprašanje: kako ste oziroma boste zdravstveno zavarovale otroke? Ravno berem, da jih je treba zavarovati v 60 dneh po rojstvu, da jih zavaruje en od staršev pri svojem delodajalcu. In kaj se najbolj splača - da zavaruje tisti, ki ima višjo plačo? Gre namreč tudi za olajšave, če kaj razumem te stvari...

Ja, bolj se splača po tistemu, ki ima višje dohodke.

ja, to je res, po tistemu, ki ima večje dohodke ampak to pri nas že v Porodnišnici vprašajo in vpišejo ter posredujejo naprej user posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1028
24.3.2009 11:15:45   
mama_milchy

user posted image

Srček mali! Nika komaj čaka, da ga v živo spozna! user posted image

oooo, konkurenca user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1029
24.3.2009 11:15:56   
mama_milchy

No, tu je še moja porodna zgodba:

V četrtek zjutraj sem šla v P na ctg, brez kakih posebnih znakov. user posted image je bil spet zelo miren, po skoraj enournem ctg-ju sta se babica in moja G odločili,da je pikec preveč miren in se odločili,da bom sprejeta na oddelek. Na pregledu mi povejo,da sem še vedno zaprta kot konzerva.user posted image Okoli 12 so me pa eno uro priklopili na umetne popadke v upanju,da bodo kaj pripomogli k temu,da bi se porod sam začel. Popoldne je sledil še en ctg, ki je bil HB v redu, drugače bi morala takoj v porodno na sprožitev. In potem sem čakala in čakala, če se bo kaj premaknilo, ampak o mojih popadkih ne duha na sluha. Zato mi je G naročila naj bom pripravljena zjutraj na sprožitev poroda.
Šla sem zgodaj spat,da bom zjutraj spočita. Okoli polnoči me nekaj začne zategovat, ampak sem vse skupaj ignorirala, ker sem mislila,da je spet moje otrdevanje. Čez nekaj časa pa je začelo boleti in sem postala pozorna na uro, bili so na 7 minut. Malo sem se sprehajal po hodniku, ob 1 uri pa sem poklicala sestro,da se nekaj dogaja. Priklopila je ctg in ugotovila,da so popadki že na 3 minute.user posted image Peljala me je v P okoli 1.30, kjer me je babica pregledala in ugotovila,da sem odprta celih 8 cmuser posted image . Ob 2 sem šla v porodno in ob 4.06 je bil naš velikanček zunaj. Bi pa bilo veliko hitreje,če bi bil manjši. Tako,pa se je zagozdil v porodnem kanalu in ni in ni šel ven, na koncu je G že zagnala paniko,da se otrok mora pod nujno roditi, ker je bil preveč stisnjen. Konec je bil kar pester, en babica je pritiskala na trebuh, G ga je pa vlekla ven...ampak skupaj nam je uspelo in naš Blaž je bil zunaj!user posted image
Malo sem raztegnila zgodbo, ampak saj veste,da na kratko se ne da napisati.user posted image

sem te hotla prit pozdravit takrat, ko sem ti mahala ma me niso pustili oziroma tista babica ni pustila user posted image  kot češ se začenja porod, una ta visoka sestra črna (Nastja) pa je rekla, da te lahko komot obiščem....važno, da je vse OK z vama, se dojita?
Kako pa je Taja sprejela bratca?

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 1030
24.3.2009 11:16:03   
mama_milchy

Dobro jutro.
Nika ima pa tako poln nos, da komaj diha. Ji kar naprej čistim in ful se sliši, ko se napolni. user posted image  Tak sem žalostna, obe moji punci...

mamaM, Tija je ful prehlajena, kašlja... po starem, v glavnem. user posted image
Glede popka - Niki je že v P odpadel, kakšna 2t po porodu. Čistila sem ji pa samo s fiziološko.

PERSIDA, si dobila pošto??

revca mala user posted image user posted image user posted image ; pa na ORL preiskave si jo peljala, ne? Žigi se je kašelj umiril tako da zdaj samo spiramo nosek in pucamo redno....
Lei je odpadel že 3.dan gor v P tako da zdaj doma samo pucamo; no jaz ji čistim z alkoholom in sicer samo zjutraj, če pa vidim da je potreba pa tudi zvečer; ma je bla ravno patronažna in je rekla, da ni fajn ga veliko čistit, se kao prej zaceli, če ga da 1x, največ 2x na dan; ma sej zdaj je super

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1031
24.3.2009 11:16:09   
mama_milchy

sem poslala SMS pondelak in napisala je tole:

Živjo, res je, 23.3.2009 se je rodila Tjaša, velika 50 cm in težka 3070 g. Porod je bil težek, ampak zdaj se že veselo cartamo.

Pondelak, iskrene čestitke!!!

user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za pupiko Tjašo

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 1032
24.3.2009 11:16:15   
mama_milchy
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m

pocka.. super porodna zgodba. Ampak verjemi, tud če bi bil Blaž manjši nebi bilo nič lažje, ker se je meni Lija tud zagozdla pa je imela "samo" 46 cm.

Najaa.. naša ima tud stalno nosek zamašenuser posted image Mi je pediatrinja včeraj rkla, da ji naj z inekcijo po 0,5ml v vsako nosnico brizgnem in ko bo kihala bo šlo ven. Zdaj sma sicer to probali pa pol sem ji šla še z vatico not in ji ščistla, tak da upam,da bo.

Zdaj pa mi je revica zaspala. Verjetno je tak utrujena od tega ščipanja da joj.

tasa_m, glede noska je meni patronažna rekla, da naj ji dam po kapljico-dve v vsako nosnico pred dojenjem in ko podre kupček se ji bo nosek sčistil in res je; jaz to prakticiram in se ji nosek lepo sčisti; sicer pa kakšen krat nardim kot ti, ji dam fiz.in pol z vato očistim, da kihne in prideče ven kar pač priteče...

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1033
24.3.2009 11:16:22   
mama_milchy

No, tu je še moja porodna zgodba:

V četrtek zjutraj sem šla v P na ctg, brez kakih posebnih znakov. user posted image je bil spet zelo miren, po skoraj enournem ctg-ju sta se babica in moja G odločili,da je pikec preveč miren in se odločili,da bom sprejeta na oddelek. Na pregledu mi povejo,da sem še vedno zaprta kot konzerva.user posted image Okoli 12 so me pa eno uro priklopili na umetne popadke v upanju,da bodo kaj pripomogli k temu,da bi se porod sam začel. Popoldne je sledil še en ctg, ki je bil HB v redu, drugače bi morala takoj v porodno na sprožitev. In potem sem čakala in čakala, če se bo kaj premaknilo, ampak o mojih popadkih ne duha na sluha. Zato mi je G naročila naj bom pripravljena zjutraj na sprožitev poroda.
Šla sem zgodaj spat,da bom zjutraj spočita. Okoli polnoči me nekaj začne zategovat, ampak sem vse skupaj ignorirala, ker sem mislila,da je spet moje otrdevanje. Čez nekaj časa pa je začelo boleti in sem postala pozorna na uro, bili so na 7 minut. Malo sem se sprehajal po hodniku, ob 1 uri pa sem poklicala sestro,da se nekaj dogaja. Priklopila je ctg in ugotovila,da so popadki že na 3 minute.user posted image Peljala me je v P okoli 1.30, kjer me je babica pregledala in ugotovila,da sem odprta celih 8 cmuser posted image . Ob 2 sem šla v porodno in ob 4.06 je bil naš velikanček zunaj. Bi pa bilo veliko hitreje,če bi bil manjši. Tako,pa se je zagozdil v porodnem kanalu in ni in ni šel ven, na koncu je G že zagnala paniko,da se otrok mora pod nujno roditi, ker je bil preveč stisnjen. Konec je bil kar pester, en babica je pritiskala na trebuh, G ga je pa vlekla ven...ampak skupaj nam je uspelo in naš Blaž je bil zunaj!user posted image
Malo sem raztegnila zgodbo, ampak saj veste,da na kratko se ne da napisati.user posted image

ne vem, a si samo tako lepo napisala, al je bilo res tko enostavno user posted image  nikjer nobenih bolečin ne omenjaš, pa zdi se, da si se kar hitro odpirala, ko si enkrat svoje popadke dobila user posted image user posted image user posted image  ampak Blaž je pa res velikanček user posted image

ma sploh ni bilo tako grozno, je bolelo ja, zelo, ampak se je dalo preživet, niso mi dali nič proti bolečinam...sem pa ene parkrat tako zatulila,da so me slišali po celi bolniciuser posted image user posted image user posted image

še s hriba dol v dolino se te je slišalo, pocka user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 1034
24.3.2009 11:21:57   
mama_milchy
Pocka, zdaj pa samo reci, da si imela tudi mojo posteljo - tista zraven okna?
ma dej, kot da bi se zmenle ej; vse obalne marčevke (no, Najaa je itak v LJ rodila) smo ble v sobi 14...

Ja, midve sva šle obe v četrtek domov, smo tebi odstople sobo user posted image ....
Steffi je bila itak 4.dan po porodu in je bilo vse OK tako da je šla domov; jaz sem bla 3.dan po porodu in kao drugi otrok pa tudi z Leo je bilo vse OK, le G je nekaj komplicirala, da kao ni priporočljivo da porod je ipak porod in kaj ti jaz vem kaj, pol pa mi je ena punca, ki jo poznam že par let zrihtala, da grem lahko čeprav tudi pediatrinja je rekla, da kar se tiče otroka ni težav, da gre, ker ni bla nič rumena in tudi lepo je pridobivala na teži....

Kako je pa Taja bratca sprejela?

(odgovor članu mama_milchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1035
24.3.2009 11:23:08   
spps

IZVIRNO SPOROČILO: spps

a se je katera kaj slišala z Dali? Je vse ok z malim??

oooooo, šašavka user posted image  ja, Dali se je včeraj prvič po porodu javila marčevkam, vse je ok.
aha,user posted image user posted image user posted image hvalauser posted image

in kako kaj?

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 1036
24.3.2009 11:25:45   
mama_milchy

pa še eno vprašanje: za leto 2009/2010 je treba vloge za vrtec oddat do 31.3. A ste že poskrbele za to? Jaz sem klicala v vrtec, kaj naj naredim (glede na to, da še niti spola ne vemo user posted image ), pa so mi rekli, da naj vlogo prinesem, ko bo otrok rojen, ker bo itak šel v vrtec šele prihodnjo pomlad, pa bodo takrat videli, če sploh majo prostor... Hm... zdej nej torej čakam in upam, da bodo naslednjo pomlad imeli prostor za našega user posted image , ker pač nismo mogli oddat vloge pravočasno... Glede na naval lahko že zdaj trdim, da bodo takrat rekli, da žal nimajo prostora in zakaj nismo vloge oddali, ko je bil čas za to... user posted image

pri nas potekajo vpisi že ta teden (danes, jutri in v četrtek); jaz imam vlogo že izpoljneno samo čakam, da mi kolegica sporoči, če jo lahko oddam brez davčne številke; namreč roj.lista še nismo dobili in je ne moremo it dvignit; za EMŠO pa je mož v službi pobrskal....sicer pa tudi najverjetneje ne bomo dobili mesta v vrtcu; sem že razmišljala, da bi jo vpisala v še en vrtec in tudi Žigca z 1.9.prepisala, samo je full riskantno, kaj pa če ne dobim za oba??? booooo

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 1037
24.3.2009 11:27:22   
felix7
IZVIRNO SPOROČILO: spps

aha,user posted image user posted image user posted image hvalauser posted image

in kako kaj?

čez okno gledam in preklinjam, ko se ta zima noče nehat user posted image  bi me mogla od moža teta v LJ peljat (meni ne pustijo več vozit), pa je ravno včeraj letne gume gor dala in sem se mogla reorganizirat - pride mami user posted image  no, ona ima še vedno zimske gume gor, ampak ma pa zadnji pogon, upam, da se ne bova kje drsale user posted image

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 1038
24.3.2009 11:40:20   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: dolči

Naaja: ja na intenzivni sva bili. Sva se parkrat srečali na "črpališču" pa gledali sva se skoz okna sob. Ti si bila na D jaz pa na C in dan ali dva preden si odšla domov si se rpišla še poslovit v našo sobo od moje cimre (iz Koroške). Zdaj se verjetno spomniš.

Dej nehaj, a ti si tista?? user posted image user posted image user posted image  Rodila si okoli 30t a ne?
Ej, kako sem vesela, da te poznam, ker si tak fajn punca! Včeraj sem ravno govorila z Zalino mamico, veš tisto z očali?
Zakaj pa nisi povedala, da se poznava? Od kdaj pa veš, katera sem jaz?

(odgovor članu dolči)
Neposredna povezava do sporočila: 1039
24.3.2009 11:40:29   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy

user posted image

Srček mali! Nika komaj čaka, da ga v živo spozna! user posted image

oooo, konkurenca user posted image user posted image user posted image

Haha, sej so trije dedci, se bodo punce že zmenile kaj in kako! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1040
24.3.2009 11:40:51   
Najaa

Dobro jutro.
Nika ima pa tako poln nos, da komaj diha. Ji kar naprej čistim in ful se sliši, ko se napolni. user posted image  Tak sem žalostna, obe moji punci...

mamaM, Tija je ful prehlajena, kašlja... po starem, v glavnem. user posted image
Glede popka - Niki je že v P odpadel, kakšna 2t po porodu. Čistila sem ji pa samo s fiziološko.

PERSIDA, si dobila pošto??

revca mala user posted image user posted image user posted image ; pa na ORL preiskave si jo peljala, ne? Žigi se je kašelj umiril tako da zdaj samo spiramo nosek in pucamo redno....
Lei je odpadel že 3.dan gor v P tako da zdaj doma samo pucamo; no jaz ji čistim z alkoholom in sicer samo zjutraj, če pa vidim da je potreba pa tudi zvečer; ma je bla ravno patronažna in je rekla, da ni fajn ga veliko čistit, se kao prej zaceli, če ga da 1x, največ 2x na dan; ma sej zdaj je super

Zdaj na srečo (še user posted image user posted image ) ni šlo na ušesa, ji pa res skoz pucamo nos, na 10 minut. Pa sama gre do sesalca in da pumpico v nosek in prižge. user posted image
Nika revček mali, pa ima tudi ful zabasan nos. Komaj diha in sami rumenci ji grejo ven. user posted image  Še dobro, da imamo jutri P.

Neposredna povezava do sporočila: 1041
24.3.2009 11:40:55   
Najaa

pri nas potekajo vpisi že ta teden (danes, jutri in v četrtek); jaz imam vlogo že izpoljneno samo čakam, da mi kolegica sporoči, če jo lahko oddam brez davčne številke; namreč roj.lista še nismo dobili in je ne moremo it dvignit; za EMŠO pa je mož v službi pobrskal....sicer pa tudi najverjetneje ne bomo dobili mesta v vrtcu; sem že razmišljala, da bi jo vpisala v še en vrtec in tudi Žigca z 1.9.prepisala, samo je full riskantno, kaj pa če ne dobim za oba??? booooo

Saj če imaš prvega otroka v vrtcu, imaš prednost še za drugega.
Kaj je treba za naše tamičkene čmrle že zdaj oddat vlogo?? user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1042
24.3.2009 11:50:56   
trinity22
koliko vas je še tukaj, mislim da se zadne čase vrsta drastično krajša ... go girls, go girlsuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

no pa še moja porodna zgodba:

V četrtek 12. 3. je bil za mano zelo pester dan ... verjetno se še spomnite saj sem o tem pisala tudi tukaj na RR in o tem kako da tisto noč ne grem rodit, ker sem preveč utrujena ... pa na koncu nisem imela neke izbire. Prvič sem šla sapt okoli devetih, se do polnoči nenkako naspala in potem od dvanajstih do enih gledala kot čuk po sobi ... no potem mi je končno spet uspelo zaspat in okli pol treh zjutraj se mi nekaj vlije med noge ... takoj sem se prebudila in odšla na WC, tam je še kar teklo brez pritiskanja ... vedela sem da mi odteka polodovnica in da bo tokrat šlo zares ... šla sem pod tuš, potem pa še malo na kavč in na RR ... Nisem hotela zganjat panike, ker je moj možek šele pred dobro uro legle v posteljo in sem ga želela pusti še malo spat ... pa vendar e bilo vznemirjenje preveliko in sem ga šla podrezat, ko me je videl stati tam sred noči z brisčo med nogami je zgledal malce zmedeno, nato pa se je hitro zbral, vstal, stuširal in že sva se odpravila v P. Tam so me priklopili na CTG, ki pa ni kazal niti najmanjših popadkov, čisto ravna črta ... grem na pregled k G in tam mi začne res fejst odtekat voda, kar teklo je ... G me pregleda in reče da sem malo več kot 1 cm odprta ( nič novega to sem bila že skoraj dva tedna), pa reče no gospa bomo šli rodit in jaz vsa pogumna JAAA, ko bi vedla kaj me čaka čez dve uriuser posted image  No tako me dajo kar v porodno(ob 4h in 8 minut) in v roku pol ure me priklopijo na umetne popadke, v tem času so oblekli tudi mojega moža in prišel je k meni in sva se še šalila okoli datuma in to ... skratka bilo je zanimivo skoraj dve uri se ni nič dogajalo, ležala sem tam, se pogovarjala ... potem pa nenadoma tako huda bolečina, da se mi je zdelo, da me bo raztrgalo ...  nisem pričakovala kaj takega in je nisem sprejela, zakrčila sem se, pozabila dihat kot smo se učiliuser posted image  in tako po pol ure postala cela mravlinčasta, sploh nisem čutila nič drugega kot blazno bolečino na 3 minute in celo telo v mravljincih, moj dragi me je masiral spodbujal naj diham pa vse skupaj ni nič kaj pomagalo, jaz sem bila zakrčena nisem se odpirala v eni uri in pol slab centimeter- skoraj nič ... no potem pa je prišla babica, mi začela prigovarjat, držala me je za roko in me sproščala ... govorila je naj bom čim bolj sproščena in naj bom vesela bolečine, ker bo tako hitro konec in jaz sem si potem vsak popadek, ki sem jih že tudi bolj pravilno predihavala to polglasno prigovarjala ( sproščena, vesela, hiter konc) no in tako sem se potem v naslednji uri odprl na 4 cm , še v naslednji pa sem bila pripravljena na porod pred iztisom so mi dali neki proti bolečinam, ki pa po mojem mene ni zagrablo, ker nisem nič manj čutla še manj pa da bi imela mal hecen občutek v glavi, kot je rekla babica ... no in potem  iztis ... Tu sem se še malo namučila, ker sem vedno za malo sfalila popadek in sem potem pritiskala bolj na suho, ampak je kar šlo, pač malo večkrat sem mogla pritisnit ... babica je zelo lepo čuvala presredek, in pomagala naši pikici na svet(nič se nisem raztrgala, niti me niso prerezali) pri glavi pa me je bodril moj mož in mi govoril, kako dobro mi gre ( danes se mu še enkrat zahvaljujem, brez njega bi mi bilo veliko huje)in tako je po nekajkratnih pritiskanjih ob 9. 26 zagledala luč sveta najina Tiana, v trenutku, ko sem jo zagledala zunaj, ko je zajokala sem bila najsrečnejša in z mano tudi moj dragi, bolečine so bile pozabljene, dali so mi malo pikico na trebuh in to je bilo nekaj najlepšega ... Tudi jaz sem se pošteno razpisala, ampak drugače to ne gre ...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1043
24.3.2009 11:52:52   
mama_milchy

Saj če imaš prvega otroka v vrtcu, imaš prednost še za drugega.
Kaj je treba za naše tamičkene čmrle že zdaj oddat vlogo?? user posted image

Najaa, ja naj bi imel kao drugi otrok prednost ma ni rečeno ampak odvisno kdaj daš vlogo datumsko kao....ma jaz bom probala da mi spet kolegica proba zrihtat kot za Žigca, če bo šlo...jaz jo imam že izpolnjeno sice braz davčne in jo bo moj nesel jutri oz. v četrtek gor v vrtec;

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1044
24.3.2009 11:55:25   
Najaa
trinity, zelo lepo si napisala. user posted image

Tudi jaz sem bila pri Tiji malo zakrčena in sem namesto narazen tiščala noge skupaj. user posted image  user posted image

(odgovor članu trinity22)
Neposredna povezava do sporočila: 1045
24.3.2009 11:55:42   
mama_milchy
čveke moje; jaz sploh ne vem da imam user posted image  tako je pridna ej...čisto kontra od Žigca....no, bo pa mami imela čas za se učit za izpit zdajle.....

kaj kuhate dobrega?

Neposredna povezava do sporočila: 1046
24.3.2009 11:56:44   
Najaa

Najaa, ja naj bi imel kao drugi otrok prednost ma ni rečeno ampak odvisno kdaj daš vlogo datumsko kao....ma jaz bom probala da mi spet kolegica proba zrihtat kot za Žigca, če bo šlo...jaz jo imam že izpolnjeno sice braz davčne in jo bo moj nesel jutri oz. v četrtek gor v vrtec;

Dobro, da si povedala. Se moram pozanimat.
Se mi je zdelo, da tukaj pri nas ni take panike za vrtec, ker ko sem Tijo vpisala, sem jo lani marca za september. Se pravi vse v istem letu.

Neposredna povezava do sporočila: 1047
24.3.2009 11:57:57   
Najaa

čveke moje; jaz sploh ne vem da imam user posted image  tako je pridna ej...čisto kontra od Žigca....no, bo pa mami imela čas za se učit za izpit zdajle.....

kaj kuhate dobrega?

Kakšen izpit? user posted image
Kuhala bom kus kus in omakco in pesa bo zraven.

Moja je tudi (še user posted image ) pridkana in sam spi... čez kakšen mesec bo pa zgodba že drugačna.

Kje imaš pa Žigata?

Neposredna povezava do sporočila: 1048
24.3.2009 12:00:32   
felix7
IZVIRNO SPOROČILO: trinity22

koliko vas je še tukaj, mislim da se zadne čase vrsta drastično krajša ... go girls, go girlsuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

no pa še moja porodna zgodba:

V četrtek 12. 3. je bil za mano zelo pester dan ... verjetno se še spomnite saj sem o tem pisala tudi tukaj na RR in o tem kako da tisto noč ne grem rodit, ker sem preveč utrujena ... pa na koncu nisem imela neke izbire. Prvič sem šla sapt okoli devetih, se do polnoči nenkako naspala in potem od dvanajstih do enih gledala kot čuk po sobi ... no potem mi je končno spet uspelo zaspat in okli pol treh zjutraj se mi nekaj vlije med noge ... takoj sem se prebudila in odšla na WC, tam je še kar teklo brez pritiskanja ... vedela sem da mi odteka polodovnica in da bo tokrat šlo zares ... šla sem pod tuš, potem pa še malo na kavč in na RR ... Nisem hotela zganjat panike, ker je moj možek šele pred dobro uro legle v posteljo in sem ga želela pusti še malo spat ... pa vendar e bilo vznemirjenje preveliko in sem ga šla podrezat, ko me je videl stati tam sred noči z brisčo med nogami je zgledal malce zmedeno, nato pa se je hitro zbral, vstal, stuširal in že sva se odpravila v P. Tam so me priklopili na CTG, ki pa ni kazal niti najmanjših popadkov, čisto ravna črta ... grem na pregled k G in tam mi začne res fejst odtekat voda, kar teklo je ... G me pregleda in reče da sem malo več kot 1 cm odprta ( nič novega to sem bila že skoraj dva tedna), pa reče no gospa bomo šli rodit in jaz vsa pogumna JAAA, ko bi vedla kaj me čaka čez dve uriuser posted image  No tako me dajo kar v porodno(ob 4h in 8 minut) in v roku pol ure me priklopijo na umetne popadke, v tem času so oblekli tudi mojega moža in prišel je k meni in sva se še šalila okoli datuma in to ... skratka bilo je zanimivo skoraj dve uri se ni nič dogajalo, ležala sem tam, se pogovarjala ... potem pa nenadoma tako huda bolečina, da se mi je zdelo, da me bo raztrgalo ...  nisem pričakovala kaj takega in je nisem sprejela, zakrčila sem se, pozabila dihat kot smo se učiliuser posted image  in tako po pol ure postala cela mravlinčasta, sploh nisem čutila nič drugega kot blazno bolečino na 3 minute in celo telo v mravljincih, moj dragi me je masiral spodbujal naj diham pa vse skupaj ni nič kaj pomagalo, jaz sem bila zakrčena nisem se odpirala v eni uri in pol slab centimeter- skoraj nič ... no potem pa je prišla babica, mi začela prigovarjat, držala me je za roko in me sproščala ... govorila je naj bom čim bolj sproščena in naj bom vesela bolečine, ker bo tako hitro konec in jaz sem si potem vsak popadek, ki sem jih že tudi bolj pravilno predihavala to polglasno prigovarjala ( sproščena, vesela, hiter konc) no in tako sem se potem v naslednji uri odprl na 4 cm , še v naslednji pa sem bila pripravljena na porod pred iztisom so mi dali neki proti bolečinam, ki pa po mojem mene ni zagrablo, ker nisem nič manj čutla še manj pa da bi imela mal hecen občutek v glavi, kot je rekla babica ... no in potem  iztis ... Tu sem se še malo namučila, ker sem vedno za malo sfalila popadek in sem potem pritiskala bolj na suho, ampak je kar šlo, pač malo večkrat sem mogla pritisnit ... babica je zelo lepo čuvala presredek, in pomagala naši pikici na svet(nič se nisem raztrgala, niti me niso prerezali) pri glavi pa me je bodril moj mož in mi govoril, kako dobro mi gre ( danes se mu še enkrat zahvaljujem, brez njega bi mi bilo veliko huje)in tako je po nekajkratnih pritiskanjih ob 9. 26 zagledala luč sveta najina Tiana, v trenutku, ko sem jo zagledala zunaj, ko je zajokala sem bila najsrečnejša in z mano tudi moj dragi, bolečine so bile pozabljene, dali so mi malo pikico na trebuh in to je bilo nekaj najlepšega ... Tudi jaz sem se pošteno razpisala, ampak drugače to ne gre ...user posted image

trinity, hvala za tvojo zgodbo. Prav enostavno pa tole ni bilo... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu trinity22)
Neposredna povezava do sporočila: 1049
24.3.2009 12:11:25   
mama_milchy

Dobro, da si povedala. Se moram pozanimat.
Se mi je zdelo, da tukaj pri nas ni take panike za vrtec, ker ko sem Tijo vpisala, sem jo lani marca za september. Se pravi vse v istem letu.

ja, sej jaz sem Žigca tudi takrat tako in mi je pol prijateljca uredila, da je bil sprejet; bomo vidli kako bo zdaj za Leo,

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  40 41 [42] 43 44   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

plača dipl. ekonomista
livia

Koliko imate plače dipl. ekonomisti z delovno dobo od 5 do 10 let? Mislim na neto plačo brez malice in prevoza.

pod 900€ (41%)

900-1000€ (15%)

1000-1100€ (15%)

1100-1200€ (8%)

1200-1300€ (5%)

več kot 1300€ (16%)

Število vseh glasov: 386

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!