petruscha
|
IZVIRNO SPOROČILO: čebeli IZVIRNO SPOROČILO: Otika Punce, a veste kaj me skrbi zadnje čase ... moja punčka je začela po vsakem obroku (razen prvim jutranjim) bruhat ... pa to sploh ni nujno da takoj ali takrat ko kupčka podre ... lahko tut po eni uri ali dveh ... a je to normalno??? Prej mi tega nikoli ni počela (no je naredila bruhico sem in tja kdaj ne pa po skoraj vsakem obroku). Se pa to dogaja sedaj kak teden ... pa v tem času mi je tudi začela sitkat pri hranjenju, tako da flaške skoraj nikoli ne poje več v kosu, ampak kar ven poriva pa joka, pa jo potem tako nahecam da ji dam čajček po flaški (tega vedno zagrabi), potem ji ga pa ven vzamem pa mlekca not ... in potem en obrok lahko traja tudi eno uro ... a bi ji mogla jaz mleko zamenjat? Al pa čaj ukinit, ker zdaj bi punca ful sam čaj pila mleko pa rajš ne? bruhanje...kaj pa vem, naša je tut to počela vsake tolko, pa sem potem ugotovila ,da se je preveč najedla. Potem mi je enkrat ko sem bila ene 2 dni skup hudo živčna pobruhala vsak obrok v celoti ven. in od takrat naprej se mi zdi, da mi manj je. Tut ona se je začela kregat, ko jo pristavim in ne potegne in ne potegne zize. Tuli vse v eno in včasih me celo ugrizne, da zvezde vidim! Kaj je to možno, da je že zdej tko poredna. Aja, na kolk časa je normalno, da bi mi dvomesečna punčka papcala? Men je skos do nedavnega na 2 urce al pa še manj, zdej je začela pa štrajkat! Bojim se, da bom zgubila mleko in sem se začela črpat. Pa kr ne teče ven, zize so pa polne. Ma, js se spet preveč sekiram. Bruhanje: no tud naš špukne ven po dojenju (tudi po 1 uri), vendar občasno in ne vedno- so pa to majhne količine in verjetno zato, ker se preveč napapa ali pa ga preveč "prekladam" ( ker moj je eno samo šivo srebro in mu ne paše dolgo časa ena pozicija v naročju). Samo 3 krat je zbruhal večje količine in pa enkrat od tega je bilo v loku- ko je bil star cca 14 dni. Čebeli: moj papa zdaj 6 krat na dan: zadnji obrok ima ob 18.30 in nato naslednjega šele ob 05.00 ali ob 06.00- odvisno kdaj se zbudi- in to od tretjega tedna naprej. Jaz si tudi občasno črpam mleko in mi uspe načrpati iz ene joške okoli 120 ml- in toliko nekje verjetno tudi popapa, ker le redko rabi jesti še iz druge mlekarne . Je pa tudi od dnevov odvisno koliko imam mleka. Prejšni teden, ko sem dobila menstro sem imela občutek da imam manj mleka, pridejo pa dnevi, ko se mali kar ne spravi dol z joška in kar vleče in to iz obeh- ja on že ve kolk rabi . V glavnem pa se sploh nič ne sekiram, ko je lačen dobi jesti in to je to- ima pa teh svojih 6 obrokov čisto lepo razporejenih čez dan in ko bom začela uvajati GH, bo imel približno isti tajming za hranjenje. Je pa res, da ni nobeden od otrok isti, zato ne išči merila pri drugih- tvoja pupa že ve kdaj je lačna in koliko potrebuje.
|