|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2009 - 9. del
11.3.2009 15:24:38   
mama_milchy
IZVIRNO SPOROČILO: jadrnica

TEJČI H - lepo da ste ve uredil, upam, da e zadve umiir, glede krčev in A3 pa ne bi vedla

MAMA_M - a ti si še kar tle, sem posebej zate pršla čekirat, v kakšni fazi si sedaj, full je smešn, ker ko pogledam tvoj ticker piše : Otrok je že doma user posted image user posted image user posted image user posted image   -samo manjka, še vedno je v mamici user posted image user posted image

hvala ti user posted image user posted image user posted image user posted image  v fazi, da bom šla kosilo pojest, ker že lepo diši iz kuhinje in pol pred TV, ker ne morem več tle sedet, me kosti spodaj bolijo....

(odgovor članu jadrnica)
Neposredna povezava do sporočila: 1126
11.3.2009 15:26:48   
Tejči H

ma kako te boli, samo ko si stiskaš mleko, ob dotiku al skozi?
[/quote]

Od takrat si nisem več stisnla. Tko k roko dvignem al pa k hodim me zaboli. Pa tud k se v postli obrnem.

Res ne vem kaj bi to blo. Upam, da ni kj hujšega.

Čudežna beseda Mama razložiti se ne da, zna jo le zašepetati glas otroškega sveta.

(odgovor članu mama_milchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1127
11.3.2009 15:30:13   
jadrnica
men je moj user posted image včeri reku, ali kar on naj pogleda kolk sem že odprta al kajuser posted image user posted image , ker zdaj bo treba pa res že rodit......halo..kakšne ideje je imel učeri , sem se režala kot pohana piška...... je pa tehnik po izobrazbi...tolk o tem kolk tud moški težko čakajo štručkeuser posted image user posted image

pol ga pa dons pokličem v službo pa reče, a greva v P, pa reče, A ŽE? NE ŠE, ŠE NI ČAS......mislm, zdaj jih pa razumi te naše srčke

MAMA_M
- ti pa lepo relax, pa na eazy, pa mogoče na Slavnik mal skoč, pa bo dete en dva tri tle....ko bo pač bo.....

Neposredna povezava do sporočila: 1128
11.3.2009 15:32:06   
mama_milchy
IZVIRNO SPOROČILO: Tejči H

Od takrat si nisem več stisnla. Tko k roko dvignem al pa k hodim me zaboli. Pa tud k se v postli obrnem.

Res ne vem kaj bi to blo. Upam, da ni kj hujšega.

da se ti niso mlečni vodi zamašili? kaj na dotik, ti zgleda kot kakšna bulica?
probaj si dat obhladke gor al pa z mlačnim tušem umit; če ne pomaga si magari sčrpaj mleko in boš vidla; a patronažna ti še hodi?

(odgovor članu Tejči H)
Neposredna povezava do sporočila: 1129
11.3.2009 15:35:41   
Tejči H
Ne ni nobene bulice. Vse sem že probala, obpladke in tuš, sicer mal manj boli ampak še.

Patronažna pa že dva tedna ne hodi.

Sj imam jutri ginekologa pa bom tam povedla za to.

Boli me pa po tistem, ko si sčrpam mlako.
Vrjetn potem napačno držim črpalko. 

< Sporočilo je popravil Tejči H -- 11.3.2009 15:36:45 >

Čudežna beseda Mama razložiti se ne da, zna jo le zašepetati glas otroškega sveta.

Neposredna povezava do sporočila: 1130
11.3.2009 15:36:41   
mama_milchy
IZVIRNO SPOROČILO: jadrnica

men je moj user posted image včeri reku, ali kar on naj pogleda kolk sem že odprta al kajuser posted image user posted image , ker zdaj bo treba pa res že rodit......halo..kakšne ideje je imel učeri , sem se režala kot pohana piškauser posted image user posted image user posted image ...... je pa tehnik po izobrazbi...tolk o tem kolk tud moški težko čakajo štručkeuser posted image user posted image

pol ga pa dons pokličem v službo pa reče, a greva v P, pa reče, A ŽE? NE ŠE, ŠE NI ČAS......mislm, zdaj jih pa razumi te naše srčke

MAMA_M
- ti pa lepo relax, pa na eazy, pa mogoče na Slavnik mal skoč, pa bo dete en dva tri tle....ko bo pač bo.....

a ni lepo da jih skrbi za nas user posted image  pol ko bo pa user posted image  jokal ponoči in ne bojo mogli spat se bojo spraševali: ˝ja, kaj mi je bilo tega treba?˝ user posted image user posted image user posted image

ah, je reku moj user posted image  da ta bo len po mami, samo spi user posted image user posted image user posted image .....

ampak res; Žiga je že v trebuhu delal take da od 6meseca dalje nisem niti spala, skozi je brcal in me boksal in take; tale user posted image  pa je tako miren, da se včasih prav namučim, da naštejem dovolj gibov...no, ena račka od Žigija mu/ji gre na živce, ko jo Žiga gor prisloni in ta ga-ga; pol nekaj poskoči drugače pa je leno dete;

(odgovor članu jadrnica)
Neposredna povezava do sporočila: 1131
11.3.2009 15:40:05   
pocka
IZVIRNO SPOROČILO: Steffi

IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy

Evo mene s pregleda. Nič novega, razen da sem zgubila 3 ure v P. Ma tem našim zdravnikom se res nikamor ne mudi. G sem čakala več kot 1 uro, da mi je potem rekel: dober dan in nasvidanje se vidimo v petek ponovno.

Bila sem pol ure na CTG-ju, ki ni pokazal nič ( en švoh popadek ter to kar že vem, da našega user posted image  zjutraj ne zbudi prav nič).

Punce uživajte. Grem na sprehod. G je rekel da bo treba na Slavnik pogledat če želim roditi, tako da gremouser posted image user posted image user posted image .

kateri G pa je bil danes gor? a te ni nič pregledal, vaginalno, kaj pa UZ?

Dr. Deisinger. Danes me ni nič pregledal, saj kot sem rekla dober dan in nasvidanje, to je vse kar je on naredil oz. pustil nas je čakati 1 uro, da ne pozabim. Ma katastrofa. Isto je bilo v ponedeljek, kar se čakanja tiče. Dobro takrat me je vsaj vaginalno pregledal, UZ sem pa imela prejšnji teden pri svojem G.

Tiste, ki hodite na CTG v P Izolo, a je vedno ista pašta, kar se čakanja tiče? ... ker to je res za po.....

Ti imaš CTG v petek, potem se mogoče vidimo, razen....

ma čudno, on pa ja ponavadi vse pregleda, nardi CTG in UZ, da vidi če je dovolj plodovnice....ma meni gor je v redu Lovšin, ki si res vzame čas za vsako pa tudi Ravnikar mi je bil fajn (sem ga imela pri prvem porodu)....
gor je pa tako, če pridejo vse user posted image  za 8-mo je pač treba čakat in je gužva; jaz sem ponavadi hodla okoli 11-te pa nisem čakala kaj dosti....je pa odvisno, če ti dela vse CTG, UZ in pregled traja skoraj uro...

ja, jaz imam v petek za it gor ma sem še vedno v dilemi al it v Postojno al gor v Izolo user posted image

BI RAZUMELA, ČE BI BILA GUŽVA, MA SVA BILE SAMO 2. BO ŽE ČAKAT SEM ITAK NAVAJENAuser posted image user posted image user posted image  IN GLEDE NA MOJEGA user posted image  SE BOM MOGLA ŠE BOLJ NAVADIT.

kar navadi se, če boš zdaj na dva dni hodila gor, ker je v večini primerov treba čakat...tisti G, ki je tisti dan v porodnišnici ima pač čez porode, preglede nas,ki smo na CTG-ju in če se tako dolgo čaka, so ponavadi v operacijski...mene to jutri čaka user posted image

Taja - 16.03.2007
Blaž - 20.03.2009

http://picasaweb.google.com/mylittledecocorner

(odgovor članu Steffi)
Neposredna povezava do sporočila: 1132
11.3.2009 15:41:26   
mama_milchy

Ne ni nobene bulice. Vse sem že probala, obpladke in tuš, sicer mal manj boli ampak še.

mogoče pa je premočna ta črpalka user posted image  mene vem da je v bolnici od električne kr bolelo, doma sem z ročno aventovo in je bilo lažje, ne boleče....sicer če imaš ju3 G, kr povej kaj je...

(odgovor članu Tejči H)
Neposredna povezava do sporočila: 1133
11.3.2009 15:42:40   
mama_milchy
IZVIRNO SPOROČILO: pocka

Evo mene s pregleda. Nič novega, razen da sem zgubila 3 ure v P. Ma tem našim zdravnikom se res nikamor ne mudi. G sem čakala več kot 1 uro, da mi je potem rekel: dober dan in nasvidanje se vidimo v petek ponovno.

Bila sem pol ure na CTG-ju, ki ni pokazal nič ( en švoh popadek ter to kar že vem, da našega user posted image  zjutraj ne zbudi prav nič).

Punce uživajte. Grem na sprehod. G je rekel da bo treba na Slavnik pogledat če želim roditi, tako da gremouser posted image user posted image user posted image .

kateri G pa je bil danes gor? a te ni nič pregledal, vaginalno, kaj pa UZ?

Dr. Deisinger. Danes me ni nič pregledal, saj kot sem rekla dober dan in nasvidanje, to je vse kar je on naredil oz. pustil nas je čakati 1 uro, da ne pozabim. Ma katastrofa. Isto je bilo v ponedeljek, kar se čakanja tiče. Dobro takrat me je vsaj vaginalno pregledal, UZ sem pa imela prejšnji teden pri svojem G.

Tiste, ki hodite na CTG v P Izolo, a je vedno ista pašta, kar se čakanja tiče? ... ker to je res za po.....

Ti imaš CTG v petek, potem se mogoče vidimo, razen....

ma čudno, on pa ja ponavadi vse pregleda, nardi CTG in UZ, da vidi če je dovolj plodovnice....ma meni gor je v redu Lovšin, ki si res vzame čas za vsako pa tudi Ravnikar mi je bil fajn (sem ga imela pri prvem porodu)....
gor je pa tako, če pridejo vse user posted image  za 8-mo je pač treba čakat in je gužva; jaz sem ponavadi hodla okoli 11-te pa nisem čakala kaj dosti....je pa odvisno, če ti dela vse CTG, UZ in pregled traja skoraj uro...

ja, jaz imam v petek za it gor ma sem še vedno v dilemi al it v Postojno al gor v Izolo user posted image

BI RAZUMELA, ČE BI BILA GUŽVA, MA SVA BILE SAMO 2. BO ŽE ČAKAT SEM ITAK NAVAJENAuser posted image user posted image user posted image  IN GLEDE NA MOJEGA user posted image  SE BOM MOGLA ŠE BOLJ NAVADIT.

kar navadi se, če boš zdaj na dva dni hodila gor, ker je v večini primerov treba čakat...tisti G, ki je tisti dan v porodnišnici ima pač čez porode, preglede nas,ki smo na CTG-ju in če se tako dolgo čaka, so ponavadi v operacijski...mene to jutri čaka user posted image

pa še oddelek ima čez in odpuste tudi tako da dobrodošli v klub čakanja user posted image

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 1134
11.3.2009 15:44:07   
pocka

Ojla nosečke in novopečene mamice.

Vidim, da jih je še ene par rodilo. Tko, da tudi od naju prejmite čestitke.

Naš Lovro je bil iz sobote na nedeljo tko bogi, so ga krči dajal, da sva mogla na urgenco. In sva dobila kapljice Sab simplex in kr pomagajo. Ga se mal grabijo, ampak ne tolk. Tko, da zdj spet spiva lepo.

Drugače pa lepo raste.

A je res, da AD3 kapljice pospešujejo krče? Nek sem to slišala, pa zdj ne vem če je to res.

Lepo se imejte.

Lp, Tejči in Lovro

mi smo vsi jokali od njih; Žiga ki jih je dobival in jaz ker nisem vedla kaj mu je; pol sem pa patronažni rekla in je rekla, da jih lahko komot za nekaj časa postavim na stran in pol ko spet začnem z njimi, naj mu dozo zmanjšam čisto na minimum in s časom dvigam...in ko smo jih ukinli, ni imel krčev nikoli več

pri nas je bilo isto, pa smo za kake 3 tedne prekinili, pol smo ji pa začeli dajati najprej eno in tako kake 4 dni, pol 2, pa tako naprej, vsake 4 dni smo eno dodali in je bilo v redu

Taja - 16.03.2007
Blaž - 20.03.2009

Neposredna povezava do sporočila: 1135
11.3.2009 15:44:41   
trinity22
IZVIRNO SPOROČILO: Tulipan12

IZVIRNO SPOROČILO: trinity22

IZVIRNO SPOROČILO: Tulipan12

Moj user posted image  pa se danes že drugi dan nekam leno giblje. Sicer sem naštela dovolj gibov, ampak vseeno pogrešam tiste prave brce v rebrauser posted image  vem, da je že včeraj o tem tekla debata, sam saj veste, malo panike mora bit!

tudi moja je danes čist mirna sem do sedaj naštela komi 4 gibe, sicer je res zvečer bbolj divja samo vseeno, če zvečer ne bo razturala, pa če je zdaj s čokolado ne zbudim bom šla spet mal v P pogledatuser posted image

Si že šla kdaj zaradi gibov v P? Jaz ne. Greva pa zdaj v Avstrijo, pa vem da ko sem aktivna, user posted image  še manj čutim... bom jaz tudi probala stari dobri trik s čokoladouser posted image  Jutri mam pregled, pa ne bi neke panike po nepotrebnem delala.

Ne zaradi gibov še nisem šla, no pa moram rečt, da se je zdaj mal bol premikala tako da po mojem ni panike, mi je pa rekla G v P, da če otroka ne čutiš gibat, da je treba obvezno prit se pokazat, tako da zarad tega .... sej če si naštela deset gibov, pa še kakšnega boš, pa če imaš jutri pregled po mojem ni za skrbet ... je pa res, da se sedaj že umirjajo in pripravljajo na prihod na svet ... tako da je to tudi normalno, sam treba jih je pa čutituser posted image

(odgovor članu Tulipan12)
Neposredna povezava do sporočila: 1136
11.3.2009 15:45:06   
pocka

IZVIRNO SPOROČILO: helimaša

hej!

jst sm tud še zmer tle.....se še nč ne dogaja.....pa to je noro.....jutr mam pregled pa bomo vidl kako bo.......upam da se začne kej dogajat......
Maša ma norice in je doma.....tko da je norouser posted image .....jo bova pol k mojim pelala ker mam jutr pregled in če bi se slučajno kej zgodil da ne bo potem panika,.....
sm tok na hitr da sm se javla.....zdej pa morm it risanke gledat......user posted image user posted image

papa

ojej, pa ravno zdaj al kaj? no, samo da bo čimhitreje za njo user posted image user posted image user posted image

ojej, upam,da se pozdravi, preden greš rodit oz. prideš za novim članom domov iz P

Taja - 16.03.2007
Blaž - 20.03.2009

Neposredna povezava do sporočila: 1137
11.3.2009 15:46:51   
pocka

Tejči H, te vidimo user posted image user posted image user posted image

Moram mal prebrat za nazaj, kaj ste vse napisale. Tolk je tega, da res rabim velik časa, da vse preberem al pa vsaj preletim. Pa še Lovro se mi zbuja vmes, da moram še njega potolažit.

Pa še eno vprašanje:
V ponedeljek sem si z električno črpalko stisnila mleko. Pa si nisem vrjetn prav stisnla.
In me od takrat leva dojka zelo boli. Vrjetn imam bezgavko al pa žlezo vneto al pa ne vem kaj bi blo?

Kako si nj pomagam, da bo nehalo bolet?

ja, smo prave čveke user posted image  ma kako te boli, samo ko si stiskaš mleko, ob dotiku al skozi?

tejči, da se ti ne dela mastitis, bodi pozorna, če je na tem mestu bolj trdo in toplo...probaj si čim bolj iztisnit, pa zmasirat tisto mesto pod toplo vodo, pa bodi vztrajna, raje tako,kot da se kaj razvije iz tega user posted image user posted image user posted image

Taja - 16.03.2007
Blaž - 20.03.2009

Neposredna povezava do sporočila: 1138
11.3.2009 15:51:27   
pocka
mama_m - sem naredila tisto tvoje pecivo, njamiiii, do večera ga verjetno ne bo več user posted image user posted image user posted image

mene spet malo skrbi, od jutra do zdaj sem naštela šele kakih 5 gibovuser posted image , ma ne vem ali naj počakam do jutri,ko imam itak pregled ali grem zdaj gor se pokazat...sem že prav tečna s tem, ampak nočem pa hodit gor za vsako malenkostuser posted image

Taja - 16.03.2007
Blaž - 20.03.2009

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 1139
11.3.2009 15:52:04   
trinity22
tejči upam,da čimprej odpraviš te težaveuser posted image user posted image user posted image  jutri pa le vprašaj G kako je s tem

helimaša naj se tvoja tamala čimprej pozdraviuser posted image user posted image

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 1140
11.3.2009 15:55:10   
trinity22

mene spet malo skrbi, od jutra do zdaj sem naštela šele kakih 5 gibovuser posted image , ma ne vem ali naj počakam do jutri,ko imam itak pregled ali grem zdaj gor se pokazat...sem že prav tečna s tem, ampak nočem pa hodit gor za vsako malenkostuser posted image

kdaj pa je tvoje dete ponavadi najbolj aktivno? v tem času ali proti večeru, ker lahko da šele bo, moja vsak večer razturava od 9h do 11h čez dan pa bolj ali manj spi ...

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 1141
11.3.2009 15:58:40   
mediuhec
halo punce, spet mi je uspelo na hitr prit gor.

SLIKE: lahko jih pogledate na spodnjem linku:

http://www.makete.si/viewtopic.php?t=4005&start=0

moj jih je dal gor na enem svojem forumu modelarjev. poglejte, kakšne komentraje imajo oni na rojstvo, da dol padeš!!
katera obvlada zadevo, lahko sliko malega Matevža prilepi še na naš forum, jaz tega še nisem delala, študirat se mi pa ne da .

hvala za pozitivne spodbude, pridne bodite in lp

(odgovor članu Steffi)
Neposredna povezava do sporočila: 1142
11.3.2009 16:00:56   
pocka

kdaj pa je tvoje dete ponavadi najbolj aktivno? v tem času ali proti večeru, ker lahko da šele bo, moja vsak večer razturava od 9h do 11h čez dan pa bolj ali manj spi ...

ma ponavadi med 20 in 21 raztura,da me vse boli, saj zato mi je malo tako zdaj paniko delat...bom počakala do večera, pa bomo videli kako naprej

< Sporočilo je popravil pocka -- 11.3.2009 16:03:02 >

Taja - 16.03.2007
Blaž - 20.03.2009

(odgovor članu trinity22)
Neposredna povezava do sporočila: 1143
11.3.2009 16:03:57   
trinity22
IZVIRNO SPOROČILO: mediuhec

moj jih je dal gor na enem svojem forumu modelarjev. poglejte, kakšne komentraje imajo oni na rojstvo, da dol padeš!!
katera obvlada zadevo, lahko sliko malega Matevža prilepi še na naš forum, jaz tega še nisem delala, študirat se mi pa ne da .

bravo za fotke user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Matevž je pravi korenjak, komentarji na forumu pa so tudi vredni pozornostiuser posted image

(odgovor članu mediuhec)
Neposredna povezava do sporočila: 1144
11.3.2009 16:26:15   
Pupa7
haloha, kaj je šla še kera rodit, sem nalašč cel cajt na balkonu na soncu brala, pa vidm da mi ni ratal scumprat, da bi še kero spravla v Rim user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

me je pe opalilo po obrazu da sem ko paradajz zrel za v solato user posted image user posted image user posted image

Leonard 27.3.2009 19:02, 4000 g in 54 cm :)

28.4.2009 5500g in 58,5cm :)
25.5.2009 6780g in 65cm :)

Neposredna povezava do sporočila: 1145
11.3.2009 16:27:16   
Pupa7

ma ponavadi med 20 in 21 raztura,da me vse boli, saj zato mi je malo tako zdaj paniko delat...bom počakala do večera, pa bomo videli kako naprej

pocka, počakaj še do večera pa pojej še malo lindta, če je zmankal mi povej, ti pošljem user posted image

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 1146
11.3.2009 16:27:58   
Pupa7
IZVIRNO SPOROČILO: mediuhec

lušni pobček user posted image user posted image user posted image

je pa komentar s kataloško številko vrhunski user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mediuhec)
Neposredna povezava do sporočila: 1147
11.3.2009 16:28:26   
Pupa7

tejči upam,da čimprej odpraviš te težaveuser posted image user posted image user posted image  jutri pa le vprašaj G kako je s tem

helimaša naj se tvoja tamala čimprej pozdraviuser posted image user posted image

se kar podpišem user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1148
11.3.2009 16:29:47   
Pupa7

mogoče pa je premočna ta črpalka user posted image  mene vem da je v bolnici od električne kr bolelo, doma sem z ročno aventovo in je bilo lažje, ne boleče....sicer če imaš ju3 G, kr povej kaj je...

mogoče izvedi to ročno par dni, pa boš vidla kako in kaj user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1149
11.3.2009 16:30:16   
Pupa7
ma kje ste zdej, spet mam samogovore user posted image

(odgovor članu Pupa7)
Neposredna povezava do sporočila: 1150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?