|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  151 152 [153] 154 155   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2009 - 3. del
20.3.2009 13:03:23   
Anonimen
jz sem pa ful utrujena, bi sm spala se mi je začel ful spatuser posted image kr nekiuser posted image

ledenka: super za dopust, zdej pa samo uživaj!!

(odgovor članu pokica_)
  Neposredna povezava do sporočila: 3801
20.3.2009 13:04:14   
lananai
IZVIRNO SPOROČILO: pokica_
Ležalnik bom pa jst verjetno nabavla, sam bom še malo počakala verjetno, sj v 1-2mes itak ne pride v poštev, ali? Itk bo podnevi zravn mene ali v naročju, ali v košari od vozička, ali v posteljki svoji ali pa kr na igralni blazini. Ali ste ga rable že od začetka?

Nam je sestra v MŠ rekla, da je dojenček v ležalniku lahko. To ni isto kot npr. lupinica, ko ni pravilne lege na ravni podlagi. Ležalniki so ravni in je baje OK.

(odgovor članu pokica_)
Neposredna povezava do sporočila: 3802
20.3.2009 13:04:22   
lananai
IZVIRNO SPOROČILO: elyy
dito:kokr sm prebrala maš ti ful dobro G. da si mela že 10 UZ(js še tokrat nism bla na pregledu),men je podroben UZ nardila sam 2krat!!js tut kokr sm braala v reviji(moj malček)d v teh zadnjih dneh more G.spremljat rast otrokovo..ne pa d ti sam zmer trebuh in na uz preklop pa pogleda za 2 sekunde in to je to....tko d pr men ni merla teže sam a ni to prepozn v 34 tednu..takrt se lohka že rodi..sploh pa moj pikec k je že obrnenj na glavico dol pa še v medenični vstavos se je postavu..
pr ns je tko mamo sam eno G v ZD domu in pol ful hiti k ma skos gužvo.sam to ni prv ane,,,d bi si pa za vsak mesec prvoščla samoplačniškega zdravnika se mi pa ne zdi prv..sej plačujem zdravstveno zavorovanje..tko d v taki krizi mkokr je v tej državici res..nimam dnarja za metat za druge zdravnike... 

A ni medenična vstava lih kontra od tega, da bi bil mali obrnjen z glavo navzdol?

(odgovor članu elyy)
Neposredna povezava do sporočila: 3803
20.3.2009 13:05:18   
Anonimen
Obelix, potem boš imela pa edino skrb pravočasno priti do porodnišnice!user posted image

Samo upam, da gre res v drugo hitreje.

A ti ginekolog res da napotnico za rešilca? Ker jaz je v prvo nisem imela.

(odgovor članu Obelix)
  Neposredna povezava do sporočila: 3804
20.3.2009 13:06:52   
Dudica1
IZVIRNO SPOROČILO: k.tja

Obelix, potem boš imela pa edino skrb pravočasno priti do porodnišnice!user posted image

Samo upam, da gre res v drugo hitreje.

A ti ginekolog res da napotnico za rešilca? Ker jaz je v prvo nisem imela.

jaz sem imela napotnico v prvi in tudi zdaj jo imam...napotnico za rešilca in še eno za porodnišnico...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3805
20.3.2009 13:08:17   
Tanja_
Bog ne daj da so popadki, ker sm še 10 tednov pred PDP!
Sej sm bila zaradi takih bolečin že pri G, pa sva takrat vse pogledali, pa vodo sem dala, pa ni blo nič hodega. Je rekla, da ker sem tako drobna, da so lahko samo vezi, ki se raztezajo. Ne bom nič panike zaganjala, sam če se bo večkrat dnevno pojavilo, bom šla pokazat se. K se kar tolažim, da je tudi od službe, pa vsak dan sem res cele dneve na nogah. Mogoče sem sam utrujena. Detece je pa tudi normalno aktivno, tko da vem, da ni v stiski.

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 3806
20.3.2009 13:09:24   
Anonimen
Se bom pozanimala na naslednjem pregledu, če jo dobim.

(odgovor članu Dudica1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3807
20.3.2009 13:12:37   
Obelix
Ja, napotnico za rešilca naj bi menda vse dobile. Če te karkoli prehiti, jo lahko še vedno naknadno prineseš - čeprav jaz ne vem, v kakšnih primerih bi klicala rešilca. Mi je hitreje, če me dragi pelje user posted image .

Tanja_ itak, da bo vse vredu. Samo hotela sem ti povedati, da bolje kot ugibanje je pregled pri zdravniku. Sicer pa sem jaz rodila v 35 tednu, dve moji cimri v porodnišnici pa v 34 tednu, pa so bili vsi otročički ok - brez dihalne stiske ali kakšnih drugih problemov.

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 3808
20.3.2009 13:15:34   
Dudica1
zdaj smo pa res že tako daleč da bi z našimi user posted image bilo vse vredu...se strinjam s tabo OBELIX...user posted image

(odgovor članu Obelix)
Neposredna povezava do sporočila: 3809
20.3.2009 13:20:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lananai

IZVIRNO SPOROČILO: pokica_
Ležalnik bom pa jst verjetno nabavla, sam bom še malo počakala verjetno, sj v 1-2mes itak ne pride v poštev, ali? Itk bo podnevi zravn mene ali v naročju, ali v košari od vozička, ali v posteljki svoji ali pa kr na igralni blazini. Ali ste ga rable že od začetka?

Nam je sestra v MŠ rekla, da je dojenček v ležalniku lahko. To ni isto kot npr. lupinica, ko ni pravilne lege na ravni podlagi. Ležalniki so ravni in je baje OK.

Za lupinico nekje pravijo, da je dobra, ker je otrok v svoji naravni (pokrčeni) pozi... in jo priporočajo pri tistih, ki imajo trebušne krčke. Nekje pa jo ne priporočajo za več kot v avtu. Mnenja so deljena, tako se vsaka mamica odloči po svoje.

Vsekakor pa ni dobro, da je otroček na hrbtu (vsaj na začetku) - temveč da leži na boku. Delno zaradi hrbtenice delno zaradi samega bruhanja (ampak tu je ležalnik malo dvignjen, ne?)

Tudi, pravijo, dobro je, če dojenčka dvigneš pokončno (ga položiš na ramo), da mu pri tem pokrčiš eno nogico (s tem mu narediš lok in manj obremenjuješ hrbtenico)... ampak to bolj poudarjajo pri nedonošenčkih (zaradi nenaravne lega v inkubatorju).

(odgovor članu lananai)
  Neposredna povezava do sporočila: 3810
20.3.2009 13:24:59   
Dudica1
K.TJA LEŽALNIKU SE DA SPREMINJAT NAKLON TAKO DA JE LAHKO V KAKRŠNEMKOLI POLOŽAJU...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3811
20.3.2009 13:26:24   
Dudica1
A MI LAHKO KATERA POSREDUJE KAKŠEN LINK OD RISANKE BACEK JON...KOMPLET VSEH 40-IH RISANK...DA SI DOL POTEGNEMO...

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 3812
20.3.2009 13:34:05   
elyy
evo pa sm vse pospravla sm vs pršla že spet mau pogledat....zdj bom hmau začela kosiu delat pa pol ob 3h morm še po svojga v službo k sm js dons mela avto!!
kar se tiče napotnice za rešile..vsaj mislm d jo bom zdj dobila k bom šla na pregled tko d bom tud vprašala..a veš kako je pr men..k moj pa dela tko d sm sama doma zutri tko d bi pa men prv pršla napotnica...pa tud nikol ne veš..kdaj te lohka prime**pa če prv bi js raj d bi me moj pelu**
a pr keri bo fant  oz. mož k boste šle rodit?a ste se kej pogovarjale okol tega??
js kokr se svojmu pogovarjam d gre zraven...mam kr občutek d ga je mau strah..sam d mi noče tega pokazatuser posted image user posted image pa se kr neki spreneveda!!

(odgovor članu Obelix)
Neposredna povezava do sporočila: 3813
20.3.2009 13:34:50   
pokica_
Ja ene ste že kar fajn v prednosti ko ste že v 34.-35. tednu. Jaz sem šele 30t/5d, tk da še moramo vsaj mesec dni počakati in se čuvati, da nas kaj spet nebo prehitevalo.

Dudica, žal ti ne morem pomagat. Mogoče kera ko že ima otročke?

Naš mali lump je spet tak divji v buščiju, da me kr iz stolca v luft meče. Jst upam da ko bo odzuni bo bolj miren kot zdaj ko je v buščiju, ker je res neverjeten. user posted image

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 3814
20.3.2009 13:35:10   
Anonimen
no jz sem pa zdej v vodoravni legiuser posted image tako da bom danes kr počivala, ker sem utrujenauser posted image

no kosilo je narejeno krompirjeva solata in paniran oslič, njamiuser posted image pojedli in pospravli smo pa tuduser posted image zdej pa počivamouser posted image

sem tojk lena da se mi nič ne dauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Dudica1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3815
20.3.2009 13:36:47   
Leela
IZVIRNO SPOROČILO: k.tja

Vsekakor pa ni dobro, da je otroček na hrbtu (vsaj na začetku) - temveč da leži na boku. Delno zaradi hrbtenice delno zaradi samega bruhanja (ampak tu je ležalnik malo dvignjen, ne?)

Tudi tukaj so mnenja deljena. Američani priporočajo spanje, ležanje samo na hrbtu in nič na boku. Premajhnega otroka imeti v lupinici pa ni dobro zaradi dihanja, kasneje pa je lahko.
ležalnik - jaz ga imam in je fajn
stajica- imela sem jo v kuhinji ko sem kuhala, da se mi ni med nogami motal. Je bil pa noter malo, tam je imel druge igrače kot vzunej in je kar šlo. Kupila sem pa rabljeno in tako malo.

kasija - tale ležalnik od FP je super, samo jaz ga že (enega navadnega) imam pa ne smem novega kupit. Najbrž je fino ker se gunca. Videla sem tudi da imaš sling. Kako se obnese? Meni je všeč sleepy wrap.

miška 82 dobra si, kaj naj rečem. Meni bi se že prej odpeljal, če bi imela dve marcini v hiši.

lananai tudi meni so velika kolesa na vozičkih všeč, samo potem je voz težji, tukaj pri meni pa je vse malo v klanc in potem porivam ko zmešana.

Vglavnem jaz sem tako povožena, ne vem ali imam tako nizek pritisk al kaj.
Tudi jaz mislim na katmat.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3816
20.3.2009 13:37:29   
pokica_
IZVIRNO SPOROČILO: elyy

a pr keri bo fant  oz. mož k boste šle rodit?a ste se kej pogovarjale okol tega??
js kokr se svojmu pogovarjam d gre zraven...mam kr občutek d ga je mau strah..sam d mi noče tega pokazatuser posted image user posted image pa se kr neki spreneveda!!

Moj noče tega dogodka zamuditi niti pod razno. Se mi pa tudi zdi, da ga je kr mičkeno strah; še posebej zadnjič, ko sem rekla, da me bo tok bolelo, da bom kr tulila in vreščala na ves glas! user posted image Je rekel, ja veš da! user posted image
Sem mu rekla, ...sj tebi bo še hujš ko meni, ko me bo vse bolelo in bom trpela, ti pa neboš mogel nič narest, pa je cel bled ratal.user posted image

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu elyy)
Neposredna povezava do sporočila: 3817
20.3.2009 13:38:48   
Leela
IZVIRNO SPOROČILO: Cveka30

no kosilo je narejeno krompirjeva solata in paniran oslič, njamiuser posted image pojedli in pospravli smo pa tuduser posted image zdej pa počivamouser posted image

sem tojk lena da se mi nič ne dauser posted image user posted image user posted image

dobra ideja za kosilo.

jaz tudi user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3818
20.3.2009 13:39:28   
lake
Jao punce, ste se pa načvekale od zjutri.

Tašče: Sm mnenja, da je veliko hujš če se ženska preseli k moškemu, kot obratno, ker ženske se med sabo v večini primerov skregajo.
Psi:Tud mi mamo psa, ki lahko pride samo do predsobe, kjer ponoči tudi spi, drugače je pa na vrtu. Mene bi predvsem skrbel, da bo rotvajler od Zoje kej narede otroku, kot patronažni, ker so psi že tako ljubosumni na otroke ki pridejo za njimi. Baje da otroka ko ga prineseš iz porodnišnice najprej njemu dat za povohat, kar si ga lih rotvajlerju ne bi upala.
Lupinice: V materinski šoli so nam rekli, da je lahko otrok do treh mesecev samo 15-30 minut v lupinici, potem pa ga je potrebno vzet malo ven, ker jim zaradi sključenega položaja lahko primanjkuje kisika.
CSD: Mi je ratal oddat, in so rekli, da če pohitijo mi bojo denar nakazal tm okol 11. 4.

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 3819
20.3.2009 13:39:46   
Anonimen
nš je pa danes kr miren, se bolj počasi premikauser posted image
ja mene je možek prvič peljal zdaj v drugo bomo pa še vidli kako in kdaj bouser posted image
napotnico za rešilca in za porodnišnico sem jaz dobila zadnjič ko sem bila na pregledu in sem takrat dobila tud papir za socialouser posted image
vglavnem napotnico za rešilca moraš dobituser posted image

(odgovor članu pokica_)
  Neposredna povezava do sporočila: 3820
20.3.2009 13:41:06   
Dudica1
elyy moj definitivno gre zraven rodit brez sploh ne grem...user posted image ...niti ni on pomislu da pa ne bi šel tko da...user posted image user posted image user posted image

pokica ja res ene smo že okol 35 t ene pa 30 t tko da za vas še velja da morte še počakat...čeprav tud jaz ne bi rada ne vem kolk prej rodila...user posted image

Ja za risanke smo se prej pogovarjale neki mogoče bo blueeyes kaj našla ...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3821
20.3.2009 13:41:20   
lake
Pa prej sm gledala poročila in so povedali da je ponoči umrl brat dvojček od Sebastjana Cavazze, ker naj bi se zadušil. user posted image

(odgovor članu lake)
Neposredna povezava do sporočila: 3822
20.3.2009 13:47:13   
Anonimen
mi nimamo nobene živali, ampak ne zato k jih ne bi marala, ampak zato ker psi in mačke za moj pojem niso za v mesto, te živali so za na podeželje, in za zunaj hiše, jz sem čist proti da bi bil en pes v hiši z mano, zunaj je prostor za njih zato pa so čuvaji, da čuvajo hišo in ljudi ne samo hišo! no ja to je moje mnenje! če bi bila doma na petkovcu bi zagotov imela že kakšnega psa ki pa bi imel svojo domačijo ne pa da bi si jo mogel z mano delituser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3823
20.3.2009 13:48:41   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lake

Pa prej sm gledala poročila in so povedali da je ponoči umrl brat dvojček od Sebastjana Cavazze, ker naj bi se zadušil. user posted image

kdo in kdaj in kaj???????????'!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu lake)
  Neposredna povezava do sporočila: 3824
20.3.2009 13:52:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Leela

Tudi tukaj so mnenja deljena. Američani priporočajo spanje, ležanje samo na hrbtu in nič na boku. Premajhnega otroka imeti v lupinici pa ni dobro zaradi dihanja, kasneje pa je lahko.

Vidiš; potem pa se moramo same odločati kako in kaj - enkrat priporočajo to, drugič ravno obratno. Kot pri paradižniku.

Za sleepy wrap sem se pa tudi sama odločila... a še nisem prišla do tega, da ga naročim. Bom, se še ne mudi.

Glede prisotnosti partnerja pri porodu: pri meni vsekakor JA! Če ne zaradi drugega, je fino, da imaš družbo, je fino, da če gre kar koli narobe-je on brez bolečin in lahko urgira trezneje kot ti, nadzoruje osebje,... vsekakor pa če je bil zraven, ko se je otrok delal, naj bo zraven tudi takrat, ko se rojeva.
Če pa res res ne more biti prisoten, je fino, da je poleg kakšen od sorodnikov, prijateljev,... nekdo, ki mu zaupaš.

(odgovor članu Leela)
  Neposredna povezava do sporočila: 3825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  151 152 [153] 154 155   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  151 152 [153] 154 155   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?