Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: oktobrski lumpiji 08 - 2 del 19.3.2009 20:01:09
|
|
|
|
gogabojan
|
IZVIRNO SPOROČILO: laknerš IZVIRNO SPOROČILO: gogabojan Ah glavno pa spustila. Patronažna je prišla sama od sebe. Je nisem čisto nič klicala. Mi pa je rekla ja, ko smo se kopali, da nas bo obiskala enkrat okoli 5 mesecev. Oz. ko dopolni 5 mesecev. Toda če je prišla danes, nismo še imeli 5 mesecev. Je mal zgodnja bila . Madona sem zakomplicirala eno preposto poved oz. stavek. Meni je rekla patronažna ko je bila na zadnjem obisku, da glede na to da že imam enega otroka in , da kao že znam uvajat GH naj jo pokličem če se mi zdi da jo bom rabila,če pa ne pa pač ne. Jaz nisem nikogar klicala. Je kar sama prišla. Po kopanju mi je res rekla, da se bo še pri 5ih mesecih oglasila. No saj od viška znanja glava nev bolela. Vam bom poročala, če bom kaj novega zvedela. Mi bo pa fajn, če bo govorila kaj o alergijah, glede na to, da ne vemo, ali smo na kaj alergični ali ne. Aja moj srček pa je alergičen na sonce, in ima fulllll bledo kožo, oz. probleme s kožo okoli vratu in ramen. Mogoče pa je malček kaj podedoval. Upam da ne. No saj itak bomo jutri zvedeli. Tako vi kot jaz. Vam to ne uide, ker rada klepetam. Iz enega stavka naredim celo zgodbo.
|
|
|
|
RE: oktobrski lumpiji 08 - 2 del 19.3.2009 20:04:00
|
|
|
|
laknerš
|
Mene pa zanima, če slučajno katera ve, ki se s čim podobnim ukvarja, če je luskavica dedna in kdaj se pokaže, če jo otrok ima?
|
|
|
|
RE: oktobrski lumpiji 08 - 2 del 19.3.2009 20:07:18
|
|
|
|
Pšemek
|
IZVIRNO SPOROČILO: valla. evo, zdaj se je zbudil, ampak sem se spomnila, da vas vprašam, kolikokrat na dan vaši spijo in po koliko ur?? Zanimajo me samo odgovori tistih, ki vam dobro spijo ponoči!! Jaz ti bom vseeno odgovorila, pa čeprav bi kdo rekel, da ne spi dobro . Glede na to, da je polno dojena, jaz mislim, da kar lepo spančka. Ponoči spi 4+4+2. čez dan pa dopoldanski počitek do 1,5h, opoldanski do 1h, popoldanski od 1-2h, včasih še zvečer za pol urce zadrema.
|
|
RE: oktobrski lumpiji 08 - 2 del 19.3.2009 20:09:22
|
|
|
|
afnica mala
|
Dober večer mal sem vas na hitrico prečekirala jolly- čestitke za pravokacijo lovely cerazzete- sem jih imela po porodu 3 mesece- par dni v mesecu da nisem imela - in to močno. No zdaj mi jih je zmanjkalo- kak mesec nazaj- zdaj pa nimam že skoraj 2 meseca. Najprej sem rekla, da grem na druge, zdaj pa itak ne vem telovadba- v Domžalah je tudi skupina mamic, dobivajo se ob sredah spanje; ponoči od 19h do 7h potem pa 3x na dan po 30 minut, včasih kakšno spanje tudi urco- ampak res včasih No, vas še mal prečekiram
|
|
|
|
RE: oktobrski lumpiji 08 - 2 del 19.3.2009 20:10:04
|
|
|
|
laknerš
|
Pri nas pa sneži!!!!!
|
|
|
|
RE: oktobrski lumpiji 08 - 2 del 19.3.2009 20:11:39
|
|
|
|
lena35
|
Ja laknreš luskavica je dedna in ni rečeno da se pokaže takoj,jo je pa veliko vrst .Pri meni so ugotovili zdaj kake dve leti nazaj da sem podedovala po očetovi sestri nekaj v obliki hrustanca na sklepih res je še malo ampak zdravnik je rekel da je to tudi ene vrste.Moja teta ima pa zelo huda v obliki flekov kar pa zelo grdo zgleda.
|
|
|
|
RE: oktobrski lumpiji 08 - 2 del 19.3.2009 20:11:50
|
|
|
|
afnica mala
|
IZVIRNO SPOROČILO: laknerš Pri nas pa sneži!!!!! sem šla takoj čekirat- pri nas HB še ne
|
|
|
|
RE: oktobrski lumpiji 08 - 2 del 19.3.2009 20:20:14
|
|
|
|
laknerš
|
IZVIRNO SPOROČILO: lena35 Ja laknreš luskavica je dedna in ni rečeno da se pokaže takoj,jo je pa veliko vrst .Pri meni so ugotovili zdaj kake dve leti nazaj da sem podedovala po očetovi sestri nekaj v obliki hrustanca na sklepih res je še malo ampak zdravnik je rekel da je to tudi ene vrste.Moja teta ima pa zelo huda v obliki flekov kar pa zelo grdo zgleda. Zanima me zato ker jo ima moj mož. On ima po lasišču čez celo leto neke hrastice in ful rdeče, po komolcih in riti pa jih dobi čez zimo ko ni dovolj na soncu in v slani vodi. Zelo pomaga morje. Ko smo imeli več denarja smo se hodili kopat v Atlantis v slane bazenčke in ni imel nič, zdaj pa ko je revčšina se mu pa dela non stop. Pa me zdej ful skrbi ker mamo dve punčke, pa ni lepo če bi imeli luskavico.
|
|
|
|
RE: oktobrski lumpiji 08 - 2 del 19.3.2009 20:23:24
|
|
|
|
Dream
|
Jolly123 WB in za Tajkota, ker nima alergije!!! Pa upam,d a se bosta doma res oba v miru naspala... Sneg pri nas je že vse belo, tako da lahko spet računam na noč brez in s tem verjetno posledično spanje pri Maticu. Pa raje ne upam povedat, da imam na avtu že letne gume Menda ga ne bo toliko nametalo, da ne bom mogla jutri k našim na obisk No, sedaj grem pa Matica umit, pa spreoblečt v pižamo, potem pa jest in spaaaaaat
|
|
|
|
RE: oktobrski lumpiji 08 - 2 del 19.3.2009 20:25:42
|
|
|
|
Pšemek
|
Jaz imam tudi eno vprašanje. A se še kateri sam sebe boksa z rokico v telo? Do sedaj nisem dajala temu velikega pomena, je pa danes moj omenil, da se mu to zdi ful čudno. Nejka to dela predvsem, ko je dobre volje, razigrana, vzhičena.
|
|
RE: oktobrski lumpiji 08 - 2 del 19.3.2009 20:26:38
|
|
|
|
suzy124
|
IZVIRNO SPOROČILO: valla. evo, zdaj se je zbudil, ampak sem se spomnila, da vas vprašam, kolikokrat na dan vaši spijo in po koliko ur?? Zanimajo me samo odgovori tistih, ki vam dobro spijo ponoči!! Okrog desetih gre spat za kake pol ure, pa okrog enih za nekje tri ure, pa okrog pol sedmih za kake pol ure. Pol gre pa zvečer spat okol pol desetih in spi nekje do dveh ali treh da jema in potem spet do šestih pol sedmih in jema potem pa še do pol devetih devetih.
|
|
|
|
RE: oktobrski lumpiji 08 - 2 del 19.3.2009 20:26:41
|
|
|
|
iraira
|
IZVIRNO SPOROČILO: laknerš Pri nas pa sneži!!!!! KAJ? Potem bo pri nas tudi kmalu upam da ne
|
|
RE: oktobrski lumpiji 08 - 2 del 19.3.2009 20:29:27
|
|
|
|
ajetam@
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pšemek Jaz imam tudi eno vprašanje. A se še kateri sam sebe boksa z rokico v telo? Do sedaj nisem dajala temu velikega pomena, je pa danes moj omenil, da se mu to zdi ful čudno. Nejka to dela predvsem, ko je dobre volje, razigrana, vzhičena. odvisno kako misliš. bom probala razložit. moj da rokice v pesti, potem jih pa da gor ne pred sabo ampak iz strani in potem se udari od strani. upam da je komu kej jasno je pa tut tko kot od vzhičenosti
|
|
|
|
RE: oktobrski lumpiji 08 - 2 del 19.3.2009 20:30:20
|
|
|
|
iraira
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pšemek Jaz imam tudi eno vprašanje. A se še kateri sam sebe boksa z rokico v telo? Do sedaj nisem dajala temu velikega pomena, je pa danes moj omenil, da se mu to zdi ful čudno. Nejka to dela predvsem, ko je dobre volje, razigrana, vzhičena. Moja tudi to dela ko je ful razigrana in vesela ....ja meni tudi malo čudno zgleda,ampak se spomnim tavečji je isto delal ko je bil pa ni nič narobe z njim
|
|
RE: oktobrski lumpiji 08 - 2 del 19.3.2009 20:33:57
|
|
|
|
suzy124
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dream IZVIRNO SPOROČILO: valla. dream, pri nas tudi ne pride sama od sebe. Če jo rabiš, da ti svetuje pri uvajanju GH, kar pokliči patronažno službo, pa reč naj pride. Ne, ne, ne rabim je. Samo zanimalo me je, kako je možno, da je Slovenija takomajhna, pa so kljub temu tako velike razlike med posameznimi kraji. Pri nas recimo ima pravico priti 7x, če želiš oz. če jo potrebuješ, ampak to je mišljeno na začetku, ko se še privajaš na Se parvi prvi obisk je posvet, potem naprej pa čiščenje popka in kopanje. O kakšnem nadaljnjem svetovanju glede cepljenja, uvajanja GH ali karkoli drugega se pri nas sploh ni govorilo. Res je zanimivo tole... Potem se pa sprašujemo, zakaj za vr5aga plačujemo zavaronje, če nimamo nič od tega... Tudi pri nas patronažna hodi samo na začetku do kopanja potem pa nič več Za GH nam nič ne pove pa tud o cepljenju nič, vse kar zvemo o tem nam pove P
|
|
|
|
RE: oktobrski lumpiji 08 - 2 del 19.3.2009 20:34:40
|
|
|
|
Pšemek
|
ajetam, točno tako, kot si napisala... hvala, ste me pomirile, pa mojega tudi. Zdej vam pa jaz zaželim eno lepo in mirno nočko. Gremo ajat, pa če bo sreča mogoče tudi , al kot bi Lovely rekla, se zdravnike igrat
|
|
RE: oktobrski lumpiji 08 - 2 del 19.3.2009 20:37:07
|
|
|
|
afnica mala
|
M_mojca- upam, da vam uspe brez bolnišnice patronažna- sem jo včeraj klicala, pride jutri ali naslednji teden
|
|
|
|
RE: oktobrski lumpiji 08 - 2 del 19.3.2009 20:40:25
|
|
|
|
afnica mala
|
Zadnjič ste nekaj pisale, da vam dvignejo rito in se z nogami odrinejo (leže na hrbtu) Zakaj to ni uredu? Kako preprečit? Prosim, ve katera?
|
|
|
|
RE: oktobrski lumpiji 08 - 2 del 19.3.2009 20:51:16
|
|
|
|
iraira
|
Ni uredu da se že postavljajo na nogice, ker še kolki niso zreli za kaj takega....ne moreš tega preprečiti ne smeš pa to vzbodbujati ( da bi ga npr. sama postavljala na nogice) To je moje mnenje
|
|
RE: oktobrski lumpiji 08 - 2 del 19.3.2009 20:52:16
|
|
|
|
timnala
|
Heja! Valla..rizevo sluz sem mislila vmesat kar v moje mleko (bolj redko kasico nardit) in mu dat za obrok pred spanjem. Nekak se se kr polno dojiva, ampak sem mu mislila to dajat zdej do njegovega 6. meseca, pol pa uvajat GH. Spanje.. a lahk jst tud povem? Nas mali gre spat ob 20h pa se zbudi okol 21h. Orng za noc zaspi okol 21.30 - 22. in spi potem 3 urce pa jeva in 3 urce in jeva in 3 urce in jeva. Cez dan pa spi dopoldan 20 - 30 minutk, v vozicku 1-2 uri in dvakrat popoldan se 20-30 minutk. Je pa priden ponoci, ker se samo podojiva in spi naprej, nic zbujanja in uspavanja Pri nas tud ful snezi..je ze kr belo okol.. ta zima pa se noce poslovit pa ravno letos, ko mamo , k bi rada, da bi blo cimprej lepo toplo, soncno, prijetno..ah ja, bo pa vsaj mrcesa manj poleti Nas se tud treska z rokicami - ponavadi, ko se dojiva, si prime rokice eno z drugo in se treska po licku. Pa ce je kej hud oz. trmari ritko privzdiguje, ampak jst temu ne dajem neke pozornosti, ker je to tam pa tam Hm..vidim, da "celjanke" niso za akcijo jutr..Tejcika29 ti se sporocim jutr kr na sms, ce pridem (odvisno od vremena).
|
|
RE: oktobrski lumpiji 08 - 2 del 19.3.2009 20:57:43
|
|
|
|
Lucka1
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dream IZVIRNO SPOROČILO: valla. dream, pri nas tudi ne pride sama od sebe. Če jo rabiš, da ti svetuje pri uvajanju GH, kar pokliči patronažno službo, pa reč naj pride. Ne, ne, ne rabim je. Samo zanimalo me je, kako je možno, da je Slovenija takomajhna, pa so kljub temu tako velike razlike med posameznimi kraji. Pri nas recimo ima pravico priti 7x, če želiš oz. če jo potrebuješ, ampak to je mišljeno na začetku, ko se še privajaš na Se parvi prvi obisk je posvet, potem naprej pa čiščenje popka in kopanje. O kakšnem nadaljnjem svetovanju glede cepljenja, uvajanja GH ali karkoli drugega se pri nas sploh ni govorilo. Res je zanimivo tole... Potem se pa sprašujemo, zakaj za vr5aga plačujemo zavaronje, če nimamo nič od tega... ja, verjetno je odvisno od ene do druge osebe - patronažne mislim...pri nas je tudi tako, da se kaj silila ni, niti na začetku. Je pa rekla, naj jo pokličem, če karkoli rabim in naj jo pokličem, da pride preden bomo začeli z GH. cepljenja ni omenjala. Pa sem jo recimo klicala, ko sem bila zaskrbljena ko je bil čist mozoljast po glavici....saj se spomnite tistega obdobja, ko se je čistila koža - pa me je pomirila....pa tehtnico nam je 1x preko vikenda pustila, da smo novorojenčka tehtali pred in po obroku...v glavnem, jaz sem zadovoljna.
|
|
|
|
RE: oktobrski lumpiji 08 - 2 del 19.3.2009 20:59:26
|
|
|
|
Lucka1
|
JOLLY 123 - DOBRODOŠLA NAZAJ - superca, da ni alergije in super, da je mimo - se je obneslo, da smo vse mislile na vaju tam
|
|
|
|
RE: oktobrski lumpiji 08 - 2 del 19.3.2009 21:09:32
|
|
|
|
Lucka1
|
IZVIRNO SPOROČILO: laknerš Mene pa zanima, če slučajno katera ve, ki se s čim podobnim ukvarja, če je luskavica dedna in kdaj se pokaže, če jo otrok ima? bolezen je dedna, a se trenutno še ne ve dosti o samih genih in kako se deduje. Naj bi bilo tako, da je okoli 20% verejtnost, da zboli otrok, če jo ima eden od staršev. Časovno pa približno v isti starosti kot jo je dobil tudi starš. Lahko vprašaš še pri osebnem zdravniku, pa ti da napotnico za genetsko svetovanje v LJ porodnišnici....če te res zanima, se splača, če je samo firbec, potem pa ne. Je pa seveda zastonj, saj krije ZZZS.
|
|
|
|
RE: oktobrski lumpiji 08 - 2 del 19.3.2009 21:13:10
|
|
|
|
Lucka1
|
IZVIRNO SPOROČILO: valla. evo, zdaj se je zbudil, ampak sem se spomnila, da vas vprašam, kolikokrat na dan vaši spijo in po koliko ur?? Zanimajo me samo odgovori tistih, ki vam dobro spijo ponoči!! Ponoči od 19-6h, včasih se 1x zbudi za jest. Potem pa dopoldne vedno 0.5-1.5 ure, potem na sprehodu, drema mal sem in tja, vse skup eno urco, popoldne pa zeeeelo različno - včasih ja, včasih ne, ampak nikoli več kot 30 minut.
|
|
|
|
RE: oktobrski lumpiji 08 - 2 del 19.3.2009 21:13:25
|
|
|
|
Dream
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pšemek Jaz imam tudi eno vprašanje. A se še kateri sam sebe boksa z rokico v telo? Do sedaj nisem dajala temu velikega pomena, je pa danes moj omenil, da se mu to zdi ful čudno. Nejka to dela predvsem, ko je dobre volje, razigrana, vzhičena. Tudi pri nas se "klofamo" Mogoče je razlika v tem, da se tolče z razprto dlanjo in sicer vedno z desno roko po desni nogi, včasih pa udarci nevarno uidejo tudi proti mednožju In vedno takrat, ko je dobre volje. Temu nisem dajala nobenega pomena, ker se je zraven smejal.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?