|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2009 - 9. del
15.3.2009 7:48:02   
škratka
Pozdravljene mamice in  . Mi smo včeraj prišli iz porodnišnice.
V sredo 11.03. ob 3:38 se je presrečnemu očku in meni rodil mali škrat Lovro. Ob rojstvu je tehtal 3940g in meril 53cm. Obseg glavice 36cm.
Fant je priden, midva pa se prilagajava na novo vlogo.

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 2626
15.3.2009 7:54:14   
Pupa7
dobro jutro drage dame,

mi smo se za silo naspali, pa je zbudla moja krasna prebava in zdaj na 10 minut tekam na wc user posted image user posted image user posted image

pri nas stanje umirjeno, brez sprememb, tako kot vreme, jasno brez oblačnosti user posted image user posted image user posted image

kako pa ste ve kaj, mamaM se že kej dogaja?

spps marčevski štrajk je ja, sej bo treba počakat kak dan, so mel kaki vikend paket mulčki pa jih zato ni na spregled user posted image user posted image user posted image user posted image

Leonard 27.3.2009 19:02, 4000 g in 54 cm :)

28.4.2009 5500g in 58,5cm :)
25.5.2009 6780g in 65cm :)

(odgovor članu mama_milchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2627
15.3.2009 7:55:10   
Pupa7
IZVIRNO SPOROČILO: škratka

V sredo 11.03. ob 3:38 se je presrečnemu očku in meni rodil mali škrat Lovro. Ob rojstvu je tehtal 3940g in meril 53cm. Obseg glavice 36cm.

dobrodošli doma user posted image user posted image user posted image veliko cartanja, spanja in uspešnega dojenja vam želim user posted image

(odgovor članu škratka)
Neposredna povezava do sporočila: 2628
15.3.2009 8:05:22   
Pupa7
NoBady tudi ti dobrodošla doma, naj se šivi hitro pocelijo, da boš uživala s svojim zakladkom v  polnem pomenu besede user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Pupa7)
Neposredna povezava do sporočila: 2629
15.3.2009 8:17:47   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: julam

Ojla user posted image in mamike!

Vidim, da ene že kar krepko zamujate, očitno je bebicam preveč lepo v bušiju. Ja, moji so bili vsi trije zamujančki... Pri nas je akcija v polno, fanta na bolniški že cel teden, atu se meša (zdaj vsaj ve, kaj pomeni biti mama 24/7) in po moje komi čaka, da gre v službo user posted image .  Naša sestrica bi bila sicer dojenček iz knjige "ki samo je in spi", ampak seveda morajo tudi njo matrat krči (kot so oba bratca) in tako cele dneve in noči masiramo... Dojiva se sicer super, je prava profi. glede moje prehrane pa... počasi se mi začenja zdeti vse brez veze, ker krče imajo tudi zalivančki, torej V ČEM JE FORA??? Ali pazim ali ne, težave SO. Seveda smo že nabavli prve kapljice, zdaj bomo pa sprobaval vse možno na tržišču, dokler ne bo samo izzvenelo.

No, pa moram it, alarm user posted image

To sva se s prijateljico zadnjič spraševali. Krče imajo itak vsi... verjetno res zarad nezrelega črevesja. Kakšna hrana pa mogoče tudi malo vzpodbudi, samo ni pa samo hrana kriva.

(odgovor članu julam)
Neposredna povezava do sporočila: 2630
15.3.2009 8:17:55   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: NoBady

En lep pozdavček... MI SMO PA DOMAAAuser posted image user posted image user posted image
Dans sma pršla domov...Se vam čimprej kej javim, pa še od našga Taja slikco pokažem, sam je treba najprej iz fotoaparata dol dat...user posted image
Tko na hitr sm rekla da se vam malo javim, sem drugač ful zmatrana, dans že cel popoldan hodim sem in tja in so me začel mal šivi bolet...
Taj je pravi cukerćek, je zlo pridn... spi pa je, občasno ga mal šraufa takrat je pa jook in stok user posted image ...

Vsem mamicam ISKRENE ČESTITKEuser posted image user posted image user posted image
Vsem user posted image ki pa še čakateuser posted image da bo porod čimlažji in čimhitrejšiuser posted image

... NOČKO...

Super, da ste doma. Kar spočij si. user posted image

(odgovor članu NoBady)
Neposredna povezava do sporočila: 2631
15.3.2009 8:17:58   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: felix7

Sej ni čudno, precej vas že pestuje, nekaj jih pogrešamo in so verjetno v P, tisto malo, kar nas ostane, smo pa verjetno pred TVjem user posted image

Ja, se že kar pozna, da vas je vedno manj nosečk. Ampak jaz še kar vztrajam iz vami in skoz razmišljam, če bodo kake nobičke tule gor. user posted image

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 2632
15.3.2009 8:18:04   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: škratka

Čestitke za malega korenjaka! user posted image

(odgovor članu škratka)
Neposredna povezava do sporočila: 2633
15.3.2009 8:20:37   
Najaa
Dobro jutro. Meni se že dogaja na polno. Otroci spijo (vsi trije user posted image ), jaz pa spet perem perilo, obešam, kuham... Niko slišim, ko vsake toliko začne jamrat, verjetno ima spet krče, ampak ni sile. Sploh ne vem več, kaj sem včeraj takega jedla, ko pa itak skoz jem eno in isto? Aha, že vem... mogoče jo moti tuna. user posted image
Tukaj je lep sončen dan in mogoče gremo danes na date z Leonom. Morva se še zment z njegovo mami.

mamaM, javi kako bo na pregledu. Mislim nate. user posted image

Pupa, ti imaš vse znake za porod, sam oreng te še more stisnat, pa bo. user posted image  Vsak dan pišeš o kakem novem znaku. Tole letanje na wc je tudi sumljivo...

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 2634
15.3.2009 8:28:01   
PERSIDA
Dobro jutro moje že ali bodoče mamice !!!

Vidim ,da tud če me par dni ni ne dogaj nič.Ali bo kaj akcije ali nič?Tiste ,ki so že ,pa vidim ,da jim časa zmajkuje.Dajte malo pospešit da gremo na novo temo user posted image .No in ko vas še nekaj čaka na svoj dan D pri nas teče po stalnih tirnicah.Jemo preveč user posted image  in spimo.Dva dni sta zmes malo nemirna zaradi inekcij ki sta jih dobila.Zadnjič en dan sem mislila da se mi zmeša ko sta se mi smilila.Jokala kar naprej podnevi nič spala mama pa živčna ker nisem vedela kerega naj nosim.Sedaj razumem tiste mamice ko ima otrok krče in nonstop joče.V bolnici mi ni bilo tako hudo kot sedaj za en krček ko tak jokata.Joooj....Hvala bogu ,da jih nimata redno pri nas je problem ker jemljeta sedaj kapljice za kri in jih to očitno malo zapira.Sedaj imam kapljice iz avstrije in je veliko boljše ne bljuvata hrane.Jaz mislim ,da ko bomo dali te kapljice in ad3 vstran ne bo več krčev razen tistih od prevelikega prenajedanjauser posted image .
V petek imata kontrolo krvi,če ne bo vredu bo potrebna transfuzija.Sploh Anže je zelo slabokrven.Ma bomo se že prihtali.
Drugače ,pa kopali smo se že brez problemov,če glih patronažna  pride jutri ,da jih kao prvič skopama (nobenmu povedat).Včasih je treba probat kaj je za otroka najboljše samo da ga ne matra.Pa prevozno sredstvo smo nabavli (če mi bo ratalo ga prilepim v album).

Zdaj,pa še vam povem kako se reče kapljicam iz Avstrije ,če jih bo katera potrebovala :
-Lefaxin proti krčem
- Aktiferrin-Trophen železo

Ne bom rekla ,da krčev več ni ,ker istočasno jemljeta oboje.Zadnjič sem poskusla brez železa  samo z kapljicami proti krčem in sta spala ponoči bez problemov.Tak,da nekaj je na tem.

No pupe moje želim vam ,da vas neha heca in da počasi okusite radosti starševstva.Vedite ,pa ,da kdo čaka ta dočaka.Jaz sem čakala polnih 32 let in glej ga zlomka kar duplo nagrado dobilauser posted image .Lepo se imejte.

(odgovor članu Pupa7)
Neposredna povezava do sporočila: 2635
15.3.2009 8:29:15   
Pupa7
http://museum.thetech.org/ugenetics/eyeCalc/eyecalculator.html

tole sem našla, če kera želi pogledat, kake so genske predispozicije glede barve oči vaših user posted image user posted image

(odgovor članu Pupa7)
Neposredna povezava do sporočila: 2636
15.3.2009 8:30:04   
sanna
Dobro jutro! Na hitro sem vas prišla prebrat potem grem pa kar še malo nazaj k svojemu user posted image  ležat (se crkljat), ker je bla spet ena luštna noč user posted image .  To ne bo dolg za zdržat, zdaj se me pa že popizuser posted image   loteva. Lepo izkoristite sončen dan.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2637
15.3.2009 8:30:51   
Pupa7
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Pupa, ti imaš vse znake za porod, sam oreng te še more stisnat, pa bo. user posted image  Vsak dan pišeš o kakem novem znaku. Tole letanje na wc je tudi sumljivo...

ojla najaa, jaz lepo ignoriram te znake, ker pri meni nič kej dosti ne pomenijo user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2638
15.3.2009 8:31:32   
Najaa
Persida, a je to avstrijsko železo  tudi v obliki sirupa?
Naj te še razveselim, da nedonošenčki morajo jemat železo vsaj kakšno leto. user posted image  Drugače pa za krče pomaga tudi svež luft, tak da napokajta otroka v voziček in ven! Resno, poznam kar nekaj primerov (fantkov, ki so že tako bolj podvrženi krčem), ki jim je to res pomagalo.

(odgovor članu PERSIDA)
Neposredna povezava do sporočila: 2639
15.3.2009 8:32:14   
PERSIDA
Najaa  - glede hrane se ne sekirat dobro nekaterih stvari ki napenjajo valjda ne boš jedla,a otročke napenja ,pa če še tak pazimo pač ene bolj druge manj.Je ,pa res hudo ko ga gledaš kak se zvija pa mu ne moreš pomagat.

(odgovor članu PERSIDA)
Neposredna povezava do sporočila: 2640
15.3.2009 8:32:37   
Pupa7
IZVIRNO SPOROČILO: PERSIDA

Dobro jutro moje že ali bodoče mamice !!!

Vidim ,da tud če me par dni ni ne dogaj nič.Ali bo kaj akcije ali nič?Tiste ,ki so že ,pa vidim ,da jim časa zmajkuje.Dajte malo pospešit da gremo na novo temo user posted image .No in ko vas še nekaj čaka na svoj dan D pri nas teče po stalnih tirnicah.Jemo preveč user posted image  in spimo.Dva dni sta zmes malo nemirna zaradi inekcij ki sta jih dobila.Zadnjič en dan sem mislila da se mi zmeša ko sta se mi smilila.Jokala kar naprej podnevi nič spala mama pa živčna ker nisem vedela kerega naj nosim.Sedaj razumem tiste mamice ko ima otrok krče in nonstop joče.V bolnici mi ni bilo tako hudo kot sedaj za en krček ko tak jokata.Joooj....Hvala bogu ,da jih nimata redno pri nas je problem ker jemljeta sedaj kapljice za kri in jih to očitno malo zapira.Sedaj imam kapljice iz avstrije in je veliko boljše ne bljuvata hrane.Jaz mislim ,da ko bomo dali te kapljice in ad3 vstran ne bo več krčev razen tistih od prevelikega prenajedanjauser posted image .
V petek imata kontrolo krvi,če ne bo vredu bo potrebna transfuzija.Sploh Anže je zelo slabokrven.Ma bomo se že prihtali.
Drugače ,pa kopali smo se že brez problemov,če glih patronažna  pride jutri ,da jih kao prvič skopama (nobenmu povedat).Včasih je treba probat kaj je za otroka najboljše samo da ga ne matra.Pa prevozno sredstvo smo nabavli (če mi bo ratalo ga prilepim v album).

Zdaj,pa še vam povem kako se reče kapljicam iz Avstrije ,če jih bo katera potrebovala :
-Lefaxin proti krčem
- Aktiferrin-Trophen železo

Ne bom rekla ,da krčev več ni ,ker istočasno jemljeta oboje.Zadnjič sem poskusla brez železa  samo z kapljicami proti krčem in sta spala ponoči bez problemov.Tak,da nekaj je na tem.

No pupe moje želim vam ,da vas neha heca in da počasi okusite radosti starševstva.Vedite ,pa ,da kdo čaka ta dočaka.Jaz sem čakala polnih 32 let in glej ga zlomka kar duplo nagrado dobilauser posted image .Lepo se imejte.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image da bo kri tvojih mulčkov popolna user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu PERSIDA)
Neposredna povezava do sporočila: 2641
15.3.2009 8:33:25   
Pupa7
IZVIRNO SPOROČILO: sanna

Dobro jutro! Na hitro sem vas prišla prebrat potem grem pa kar še malo nazaj k svojemu user posted image  ležat (se crkljat), ker je bla spet ena luštna noč user posted image .  To ne bo dolg za zdržat, zdaj se me pa že popizuser posted image   loteva. Lepo izkoristite sončen dan.

itak da bo za zdržat, ni druge user posted image

(odgovor članu sanna)
Neposredna povezava do sporočila: 2642
15.3.2009 8:33:34   
Lolita23
IZVIRNO SPOROČILO: MalaČebelica

IZVIRNO SPOROČILO: Lolita23

IZVIRNO SPOROČILO: _andreja_

lolita a veš da ti v tickerju piše otrok je že doma, jz sm pa mislila, da bom zvedla kdaj je bil rok....

Ah bi mogla brisat, sej ga bom zdajle.Drugače mi vodijo v P rok 5.3 po Uz, kljub temu, da sva z mojo G vodile 8.3user posted image

Po moje je bolje, da ti vodijo po tem datumu, ki je prej. Ker to pomeni, da ti bojo prej sprožili... Ne samo zaradi tega, ker boš manj čakala, ampak tudi za to, ker se po roku začne posteljica starati in je bolje, da rodiš kak dan prej kot pa pozneje....

Pri meni je ravno namreč obratno - jaz mam po M 17. po UZ pa mi vedno pride okrog 20. ali še malo pozneje. Pa se mi zdi bolje, da me G vodi na 17.

Ja jaz sem tudi bolj vesela, da mi po tem datumu vodijo.user posted image

18.3.2009

(odgovor članu MalaČebelica)
Neposredna povezava do sporočila: 2643
15.3.2009 8:33:38   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7

tole sem našla, če kera želi pogledat, kake so genske predispozicije glede barve oči vaših user posted image user posted image

Super!
Tija je potegnila zelene po meni. Čeprav je imela ful večje možnosti za rjave po njemu. Jeeeej! Zmagale sva! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Pupa7)
Neposredna povezava do sporočila: 2644
15.3.2009 8:34:02   
PERSIDA
Najaa - ne v obliki kapljic ,koliko jih ,pa daješ ,pa ti pove zdravnik ali ti ona v lekarni preračuna glede na težo otroka

(odgovor članu PERSIDA)
Neposredna povezava do sporočila: 2645
15.3.2009 8:36:02   
Najaa

Najaa  - glede hrane se ne sekirat dobro nekaterih stvari ki napenjajo valjda ne boš jedla,a otročke napenja ,pa če še tak pazimo pač ene bolj druge manj.Je ,pa res hudo ko ga gledaš kak se zvija pa mu ne moreš pomagat.

Res je. Zato bom kar začela uvajat sadje in zelenjavo, svežo seveda. Komaj že čakam, da zagrizem v sočno jabolko! user posted image

(odgovor članu PERSIDA)
Neposredna povezava do sporočila: 2646
15.3.2009 8:36:05   
Pupa7

Super!
Tija je potegnila zelene po meni. Čeprav je imela ful večje možnosti za rjave po njemu. Jeeeej! Zmagale sva! user posted image user posted image user posted image

moj si tko želi, da bi mel mali modro zelene oči po meni, ker on ma rjave (ma pa njegova mama modre in obe sestri modre) , bomo vidl men pride 37% za modre, 13% za zelene in 50% za rjave hahaha, skratka fifti fifti hahahah user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2647
15.3.2009 8:36:26   
PERSIDA
Pupa nebi ti vsekala eno pot do slo ,pa ni hudič ,da te ne zagrabi.Joooj...boga si res ti pošljem user posted image user posted image user posted image user posted image ,če bo kaj pomagalo.

(odgovor članu PERSIDA)
Neposredna povezava do sporočila: 2648
15.3.2009 8:36:43   
Najaa

Najaa - ne v obliki kapljic ,koliko jih ,pa daješ ,pa ti pove zdravnik ali ti ona v lekarni preračuna glede na težo otroka

Aha, hvala. Ampak to se samo v avstriji dobi? user posted image

(odgovor članu PERSIDA)
Neposredna povezava do sporočila: 2649
15.3.2009 8:38:00   
Najaa

Super!

moj si tko želi, da bi mel mali modro zelene oči po meni, ker on ma rjave (ma pa njegova mama modre in obe sestri modre) , bomo vidl men pride 37% za modre, 13% za zelene in 50% za rjave hahaha, skratka fifti fifti hahahah user posted image user posted image user posted image

No tako je isto pri nama. Procenti.
Bom shranila tole stran, pa bomo kasneje, okoli enega leta, ko se barva oči že ustali, preverile še enkrat. user posted image

(odgovor članu Pupa7)
Neposredna povezava do sporočila: 2650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?