Anonimen
|
pozdravček! še dva tedna me ločita od pdpja in v tej nosečnosti sem se zredila za 4 kg... upoštevajoč svojo tehtnico. seveda... začela sem z 78 kg, moja idealna teža bi bila pod 68 kg. kilograme sem nadzorovala s pomočjo diete, ki jo imam zaradi nosečniškega diabetesa... in zadnje tromesečje s pomočjo insulina. res je, vsaka se v nosečnosti redi drugače. vsako telo deluje malo drugače. a če le lahko, zakaj ne bi izbrale zdrave nosečnosti, ki je bolj prijetna? punce, če le lahko, pazite na navale lakote in hitro rastoče teže, ker se vam lahko pojavi sladkorna. nočem vas strašiti, a naša trebušna slinavka je kot elastika, ki se lahko pri stalnem raztezanju strga... pomembno je, da se dovolj gibate (vsaj enourni sprehod si privoščite dnevno... malo hitrejšega, toliko, da srce začne hitreje biti... seveda, če vam zdravstveno stanje to dopušča). pomembno je, da se znate sprostiti (lahkoten ples, glasba, knjiga,...) hitre prehrane ne priporočam, ker je ni nikoli dovolj, da pa tako malo,... bi to privoščile svojim otrokom? ja, peljem svojega otroka na pomfit in pizzo, ampak ne vsak dan. poleg tega... če zdržite nekaj dni brez junk fooda, potem vam jezik začne okušati drugače,... tudi zdrava prehrana vam bolj zadiši. dieta ne pomeni odrekanja, ampak pravilno prehranjevanje (dovoljšen vnos vseh hranil, ki jih potrebuje naše telo = seveda v pravih količinah, ker če telo nečesa nima, potem začne varčevati in kopičiti! skladišči, ker ima občutek, da je pomanjkanje, ki se še ne bo končalo). zjutraj zajtrk, potem malica, kosilo, popoldanska malica in večerja (jaz imam še povečerek). včasih so rekli, da mora nosečnica jesti za dva, a to ni res. otrok si že sam postreže, nosečnica pa mora poskrbeti, da je njeno telo zdravo - in z zdravim odnosom do svojega telesa to tudi doseže. nosečnost naj ne bi bila bolezen! če jeste preveč slano in premastno, se vam lahko hitro zgodi, da boste zatekale, imele visok pritisk,... to pa vam proti koncu lahko uničuje uživanje v nosečnosti. no, upam, da nisem preveč zatežila. želim vam prijetno nosečnost.
|