|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marec IVF/ICSI
9.3.2009 7:39:23   
suska
Diana79, tudi jaz sem včeraj uspešno prestala prvo inekcijo (in danes že drugo)user posted image . Tudi mene malo skeli (takrat ko vbrizga zdravilo in po končanem postopku še kake pol minute).

Punce, ko berem te zadeve okrog punkcije, me je že danes strah (ali ni to možno naredit pod anastezijo?)Kaj pa je to hiperca po punkciji? Še vedno mi ni jasno, koliko jajčec naj bi si dala vstavit: enega ali dva? Koliko si jih date ve - kot sem zastopila dr. Reša se to sam odločiš, če si samoplačnik (ko plača zdravstvo pa dobiš enega).
Še nekaj: kako pa izgleda stop inekcija - ali boli, kam te špikne..?

Lep dan vsem....

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 751
9.3.2009 7:40:27   
Naska
Hejla, samo pozdravček in vsem želim, da vam čim prej uspe!!! user posted image

Naska

(odgovor članu arneja)
Neposredna povezava do sporočila: 752
9.3.2009 7:50:13   
Bumo
Dobro jutro punce.
No, ste se naspale?? Mene nekaj zanima...
kdaj za vraga namerava prit pomlad? Tole vreme mi gre že malo na živceuser posted image

(odgovor članu Naska)
Neposredna povezava do sporočila: 753
9.3.2009 8:12:24   
mojsonček
Jutrčkaaaa!

Tuki tut ni še kofetka?

Mlinčka, dons štrajkate babe al kako?

user posted image

Moja sreča sta moja sončka...

(odgovor članu Bumo)
Neposredna povezava do sporočila: 754
9.3.2009 8:18:41   
mojsonček
VITA en veeeelik objemček... čim prej novim zmagam naprotiuser posted image

A.JRAD počivaj in dosti pij, da ne bo prehuda hiperca... z rahlo povišano TT ni nič narobe, jst sem jo imela naslednji dan po ET in evo me zdejuser posted image

BUMO vikend je bil za lušte, da se postopoma pripravimo na prelepo pomlad user posted image  sej bodo kmalu zvončki in trobentice, mačice, vijolice... user posted image  al kako že gre tista pesmica o pomladi... tut jst sm že nestrpna

Pupe pridne bodite pa ne preveč delat, prou?

Moja sreča sta moja sončka...

(odgovor članu mojsonček)
Neposredna povezava do sporočila: 755
9.3.2009 8:25:49   
mlinčka
IZVIRNO SPOROČILO: mojsonček

Jutrčkaaaa!

Tuki tut ni še kofetka?

Mlinčka, dons štrajkate babe al kako?

Ma sej veš, da gre ponavadi za minute, ko me šišneš user posted image . Sem si šla najprej tapravo skuhat, zdej pa mam user posted image .

In vendarle so bile štorklje...

(odgovor članu mojsonček)
Neposredna povezava do sporočila: 756
9.3.2009 8:35:01   
womanpolice
Jutro vsem...

Spet nov dan in spet ni user posted image

FARGESIA me je kr "določila", da sem user posted image glede na znake, ki jih imam (špikanje v času ovulacije, non stop uriniranje, spuščanje plinčkov... in nič znakov menstruacije)...

Oh, kaj bi dala, ko bi bilo res... MOj si tud dela utvare, da je ratal po naravni, jst pa mislim, da bo user posted image že prišla kmalu v vsem svojem sijaju... user posted image user posted image user posted image

lp

(odgovor članu mlinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 757
9.3.2009 8:52:19   
mismis
Dobro jutro vsem skupaj,

kako smo kaj danes. Tukaj pri nas, v 7. nad. v službi se že sonček sramežljivo kaže skozi oblake.

Suska in Diana, bravo za prve špikice, super vama gre...
Suska, žal Reš ne dela punkcije pod anestezijo, to delajo samo v MB. V Lj dobimo pred punkcijo inekcijo ketonala in apavrin. Se pa Reševe punce znajdejo po svoje, pred punkcijo vzamejo kakšen ketonal ali pa naglesin.
Bolečine pri punkciji so odvisne tudi od števila foliklov, ponavadi je tako, da več kot jih je, bolj boli. Tudi sama hiperca je odvisna od števila foliklov in kasneje celic. Velikokrat se zgodi, da jo dobijo punce, ki so imele 10. celica ali več, seveda pa tudi to ni pravilo.
Glede vstavljenih zarodkov, se ne obremenjuj s tem, ti bo že Reš pomagal pri odločitvi. Ponavadi je tako, da če ti vstavi dva zarodka, je večja verjetnost, da se prime. Po drugi strani ti bo pa v primeru kakšne hiperce vstavil samo enega.

Wp, ne vem, kaj je s tvojo user posted image , moja je prišla normalno. Sicer je bil prvi dan samo rjav izcedek, potem so se pa zadeve normalizirale. Upam pa, da ti čimprej pride, če že mora priti, da ne bom v petek na UZ, krvavela.

< Sporočilo je popravil mismis -- 9.3.2009 8:53:57 >

"Če ne moreš pomagati, nagajaj.
Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu womanpolice)
Neposredna povezava do sporočila: 758
9.3.2009 9:02:09   
suska
Mismis, hvala za tvoj odgovor in spodbudne besede.  Kar grozno mi je, ko ne vem še kaj me čaka. Anastezijo pa mi je Reš omenil, tako da mi je full čudno da je on ne bi dajal(upam da  ni delal reklame za MB). Daj mi prosim povej še o stop inekciji (ali boli, kam se jo da?) in kaj je to hiperca?

(odgovor članu suska)
Neposredna povezava do sporočila: 759
9.3.2009 9:04:56   
suska
Aja še eno vprašanje: V tem postopku sem prvič. Ali v primeru, da ne zanosiš in se postopek ponovi tudi sledi špikanje in punkcija, ali ne (ali se postopek v kompletu ponovi)?

(odgovor članu suska)
Neposredna povezava do sporočila: 760
9.3.2009 9:08:46   
Vitaebella
Draga Suska,

mene je bilo tudi grozno strah pred punkcijo. Imela sem jo pri Rešu. In lahko ti rečem, da ni noben bav-bav. reš je zelo, zelo nežen in hiter in razen, da je malo neprijetno, se jo da brez problema preživeti.
Jaz sem eno uro pred punkcijo vzela samo en ketonal. Spunktiral mi je 11 foliklov in me res ni bolelo. Bolj boš napeta, slabše bo. Mi je pa zelo pomagalo, ker mi je moj partner med punkcijo potiskal trebuh navzdol. Zelo hitro mine, sploh ne veš, kdaj je konec. Meni je bilo bolj zoprno tisto čiščenje po punkciji.

Stop injekcija pa ni vredna omembe, ker ne nič ne boli.

(odgovor članu suska)
Neposredna povezava do sporočila: 761
9.3.2009 9:09:47   
Vitaebella
Če imaš eskimčke, se postopek ne ponavlja.

(odgovor članu Vitaebella)
Neposredna povezava do sporočila: 762
9.3.2009 9:23:52   
suska
Vitaebella, tudi tebi hvala za odgovor. Vsaj malo si me potolažila (jaz imam bolj nizek prag bolečine)...
Kako daleč pa si ti v postopku?

(odgovor članu suska)
Neposredna povezava do sporočila: 763
9.3.2009 9:26:48   
Cari
No jaz se strinjam z Vito, in sicer sem imela tudi punkcijo pri Rešu. Poleg tega imam probleme z želodcem, tko da sem vzela s sabo v PO košček kruha in dva nalgesina. Je pa Reš resnično zelo nežen in punkcijo se da preživeti. Je pa res pomembno, da si čim bolj sproščena. Mene je bilo grozno strah a sem bila tam čudežno sproščena (ali pa vdana v usodo). Sem pa pila prej krvomočnico, ker naj bi bilo dobro, da imaš malo odebeljeno sluznico, po punkciji pa res veliko vode in 2x na dan čaj plahtica + rman (vsakega eno žličko za eno skodelico), kar nej bi preprečevalo vnetja. In sem mela kar srečo. Punktiral mi je pa čez 20 foliklov, pridelala pa 9 jajčkov. Jaz sem bila že na slikanju maternice in tisto je bila muka, tole pa kot bi mi bris jemal, sam traja mal dolgo in zna bit neprijetno. Sem pa imela srečo in tudi ti moraš verjeti, da jo boš imela.

Cari

(odgovor članu suska)
Neposredna povezava do sporočila: 764
9.3.2009 9:31:39   
Vitaebella
Jaz sem pravkar neuspešno zaključila postopek z eskimčkom. Drug mesec grem ponovno na pikanje. Ta mesec bom poskusila še z Medrolom v naravnem ciklusu.

Punce,
zadnjič je ena nosečka na enem portalu povedala, da je imela nepojasnjeno neplodnost in da ji je po 10 letih končno uspelo v 15. postopku!!! Sploh nisem vedela, da jih lahko toliko opravijo na eni ženski. Ta informacija me je navdala z neverjetno pozitivno energijo in upanjem... Upam, da še katero! Vse nas čaka tale plusek, mogoče ne v tem postopku, mogoče ne v naslednjem, enkrat pa sigurno. Samo obupati ne smemo...in med postopki ne smemo nikoli pozabiti, da je zunaj RR portala in postopkov tudi življenje, ki je vredno, da ga zajemamo s polno žlico... z otročkom ali brez.

(odgovor članu suska)
Neposredna povezava do sporočila: 765
9.3.2009 9:35:05   
kajsica
Ojla babike in fanta!

Mlinčka, kot prvo se ti opravičujem globoko.....bila višja sila vmes....mene pa doma ne.....upam, da se boš čimprej kaj oglasila spet v naših koncih. Vidim pa da je bilo uspešno drgnjenje na srečanju...no malo sem se tud jaz tam zraven pasla...sedaj ko je pa še štafeto podganca prevzela, pa sem ji itak zagrozila da naj se me pazi....user posted image

No mene je pa novo potrjena mamica v petek tako nakurila user posted image , da sem morala prvo avatarček spremenit, ker moj muc baje tolk žalostno gleda in mu gre vse narobe in mi prinaša nesrečo in.....pa saj veste babike kako so naše bodoče mamice ko jih hormončki matrajo....user posted image user posted image user posted image  Jih je bolje ubogat, a ne Podganca? Bo sedaj bolje.....po tega si grem pa naslednji ciklus!!!!

Mišmiš, kako si mi ti kaj drugače? Špike vidim da laufajo...pridna, pridna....no še malo pa se vidimo, razen če bodo se kreveti konec tedna dost ljuljali in ne bomo kam hodili user posted image user posted image user posted image . Pol pa začnem spet v pravljice verjet user posted image

WP pusti menstro na miru.....zdaj si pa že toliko v postopkih in tu na forumu, da bi lahko vedela da ti po superfactu zna zamujat tudi po teden dni in več...če pa si v dvomih pa naredi test, pa ti bo vse jasno. Tud men ko sem bila v dolgem postoopku mi je M zamujala 3 dni, pa verjemi, da ima redkokatera tako redno kot jo imam jaz (ja do dolgega postopka, user posted image user posted image user posted image )

Žižika zlato moje, kje si mi ti? Kako si kaj? Pogrešam te!!!!

Vsem želim en lep lep dan!!!!

(odgovor članu suska)
Neposredna povezava do sporočila: 766
9.3.2009 10:16:58   
palcica_
Pozdravljene!

Po dolgem času se spet oglašam :)

V sredo sem imela transfer in nestrpno čakam rezultate. Zanima pa me, po kolikšnem času se dobi pošta domov glede zamrznjenčkov? Transfer sem imela na 3 dan in rekli so mi, da če bo kaj zamrznjenčkov mi sporočijo po pošti.

(odgovor članu kajsica)
Neposredna povezava do sporočila: 767
9.3.2009 10:21:06   
mismis
Suska, vidim, da so ti punce že vse razložile.  Evo, pa še malo informacjl ki so te zanimale.
Uglavnom, STOPKA ne boli nič bolj, kot te običajne inekcije. Sicer si jo daš v mišico, ampak da se preživeti.
Hiperstimulacija je reakcija telesa na zdravila, predvsem na masovno proizvodnjo foliklov. Če upoštevaš, da v normalnem ciklu proizvede enega do dva folikla, potem je nekako jasno, da se telo bojuje proti tej masovni proizvodnji in to na takšen način, da pride do zastajanja vode, oteklosti. Hiperstimulacija ima tudi več stopenj, o teh stopnjah si lahko prebereš na linku, ki je pripet na seznamu bork in navjačic.
Glede postopka ja tako, da v primeru, da vama ne uspe in nima zamrznjenčkov, potem se žal vse ponovi; špikanje, punkcija in ET. Če pa imata zamrznjenčke, se hodi samo na UZ-je in potem temu sledi ET.

Kajsica, o cotkan avatarček, lepo lepo, da si se javila. Praviš, da dragega še ni doma, tale konec tedna pride. Po moje že komaj čakaš, kajne. Pri nas špike laufajo, saj ni kaj, evo danes je padla že srečna številka 10, še en teden potem pa na UZ, dr. D-ju noge dati narazenuser posted image .

Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu kajsica)
Neposredna povezava do sporočila: 768
9.3.2009 10:22:26   
mismis
IZVIRNO SPOROČILO: palcica_

Pozdravljene!

Po dolgem času se spet oglašam :)

V sredo sem imela transfer in nestrpno čakam rezultate. Zanima pa me, po kolikšnem času se dobi pošta domov glede zamrznjenčkov? Transfer sem imela na 3 dan in rekli so mi, da če bo kaj zamrznjenčkov mi sporočijo po pošti.

palčica, to je tako različno, ampak mislim da ne bom dosti falila, če ti rečem, da jo pričakuj nekje do 14. dni po transferju.
Veliko sreče

Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu palcica_)
Neposredna povezava do sporočila: 769
9.3.2009 10:33:10   
pikovit
Dober dan,

Ooooooooooooooooooooooooooooooo novo nosečko mamouser posted image user posted image user posted image user posted image

Podganca moja,jupi super čestitke.Prav vesela sem user posted image

(odgovor članu Vitaebella)
Neposredna povezava do sporočila: 770
9.3.2009 11:21:25   
T1979
Dober dan,

se javljam iz ilegale iz hotela v Portorožu, samo tako, da vam pošljem en lep morski pozdravček in poljubček. Je oblačno, ampak je zelo toplo, zjutraj sem prišla ob devetih in je bilo 12 stopinj.

Lp

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 771
9.3.2009 11:24:36   
T1979
user posted image  Bambi75 in Vita user posted image . Žal mi je za vaju, da ni uspelo.

Gospodarica in Pika74 user posted image   user posted image  user posted image  za super pridelek. Naj se lepo oplodijo in pričakajo.

Gospodarica, ti si imela v prvem postopku samo eno celico, a ne, če se ne motim, kaj si pa sedaj naredila, da si jih imela toliko? Hvala za odgovor.

(odgovor članu T1979)
Neposredna povezava do sporočila: 772
9.3.2009 11:26:04   
T1979
No zdaj pa grem, bo kmalu pavza.
pa-pa

(odgovor članu T1979)
Neposredna povezava do sporočila: 773
9.3.2009 11:55:43   
Kruce Fiks
Ojla, beybike!
Nekaj všečnega za Vas namesto pripadajoče sladice po kosilu......

http://24ur.com/ekskluziv/domaca-scena/video-sokantno-pretepli-damjana-murka.html#video

NISAM GINEKOLOG, ALI MOGU DA POGLEDAM :)

(odgovor članu T1979)
Neposredna povezava do sporočila: 774
9.3.2009 12:10:11   
Kruce Fiks
Punce!
Danes ob 13h je full dobra oddaja, dogajanje od začetka pa do konca v maternici
user posted image National Geographic

http://www.siol.net/tv-spored.aspx?val=2568286&flag=m9sukxlopvcbprlfdr5a

NISAM GINEKOLOG, ALI MOGU DA POGLEDAM :)

(odgovor članu Kruce Fiks)
Neposredna povezava do sporočila: 775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?