brigita23
|
IZVIRNO SPOROČILO: NenaLena Pozdravljene Aprilčice! Komaj sem se prebila čez vse strani, to je pravi bralni maraton ... . brigita23 - Slabost in vrtoglavica, ki ju opisuješ, se meni dogaja zadnji mesec skoraj vsak dan po zajtrku. Ne morem niti sedet, kaj šel stat, saj bi padla skupaj, zato moram nujno v horizontalo. Pri meni je to nizek pritisk, s katerim sem že prej imela občasno težave, tako da sem takoj prepoznala znake. Ne vem pa, če pri tebi gre za isti problem. Meni pomaga enih 15 minut ležanja na kavču ali postelji in potem sem ok. Kar se tiče ricinusovega olja, ki si ga omenjala na eni izmed prejšnjih strani, je pa to zelo star trik babic, ki zares deluje kot način za pospeševanje poroda, če je ženska čez rok. Podobno kot nekoliko pospeši porod tudi klistir. detelja - Jaz imam isto preobleko za posteljico iz Ikee - tisto z žabico. Meni je prekrasna. Ravno včeraj sva bila z dragim v Ikei, sva šla še po zadnje malenkosti in sem vzela še stensko lučko z istim žabonom. Jaz imam tako vse iz Ikee - posteljico, previjalno, vzmetnico, jogi, pojšterček in odejo, dve preobleki, slinčke, potiskane pleničke ... in sem zelo zelo zadovoljna oz. komaj čakam, da najino Elo Noro dava spančkat v to princeskino posteljico. Drug teden, ko bo namontirana lučka, bom vse pofotkala in dam v album. tassika - Čestitke za plusek! Boš videla, tedni in meseci bodo minili kot keks in kmalu boš kot me Aprilčice že v zadnji fazi čakanja na svojo štručko. sobra - Uuu, še ena lepotička! Tudi jaz komaj čakam svojo princesko. srecka82 - Držim pesti, da bo vse ok. Glede na to, da vse Aprilčice mislimo na tebe, bo ta pozitivna energija gotovo pomagala. Prašek - Ena je spraševala, kateri pralni prašek bomo uporabljale. Midva bova tako za pralne pleničke kot cotice uporabljala nek naravni iz Kalčka, da bebice že v štartu ne preokupiramo s kemijo. Imajo tudi naravni meščalec iz sivke, ki seveda ne diši tako kot Lenor in podobno, toda je pa naraven in pričara občutek Provanse ... soncek85 - V tej trgovini Ekolife sva midva kupila pralne pleničke Lotties in so tako mehke na dotik, da bi kar samo sebe previla . Vzela sem si tudi te blazinice iz svile, saj povsod poudarjajo, da svila zdravi bradavice. Vzela sem tudi popolnoma naravni stik za bradavice, izgleda kot labela in ni potrebno spirati, ni nobene panike, če otroček poje kaj tega stika, ker je vse natur. Drugače imajo kar luštne stvari za naše bebice, toda midva sva vzela res samo najnujnejše. Imajo pa čudovita darilca iz bio bombaža tudi na www.srcek.si, kjer sem si jaz od sestre za porodno darilo zaželela tole košaro: http://soncek.si/si/bkf7089-mojzesova-kosara-i12776.shtml Ker jo je na srčku zmanjkalo, so mi jo poslali iz sončka. Imam pa na srčku nagledanih še nekaj luštnih darilc, ki sem jih dala na svoj seznam, ki ga bom poslala prijateljicam, da mi ne nosijo nečesa, kar ne rabim. Recimo: http://www.srcek.si/si/viseci-predalnik-safari-i627.shtml ali http://www.srcek.si/si/glasbeni-vrtiljak-i102.shtml ali http://www.srcek.si/si/pletena-bambusova-odeja-z-voscilnico-i664.shtml ... Boljše da neham, ker bi tako vse imela, ha. Boleči boki in sramna kost ter vročina - Imam vse! Ok, to da se moram ponoči prestavljati iz boka na bok, ker me že vse boli, od boka do rame, mislim, da mi ni treba omenjati. Ko se vstajam, tudi mene boli sramna kost in ne samo to, zdi se mi, da imam kar nabrekel cel Venerin griček. Pa to ni ne od dragega, ne od pomočnikov . Vročina pa me predvsem matra ponoči, tako da sem že pred mesecem dni začela spati popolnoma naga in pokrita le s tankim pregrinjalom, saj sem bila drugače kot v savni. Še posebej z blazino med nogami, ki je seveda obvezen element. Čudno, da moj ni še nič ljubosumen na tega mojega novega ljubimca iz tkanine . Fešte ob rojstvu - Uf, tukaj sem jaz kar ostra. Sem dragemu že povedala, da prvi teden ga rabiva jaz in mala Ela in da je za fešto čas kasneje. Da je to zame skrajno neodgovorno, da se foter napije, medtem ko je mamica v najbolj občutljivem obdobju in bi potrebovala največ njegove podpore. Ni kaj, stare kmečke navade, ki so po moje zgrešene in spadajo v čas, ko tipi niso bili prisotni pri porodu, kaj šele da bi previjali ali imeli kaj opravka z dojenčki. Toda hvala bogu se časi spreminjajo. In tudi moški postajajo nežnejši in občutljivejši. Moj je kar razumel, čeprav ga je malo jezilo, ker sem najprej nastopila z ukazom in šele, ko sem se zavedla svojega tona in se popravila, da ga pač prosim, da je ob meni, se je začel smejati in mi povedal, da tako ni nič načrtoval, toda da bi mu pa ukazovala, to pa ne bo šlo čez . Že ve, kako me mora ukrotiti. Fotka bušija - Sem jo pripela v album, če jo lahko katera pripne v seznam. Saj vem, da je to bilo povedano že milijonkrat, toda kako se fotko pripne direktno sem v sporočilo ? Hvala. Lep večer, pa se javim po pregledu, ki ga imam v četrtek. Upam, da bomo do takrat vse še v enem kosu. NenaLena joj nenaLena- ti si bla pa pridna, da si nam takole napisala ....kar se tiče slabosti in vrtoglavic, jst nimam nizkega pritiska, si ga vedno zmerim pa imam tako 138/75 pulza pa okoli 100 takrat Pomaga samo horizontala na boku ene 15 min do pol urce. Recinosovo olje pa praviš, da pomaga??? No pol vemo punce kaj spit ko bomo hotele it v Rim .