Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevke 2009 - 9. del 13.3.2009 11:29:19
|
|
|
|
novo
|
IZVIRNO SPOROČILO: Irena83 Punce a še kateri tko močno zatekajo gležnji in prsti na rokah? Jaz sem to sicer moji G. povedala, ampak ni kaj dosti komentirala. Pa pe to me zanima, tiste, ki vas že dajejo lažni popadki, sej to ne boli ne vem kako močno, samo toliko da čutiš a ne? meni skoz otrdeva trebuh, na 15.min, pa 7., pa 30. Me malo zategne, ker trebuh ta+rata ko kamen, drugače pa ni panike, ker se ti stopnjuje bolečina! Jaz poskušam ignorirat, ker če te bo orng bolelo, bo to, to! Pa v rednih intervalih!
|
|
RE: Marčevke 2009 - 9. del 13.3.2009 11:30:12
|
|
|
|
pocka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Irena83 Punce a še kateri tko močno zatekajo gležnji in prsti na rokah? Jaz sem to sicer moji G. povedala, ampak ni kaj dosti komentirala. Pa pe to me zanima, tiste, ki vas že dajejo lažni popadki, sej to ne boli ne vem kako močno, samo toliko da čutiš a ne? pri meni je tako,da čutim kako mi ful močno zategne v trebuhu in postane trd kot kamen, včasih so čisto neboleči,včasih pa me malo zaboli,ampak je še zelo daleč od tiste bolečine pri tapravih
|
|
RE: Marčevke 2009 - 9. del 13.3.2009 11:30:28
|
|
|
|
dana
|
IZVIRNO SPOROČILO: Irena83 Punce a še kateri tko močno zatekajo gležnji in prsti na rokah? Jaz sem to sicer moji G. povedala, ampak ni kaj dosti komentirala. Pa pe to me zanima, tiste, ki vas že dajejo lažni popadki, sej to ne boli ne vem kako močno, samo toliko da čutiš a ne? Jaz sem zatekala v prvi nosečnosti, da sem lahko samo ene čevlje obula. Ker sem imela pritisk v redu, ni G nikoli nič komentirala, da bi bilo kaj narobe. Glede popadkov pa ne morem odogovoriti, ker jih nimam.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 9. del 13.3.2009 11:35:29
|
|
|
|
novo
|
Do konca marca, pa 1. teden v aprilu! No, še toliko, koliko nisem lena, sm misla iti na CSD, pa vidim, da danes delajo samo do 12.ure. TUdi prav, bom pa šla v pon.!
|
|
RE: Marčevke 2009 - 9. del 13.3.2009 11:42:04
|
|
|
|
Irena83
|
ja sej jaz mam tudi pritisk ok, mogoče pa zato G nič ne reče. Joj punce, sploh tiste, ki boste prvič, se sploh zavedate, da boste čez par dni, ur že mame? Jaz kar ne dojamem. Vas je kaj strah poroda?
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 9. del 13.3.2009 11:43:52
|
|
|
|
tasa_m
|
IZVIRNO SPOROČILO: felix7 jaz pa nekaj kličem moža, pa sploh ne reče "prosim" al pa "živjo", ampak se oglasi: "a greva?" ti pa bi mu rekla: ja na kosilo
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 9. del 13.3.2009 11:47:14
|
|
|
|
Irena83
|
moj ima pa zdaj kar ves čas telefon na glas, tudi med sestanki. Jah kaj, to je najmanj kar lahko naredijo
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 9. del 13.3.2009 11:49:06
|
|
|
|
Steffi
|
Hello, sem že s pregleda, vse je že pripravljeno za porod, samo ravna črta na CTG-ju mi dela "težave". V primeru, da se ta ravna črta danes nič ne "ukrivi" imam jutri vsekakor rezervirano postljo v porodnišnici. Sedaj pa grem malo prebrat za nazaj.
|
|
RE: Marčevke 2009 - 9. del 13.3.2009 11:52:41
|
|
|
|
tasa_m
|
IZVIRNO SPOROČILO: Steffi Hello, sem že s pregleda, vse je že pripravljeno za porod, samo ravna črta na CTG-ju mi dela "težave". V primeru, da se ta ravna črta danes nič ne "ukrivi" imam jutri vsekakor rezervirano postljo v porodnišnici. Sedaj pa grem malo prebrat za nazaj. Steffi pol bo jutri akcija pri tebi v vsakem primeru?? za pregled, čeprv je še vedno samo ravna črta
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 9. del 13.3.2009 11:53:46
|
|
|
|
dana
|
IZVIRNO SPOROČILO: Steffi Hello, sem že s pregleda, vse je že pripravljeno za porod, samo ravna črta na CTG-ju mi dela "težave". V primeru, da se ta ravna črta danes nič ne "ukrivi" imam jutri vsekakor rezervirano postljo v porodnišnici. Sedaj pa grem malo prebrat za nazaj. Steffi tebe pa res heca tale malček. Koliko pa si čez rok?
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 9. del 13.3.2009 11:54:54
|
|
|
|
tasa_m
|
joj zdaj pa bom jaz vsak čas pop****. Jezna sem kot patronažne še kr ni. Ponavadi pride okoli 11h ure danes pa ko se nam še v Lenart mudi pa je ni in ni . Pa danes se prvič kopamo, pa pol kao 2 uri ne smeš ven te pa bo tak že večer pa se mi nikamor nebo splačalo it.. Ji dam še 15 min. da pride, pol pa ji več vrat ne odprem za kazen.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 9. del 13.3.2009 12:01:17
|
|
|
|
pocka
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m joj zdaj pa bom jaz vsak čas pop****. Jezna sem kot patronažne še kr ni. Ponavadi pride okoli 11h ure danes pa ko se nam še v Lenart mudi pa je ni in ni . Pa danes se prvič kopamo, pa pol kao 2 uri ne smeš ven te pa bo tak že večer pa se mi nikamor nebo splačalo it.. Ji dam še 15 min. da pride, pol pa ji več vrat ne odprem za kazen. temu se pa Murphy reče
|
|
RE: Marčevke 2009 - 9. del 13.3.2009 12:01:56
|
|
|
|
pocka
|
steffi - a ti bodo jutri sprožili ali boš samo na oddelek sprejeta?
|
|
RE: Marčevke 2009 - 9. del 13.3.2009 12:04:00
|
|
|
|
felix7
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m joj zdaj pa bom jaz vsak čas pop****. Jezna sem kot patronažne še kr ni. Ponavadi pride okoli 11h ure danes pa ko se nam še v Lenart mudi pa je ni in ni . Pa danes se prvič kopamo, pa pol kao 2 uri ne smeš ven te pa bo tak že večer pa se mi nikamor nebo splačalo it.. Ji dam še 15 min. da pride, pol pa ji več vrat ne odprem za kazen. kazen mora biti vzgojna
|
|
RE: Marčevke 2009 - 9. del 13.3.2009 12:04:02
|
|
|
|
felix7
|
IZVIRNO SPOROČILO: Irena83 ja sej jaz mam tudi pritisk ok, mogoče pa zato G nič ne reče. Joj punce, sploh tiste, ki boste prvič, se sploh zavedate, da boste čez par dni, ur že mame? Jaz kar ne dojamem. Vas je kaj strah poroda? včasih me prešine kakšen moment, tak tesnoben občutek, pa si že naslednji trenutek rečem, ma kaj te bo strah, saj imaš visok prag bolečine... skušam si tudi dopovedati, da naj me ne bo strah neznanega. Tako da na splošno lahko rečem, da me ni strah (še...)
|
|
RE: Marčevke 2009 - 9. del 13.3.2009 12:04:06
|
|
|
|
felix7
|
IZVIRNO SPOROČILO: Steffi Hello, sem že s pregleda, vse je že pripravljeno za porod, samo ravna črta na CTG-ju mi dela "težave". V primeru, da se ta ravna črta danes nič ne "ukrivi" imam jutri vsekakor rezervirano postljo v porodnišnici. Sedaj pa grem malo prebrat za nazaj. a pol ti bodo jutri sprožili porod, če se ne bo nič začelo? a si že kaj odprta?
|
|
RE: Marčevke 2009 - 9. del 13.3.2009 12:05:26
|
|
|
|
pocka
|
vprašanje - glede na to,da je že topleje zunaj, kako boste oblekle za odhod iz P?...tisti zimski kombinezoni verjetno ne bodo prišli več v poštev, vsaj,če bo tako vreme kot je danes ne. Jaz sem mislila dati eno benkico, pa en body, spodaj žabice in čez še en plišasti pajacek. Na glavi pa bombažno kapico, čez pa še eno tanjšo kapo. Pol bi pa dala v jajčko tisto vrečo za v jajčko in eno dekico zraven, če bo treba. A mislite,da je v redu?
|
|
RE: Marčevke 2009 - 9. del 13.3.2009 12:08:04
|
|
|
|
Piruri
|
IZVIRNO SPOROČILO: pocka pri nas se je pa danes začelo, me že klicarijo po telefonu, če je že kaj, pa kdaj bo..... ...aaaaa, zgodba od prvič se ponavljaaaa Pri nas pa je moja tašča pred dvemi dnevi prletela, ko nas ni bilo doma, in vsa v strahu, kako sem, da je mislila, da sem šla rodit, ker ni bilo nobenega avta doma?????????? ...ja...sama se bom peljala v Postojno in še Mio s sabo vzela????
|
|
RE: Marčevke 2009 - 9. del 13.3.2009 12:08:37
|
|
|
|
felix7
|
IZVIRNO SPOROČILO: pocka vprašanje - glede na to,da je že topleje zunaj, kako boste oblekle za odhod iz P?...tisti zimski kombinezoni verjetno ne bodo prišli več v poštev, vsaj,če bo tako vreme kot je danes ne. Jaz sem mislila dati eno benkico, pa en body, spodaj žabice in čez še en plišasti pajacek. Na glavi pa bombažno kapico, čez pa še eno tanjšo kapo. Pol bi pa dala v jajčko tisto vrečo za v jajčko in eno dekico zraven, če bo treba. A mislite,da je v redu? nimam glih izkušenj, ampak sliši se ok, vreče za v lupinico sicer nimam, bo kar dekica morala zadostovati. Itak pa je od P do avta le par korakov.
|
|
RE: Marčevke 2009 - 9. del 13.3.2009 12:09:57
|
|
|
|
felix7
|
IZVIRNO SPOROČILO: Piruri IZVIRNO SPOROČILO: pocka pri nas se je pa danes začelo, me že klicarijo po telefonu, če je že kaj, pa kdaj bo..... ...aaaaa, zgodba od prvič se ponavljaaaa Pri nas pa je moja tašča pred dvemi dnevi prletela, ko nas ni bilo doma, in vsa v strahu, kako sem, da je mislila, da sem šla rodit, ker ni bilo nobenega avta doma?????????? ...ja...sama se bom peljala v Postojno in še Mio s sabo vzela???? najboljše, da še taščo sabo vzameš, da boš mela celo navijaško skupino
|
|
RE: Marčevke 2009 - 9. del 13.3.2009 12:15:47
|
|
|
|
Piruri
|
IZVIRNO SPOROČILO: felix7 IZVIRNO SPOROČILO: Piruri IZVIRNO SPOROČILO: pocka pri nas se je pa danes začelo, me že klicarijo po telefonu, če je že kaj, pa kdaj bo..... ...aaaaa, zgodba od prvič se ponavljaaaa Pri nas pa je moja tašča pred dvemi dnevi prletela, ko nas ni bilo doma, in vsa v strahu, kako sem, da je mislila, da sem šla rodit, ker ni bilo nobenega avta doma?????????? ...ja...sama se bom peljala v Postojno in še Mio s sabo vzela???? najboljše, da še taščo sabo vzameš, da boš mela celo navijaško skupino DDDDDDDDDD...sej ona bi šla...sem jo takoj blokirala, ko je začela, da bodo prišli v P na obisk takoj po porodu...sem rekla, da imajo v P obvestilo, da so zaradi viroz obiski prepovedani- razen tatiji...in se je užalila...vem samo, da mi pri Mii ni pasalo, ko so takoj drugi dan prišli viset gor...
< Sporočilo je popravil Piruri -- 13.3.2009 12:16:35 >
|
|
RE: Marčevke 2009 - 9. del 13.3.2009 12:15:59
|
|
|
|
pocka
|
IZVIRNO SPOROČILO: felix7 IZVIRNO SPOROČILO: Piruri IZVIRNO SPOROČILO: pocka pri nas se je pa danes začelo, me že klicarijo po telefonu, če je že kaj, pa kdaj bo..... ...aaaaa, zgodba od prvič se ponavljaaaa Pri nas pa je moja tašča pred dvemi dnevi prletela, ko nas ni bilo doma, in vsa v strahu, kako sem, da je mislila, da sem šla rodit, ker ni bilo nobenega avta doma?????????? ...ja...sama se bom peljala v Postojno in še Mio s sabo vzela???? najboljše, da še taščo sabo vzameš, da boš mela celo navijaško skupino ma svašta, joj kaj šele bo, če gremo čez rok
|
|
RE: Marčevke 2009 - 9. del 13.3.2009 12:17:25
|
|
|
|
felix7
|
Pupa sporoča, da CTG končno kaže popadke, odprta je 2 cm, zdaj pa so jo poslali še na sprehod in kosilo. Očitno bo danes akcija Pupa, drži se, navijamo zate
|
|
RE: Marčevke 2009 - 9. del 13.3.2009 12:17:29
|
|
|
|
novo
|
IZVIRNO SPOROČILO: felix7 IZVIRNO SPOROČILO: Irena83 ja sej jaz mam tudi pritisk ok, mogoče pa zato G nič ne reče. Joj punce, sploh tiste, ki boste prvič, se sploh zavedate, da boste čez par dni, ur že mame? Jaz kar ne dojamem. Vas je kaj strah poroda? včasih me prešine kakšen moment, tak tesnoben občutek, pa si že naslednji trenutek rečem, ma kaj te bo strah, saj imaš visok prag bolečine... skušam si tudi dopovedati, da naj me ne bo strah neznanega. Tako da na splošno lahko rečem, da me ni strah (še...) js se pa tolažim s tem, da če je že rodilo miljavžnt žensk, še bom js!
|
|
RE: Marčevke 2009 - 9. del 13.3.2009 12:17:58
|
|
|
|
pocka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Piruri IZVIRNO SPOROČILO: felix7 IZVIRNO SPOROČILO: Piruri IZVIRNO SPOROČILO: pocka pri nas se je pa danes začelo, me že klicarijo po telefonu, če je že kaj, pa kdaj bo..... ...aaaaa, zgodba od prvič se ponavljaaaa Pri nas pa je moja tašča pred dvemi dnevi prletela, ko nas ni bilo doma, in vsa v strahu, kako sem, da je mislila, da sem šla rodit, ker ni bilo nobenega avta doma?????????? ...ja...sama se bom peljala v Postojno in še Mio s sabo vzela???? najboljše, da še taščo sabo vzameš, da boš mela celo navijaško skupino DDDDDDDDDD...sej ona bi šla...sem jo takoj blokirala, ko je začela, da bodo prišli v P na obisk takoj po porodu...sem rekla, da imajo v P obvestilo, da so zaradi viroz obiski - razen tatiji...in se je užalila...vem samo, da mi pri Mii ni pasalo, ko so takoj drugi dan prišli viset gor... joj,ma jaz ne vem kaj s temi ljudmi, jaz sem prvič takoj zaropotala in prepovedala vsem hodit gor, samo moja mama je prišla in seveda moj , in mi je prav dol viselo kaj si bodo drugi mislili
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?