![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 8.3.2009 21:38:52
|
|
|
|
onur
|
Čestitke za 8. marec tudi z moje strani. Smo bla z mojim sedaj zvečer na pizzi in je mala jokala, ko naju ni bilo. Niti jest ni tela. Mi jo je pa meni lažje zaupati v varstvo mami kot tašči (sedaj je bila pri tašči, no saj bi lahko tudi pri mami jokala), ker se mi zdi, da mama bolj zna z njo. No ja, se vidi, da ima izkušnje, saj je varvala že dva od sestre (enega še). Eno ? - rabim kakovostne senčnike za v avto - sem zadnjič kupila ene v Turbo limachu za 3 eure in se skoz z okna limajo Niso za nobeno rabo. Jaz sem jih kupila v BC, take na rolo. Se zvijejo in raztegnejo. Na oknu stojijo fiksno, edino ozki se mi zdijo, no ja za čez šipo so, sam bom mogla zraven še kaj nabavit, ker je ozadaj še ena majhna šipa.
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 8.3.2009 22:09:01
|
|
|
|
nagajiva
|
Ojla Kako prečudovita nedelja. Smo bli zunaj od 9-15 (no vmes smo se šli previt pa nahranit ) in je posledično naš škrat že ob 21 omagal. Me zanima za kako dolgo .....Sicer pa ni bil samo lep dan, še noč je bila mirna. Smo spali (skoraj ne morem verjet) od 22-8 zjutraj-samo 2x je blo treba dudo dat in je blo to to . Grem še jaz počasi vodoravno. Jutri naj bi bil spet lep dan. Komaj čakam-bomo vozičkali .
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 9.3.2009 9:22:27
|
|
|
|
cursa
|
Dobro jutro! Danes pa jaz kuham za vas eno veliko . Upam, da ste dobro spali. Pri nas je bilo kar dobro, le s kratkimi prekinitvami. Je duda vse rešila. Sicer smo pa danes stari tretjino prve svečke, 4m. In prav škoda, ker tudi danes ni tako lepo vreme kot je bilo včeraj. No, vsaj pri nas ni. Upam, da se bodo tile grdi oblaki in megla kmalu razkadili in bova z mojo Nežo lahko kmalu zalavfali najin mercedes in šli na sprehod. Želim vam lep dan.
|
|
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 9.3.2009 9:24:54
|
|
|
|
cursa
|
No zdele sem šele mal boljš pogledala skozi okno in vidim, da pri nas dežuje. Bo mercedes, kar v garaži ostal.
|
|
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 9.3.2009 10:19:15
|
|
|
|
orka
|
helow grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...sem jezna....smo hotele ženski del družine ven it,smo bile zunaj in sem skočila v trg. Ajdi sendvič kupit in ko sem prišla ven je rosilo in marš domov......tud Emi ni bilo vse jasno...no bo pa jutri boljš....in sedaj že fajn pada... Neži za 4.....
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 9.3.2009 10:35:17
|
|
|
|
Andromeda
|
Živjo! Tudi jaz sem jezna na tale frdaman dež! Se bomo spet cel dan doma držali Naša noč je bila spet tako-tako: od enih do sedmih sem n-krat vstala in mu dajala dudo, ob štirih smo tudi jedli, pa ga niti to ni potešilo... Očitno mu zobki nagajajo, čeprav na dlesnih ni še nič videt, da bi se kaj dogajalo. Bom šla potem kupit tisti calgel, pa da vidimo. V Novem mestu sem dobila zanimiv domač recept pri zobkih - dlesni mu namažeš s kapljico cvička No, sem včeraj tudi to probala, pa se je radovedno oblizoval. Je pa zanimivo, da se potem lep čas ni slinil. No, jaz mam spet polne roke dela s cunjami, jih je treba pobrat in zložit, pa v omare vržt, pa še nekaj za likat, tako da moram svojo rit dvignit, dokler gospodič še spi.
|
|
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 9.3.2009 10:36:04
|
|
|
|
Andromeda
|
Eh, sem pozabila... cursa & Neža - čestitke za 4 mesece!
|
|
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 9.3.2009 12:02:32
|
|
|
|
_katja_
|
Tamy31: jaz se ne potim več. Sem se prvi mesec ful. Včasih sem se mogla tudi parkrat na nočl preoblečt. Zdaj je pa okej. Ampak še vedno pa nimam čisto uravnanih hormonov, ker imam dneve ko mi je ful toplo, pa dneve ko me skoz zebe. Tko da...ah ti hormoni. Prdenje: naš prdi.Ampak ga ne zvija. Je pa tako da če je prdec suh, potem ni panike. Če pa je voden, potem se mormo pa takoj previt, ker useka v eno stran in pride hitro čez plenico. Čaj: naš pije vse kar mu daš (čaj, moje mleko, AM, pa babylove tudi). Tako da nimam problemov. Izpadanje las: GROZNO. Na začetku mi niti niso, tko normalno. Ampak zdej kaksen mesec je pa grozn. Povsod moji lasje. Posesam na hitro ponavadi kar na dva dni, ker je obupno. Ko si pa umivam lase mi jih gre pa stran za cel snop. Jah hormoni. Sej jest imam itaq se dost las na glavi, kljub izpadanju, sam na zivce mi je ker je povsod polno mojih las. Carly: jaz sem čakala na kupone DM ene dva meseca. Barva oči: mi imamo še vedno take lepe modre. Upam,da ostanejo take. Zara13: držim pesti da uspe ločevalna dieta!!! Andromeda: upam, da tudi za nas pridejo boljsi casi glede spanja ponoči. Sem mu zadnjic dala večerni obrok AM namesto dojenja in je prvo noč spal do 4,00, potem je bilo pa spet isto. Tako da je bila očitno prva noč slučajna. Tako da mu bom zdaj nehala dajat AM, ker je isto če dojim ali pa mu dam po flasi. Edino upanje še ostala kakšna zgostitev za zvecer, da mu bo dlje časa držalo. Sem pa kupila sedaj kar od DMa mleko, babylove. Je trikrat cenejse kot AM. Na podaljšanem vikendu je bilo super. Sem izkoristila malo to, da je dragi skoz zraven in se čez dan malo naspala. Smo bili pa veliko zunaj na snegu, ko je bil pa tak lep soncek. Sem pa tudi malo smučala, tako da me danes kar malo noge bolijo. Danes je pa tako cuden dan.....sem bila zmenjena z atijem, da pride in odpelje Naceta na sprehod. Pa je zdaj dez tako da to odpade. Nace je ful sitko, spal je prejle pol urce, zdaj pa spet nekaj godrnja....pa skoz bi jedu fantic. Meni pa se vrti sto na uro...mam verjetno spet ful nizek pritisk. Upam, da ste lepo prezivele 8 marec. Meni sta moja dva fanta zjutraj prinesla eno bonbonjero. Je bilo prav sweet. Lep dan!K
|
|
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 9.3.2009 13:16:19
|
|
|
|
carly
|
Ojla, pri nasnič novega, spanje je še kar slabo, prvo rundo se zbudi skoraj do minute točno čez tri ure, vse nasledje so pa ponavadi še krajše.No danes nama je uspelo vsaj zjutraj malo poležati tako da sva bili do pol 9 v postelji. Ji je pa zdej najboljše razvedrilo ko se pod igralnim lokom na trebuh obrne in potem s trebuha okol gleda.Se je prvič okol obrnila že ko sva bili v bolnici pa potem še naslednji dan parkrat, potem se pa nekaj časa ni, zdej se je pa ful začela tko da jo morm na previjalni prov lovit. Aja pa bumbo stolček smo kupili, je res fajna pogruntavščina, sploh Taji je všeč ker v ležečem položaju ni šans da bi bila in je na ležalniku skos protestirala, tko da zdej lohk vsaj pojeva ne da bi jo mogel imet eden skos v naročju.
|
|
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 9.3.2009 13:45:19
|
|
|
|
Andromeda
|
Sem si ogledala tale mumbo stolček na strani od BC - a katera ve, ali je primeren tudi za nedonošenčke? Ker bi si ga tudi mi omislili, da lahko pojemo kosilo v miru
|
|
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 9.3.2009 19:29:43
|
|
|
|
zara13
|
Helou! Aaahhh, danes je bil zopet en čudn dan, zjutraj je celo padal sneg z dežjem pri nas. pa še popoldan smo imeli razvojno in Tianu čist nič ni pasal, se je večino časa drl :S andromeda - ravno vprašala za ta stolček in naša fizio. ga odsvetuje za nedonošenčke, najbolj da tudi sama vprašaš v RA, si pa lahko tud prebereš na kaj drge mamice pravijo http://www.ringaraja.net/forum/STOL%C4%8CEK_BUMBO/m_854428/tm.htm cursa - čestitke Neži! katja - evo v prvem tednu sem zgubila 1 kg..hehe sej bo, počas se daleč pride uffff...evo alarm, ni spal niti 15 min pa taka tečka je dons...papa
|
|
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 9.3.2009 19:32:10
|
|
|
|
zara13
|
jojjj..kaj sem napisala.. andromeda - ravno vprašala za ta stolček in naša fizio. ga odsvetuje za nedonošenčke, najbolj da tudi sama vprašaš v RA, si pa lahko tud prebereš na kaj drge mamice pravijo "kaj druge mamice pravijo"
|
|
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 9.3.2009 20:17:31
|
|
|
|
luna8
|
En teden me ni doma in sploh ne morem pridt na čisto z vašim čvekanjem Naša punca je danes stara 4 mesece A ste se v zadnjem času kaj pogovarjale o uvajanju goste hrane? če ste se se bom potrudila nazaj prebrat, drgač pa povejte če ste že poskušale,
|
|
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 9.3.2009 20:54:10
|
|
|
|
Andromeda
|
luna8 - čestitke tudi vam za 4-ko! zara13 - hvala za odg. glede mumbota, se mi je po sliki sodeč kar zdelo, da za nas tole ne bo primerno. Dario mi je popoldne med previjanjem podaril celo serijo glasnega smejanja, je bil tako srčkan, pa še s kamero sem ga uspela posnet, tako da imamo dokumentirano. Zadnje čase glavo še kar lepo pokonci drži in tudi rokic več ne tišči tako skupaj, čeprav mi ne pusti preveč, da delava vaje, ki nam jih pokažejo v RA. Je biolj tak samosvoj tale naš fant. Bo prav zanimivo, ko bomo šli prvič na fizioetrapijo, po moje se bo ves čas drl. Kupila sem calgel, upam, da bo tole pomagalo, sicer pa več ne vem, kaj naj naredim, da se ne bo vsake pol re do ene ure zbujal ponoči. Ni videti, da bi ga kaj drugega masiralo, zadnje čase niti ne prdi prav veliko...Mogoče je pa to krivo in bi se moral pošteno sprdet??
|
|
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 9.3.2009 20:55:27
|
|
|
|
Andromeda
|
IZVIRNO SPOROČILO: luna8 A ste se v zadnjem času kaj pogovarjale o uvajanju goste hrane? če ste se se bom potrudila nazaj prebrat, drgač pa povejte če ste že poskušale, Mi je še ne uvajamo. Edino zvečer mu v zadnji obrok mleka zamešam malo riževe kašice, da ga bolj nasiti in da dlje (ja, naj bi dlje ) spali ponoči.
|
|
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 9.3.2009 21:09:00
|
|
|
|
onur
|
Neža čestitke za 4 mesece. Mi smo bli danes popoldan zunaj, ko je sonce posijalo, drugač pa noter in se prestavljali iz prostora v prostor. Po kosilu je Petja omagala. Spala do 15, vendar je blo treba dudo popravljat, pa jest ene parkart vmes, ... Zdaj bom šla počasi spat. Možek pa je vsa razočaran, ker je mel danes izpit, itak se je mal učil in šel s plonki, ki mu jih je pa nažalost našel. Tako, da zdaj se bo moral pa res naučit. Pa sem mu rekla, da naj se spet prične dva dni prej učit, pa se bo ja naučil. Še eno ?. Se vaši že kaj okol obračajo. S hrbta na bok ali trebuh in obratno? Jaz jo provam prekotalit ko je razvita, ker drugač je zarad širokega povijanja kot v oklepu. Obrača se še ne. Sem pa opazila, da ji je desna roka bolj ljuba kot leva (za katero pravi mamica, da je bolj lesena) tako, da se več posvečamo levi.
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 9.3.2009 21:41:20
|
|
|
|
nagajiva
|
Ojla Grrrrrr sen jezna....sem upala, da bo danes vsaj približno tako vreme kot včeraj. Upam, da se do jutri popravi. Mamo dopoldan RA in sem kar radovedna, kako bo izgledalo. Onur-Lovro se obrne iz hrbta na bok, na trebušček pa če mu pomagam. Pa iz trebuščka na hrbet mu je tud treba še malo pomagat. Saj bo..... Luna8-še nič ne uvajamo. Je še zaenkrat zadovoljen z maminim mlekcem.
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 9.3.2009 21:45:02
|
|
|
|
_katja_
|
zara 13: Bravo! Sej počasi je treba. Če gre preveč na hitro ni dobro. luna8: o uvajanju GH ni bilo kaj govora. Mi še ne poskušamo. Bom še malo počakala. Edino probala bom večerni obrok dat v mleko (še ne vem ali ga bom uspela napumpati, ali pa babylove) malo rizeve kasice, če bo kaj dlje časa držalo. Andromeda: kakšne vaje pa delaš z Dariomo proti temu, da bi rokice držal v pesti? Meni je na zadnje pregledu P rekla, da če do naslednjič ne bo dobro, da dobimo RA. Samo je pa rekla, da naj bi sele sedaj počasi začel odpirat dlani. No zdaj ga z igračkami hecam da jih prime, pa v loku ima pri straneh naštimane igračke na dosegu roke, da jih prijema. Sem pa opazila zdaj par dni, da ful prijema vse kar mu pride pod roke. Posebej aktualni so moji lasje. Sam kaj ko mu jih potem lep sopek ostane v roki.... onur: naš se obrne s trebuha na hrbet. Če je pri volji seveda:) Obratno pa ne. Danes zvecer nisem dala Nacetu nič dodatka. Bomo videli kdaj se bo zbudu Ampak me malo tolazi to, ko berem da nisem edina ki nekajkrat vstane ponoči.... Drugače je bil pa danes naš Nace en tečko. Sem brala, ne vem katera je tocno napisala, da veliko spijo če je dež. Pri nas je pa ravno obratno. Če je dez smo notri in malo spimo. Če pa lepo vreme pa zunaj v vozicku drnjoha ful dolgo. No danes sem bila zeloooo vesela ko je dragi prisel domov, videl kaksna je situacija, in sam od sebe reku da nej grem jest mal spat, da bo peljal Naceta ven Tko da sem sla res za pol urce spat, pa mal sem v miru pospravla. Jutri pa lepše vreme Mirno noč vsem in čimmanj ustajanja! K
|
|
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 9.3.2009 22:10:22
|
|
|
|
šema
|
IZVIRNO SPOROČILO: _katja_ kakšne vaje pa delaš z Dariomo proti temu, da bi rokice držal v pesti? Meni je na zadnje pregledu P rekla, da če do naslednjič ne bo dobro, da dobimo RA. Vem, da nisi vprašala mene, pa vendar- pri prvi sem morala z različnimi strukturami igrač stimulirat dlani, da jih je pričela odpirat- žogica ježek, nepravilne oblike, hrapave površine- se pravi vse s čimer zboljšuješ tipno zaznavo
|
|
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 9.3.2009 22:32:23
|
|
|
|
Andromeda
|
_katja_ - roke je treba masirat oz. božat od ramen navzdol, pa s posebnim prijemom pri komolcu roke navzven obrnit - ne znam najbolje opisat. Prej je roke tiščal navznoter, je zgledal kot Rambo, prstke pa tišči v pest le še, ko se razjezi, večinoma pa ima kar lepo razprte.
|
|
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 10.3.2009 7:29:53
|
|
|
|
_katja_
|
Andromeda in šema hvala za odgovore! Naš ne drži roki tako skupaj, ampak dlani ima v pesti. Čeprav vedno manj. Ga hecam z različnimi igračkami, pa se mi zdi da je vedno boljse. Pa saj itaq naj bi šele sedaj počasi izginil ta prijemalni refleks. Danes pa jaz kuham . Mi smo spali isto kot z večernim dodatkom. Pač se zbudi med 1 in 2, ter od 4 do5 enkrat. Potem pa zaspi nazaj do 6,30 maksimalno. Tko da bom kr brez dodajanja zvecer. Lep dan! K
|
|
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 10.3.2009 10:14:02
|
|
|
|
_katja_
|
Aja pa dons je dan mučencev. Tko da kakšno lepo gesto naredte svojim dragim k so toooook bogi Jest sm spekla mafine, pa kaksno trnovo vejico mu bom dala zraven. Simbol trpljenja:) Nace je pri dediju, jaz pa hitro diplomo delat. lp K
|
|
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 10.3.2009 10:21:20
|
|
|
|
*jelka*
|
midve pa sva opravili cepljenje,di te per in rotavirusi,sedaj pa upam da ne bo reakcije ali se kar dale kašen siruplekadol ali caplol
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 10.3.2009 10:37:37
|
|
|
|
orka
|
helow andromeda-zakaj pa tako pozno to počnete...kdaj si bila prvičv RA, ker mi smo šli takoj prvi mesec ko smo prišli iz porod...in Ema ne drži rok več not...je bla pa tud bolj trmasta in ni hotla sodelovat ampak ima to nesrečo,da je mami bolj trmasta kot ona in so se rokce kr hitr postavle v pravilno držo..vstrajat je pa treba čestitke vsem ki danes praznujejo....
|
|
RE: mali kričači NOVEMBERK 2008 10.3.2009 10:52:38
|
|
|
|
Andromeda
|
IZVIRNO SPOROČILO: orka helow andromeda-zakaj pa tako pozno to počnete...kdaj si bila prvičv RA, ker mi smo šli takoj prvi mesec ko smo prišli iz porod...in Ema ne drži rok več not...je bla pa tud bolj trmasta in ni hotla sodelovat ampak ima to nesrečo,da je mami bolj trmasta kot ona in so se rokce kr hitr postavle v pravilno držo..vstrajat je pa treba čestitke vsem ki danes praznujejo.... Prvič smo bili 20. novembra in takrat so nam pokazali te vaje. Našemu se je stanje poslabšalo zaradi refluksa, se je kar vase zakrčil od bolečine.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiTo so najbolj redka otroška imenaMed izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zadnje s foruma
poletje-vrtecMichonne RRAli bo vaš otrok poleti v vrtcu?Da (
44%)
![](https://www.ringaraja.net/slike/poll/poll.gif)
Ne (
22%)
![](/slike/poll/poll.gif)
Delno (
33%)
Število vseh glasov: 27Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!