|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  140 141 [142] 143 144   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2009 - III. del
16.3.2009 11:43:31   
brigita23
detelja-user posted image user posted image user posted image  si bom na porodni mizi pela"ne gane me, ne gane me"....mali bo pa vriskal ko bo vn pršu, namesto jokaluser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

NAŠA SREČA JE NAŠE NAJVEČJE BOGASTVO

(odgovor članu brigita23)
Neposredna povezava do sporočila: 3526
16.3.2009 11:50:04   
Tabletka dOr
IZVIRNO SPOROČILO: *Junona*

Mene pa tako utrujenost daje, js ne vem, kaj je to... če se uležem ne morem spat, samo utrujena sem kot da bi bila cel dan na njivi. Se vam tudi to dogaja?

Junona, pri meni je enako. Sploh ne vem, če sem bla že kdaj tko totalno koma kt zdej.
Mam pregled zdejle, pa sploh ne vem kako se bom do tja primajala.

A je še kera brala članek v Mladini o pesticidih. Mene je ful zamoru k mi ga je ena kolegica včeri poslala. Se kle neki trudimo, da vse odbr oprememo, prekuhamo, prehiltriramo...v resnici je pa že vse zastruplejno user posted image

(odgovor članu *Junona*)
Neposredna povezava do sporočila: 3527
16.3.2009 11:50:17   
brigita23

IZVIRNO SPOROČILO: Pat74

4. vprašanje: Ja, takoj tam spodi že ne bo ok, ampak se bo popravlo - dejstvo pa ostaja da boste od poroda dalje uporabnice večjih tamponov in da bo luknjica postala luknja, se bo sicer malo zožala, ampak taka, kot je bla, ne bo nikoli več - se bojo moral user posted image  potrudit, da boste uživale. Ampak ni panike, kjer je volja (ta je itak vedno!), tam je tud moč - pa tud malo drugačna češplica ima svoj čar za moške- preverjeno!user posted image user posted image user posted image  Bi se morala malo po ustih, ker tole pisanje spominja že na kakšno erotično revijo!user posted image

A tak je pol to? Bo kr zanimivo. Js si tamale že tak dolgo nisem vidla, da morm mojmu rečt, da mi jo slika, da bom imela spomin na malo češpljico, ker potem po porodu, ko jo bom videla...hja...nikoli ne veš... mogoče bo pa še lepša.user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...pri nas je tud večkrat božič zdej, kot pa si jst tamalo vidimuser posted image user posted image user posted image , no ko se brijem jo mal s špeglom pokukam, tak da vem da je še ok.

(odgovor članu *Junona*)
Neposredna povezava do sporočila: 3528
16.3.2009 11:53:21   
brigita23
IZVIRNO SPOROČILO: Tabletka dOr

Mene pa tako utrujenost daje, js ne vem, kaj je to... če se uležem ne morem spat, samo utrujena sem kot da bi bila cel dan na njivi. Se vam tudi to dogaja?

Junona, pri meni je enako. Sploh ne vem, če sem bla že kdaj tko totalno koma kt zdej.
Mam pregled zdejle, pa sploh ne vem kako se bom do tja primajala.

A je še kera brala članek v Mladini o pesticidih. Mene je ful zamoru k mi ga je ena kolegica včeri poslala. Se kle neki trudimo, da vse odbr oprememo, prekuhamo, prehiltriramo...v resnici je pa že vse zastruplejno user posted image

jst sem tudi čist zmozgana, nimam nobene energije....pol pa  berem kak vse generalne delate pa perete, likate....pa mam full slabo vestuser posted image .
Upam da se mi tole ne bo vleklo in da pridem nazaj v formo..."Fata čistačica>"user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tabletka dOr)
Neposredna povezava do sporočila: 3529
16.3.2009 11:55:32   
detelja
IZVIRNO SPOROČILO: brigita23

detelja-user posted image user posted image user posted image  si bom na porodni mizi pela"ne gane me, ne gane me"....mali bo pa vriskal ko bo vn pršu, namesto jokaluser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ja, ta pa bi bila res hudauser posted image user posted image

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

Neposredna povezava do sporočila: 3530
16.3.2009 12:01:45   
Tabletka dOr
user posted image

< Sporočilo je popravil Tabletka dOr -- 16.3.2009 12:06:30 >

(odgovor članu detelja)
Neposredna povezava do sporočila: 3531
16.3.2009 12:02:58   
Tabletka dOr

Sme glih hotla napisat, kje je dons detelja s svojimi pomočniki. K mate take moreče teme, izmaličena mala, navali obiskov po porodu itd.

Ma upam, da bom popoldne mela kej energije za kaj oprat itd.

< Sporočilo je popravil Tabletka dOr -- 16.3.2009 12:07:13 >

Neposredna povezava do sporočila: 3532
16.3.2009 12:07:22   
brigita23
kaj pa kuhate danes punceuser posted image user posted image user posted image  jst sem brez idej

Neposredna povezava do sporočila: 3533
16.3.2009 12:08:38   
Tabletka dOr
jez si bom pol k pridem s pregleda ene testenine na hitro pripravila

Neposredna povezava do sporočila: 3534
16.3.2009 12:12:06   
Nalini
moji nohti ..... saj si jih ne barvam z živo rdečo user posted image  ... ampak enkrat potegnem s prozornim lakom ......user posted image  .... ko bodo popadki redni bom pa itak zmanjšala njihovo dolžino, da slučajno ne bo imel kdo kakih rdečih flekov po telesu user posted image ......

no pa vam jaz enega prilepim .... da boste lažje dihale ...user posted image

user posted image

detelja a tebi je nazadnjem pregledu rekla, da ti bo delala ctg? ker če ti ni .... ti verjetno pred pregledom ne bo .....

Neposredna povezava do sporočila: 3535
16.3.2009 12:14:22   
Nalini
mi bomo danes jedli -  čevape, kuhano zelenjavo, solato pa še nekaj (samo ne vem kaj user posted image  - se mi ne da lupit krompirja,.... mogoče pa malo odšpanciram do trgovine pa kupim zamrznjen pomfri user posted image )

(odgovor članu Nalini)
Neposredna povezava do sporočila: 3536
16.3.2009 12:16:27   
lili82

kaj pa kuhate danes punceuser posted image user posted image user posted image  jst sem brez idej

Pri nas je danes paradižnikova juha, popečene piščančje prsi z jajčko na oko navrh, kuhana zelenjava, polnozrnat riž, kuhana zelenjava in solata.

Neposredna povezava do sporočila: 3537
16.3.2009 12:16:28   
Nalini

če boš pa ti na porodni mizi pela pesmi od wernerja user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  ....

Neposredna povezava do sporočila: 3538
16.3.2009 12:17:50   
brigita23
IZVIRNO SPOROČILO: Nalini

mi bomo danes jedli -  čevape, kuhano zelenjavo, solato pa še nekaj (samo ne vem kaj user posted image  - se mi ne da lupit krompirja,.... mogoče pa malo odšpanciram do trgovine pa kupim zamrznjen pomfri user posted image )

mmmmm super kosilo meni se tudi čevapov lušta, jih že tko dolgo nisem jedlauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nalini)
Neposredna povezava do sporočila: 3539
16.3.2009 12:24:18   
Nalini
a veste kaj jaz zdaj mislim user posted image user posted image user posted image  .... kam bomo šli letos na dopust .... user posted image user posted image user posted image

.... se vidi, da imam preveč časa .... user posted image user posted image user posted image user posted image

a ve bi si upale iti septembra s tako malim bejbijom v Grčijo? user posted image  .....

Neposredna povezava do sporočila: 3540
16.3.2009 12:26:16   
Nalini
... eh, mislim da bomo letos šli kar na hrvaško obalo .....

(odgovor članu Nalini)
Neposredna povezava do sporočila: 3541
16.3.2009 12:33:01   
sonček85
Evo se vam javljam malo s sestrinega rač.k morem mojega čakat,kako dolgo user posted image
brigita:bravo za pregleduser posted image user posted image user posted image bravo da je sonček še kr obrnjen na glavico,prav je tko,za CTG se pa ne sekiri ,saj bo naslednjič,ja kako pa to da še nisi dobila napotnice za P.Nikar se ne sekiraj če nimaš energije,saj boš potem več

nalini:a sedaj si pa upedenana ,samo počakaj še kak dan ,vsaj do konca tedna,vesele novičke se pa veselimo vse aprilske tetke

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 3542
16.3.2009 12:47:01   
sonček85
Sem dobila papirje iz LJ in sem si povprečno izračunala koliko bi dobila P in sem zadovoljna.user posted image

Zdaj pa grem lepo se imejte in ko pridem domov vam še kaj pišem

Uživajte v tem sončku

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 3543
16.3.2009 12:49:37   
Nalini
IZVIRNO SPOROČILO: sonček85

nalini:a sedaj si pa upedenana ,samo počakaj še kak dan ,vsaj do konca tedna,vesele novičke se pa veselimo vse aprilske tetke

če bom še kak dan čakala ..... bo potrebno postopek ponovit user posted image

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 3544
16.3.2009 13:49:00   
zupancdam
pa joj ejuser posted image user posted image user posted image
punce povejte mi kako ve  to naredite, ko date odgovor
ne vem kako naj vprašam, tisto no ko od ene druge date v okvir pa pol odgovor napišete vspodi, jaz bi tolk napisala pa tega ne znam naredit, pol pa berem za nazaj pa zapiram okna pa spet odpiram, pa pišem in odgovarjam, da me mine

Prva pikica je na svet prijokala 22.1.2007, težka 3900 in velika 54
Naša prva pikica je dobila sestrico Tio,18.4.2009 težko 3700 in veliko 52, sedaj smo popolna družina

(odgovor članu Nalini)
Neposredna povezava do sporočila: 3545
16.3.2009 13:54:09   
lili82
zupancdam - na vrhu vsakega posta, ki ga želiš citirat imaš ikonce "odgovor, citiraj, posreduj" - samo tam klikneš na citiraj, ostalo pa vse sam naredi...

(odgovor članu zupancdam)
Neposredna povezava do sporočila: 3546
16.3.2009 13:57:58   
zupancdam
o lili82, hvala, kaj sem budala ej

Prva pikica je na svet prijokala 22.1.2007, težka 3900 in velika 54
Naša prva pikica je dobila sestrico Tio,18.4.2009 težko 3700 in veliko 52, sedaj smo popolna družina

(odgovor članu lili82)
Neposredna povezava do sporočila: 3547
16.3.2009 14:32:37   
mišk
Moji odgovori na delikatna vprašanja:
1. vprašanje:
V prvi nosečnosti sploh nisem preveč razmišljala o tem, kateri pregledi in testi mi pripadajo, kateri ne, kateri so pomembni... Kar je ginekolog rekel, to je dubu.user posted image  Pa mi ni recimo nikoli naredil testa na sladkorno, a jst sem to vzela kot pozitivno, kao, on ve, da sem o.k. in ni treba. Ctg so mi delali vsak drugi dan, ko sem šla čez rok in enkrat, ko se v 30. tednu delala neko paniko glede plodovnice. Tudi če mi ga ne bi nikoli nardil, bi vzela to kot normalno. Čeprav je ful fajn čimvečkrat slišat, vidit in čutit lastnega otroka, ko je še v trebuščku. Bakterijo streptokok B so mi odkrili po naključju, in ko sem izvedela kako je nevarna, sem bila kar mal šokirana! Tokrat mi bo ta test avtometsko naredil brezplačno. Jutri ga imam, in upam, da bo tokrat negativen...

2. vprašanje: 
Jst sem v prvi nosečnosti prebrala vse o nosečnosti, kar mi je prišlo pod roke, res pa nisem prebrala tako zelo opevanih knjig, kot so Porodni načrt, Modrost rojevanja, Dojenje in materinstvo iz srca in Povezovalno strarševstvo. To, ta zadnjo - Povezovalno starševstvo sem prebrala po porodu, pa ni nekak v mojem stilu. Z določenimi temami se strinjam, z večino pa ne.
Blazno na živce mi gre recimo to, ker je tak moderno trenutno povdarjat, da si rodil naravno, brez protibolečinskih sredstev, pa kako si potem dosegel nadjaz, celo o orgazmih med porodom prebiram!user posted image  Te iluzije o nekem porodu, ki bo mogoče nazadnje čisto drugačen, kakršnega si rišemo v glavi. Pol pa je in kričanja pri porodu, in tistih prvih znamenitih stavkov:"Nikoli več!", ki so sicer kasneje pozabljeni, a vseeno.
Rojstvo otroka je definitivno najlepša stvar, ki se ti lahko zgodi v življenju, a mislim, da ima vsaka ženska drugačno predstavo kakšen naj bi bil idealen porod! Za ene je le boleč porod znamenje, da so prave ženske, druge pa imamo raje manj bolečin, sploh če niso nujne.
Drugače nimam neke navade pljuvat po nikogaršnjem mnenju, a velikokrat zadnje čase dobivam občutek, da se kar neke nevidne "skupinice" ustvarjajo med tako in drugače mislečimi, namesto, da bi z veseljem podpirale ena drugo in poskušale razumeti še druge nazore, brez občutkov več ali manjvrednosti.

3 vprašanje:
Me ne skrbi, ker imam za sabo že eno pozitivno izkušnjo.user posted image  Na živce mi gre edino to, ker velika večina tako rado na glas pove, da je ta user posted image  pa atijeva lubica/lubček!user posted image  Zakaj že samo njegov/a?user posted image  Ne vem v čem je fora.
Če rodiš hčerko je atijeva lubica, itak, če pa sina, je pa itak atijev ponos. Eh, kr neki...user posted image

4. vprašanje:
V prvo me je skrbelo, sedaj ne več. Ni tako hudo, kot si človk predstavlja. Ko se šivi zacelijo je občutek isti. Resnično ne opazim nobene razlike, moj pa tudi ne.

Neposredna povezava do sporočila: 3548
16.3.2009 14:35:38   
janja*
Punce moje da se vam pofočkam.Sem z pregleda (šele sedaj).Nekaj mi je po pregledu ratalo slabo in me niso spustili domov.Pa še pritisk sem imela najprej 110/65,potem pa 146/92.Morala sem malo odležat in še enkrat na Ctg,potem pa še pregled.No Ginekolog je rekel,da se zna zgoditi ta teden.Koliko sem odprta pa ne vem nič,ker nisem vprašala.No verjetno sem,ker drugače mi nebi rekel,da bo po vsej verjetnosti ta teden.Pustimo se presenetit.
No zdaj pa sem spet čisto fuč,tako,da grem spat.

Neposredna povezava do sporočila: 3549
16.3.2009 14:42:31   
malapikica
Pozdravljene čveke.

Ne uspevam vas več prebirati, kaj šele, da bi kaj napisala.
Sem ravnokar pojedla zelenjavno juhico oz. juho, ker je je bilo za celo skodelo.

cveta28 - jaz bom zdaj drugič rodila in mi Izziv poroda tudi ni bila preveč všeč. Na porod pa mislim, da je vsaka pripravljena tako ali drugače. Eno so mogoče predstave, ki jih o tem imamo, drugo pa je potem realnost - tisto kar se zgodi. Jaz sem enkrat že dala skoz, pa je čisto verjetno, da bo drugič drugače. Bom videla - se pustim presenetiti. Glede čustev in ljubosumja pa bo tudi vse drugače, ko boš imela enkrat štručko v svojih rokah. Jaz si več sploh ne predstavljam kako je bilo, ko sva bila z možekom še sama.

dopust - poleti bomo verjetno zavili v kake toplice v SLO. Drugače pa želim v oktobru odpotovati nekam dlje. Jaz zelo navijam za Turčijo, samo možek nekaj štrajka. Sicer imam še čas da ga prepričam.

Kasneje vam mogoče pripopam slikce, kako je pri nas zgledalo ob rojstvu prvega...

Neposredna povezava do sporočila: 3550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  140 141 [142] 143 144   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  140 141 [142] 143 144   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?