Anonimen
|
Dobro jutro babuške ! Spanje seveda spet do 10h , še toliko slajše, ker smo se včeraj zvečer vsi trije tako fajn cartali. Ve pa vidim, da ste bile spet zgodnje. Najprej detelja hvala za zares zdrav zajtrk. Tako da ne bi slučajno kam prehitro odhitela, me te tukaj še rabimo, da skrbiš za naše zdravje. Da se pohvalim, sem si dodala fotkico v avatar in izdelala ticker. Mater sem hitra, sem rabila 8 mesecev . Ko bomo že z dojenčki in se pogovarjale o težavah 3-letnikov, bom pa mogoče že znala citirati vaša sporočila. Pa drugače se z računalnikom dobro razumeva, samo ta rr me nekaj heca. Junona - Vem, kako je to, ko dobiš po glavi zato, ker imaš pogum, da poveš, kaj zares misliš, ne pa se greš neke skupne igrice "Vsi se v vsem strinjamo in držimo družbenih pravil večine." Toda mene so leta ojačala in sem že navajena na to, da sem pač "čudna", "drugačna", "zakomplicirana in orng težka baba", "ubogi njen partner" ... Življenje s starši pa ima gotovo svoje pozitivne in negativne strani, kot vse v življenju. Mislim, da je najpomembnejše predvsem to, da se dobro postavijo meje in če jih potem obe strani spoštujeta, ne bi smelo biti nekih velikih težav. Ki seveda vedno pridejo, ker se življenja pač ne da v nulo načrtovati . štorkljica - Čestitke za frizuro! Jaz imam dolge lase, kar mi sedaj kar pride prav: Ko se mi jih ne da umiti, si jih lepo spnem in se baje sploh ne vidi, da sem že potrebna umivanja. Brigita23 - praviš, da si kot pračlovek . Sem se spomnila sebe in svojega drugega in tretjega meseca nosečnosti, ko sem morala doma strogo ležati in sem bila cele dneve v pidžami, las se mi tako ni dalo umivati, ker niti na sprehod nisem smela - takrat sem se počutila kot Amazonka. Svojemu pa sem rekla, da če zdaj ni izgubil zanimanja zame, da potem pa ga gotovo ne bo nikoli. Tako da tudi te pračloveške faze imajo nekaj koristnega v sebi. Brigita23 - Upam, da se je stanje s hemeroidi umirilo. Je pa baje res dedno, ker jih imam tudi jaz po mami in sem se z njimi nekako že sprijaznila. Res nikoli ni bilo tako hudo kot ti sedaj razlagaš, toda kaj veš, kaj me še čaka v naslednjih 4 tednih. Sem pa že velikokrat razmišljala, kaj se bo dogajalo med porodom, mi bo ritka najbrž kar "zacvetela". Baje za hemeroide pomaga tudi Justova Tea tree krema, je popolnoma zeliščna, tako da jo lahko brez problema uporabljajo tudi nosečnice. Morda pa se splača poskusiti. Jaz sem jo naročila zaradi preventive za po porodu, vendar je še nisem dobila in preizkusila, tako da ti ne morem povedati, če res deluje. Babuške, jo katera pozna in jo je že uporabljala? Pa kako lepo, da si se spomnila na naju z Elo. Kar se tiče pozitivne energije, sem pa že Junoni in Sončku85 rekla, da se moramo obvezno dobiti enkrat po porodu. Morda takrat naredimo srečanje Aprilčic v prestolnici? Ker je Lj ravno na sredi, da pridejo še detelja (nje nikakor ne smemo pozabiti ) in ostale iz drugih koncev Slovenije. pleničke - Sama imam 20 kom od Toto in so res bolj kot ne cunjaste (jih bom ravno danes likala, ker so res takšne kot je rekla ena: kot bi jih potegnil iz kravje riti ), toda mislim, da bodo za to, za kar jih bom uporabljala - podiranje kupčkov, podlaganje ... čisto ok. Ste pa spraševale, kje so takšne fajn mehke in rebraste, kompaktne. Jaz sem v Ikei kupila dva kompleta potiskanih plenic (en komplet so tri pleničke - cena je 3,50€), dve sta potiskani, ena je bela. Sem jih tudi že oprala in so resnično zelo mehke in drugačne od teh Toto. Tako da bom te najbrž uporabljala za podlaganje pod glavico in v voziček, te od Toto pa bodo za podiranje kupčkov in podobno. Tako da imamo malo slabe, pa malo dobre robe, pol bomo pa kombinirali in videli, kaj bodo pokazale potrebe. detelja - Ela drugače čisto ponori, če jo jaz božam ali oči. Samo da jo kateri od naju pokliče po imenu, že začne brcati. Toda očitno ne mara kamere in fotoaparatov. Ni kaj, manekenka očitno ne bo. Je pa res, da če kdo od neznanih da roko na trebuščka, se pa kar umiri - kot bi preverjala novo energijo. Baje se bebice zelo različno odzivajo. Eni se ob dotiku umirijo, eni še bolj norijo. Ima pa vsak svoj ritem in sistem. Ni kaj, so nas že naštudirali naši zakladki. Materinski dan - Ker ne morem na obisk k svoji mami, saj sva z daljšimi izleti do poroda zaključila, ji bom voščila kar po telefonu, ji povedala, kako zelo jo imam rada in kako zelo sem ponosna na njo. In kako zelo se veselim, da bo Elo držala v naročju. Moji mami ljubeče besede tako največ pomenijo, sem ugotovila. Lahko bi ji poslala kakšno čestitko, toda sem malo zaj... s časom. Pa še lepše bo osebno. Sms-a pa ji ne morem poslati, ker jih ne zna odpreti in brati. Drugo leto pa bomo tudi me praznovale materinski dan! No, vsaj tiste prvič, ki bomo prvič mamice. detelja, BrinaBA in nalini - Kako lepi bušiji in kako lepo rastejo! Nalini tvoj je pa res mičken, pa izgleda, da si nisi nikamor drugam zredila niti za g, si na vseh fotkah ista, samo buši raste. O kakšnih baročnih oblinah pri tebi ni ne duha ne sluha. Važno, da bebica raste in se dobro počuti v tvojem trebuščku. Kar se tiče spuščanja trebuščka, pa mi je moja G rekla, da sploh ni nujno, da se spusti. Meni je rekla, da se moj morda sploh ne bo, ker se nima kam, ker sem tako drobna v trup. Toda Ela bo pa nekje morala ven. Sonček85 - Vidim, da sva obe ljubiteljici grisa. Jaz ga zadnji teden jem skoraj vsak dan, ne morem si pomagati, tako zelo mi paše. Si rečem, da pol pa že ima nekaj v sebi, kar Ela rabi. Držim pesti, da je šlo vse ok na pregledu, pa seveda poročaj. V to tako ne dvomim, saj si vedno tako pridna in poskrbiš še za nas. Držim pesti za vse, ki imate danes preglede, da bo šlo uspešno. nalini - Ina May Gaskin predlaga za pospešitev poroda čimveč gibanja (vključeno je seveda tudi ), začinjena hrana, malinov čaj ... Najboljši recept je baje tale: Mehiška večerja s kozarcem vina, ki ji sledi nežen seks. To bi pa šlo, a ne? Ela se že nekaj buni, ker predolgo sedim za računalnikom, tako da počasi grem. Mogoče pridem še kaj popoldan, če ne pa upam, da sem za danes normo poštimala. Jaz več sporočil združim v eno dolgo, je to ok direktorica? Lepo se imejte, pa se kmalu tipkamo , NenaLena
|