christiana21
|
Ojla majčice. Kako ste? Spet sem vas malo zanemarila, ker sem imela polno piz . V ponedeljek sem bila pri svoji ginekologinji, ki je naredila totalno alarmantno stanje, kao, da imam premalo ploodovnice, ni pretokov in ne vem kaj še. Rekla je naj se grem v bolnico pokazat na pregled, na napotnico je pa napisala za sprejem, kar mi je seveda zamolčala. Ko sem prišla tja, mi je nenormalno narastel krvni tlak zaradi šoka in stresa, da morem ostat hospitalizirana, ker je tako napisala moja pametna zdravnica. Ko sem imela UZ in CTG sta pokazala vse ok, nihče ni omenjal, da plodovnice ni dovolj, pretoke so pa našli. Rečeno je bilo, da imam naša malo premalo težo (1 teden), drugače pa se razvija zdravo in je z mano in z njo ok. Takrat sem bila v 29 tednu, deklica je pa imela 1 kg. V bolnici so me pa obdržali, ne vem sicer zakaj, ker mi nihče ni pojasnil. Sestre so se obnašale nesramno, drle so se, jaz nisem jedla, niti spala, samo jokala sem, pritisk pa je divjal. na večerni viziti sem zdravnici omenila, da bi šla rada domov, ker mi vsak zdravnik postavlja svoje diagnoze (10.3. je imela mala nekaj čez 800 g na pregledu v P, pa so me spustili domov, 16.3. je imela kilo, pa je bil vzrok hospitalizacije, da je premala, kljub temu, da so povdarili, da ji nič ne manjka in je zdrava), jaz se slabo počutim in to ne vpliva ok na otroka, pa me je nadrla, da o tem in o mojem otroku ne bo diskutirala z mano, sicer pa niti nimam izvidov zraven in ne ve kaj mi sploh je in , da nisem sposobna bit mati. Oblekla sem se, podpisala, da odhajam na lastno željo in šla domov. Pritisk se je normaliziral, jaz ne jočem več, spim normalno, jem pa na veliko, ker me dragi pita, naredit mi pa itak ne pusti nič. Zdaj je on gospodinja, mlada mamica pa počiva . Danes morem it spet k ginekologinji, ker potrebujem za v P. Ptuj napotnico za k ginekologu s katerim sem se dogovorila, da bo dal neodvisno mnenje o moji situaciji oz o otroku. Strah me je, da bi mi ginekologinja spet napisala, da morem ostat v bolnici (zaradi njenih napačnih predvidevanj, ker si pač ne zna tolmačit UZ), jaz pa tega ne bi vedela, ker ne znam brat njene pisave, sama mi pa tudi ne bi povedala. Nekako mi tudi ni do pregleda (itak sem ga imela prejšnji teden, pa je ženska vso situacijo naredila katastrofalno, pa pregled bom imela tudi v sredo v Ptujski porodnišnici). Drla se bo pa dohtarca itak kot jesihar, ker sem iz bolnice šla na lastno odgovornost. Ima katera kakšno idejo kako naj to izvedem?
Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.
|