meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: *bubi* IZVIRNO SPOROČILO: meta21 IZVIRNO SPOROČILO: pf Meta kaj točno naredit, če otroček oponaša avionček ti ne znam svetovati. Mi je samo rekla, da tega ob razvoju malčka nimajo najraje in nisem vprašala zakaj, ker pač Lana tega ne dela. Mogoče ve Bubi kaj več o tem, ali katera druga, ki je že imela fizioterapijo z malčkom, ali bila v razvojni. Hm... bubi al pa katera druga...ker lovro zaradi tega aviončka še bolj poliva, ker z vso težo pritisne na trebušček, če je pa še za kakšno stvar slabo pol pa sploh... ojoj.... verjetno bi temu rekli, da zateguje rokice (da je prevelika mišična napetost). Kaj točno naredit, ne vem Prve ideje pa so v tem smislu, da je treba čim več razpirat prstke. Veliko drži pesti, ko pasejo kravice. Takrat mu primeš rokico in božata podlago. Pa se prstki razprejo. Enako božata igrače. S tem že sprosti spodnje mišice. Potem mu pa ti božaj oz. gladi cele rokice, od rame proti dlanem. S tem mišična napetost popusti. Po drugi strani pa je treba ojačat rokice, da bodo služile opori. Tukaj pa pride v poštev valj (ali žoga), da prenaša težo naprej na roke. Z bubijem sem to delala tudi stoje, držala sem ga, da je ležal na trebuščku, potem pa sva rokice dajala na mizo. Najprej bolj proti sredini, ko jih je vlekel proti robu, je razprl prstke, potem pa sem mu težo prenesla naprej. Upam, da si predstavljaš Bom fotke poiskala in jih kasneje prilimam. Pa pri sedenju na stran se opira na rokice in jih s tem krepi. Drugače pa.... ne se sekirat, to so malenkosti, ki jih izkušen terapevt vidi. Pa še nekaj napišem, ker vidim, da se bubika hoče že postavljat na noge. Ne sme se preskakovat tistega običajnega zaporedja: sedenje, plazenje, hoja. Tu sva bila z bubjem kar malo kregana Najbrž se nismo prav razumele...saj on ima razprte rokice, ko kravce pase ampak potem pa dvigne iztegnjene roke in noge od tal in se guga na trebuščku...to sem jaz mislila pod avionček.
|