|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2009 - 10. del
24.3.2009 15:23:39   
jjasna85
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

IZVIRNO SPOROČILO: pocka

Tu je obljubljena slikica našega malega škratka:
user posted image

porodna zgodba pa bo v kratkem...

Srček mali! Nika komaj čaka, da ga v živo spozna!

ej... Nika date-a z Leonom lepo prosim!!!user posted image user posted image user posted image

21.2.2009 je svet polepšalo še eno bitjece - moj mali Leon

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1076
24.3.2009 15:25:48   
jjasna85

IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy

Pocka, zdaj pa samo reci, da si imela tudi mojo posteljo - tista zraven okna?
ma dej, kot da bi se zmenle ej; vse obalne marčevke (no, Najaa je itak v LJ rodila) smo ble v sobi 14...

Ja, midve sva šle obe v četrtek domov, smo tebi odstople sobo user posted image ....
Steffi je bila itak 4.dan po porodu in je bilo vse OK tako da je šla domov; jaz sem bla 3.dan po porodu in kao drugi otrok pa tudi z Leo je bilo vse OK, le G je nekaj komplicirala, da kao ni priporočljivo da porod je ipak porod in kaj ti jaz vem kaj, pol pa mi je ena punca, ki jo poznam že par let zrihtala, da grem lahko čeprav tudi pediatrinja je rekla, da kar se tiče otroka ni težav, da gre, ker ni bla nič rumena in tudi lepo je pridobivala na teži....

Kako je pa Taja bratca sprejela?

ne,sem bila pri vratihuser posted image ...mene so tudi spustili 3.dan,ker je bila glih moja G na viziti, pa sem jo vprašala,če je možno, glede na to,da sem bila na dan poroda cel dan že v sobi...pa je rekla,da lahko, če je z obema vse ok, tako,da so naju spustili...je pa P pri Bležu slišala en manjši šum na srčku, morava v ponedeljek nazaj na kontrolo,da še enkrat posluša, če je kajuser posted image

woohooo... ti si bla pa na moji pojstli!!user posted image
res ne morem verjet, da smo ble vse marčevke v sobi 14 in še na istih posteljahuser posted image (razen mamaM štonira, ma z Steffi pač niste mogle spat na isti pojstli istočasno tako da ti je oproščeno)... user posted image user posted image

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 1077
24.3.2009 15:26:56   
jjasna85
IZVIRNO SPOROČILO: Steffi

Govorile ste o vlogah za vrtec, ki jih že pridno oddajate. Kateri obrazec je to potrebno oddati in do kdaj (Koper)?

Obrazec dobiš v vrtcuuser posted image js sm šla danes po dveh vrtcih in izpolnla obrazce, ker bom dala kar v skoraj vse vlogo... februarja bo tako vse polno, da po moje itak ne bom prišla not... tako da bi dala prošnjo tudi za Tanguzijo, če bi imela možnostuser posted image

(odgovor članu Steffi)
Neposredna povezava do sporočila: 1078
24.3.2009 15:27:26   
jjasna85

izpit: sem se odločla da drugo leto menjam službo in grem delat v javno upravo in kljub temu, da imam končano visoko upravno šolo, moram it delat strokovni izpit iz upravnega postopka; je pa kr obsežna zadeva, no sej nekaj se še spomnem z faksa

A ti tud?? user posted image user posted image user posted image  Kdaj si pa končala?

Rdečo peso nič ne splahnem, že v P je bila vedno ful kisla. Pa je nič ne napenja.
Sem pa ugotovila, da jo je malo po čokolinu. user posted image

Haha... js mam tudi za končat to šolo!!!
samo da js sm na univerzitetnem programu... še 3 izpiti in diploma...

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1079
24.3.2009 15:59:22   
yania
ojla...evo mi smo imeli danes P, pa da malo poročam...od odhoda iz porodnišnice do danes smo pridelali 1600g...pravi da je to uredu...ni nič komplicirala, da je preveč, pač pravi da rabi, ker je prej rojen...ok. torej imamo že 3710g. Zlatenca je HB šla, ostalo je pa vse ok, in zaenkrat ni nič takega, da bi rabil fizioterapijo. Je pa rekla, da itak "pestovanje" smo verjetno malo ponovili..da naj  se tega kar držimo......je pa bil tako pridkan....polulal je mene in še sestro...ma smo se tako user posted image . Je rekla zdr.da se vidi da lepo je, če tolk lula...
Proti krčem je rekla, da naj poskusimo APTAMIL COMFORT, sem ga ravno šla kupiti v Milerja, čeprav sem se zmedla ker imajo in A.Comfort in Comfortmil user posted image user posted image  v čem je razlika ne vem, no jaz sem itak vzela Comfort, ker onega drugega trenutno niso imeli.
Sem jo vprašala, če bi bilo pametno zamenjati mleko, če je Novalac boljši, pa je zatrdila, da je aptamil definitivno boljši, ker so ga izboljšali (IMMunofortis), kao da so to neke nenasičene kisline, al beljakovine, ma ne vem, samo da naj ostanemo kar na tem.
Ko bo dopolnil 2.mesec bomo začeli z dodajanjem železa, ker prej rojenčki imajo ponavadi malo slabšo kri..pa tudi AD3 mi je predpisala...
Sem pa ji omenila neke kapljice, ki se jih dobi v Italiji, mi je svetovala ena mamica, da ji jih je priporočala ena farmacevtka iz Kranja, imajo pa tudi te vitamine AD3 + proti krčkom so. Naj bi jih user posted image  jemal do 2.leta starosti...je rekla, da je bilo pri njih takoj konec krčev...no zdr.je rekla, da bi bilo treba preveriti kaka je sestava...ni nič bila proti. No bomo videli, če se bo še zbujal po tem mleku (Comfort) potem probamo še kapljice....
to je to...
grem zdaj zmiksat en sadni juice moji taveliki princeski....
se še tipkamo...

Uf..sem se kar namatrala...

TIMon je bil tako neučakan kot mamica, zato je malo pohitel....in zapel: ne čakaj na marec, na praznik ženaaaa

(odgovor članu jjasna85)
Neposredna povezava do sporočila: 1080
24.3.2009 16:01:04   
yania
Aja, ups, sem pozabila napisati ime kapljic...ki se jih dobi v Italiji proti krčkom:
IDROPLUVIRIT....bom še malo na netu pogledala, če jih je še katera mamica uporabljala...

TIMon je bil tako neučakan kot mamica, zato je malo pohitel....in zapel: ne čakaj na marec, na praznik ženaaaa

(odgovor članu yania)
Neposredna povezava do sporočila: 1081
24.3.2009 16:06:33   
jjasna85
IZVIRNO SPOROČILO: yania

ojla...evo mi smo imeli danes P, pa da malo poročam...od odhoda iz porodnišnice do danes smo pridelali 1600g...pravi da je to uredu...ni nič komplicirala, da je preveč, pač pravi da rabi, ker je prej rojen...ok. torej imamo že 3710g. Zlatenca je HB šla, ostalo je pa vse ok, in zaenkrat ni nič takega, da bi rabil fizioterapijo. Je pa rekla, da itak "pestovanje" smo verjetno malo ponovili..da naj  se tega kar držimo......je pa bil tako pridkan....polulal je mene in še sestro...ma smo se tako user posted image . Je rekla zdr.da se vidi da lepo je, če tolk lula...
Proti krčem je rekla, da naj poskusimo APTAMIL COMFORT, sem ga ravno šla kupiti v Milerja, čeprav sem se zmedla ker imajo in A.Comfort in Comfortmil user posted image user posted image  v čem je razlika ne vem, no jaz sem itak vzela Comfort, ker onega drugega trenutno niso imeli.
Sem jo vprašala, če bi bilo pametno zamenjati mleko, če je Novalac boljši, pa je zatrdila, da je aptamil definitivno boljši, ker so ga izboljšali (IMMunofortis), kao da so to neke nenasičene kisline, al beljakovine, ma ne vem, samo da naj ostanemo kar na tem.
Ko bo dopolnil 2.mesec bomo začeli z dodajanjem železa, ker prej rojenčki imajo ponavadi malo slabšo kri..pa tudi AD3 mi je predpisala...
Sem pa ji omenila neke kapljice, ki se jih dobi v Italiji, mi je svetovala ena mamica, da ji jih je priporočala ena farmacevtka iz Kranja, imajo pa tudi te vitamine AD3 + proti krčkom so. Naj bi jih user posted image  jemal do 2.leta starosti...je rekla, da je bilo pri njih takoj konec krčev...no zdr.je rekla, da bi bilo treba preveriti kaka je sestava...ni nič bila proti. No bomo videli, če se bo še zbujal po tem mleku (Comfort) potem probamo še kapljice....
to je to...
grem zdaj zmiksat en sadni juice moji taveliki princeski....
se še tipkamo...

Uf..sem se kar namatrala...

js sm bla tudi danes v posvetovalnici, pa je lih ena mama govorila o tem umetnem mleku... in baje da APTAMIL fuul zapira (kar imam js kar konkretne izkušnje, ker Leon po njem full trpi in se zvija)... včeraj sm šla tudi js kupit ta Aptamil Comfortmil, ki je prow proti napenjanju, pa mi je rekla, da naj niti ne probam, ker je isto sranje... ona je probala tudi ta Aptamil pa je rekla, da ni pomagal popolnoma nič...je rekla, da se je umirilo šele, ko je zamenjala mleko in sicer je šla na NOVALAC IT1. Tako, da js sm šla danes kar v lekarno po novalac in ne boš verjela... po prvem obroku je takoj normalno kakal... tako, da js bom kar pri novalacu ostala...

(odgovor članu yania)
Neposredna povezava do sporočila: 1082
24.3.2009 16:09:38   
yania
glede kapljic sem našla tole....mislim da jih bomo šli mi kar iskat..ne bom tvegala,da bi se moj sonček še kaj zvijal...bom pa vsekakor jih nesla pokazati pediatrinji da vidi, če je mogoče tudi železo noter, da ne bo dobival dvojne doze....

link:
http://www.mama.si/forum/index.php?topic=18919.msg445485

(odgovor članu yania)
Neposredna povezava do sporočila: 1083
24.3.2009 16:12:19   
yania
jjasna85....ajoj..no bomo probali, mogoče pa le malo traja da se prebava in user posted image  navadita na novo zadevo...jaz bom poskusila, bom videla kako bo, in bom poročala potem...
Kako Leon? Ali je tudi tak jedec? koliko in kolikokrat jesta....ali še dojiš?

pridem nazaj...

(odgovor članu yania)
Neposredna povezava do sporočila: 1084
24.3.2009 16:15:28   
dolči
Kako sem ugotovila kdo si?

Naslednji dan,ko si odšla je ena (ne vem več katera) rekla,da si ti odšla in potem je ena druga vprašala kam al na Primorsko al v LJ,al v CE. Pa sem pomislila,da se mi zdi tole nekam znano iz foruma in sem sam vprašala,če maš kako hčerko in potem ko sem enkrat prišla domov sem pogledala,če s se tisto soboto,ko si odšla domov javila na forum in glej ga zlomka res si se. No po tem sem ugotovila kdo si. Prava detektivka.

Pa saj ti si bila z Mojco v sobi? Ona je tud že odšla s svojim malčkom.
Zala je menda pa tudi končno začela jesti po cuclju,vsaj v soboto mi je ena javila.

Ja jaz sem rodila v  32 tednu, skoraj 33.
Moja je pa tudi že prava hrusta. Mi skoz je po 70 ml in prav krasno pridobiva na teži. Zdaj ma že 2310,ko smo šle prejšnjo nedeljo iz bolnice pa je imela 1935.
Zdaj ma vnete učke,tako da mamo kapljice. Ma probleme z vnetji že vse od rojstva.
Pa ve ste uredu?
Saj si verjetno že vse napisala ampak je tega preveč,da bi brala vse za nazaj.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1085
24.3.2009 16:50:50   
mama_milchy
IZVIRNO SPOROČILO: jjasna85

js sm bla tudi danes v posvetovalnici, pa je lih ena mama govorila o tem umetnem mleku... in baje da APTAMIL fuul zapira (kar imam js kar konkretne izkušnje, ker Leon po njem full trpi in se zvija)... včeraj sm šla tudi js kupit ta Aptamil Comfortmil, ki je prow proti napenjanju, pa mi je rekla, da naj niti ne probam, ker je isto sranje... ona je probala tudi ta Aptamil pa je rekla, da ni pomagal popolnoma nič...je rekla, da se je umirilo šele, ko je zamenjala mleko in sicer je šla na NOVALAC IT1. Tako, da js sm šla danes kar v lekarno po novalac in ne boš verjela... po prvem obroku je takoj normalno kakal... tako, da js bom kar pri novalacu ostala...

jjasna, a ti Leona ne dojiš? al mu je to kot dodatek?

(odgovor članu jjasna85)
Neposredna povezava do sporočila: 1086
24.3.2009 16:50:56   
mama_milchy

izpit: sem se odločla da drugo leto menjam službo in grem delat v javno upravo in kljub temu, da imam končano visoko upravno šolo, moram it delat strokovni izpit iz upravnega postopka; je pa kr obsežna zadeva, no sej nekaj se še spomnem z faksa

A ti tud?? user posted image user posted image user posted image  Kdaj si pa končala?

Rdečo peso nič ne splahnem, že v P je bila vedno ful kisla. Pa je nič ne napenja.
Sem pa ugotovila, da jo je malo po čokolinu. user posted image

Haha... js mam tudi za končat to šolo!!!
samo da js sm na univerzitetnem programu... še 3 izpiti in diploma...

go go VUŠ user posted image user posted image user posted image  in večne študentke user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jjasna85)
Neposredna povezava do sporočila: 1087
24.3.2009 16:51:03   
mama_milchy

IZVIRNO SPOROČILO: Steffi

Govorile ste o vlogah za vrtec, ki jih že pridno oddajate. Kateri obrazec je to potrebno oddati in do kdaj (Koper)?

Obrazec dobiš v vrtcuuser posted image js sm šla danes po dveh vrtcih in izpolnla obrazce, ker bom dala kar v skoraj vse vlogo... februarja bo tako vse polno, da po moje itak ne bom prišla not... tako da bi dala prošnjo tudi za Tanguzijo, če bi imela možnostuser posted image

vrtec Koper (enote so napisane spodaj):
http://www.vrteckoper.si/data/sprejem_2007.pdf
http://www.vrteckoper.si/organiziranost/ 

in pa vrtec Semedela z navedenimi enotami:
http://www.vrtecsemedela.si/pdf/prijava_za_vpis_otroka.pdf

Jjasna, ša kam ga boš ti vse vpisala?

(odgovor članu jjasna85)
Neposredna povezava do sporočila: 1088
24.3.2009 16:51:15   
mama_milchy

Pocka, zdaj pa samo reci, da si imela tudi mojo posteljo - tista zraven okna?
ma dej, kot da bi se zmenle ej; vse obalne marčevke (no, Najaa je itak v LJ rodila) smo ble v sobi 14...

Ja, midve sva šle obe v četrtek domov, smo tebi odstople sobo user posted image ....
Steffi je bila itak 4.dan po porodu in je bilo vse OK tako da je šla domov; jaz sem bla 3.dan po porodu in kao drugi otrok pa tudi z Leo je bilo vse OK, le G je nekaj komplicirala, da kao ni priporočljivo da porod je ipak porod in kaj ti jaz vem kaj, pol pa mi je ena punca, ki jo poznam že par let zrihtala, da grem lahko čeprav tudi pediatrinja je rekla, da kar se tiče otroka ni težav, da gre, ker ni bla nič rumena in tudi lepo je pridobivala na teži....

Kako je pa Taja bratca sprejela?

ne,sem bila pri vratihuser posted image ...mene so tudi spustili 3.dan,ker je bila glih moja G na viziti, pa sem jo vprašala,če je možno, glede na to,da sem bila na dan poroda cel dan že v sobi...pa je rekla,da lahko, če je z obema vse ok, tako,da so naju spustili...je pa P pri Bležu slišala en manjši šum na srčku, morava v ponedeljek nazaj na kontrolo,da še enkrat posluša, če je kajuser posted image

woohooo... ti si bla pa na moji pojstli!!user posted image
res ne morem verjet, da smo ble vse marčevke v sobi 14 in še na istih posteljahuser posted image (razen mamaM štonira, ma z Steffi pač niste mogle spat na isti pojstli istočasno tako da ti je oproščeno)... user posted image user posted image

ja, hvala ti jjasna, da si mi oprostila user posted image

(odgovor članu jjasna85)
Neposredna povezava do sporočila: 1089
24.3.2009 17:21:19   
Pupa7
no jaz sem nazaj, nisem šla v P spotoma user posted image user posted image user posted image

ZDAJ PA POMEMBNE NOVICE!!!

FELIŠA JE ŠLA V P, KER IMA PREMALO PLODOVNICE, ZGLEDA DA BODO SPROŽILI POROD user posted image user posted image user posted image

GOOOOO GIRLLLLLLLLLLLL ŠAŠAVKA NAVIJAMO ZATE user posted image user posted image user posted image

LEJCA JE V P, IMA NEKAJ SVOJIH POPADKOV, JI BODO PA NAJKASNEJE JUTRI SPROŽLI POROD user posted image user posted image user posted image

GOOOOOO LEJCAAAAAAA user posted image user posted image user posted image

pa še moja malenkost, nekaj me grabi, kaj bo bomo pa vidli kmalu user posted image

Leonard 27.3.2009 19:02, 4000 g in 54 cm :)

28.4.2009 5500g in 58,5cm :)
25.5.2009 6780g in 65cm :)

(odgovor članu mama_milchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1090
24.3.2009 17:27:25   
mama_milchy
IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7

no jaz sem nazaj, nisem šla v P spotoma user posted image user posted image user posted image

FELIŠA JE ŠLA V P, KER IMA PREMALO PLODOVNICE, ZGLEDA DA BODO SPROŽILI POROD user posted image user posted image user posted image

GOOOOO GIRLLLLLLLLLLLL ŠAŠAVKA NAVIJAMO ZATE user posted image user posted image user posted image

LEJCA JE V P, IMA NEKAJ SVOJIH POPADKOV, JI BODO PA NAJKASNEJE JUTRI SPROŽLI POROD user posted image user posted image user posted image

pa še moja malenkost, nekaj me grabi, kaj bo bomo pa vidli kmalu user posted image

dejmo punce user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za Felišo in Lejco

zdaj je pa Pupa že ura, da greš tudi ti po svojo štručko user posted image

(odgovor članu Pupa7)
Neposredna povezava do sporočila: 1091
24.3.2009 17:41:13   
tasa_m

Feliša DRŽI SE!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  
Lejca tudi ti se drži!!! user posted image user posted image user posted image user posted image

Upam, da bosta čimprej cartala vajini sreči user posted image
in ne pozabita dihmo z vama. GO,GO,GO user posted image

(odgovor članu Pupa7)
Neposredna povezava do sporočila: 1092
24.3.2009 17:46:39   
tasa_m
Pupa a zate pa je potrebno naročit user posted image da boš šla v P.??

user posted image  

Šašavka upam, da tudi ti čimprej cartaš svojega pobiča!!

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1093
24.3.2009 17:47:48   
Pupa7

IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m

user posted image  

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ostajam zadnja tuuuuu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1094
24.3.2009 17:48:38   
spps
dajmo feliša in lejcaaaauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1095
24.3.2009 17:49:39   
tasa_m

user posted image  

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ostajam zadnja tuuuuu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ampak bo zato pol bolj veselo!

(odgovor članu Pupa7)
Neposredna povezava do sporočila: 1096
24.3.2009 17:51:25   
Pupa7

user posted image  

naj se me usmili, pa da grem še jaz dans user posted image

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1097
24.3.2009 17:51:30   
spps

user posted image  

sej tak je že blo v planuuser posted image user posted image  po tistih prvih popadkih ,ki so te hecali v 24. tednuuser posted image user posted image user posted image user posted image

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu Pupa7)
Neposredna povezava do sporočila: 1098
24.3.2009 17:51:58   
spps

user posted image  

o taška,kako kaj?

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1099
24.3.2009 17:56:33   
Pupa7

IZVIRNO SPOROČILO: spps

user posted image  

sej tak je že blo v planuuser posted image user posted image  po tistih prvih popadkih ,ki so te hecali v 24. tednuuser posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image jaz sem takrat misnla, da me samo tolažijo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 1100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?