|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2009 - 3. del
19.3.2009 9:12:21   
petra a
petra zg-živjo, tebi pa res še moram odgovoriti, hvala za pesti...kaj Anže je zdaj dober? mi smo bli vmes na urgenci, si je potolkla glavo in roko, pa jo je k sreči odnesla brez šivanja in zlomov...nč jaz ne pijem kavice, si grem pa privoščit sladoled z b.vanilijo, najmi...mej se lepo...upam da se ti kaj manj vrti

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 3476
19.3.2009 9:21:48   
Anonimen
Dobro jutro!

Je že čas za računalnik... le kaj bi počele, ko jih ne bi imele?

Tudi sama sem zadnje čase nekam jokavo, potem brezvoljno razpoložena. In me moj sprašuje, kaj je narobe, jaz pa si želim samo malo miru in tišine - brez njegovih vprašanj. In moj obraz je poln mozoljev (kje je tista lepa nosečniška koža, ki jo obljubljajo revije in knjige?) - že pri prejšnji nosečnosti sem bila proti koncu vsa pikasta po obrazu! Bo minilo, se tolažim, ko bo otrok shodil... takrat si bom malo oddahnila (user posted image ).

Ampak drugače pa je nosečnost čisto v redu - tudi ko je otroček zunaj, je vse čudovito, vmes pa so trenutki, ko bi najrajši popokala kovčke in šla. Pa saj tako je tudi sicer v življenju, ne? Ni vsak dan čudovit, je pa enkraten.

Kasija, če te bo slučajno še kaj zanimalo, rade volje odgovorim (če vem).

Petra a - na izpitu boš blestela!

Elyy, vsaka doživlja popadke drugače. Nekatere z njimi opravijo, kot da jih ne bi imele, druge... tako kot pri menstruaciji (nekatere imajo boleče, druge se menstruacije sploh ne zavedajo).
To je že moja druga nosečnost, a če priznam tudi sama točno ne vem, kakšni so popadki - vem le, kakšni so umetni popadki. Je vsekakor bolje, če imaš svoje - trajajo dlje, a so manj boleči. 
Ampak - mine, ko se rodi otrok in takrat si poln adrenalina, ki ti skrije bolečine.

Ja, kopanje je prijetno, čeprav se kar smejem, ko mi trebuh gleda ven iz vode in se počutim kot nasedli kit.

Milo pri otročku za kopanje še zdaj uporabljam bolj poredko. Enkrat tedensko (za rokice in rito je seveda druga zgodba).
Se mi zdi, da imajo dojenčki tako lep vonj, da bi jih bilo greh zasuti z umetnimi dišavami.
Ko je bil še dojenček, sem ga včasih kopala s kamilicami. Drugače pa sem na začetku (če sem) uporabljala trdo milo (enkrat tedensko). Verjetno bom tako tudi zdaj ravnala.
Olje za po kopanju (za ušeski, vratom in pod pazduho) pa sem uporabljala kar Buebchenovo. Zdaj pa sem kupila Nivejino olje. Bomo videli, kako se bo obneslo. Nekatere pa olje kupijo v lekarni.

Stekleničke sem uporabljala kar Aventove, ker sem imela Aventovo črpalko za mleko (sem imela toliko mleka, da sem si ga dodatno črpala, da nisem dobila mastitisa, in sem mu potem včasih dodajala kar izčrpanega iz flaške. Ali pa če sem imela kakšne opravke, je bilo moje mleko v hladilniku in so malčka lahko nahranili z njim)
Čeprav mi sama oblika Aventovih dud ni ustrezala - za dudo tolažilko je imel Nukovo (so me prepričali zaradi oblike prsne bradavice).

OliveOly tudi mojim staršem ime, ki sem ga izbrala za prvega ni bilo všeč, a zdaj si ne predstavljajo, da bi bil karkoli drugega. Pomembno je, da je všeč tebi. In: to je tvoj otrok in lepo je, če mu ti izbereš ime (skupaj s partnerjem) - to je prva popotnica, ki jo dobi v življenju.

Sem se spet razpisala... se vidi, da se mi ne da pisati diplome in mučkam in mučkam, dokler ne bo prišel Oskar, potem pa bom imela izgovor... Joj, ta odgovornost!

Lepo klepetajte in tiste, ki se boste podale na sonček - uživajte!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3477
19.3.2009 9:25:07   
KatMat
user posted image user posted image user posted image user posted image  Moj obraz tudi cveti kot rozice na polju!!!user posted image user posted image user posted image  jah pomlad je a ne??user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3478
19.3.2009 9:28:38   
petrazg
IZVIRNO SPOROČILO: lake

Petrazg : Kaj te je pa razjezil. Jst sicer nism gledala čist od začetka.

Teh Bosank se pa kr mal bojim, sicer nisem vraževerna tok zlo, ampak ne vem včasih se mi zdi da te lahko kr mal prekolnejo

Res je, da sem malo občutljiva zadnje čase (saj veš, nosečnost user posted image ), ampak tole me je res pogrelo. Čisto na začetku je povedala , da je zagovornica dojenja (vse lepo in prav, jst sem tudi , če gre) in da bi bilo potrebno na piksne adaptiranega mleka nalepiti podobne nalepke kot so na cigaretih... Da to mleko ni ok, da ni zdravo kot materino in bla bla bla... Ampak je potem novinarka ni spraševala naprej in ni razvila svoje teme do konca... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lake)
Neposredna povezava do sporočila: 3479
19.3.2009 9:30:21   
Anonimen
Imaš prav, KatMat! Samo upam, da bo poleti bolje... user posted image

(odgovor članu KatMat)
  Neposredna povezava do sporočila: 3480
19.3.2009 9:31:02   
Dudica1
IZVIRNO SPOROČILO: KatMat

user posted image user posted image user posted image user posted image  Moj obraz tudi cveti kot rozice na polju!!!user posted image user posted image user posted image  jah pomlad je a ne??user posted image user posted image user posted image

se podpišem pod tem...user posted image

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 3481
19.3.2009 9:34:07   
lake
Ja ta začetek sm zgrešila. To je res grdo rekla. Glede na to da je očitno noseča s petim otrokom, bi ji skor prvoščla da nebi mela mleka. Me prov zanima kaj bi pol nardila? A bi ga uvažala od druge mame? Sej ponavad se ženska res ne odloč kr tko da nebi dojila, če nima mleka, ga pač nima in druge variante kot adaptirano mleko ne obstaja.

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 3482
19.3.2009 9:34:46   
Tanja_
oliva nama je tudi ime Brina enkratno!Pa tko kot so punce napisale, važno, da je vama všeč.

Dejte mi neki povedat. Tiste, ki boste prav tako proti koncu maja rodile- a boste oblačile tetra+ mako+ še neki čez? Al samo majčko+ jopico? Torej, brez tetra. K jst še zmeraj ne vem. V šoli za starše so rekli, da pride v poštev še tetra, ker je govorila za konec aprila, začetek maja. Za konec maja pa ni nič rekla. Pa zdej ne vem.

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 3483
19.3.2009 9:35:51   
Tanja_
Aja petra a držim pesti v ponedeljek.
Jaz pa delam še do 01.04. pol pa dopust, 29.04. pa porodniška. Komej že čakam, k je res muka ob 5:30 vstajat.

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 3484
19.3.2009 9:37:13   
KatMat
dudi kako si praznovala??upam da te tvoj ni prevec sekiral..đ
.midva sva imela tiho maso do ene 10 ih pol sem pa sla palacinke pect pa sem se mogla z njemu pogovarjat...danes sva si pa zopet izpovedala ljubezen pa da bova skupaj prebrodila tole nihanje-saj kaj ko vem da se bova spet pocla preden se dan iztece...pa po moznosti za kaksno brezvezno stvar...

(odgovor članu lake)
Neposredna povezava do sporočila: 3485
19.3.2009 9:37:14   
Dudica1
jaz bom na začetku body z dolgimi + majčka z dolgimi...potem pa bomo sproti videli

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 3486
19.3.2009 9:37:59   
Anonimen
to je pa grdo od nje dobr da nisem gledalauser posted image

no jz se pa že cel jutr prpravljam bajto pospravljat pa se mi jo ne dauser posted image sam se bom mogla prisilt, ker čez vikend je ne bomuser posted image

(odgovor članu lake)
  Neposredna povezava do sporočila: 3487
19.3.2009 9:38:47   
KatMat
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_

Aja petra a držim pesti v ponedeljek.
Jaz pa delam še do 01.04. pol pa dopust, 29.04. pa porodniška. Komej že čakam, k je res muka ob 5:30 vstajat.

jest bi pa raje takrat ustala pa sla prej malo zadremat...se ponoc zbudim pol pa glih 10 min pred budilko nazaj zaspimuser posted image user posted image

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 3488
19.3.2009 9:39:24   
KatMat
BABE PREVEC STE PRIDNE!!!!SAMO O PUCANJU BEREM!!!

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 3489
19.3.2009 9:39:28   
Dudica1
katmat je bil že kakšen lepši dan kot včerajšnji veš...user posted image ...samo da midva nisva mela nobene tihe maše ampak kar glasno...pol je šel pa itak u službo in sm bla sama na RD...user posted image

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 3490
19.3.2009 9:44:41   
petrazg
Lake... a veš, da sem jst tudi tako hudobno razmišljala kot ti... user posted image sorry, samo me zanima kaj bi takrat rekla v svoj bran...
Petra a  - Anžetek je trenutno zdrav user posted image , je v vrtcu, ampak me je malo strah kaj bo ko bo konec antibiotikov. Ima te nove (alergičen je na penicilin), ki jih daš samo trikrat, potem se naložijo na žile in delujejo še deset dni. Deset dni bo mimo, pa bomo vidli kaj bo... Meni se pa tudi ne vrti več toliko, popijem kavico in je takoj boljš... Lubčka Tjaši.

Tanja.
.. tudi, če bo toplo kot naj bi bilo konec maja, je fajn da ima spodaj bodi čez križek, potem bu daš pa kakšno tričetrt majčko čez, pa jopico če slučajno piha. Jst tetra in mako majčk nisem uporabljala...

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 3491
19.3.2009 9:47:24   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1

katmat je bil že kakšen lepši dan kot včerajšnji veš...user posted image ...samo da midva nisva mela nobene tihe maše ampak kar glasno...pol je šel pa itak u službo in sm bla sama na RD...user posted image

tud taki dnevi morjo bit na žalostuser posted image

(odgovor članu Dudica1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3492
19.3.2009 9:48:34   
petrazg

Dudica sej bo boljš... Zdej nas malo mečejo hormončki, možeki pa tega včasih niti ne želijo razumeti oz. sej tudi ne morejo vedno. Je pa res tako kot je ena napisala, da se jim je treba zdej še bolj posvečat, ker se že počutijo zapostavljene, po porodu se pa to lahko samo okrepi. Tako, da moramo včasih zbrat energijo še za naše velike otroke... user posted image

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 3493
19.3.2009 9:59:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_

Dejte mi neki povedat. Tiste, ki boste prav tako proti koncu maja rodile- a boste oblačile tetra+ mako+ še neki čez? Al samo majčko+ jopico? Torej, brez tetra. K jst še zmeraj ne vem. V šoli za starše so rekli, da pride v poštev še tetra, ker je govorila za konec aprila, začetek maja. Za konec maja pa ni nič rekla. Pa zdej ne vem.

Prvega sem rodila konec maja in sem ga za odhod iz porodnišnice tako preveč napravila (dve kapici, dve majčki, dva bodija in jopica, s tem da sta bila en bodi in jopica iz toplejšega pliša, čez pa še volnena dekica), da je sestra kar pogledala, če je zunaj zima! Ampak res ne veš, ko je še tako majhen, navajen na 37 stopinj... zunaj je bilo toplo sonce.

Doma sem ga potem napravljala čisto po občutku. Dve majčki, en bodi in še nogavičke čez (ker je imel mrzle nogice) - ko sva šla pa ven, sem dodala še dve kapici (obe bolj tanki) in hlačke, jopico in ga pokrila z volneno dekico (bilo je 4.6. - ampak ni bilo ravno toplo, ker je deževalo pred tem - sem sama imela majico z dolgimi rokavi in čez laneno srajco). Potem pa sem ga po občutku vedno manj napravljala (sem preverjala, koliko je topel za vratom in opazovala barvo njegove kože... kolikor je postal mrežast, sem ga takoj dodatno pokrila ali napravila) Julija pa smo bili že v kratkih rokavčkih - ampak zunaj sem ga še pokrivala ali s tetra plenico (ponavadi čez dan, ko je pripekalo) ali pa z bombažno odejico (zjutraj in zvečer, ko je bilo bolj hladno). Itak, če je v vozičku in je toplo, ima glavico v "zračnem balonu"... če ni pihalo, sem mu kapico kar odstranila.

Na začetku si zbegan (verjetno bom tudi tokrat). Ampak ravno zato pa imamo porodniški dopust, da se spoznamo in ujamemo!

(odgovor članu Tanja_)
  Neposredna povezava do sporočila: 3494
19.3.2009 9:59:20   
Dudica1
ma ja sej ni blo nč tazga ampak se pač ne počutiš dobr in kr jokaš in jokaš...k se ful nisva nikol kregala zdej je pa kr neki tole no...user posted image

no ja bo že boljš...user posted image

(odgovor članu petrazg)
Neposredna povezava do sporočila: 3495
19.3.2009 10:01:47   
KatMat

JA DUDI...pa bi kej rekla...pa bi sle medve u life!!!just say a word!!

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 3496
19.3.2009 10:02:37   
KatMat

ma ja sej ni blo nč tazga ampak se pač ne počutiš dobr in kr jokaš in jokaš...k se ful nisva nikol kregala zdej je pa kr neki tole no...user posted image

no ja bo že boljš...user posted image

vem kako se pocutis sem ista...zato sem pa uprasala ucer ce je se kera tolk jokava kt jest

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 3497
19.3.2009 10:06:36   
Dudica1
IZVIRNO SPOROČILO: KatMat

JA DUDI...pa bi kej rekla...pa bi sle medve u life!!!just say a word!!

jah sej sem se tud jaz prej to spomnla...pa kaj čmo je že mimo...naslednič pa greva...user posted image

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 3498
19.3.2009 10:26:40   
Dudica1
user posted image kje ste danes vse...user posted image

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 3499
19.3.2009 10:28:09   
AKP
Jaz sem danes predvsem v vodoravni legi. In pridem tu pa tam pogledat, kaj ste novega napisale.

(odgovor članu Dudica1)
Neposredna povezava do sporočila: 3500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?