|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2009 - 8.del
6.3.2009 15:48:03   
trinity22
Infinity1 iskrene čestike user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ada lepo, da ste že doma, lepo se cartajte in zelo lep fantičuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Piruri)
Neposredna povezava do sporočila: 3376
6.3.2009 15:50:27   
trinity22
zdaj pa zgleda rojevamo marčevke kar po tekočem trakuuser posted image user posted image user posted image

sem prav radovedna in neučakana kdaj bom jaz na vrstiuser posted image user posted image

(odgovor članu trinity22)
Neposredna povezava do sporočila: 3377
6.3.2009 15:50:44   
Lolita23
IZVIRNO SPOROČILO: felix7

ste vidle tole na Rodili smo:

VČERAJ, 5.3.2009, SEM SE OB 21:57 RODIL LOVRO, TEŽAK 3190 G IN VELIK 49 CM. SEM MAMICI IN OČKU V PONOS IN VESELJE. LP, LOVRO!!!

bravo Infinity1 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ČESTITKE MAMICIuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

18.3.2009

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 3378
6.3.2009 15:51:44   
Lolita23
IZVIRNO SPOROČILO: Pupa7

no, pa še poročilo z mojega pregleda...

CTG ni zaznal popolnoma nič user posted image user posted image user posted image , mali je spal, tak da so mi dali čokolado, da smo ga zbudili user posted image user posted image user posted image

za seznam:

posnosno sporočam minus 1 kilogram  (hahaha, torej +18 kg)
naslednji pregled: 17.3.

aja plodovnice je ogromno in je vse ok, je naredu na hitro tud UZ user posted image

obseg bušija je pa po mojem isti user posted image

zgleda bomo počakali na pomlad user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image ZA PREGLED

18.3.2009

(odgovor članu Pupa7)
Neposredna povezava do sporočila: 3379
6.3.2009 15:51:49   
pocka

VČERAJ, 5.3.2009, SEM SE OB 21:57 RODIL LOVRO, TEŽAK 3190 G IN VELIK 49 CM. SEM MAMICI IN OČKU V PONOS IN VESELJE. LP, LOVRO!!!

bravo Infinity1 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Čestitam! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Taja - 16.03.2007
Blaž - 20.03.2009

http://picasaweb.google.com/mylittledecocorner

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3380
6.3.2009 15:53:35   
Lolita23
Uh zdej sem pa sam čestitke talalauser posted image user posted image user posted image user posted image Ja to je pa zdaj konkretno vodstvo fantov, nič jaz se bom morala zdej pa res potrudit, da pupe pridejo malo do izraza pa mihaela tudi.user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Lolita23 -- 6.3.2009 15:58:33 >

18.3.2009

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 3381
6.3.2009 16:07:55   
mihaela01
Lolita se strinjam s tabo...samo upam, da se nama nislo pri spolu zmotli...potem ne bo nič iz tegauser posted image user posted image

(odgovor članu Lolita23)
Neposredna povezava do sporočila: 3382
6.3.2009 16:08:08   
NoBady

waw user posted image user posted image user posted image user posted image še za enega user posted image user posted image user posted image user posted image

Nobady is perfect, l'm NoBady ;)

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 3383
6.3.2009 16:09:32   
NoBady
sem zele opazla da je samo 1. marec prazen-- da ni nobena rodila, zdej pa vsak dan ena al pa dve... user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu NoBady)
Neposredna povezava do sporočila: 3384
6.3.2009 16:09:59   
NoBady
aja user posted image user posted image user posted image čestitke vsem za preglede danes!!!user posted image

(odgovor članu NoBady)
Neposredna povezava do sporočila: 3385
6.3.2009 16:11:19   
NoBady
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

IZVIRNO SPOROČILO: NoBady

IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Sem že nazaj, ker je kavč zaseden... Je še košara gor, v kateri spi Nika. user posted image

NoBady, nisem še slišala, da se kaj ne bi bilo priporočljivo tuširat. user posted image  V P te še sterajo, da greš čim prej pod tuš. user posted image  Tudi prvič in zdaj se noralno tuširam. Pazi, pa imam še več šivov in to zunanjih od CR. Res da na trebuhu, pa vseeno.

user posted image sej zto sm pa uprašala, k mi je blo mal čudno da ne bi blo pripročljivo... js mam itak že skos šampon prpravlen in bi se vseen s šamponom stuširala, pač paziš tam okol šivov pa je...

Spodi se sam z vodo umij, pa bo.
Kako pa veš, da boš imela šive? user posted image

user posted image mam občutek da moja ni tok raztegljiva user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3386
6.3.2009 16:12:05   
mama_milchy

SPPS pa nam sporoča:

Oj, pa nam je uspelo dočakati novega člana družine. Naš Marcel je težek 3830 g in 52 cm, tudi z atijevo pomočjo je privekal na svet.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

za mamico in atija user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 3387
6.3.2009 16:12:15   
mama_milchy

čestitke Infinity1 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 3388
6.3.2009 16:12:21   
mama_milchy
IZVIRNO SPOROČILO: ada2

mi smo doma, evo slikica našega korenjaka, kaj več pa drugič...

user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

a ti je zgaga med nosečnosjo nagajala? čupica mala user posted image

(odgovor članu ada2)
Neposredna povezava do sporočila: 3389
6.3.2009 16:12:31   
NoBady
user posted image

mama_m -- si se naspala?

< Sporočilo je popravil NoBady -- 6.3.2009 16:13:42 >

(odgovor članu NoBady)
Neposredna povezava do sporočila: 3390
6.3.2009 16:19:15   
tasa_m
no, pa da napišem svojo porodno zgodbo.

Čet. 19.02 dan kot vsak drug dan. Nobenih posebnosti. Zjutraj veselo pripravim v kopalnici plenice in vso "kozmetiko" za našo tamalo miss, pripravim torbo in oblačila kaj boma jih imeli iz P., in jo pospravim v omaru. V trdem prepričanju, da je mesec dni še najmanj nebom potrebovala. user posted image
Ostali čas preživim na RR in MSN-ju, popoldan po kosilu pa se mal vležem in zaspim za 2,5 urce (kar ni bilo v moji navadi). Okoli 18h pride domov moj dragi in mu rečem, da tamale danes ne čutim dost in da se bova šla pokazat v P. takoj po 20 uri, če nebo začela bolj intenzivno bincat.
Okoli 18.25 grem na wc kjer mi je začelo vse samo tečt. Pokličem Tomaža in mu rečem, da se mi zdi da mi je voda odtekla saj nisem nič pritiskala in je samo teklo. Pogleda v školjko wc-ja in reče, da je taka mutna voda. Nekako se še le pregovorim da to ni to, saj je mesec prehitro in grem veselo na računalnik, kjer vpr. kako vem kdaj ti odteče voda?!
Punce mi takoj odgovorijo ampak odg. nisem mogla več prebrat, ker se mi ponovno vlije po nogah. Mojemu samo rečem: zdaj pa gre zares..voda mi je odtekla.
On po avto, jaz pa brisačo med noge, da sem prišla vsaj pred blok, da me je lahko odpelal v P.
Ob 19h prispema v P. kjer me pregleda sestra in reče, da je vse zaprto in visoko gori. Meni nič jasno, kak visoko, če mi moja G. stalno pravi kako je mala nizko in spodaj. Priklučijo me na CTG,popadkov ni, odprta še nisem nič.
Čez čas uredimo še tisto papirologijo in ob 20.30 me sestra spremlja v porodno sobo. Ker ni bilo gužve sem si celo porodno sobo lahko izbrala user posted image Izberem tisto talepšo in najtavečjo z vsemi pripomočki (žogo,zibajočim stolom,radiom,..). Prikluči me ponovno na ctg in še vedno nič.
Moj ves nestrpen kdaj bo ko mu sestra reče: vi lahko greste kamot še domov, vas bomo poklicali ko bo šlo zares. In seveda ker je bila taka panika, sem pozabla tudi vzet aperaturo za merjenje sladkorja zraven. Okoli 22h pokličem mojega naj mi to prinese zraven pa še kak sendvič in sok,ker sem lačna,kuhinja pa več ne obratuje.
Okoli polnoči dobim prvo dozo umetnih popadkov. Sestra mi reče naj poskusim zaspat, ker bom potrebovala moč za porod. In seveda ker nisem vedela kaj naj pričakujem,..sem bila prepričana da bom rodila še pred 7 uro zjutraj, ko sem gledala na ctg-ju moje popadke. Krivulja se je povzpela na 82 mene pa bolelo nič. Vsa optimistična si mislim: ah to je samo tak koda bi imela mens. krče..to bom zmogla jaz brez problema user posted image user posted image
V petek zjutraj pred 7h pride v porodno moj,oblečen za k porodu in prvo kaj pomislim: končno se bo začelo po 10 urah nekaj dogajat.
Ob 7h dobim še eno dozo popadkov, ko me sestra pogleda in reče..še vedno nič odprti user posted image aaa priznam, da sem si želela, da že rodim.
Ob 8h pa se le začne,popadki vedno bolj močni,odprta  2 cm in takrat nama babica reče:tak porod se je začel. Popadki še niso bili redni..bili na 15. min, pa 30. min pa spet na 15.min. Nič več nisem bila ziher da bom to zmogla brez problema. Ko pride babica in me pregleda reče, da se le odpiram ampak zelo počasi. Kr rečem ji, da jaz tega nebom zmogla in da ne morem več. Pride do mene me prime za roke in mi reče,..brez skrbi skupaj boma zmogle,še malo pa boš zagledla svoj zaklad, ki ga nosiš pod srcem.
Čas koda se je ustavil,nikamor ne mine,mene boli,moj pa mi moči čelo in me masira. Ob 12h pride ponovno babica me pregleda in reče..ja zdaj pa gre zares. Prtisni kolko se da,glavica se vidi. V trenutku sem imela porodno sobo polno zdravnikov, babic in še neka študentka je bla na moji desni strani. Prtiskam,prtiskam ampak prekane se nič. Začno se pogovarjat da tamalin pulz preveč visok, premakne pa se nikamor. Lija se mi je zagozdlauser posted image . Mojega pošljejo ven, mene pa med tistim časom vrežejo. Babica prosi ginekologinjo, naj pusti mojemu da je zraven,saj me že vso jutro vzpodbuja. Ginekologinja popusti in moj je lahko prisoten. Vsi mi govorijo naj še enkrat prtisnem in bo zunaj. Prtiskam kolko se da,mala pa ne gre ven. Pride še več sester,ko se mi čez par sekund vržeta 2 na trebuh jaz prtisnem in tamala je zunaj. Končnoo.Ura 12.56 min. Ni takoj zajokala,ampak imajo čas 1 min. da zajoče. Po par sek. tudi ona spusti svoj glas, glas ki je bil najlepši glasek na celem svetuuser posted image . Oba z Tomažem zajočeva, zdravnica pa pregleda tamalo,jo stehtajo in zmerijo ter mi jo položi v naročje.Po par minutah mi jo odpeljejo v toplo posteljico na intenzivno nego, meni pa dajo še 3 urce počitka v porodni sobi.
Ampak o počitku ni bilo ne duha ne sluha,..jaz polna energije vse po vrsti obveščala o rojstvu princeske težke 2330g in velike 46 cm. user posted image
In ja končno sem tudi jaz sem imela svoj zaklad ob sebi, zakladek kateremu se je tako mudilo na svet, da je prišla cel mesec prezgodaj.

Sem hotela na kratko opisat pa ne gre..user posted image user posted image

(odgovor članu NoBady)
Neposredna povezava do sporočila: 3391
6.3.2009 16:20:49   
mama_milchy

user posted image

mama_m -- si se naspala?

ja, no če se temu lahko reče spanje....je zelo pestro zunaj na ulici, otroci full kričijo in pol sem spala bolj tako, tako...zdaj pa grem kosilat - je bolj pozno kosilo, ker sem po ctg-ju pojedla košček user posted image  mi je šel moj user posted image  kupit medtem ko sta me z Žigo čakala.....
zdaj pa bom papcla juhico in user posted image

(odgovor članu NoBady)
Neposredna povezava do sporočila: 3392
6.3.2009 16:26:06   
mama_milchy
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m

no, pa da napišem svojo porodno zgodbo.

Čet. 19.02 dan kot vsak drug dan. Nobenih posebnosti. Zjutraj veselo pripravim v kopalnici plenice in vso "kozmetiko" za našo tamalo miss, pripravim torbo in oblačila kaj boma jih imeli iz P., in jo pospravim v omaru. V trdem prepričanju, da je mesec dni še najmanj nebom potrebovala. user posted image
Ostali čas preživim na RR in MSN-ju, popoldan po kosilu pa se mal vležem in zaspim za 2,5 urce (kar ni bilo v moji navadi). Okoli 18h pride domov moj dragi in mu rečem, da tamale danes ne čutim dost in da se bova šla pokazat v P. takoj po 20 uri, če nebo začela bolj intenzivno bincat.
Okoli 18.25 grem na wc kjer mi je začelo vse samo tečt. Pokličem Tomaža in mu rečem, da se mi zdi da mi je voda odtekla saj nisem nič pritiskala in je samo teklo. Pogleda v školjko wc-ja in reče, da je taka mutna voda. Nekako se še le pregovorim da to ni to, saj je mesec prehitro in grem veselo na računalnik, kjer vpr. kako vem kdaj ti odteče voda?!
Punce mi takoj odgovorijo ampak odg. nisem mogla več prebrat, ker se mi ponovno vlije po nogah. Mojemu samo rečem: zdaj pa gre zares..voda mi je odtekla.
On po avto, jaz pa brisačo med noge, da sem prišla vsaj pred blok, da me je lahko odpelal v P.
Ob 19h prispema v P. kjer me pregleda sestra in reče, da je vse zaprto in visoko gori. Meni nič jasno, kak visoko, če mi moja G. stalno pravi kako je mala nizko in spodaj. Priklučijo me na CTG,popadkov ni, odprta še nisem nič.
Čez čas uredimo še tisto papirologijo in ob 20.30 me sestra spremlja v porodno sobo. Ker ni bilo gužve sem si celo porodno sobo lahko izbrala user posted image Izberem tisto talepšo in najtavečjo z vsemi pripomočki (žogo,zibajočim stolom,radiom,..). Prikluči me ponovno na ctg in še vedno nič.
Moj ves nestrpen kdaj bo ko mu sestra reče: vi lahko greste kamot še domov, vas bomo poklicali ko bo šlo zares. In seveda ker je bila taka panika, sem pozabla tudi vzet aperaturo za merjenje sladkorja zraven. Okoli 22h pokličem mojega naj mi to prinese zraven pa še kak sendvič in sok,ker sem lačna,kuhinja pa več ne obratuje.
Okoli polnoči dobim prvo dozo umetnih popadkov. Sestra mi reče naj poskusim zaspat, ker bom potrebovala moč za porod. In seveda ker nisem vedela kaj naj pričakujem,..sem bila prepričana da bom rodila še pred 7 uro zjutraj, ko sem gledala na ctg-ju moje popadke. Krivulja se je povzpela na 82 mene pa bolelo nič. Vsa optimistična si mislim: ah to je samo tak koda bi imela mens. krče..to bom zmogla jaz brez problema user posted image user posted image
V petek zjutraj pred 7h pride v porodno moj,oblečen za k porodu in prvo kaj pomislim: končno se bo začelo po 10 urah nekaj dogajat.
Ob 7h dobim še eno dozo popadkov, ko me sestra pogleda in reče..še vedno nič odprti user posted image aaa priznam, da sem si želela, da že rodim.
Ob 8h pa se le začne,popadki vedno bolj močni,odprta  2 cm in takrat nama babica reče:tak porod se je začel. Popadki še niso bili redni..bili na 15. min, pa 30. min pa spet na 15.min. Nič več nisem bila ziher da bom to zmogla brez problema. Ko pride babica in me pregleda reče, da se le odpiram ampak zelo počasi. Kr rečem ji, da jaz tega nebom zmogla in da ne morem več. Pride do mene me prime za roke in mi reče,..brez skrbi skupaj boma zmogle,še malo pa boš zagledla svoj zaklad, ki ga nosiš pod srcem.
Čas koda se je ustavil,nikamor ne mine,mene boli,moj pa mi moči čelo in me masira. Ob 12h pride ponovno babica me pregleda in reče..ja zdaj pa gre zares. Prtisni kolko se da,glavica se vidi. V trenutku sem imela porodno sobo polno zdravnikov, babic in še neka študentka je bla na moji desni strani. Prtiskam,prtiskam ampak prekane se nič. Začno se pogovarjat da tamalin pulz preveč visok, premakne pa se nikamor. Lija se mi je zagozdlauser posted image . Mojega pošljejo ven, mene pa med tistim časom vrežejo. Babica prosi ginekologinjo, naj pusti mojemu da je zraven,saj me že vso jutro vzpodbuja. Ginekologinja popusti in moj je lahko prisoten. Vsi mi govorijo naj še enkrat prtisnem in bo zunaj. Prtiskam kolko se da,mala pa ne gre ven. Pride še več sester,ko se mi čez par sekund vržeta 2 na trebuh jaz prtisnem in tamala je zunaj. Končnoo.Ura 12.56 min. Ni takoj zajokala,ampak imajo čas 1 min. da zajoče. Po par sek. tudi ona spusti svoj glas, glas ki je bil najlepši glasek na celem svetuuser posted image . Oba z Tomažem zajočeva, zdravnica pa pregleda tamalo,jo stehtajo in zmerijo ter mi jo položi v naročje.Po par minutah mi jo odpeljejo v toplo posteljico na intenzivno nego, meni pa dajo še 3 urce počitka v porodni sobi.
Ampak o počitku ni bilo ne duha ne sluha,..jaz polna energije vse po vrsti obveščala o rojstvu princeske težke 2330g in velike 46 cm. user posted image
In ja končno sem tudi jaz sem imela svoj zaklad ob sebi, zakladek kateremu se je tako mudilo na svet, da je prišla cel mesec prezgodaj.

Sem hotela na kratko opisat pa ne gre..user posted image user posted image

user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image
user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  za pogumno mamico

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 3393
6.3.2009 16:27:58   
NoBady
tasa_m -- user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image super si tole napisala, zelo ganljivo... user posted image user posted image user posted image user posted image

mama_m -- potem pa dober tek, si mi take lušte nrdila...mmmuser posted image

(odgovor članu mama_milchy)
Neposredna povezava do sporočila: 3394
6.3.2009 16:29:27   
Miška2006
user posted image

Čestitke še z moje strani za Spps, Infinity1 in Daliuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A zdaj bo šlo kar po tekočem trakuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ?

Vabim vas na ogled stvari, ki jih prodajam. Mogoče boste našli kaj zase .... http://www.mojalbum.com/tanjapj

Neposredna povezava do sporočila: 3395
6.3.2009 16:30:12   
trinity22
tasa_m hvala, da si delila porodno zgodbo z nami, res zanimiva, pretresljiva ... Glavno da sta sedaj obe OK in doma in da se veliko cartateuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3396
6.3.2009 16:34:24   
Lolita23
IZVIRNO SPOROČILO: trinity22

tasa_m hvala, da si delila porodno zgodbo z nami, res zanimiva, pretresljiva ... Glavno da sta sedaj obe OK in doma in da se veliko cartateuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Se pridružujem besedamuser posted image user posted image user posted image user posted image

18.3.2009

(odgovor članu trinity22)
Neposredna povezava do sporočila: 3397
6.3.2009 17:18:03   
mama_milchy

tasa_m -- user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image super si tole napisala, zelo ganljivo... user posted image user posted image user posted image user posted image

mama_m -- potem pa dober tek, si mi take lušte nrdila...mmmuser posted image

evo ti ponujam celo user posted image

pa še desert zraven user posted image

(odgovor članu NoBady)
Neposredna povezava do sporočila: 3398
6.3.2009 17:24:07   
tasa_m
mama_m : kake skomine ti meni delaš user posted image  jaz pa še nič sladkega ne smem,ker moram imet še 8 tednov dieto. user posted image

joj, kaj še naj probamo proti krčkom?? pediater mi danes ni hotel napisat kapljic Simplex na recept, ker kao nebojo pomagale user posted image user posted image
Smo kupli čaj prosti napenjanju pa ni šans da bi povlekla malo na flašo user posted image  tak ven tiši z jezikom, da kr joj.

Neposredna povezava do sporočila: 3399
6.3.2009 17:36:20   
yania
Čestitke vsem ki ste rodile...jao..kak ste zdaj pošibale.....bravo bravo......

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

TIMon je bil tako neučakan kot mamica, zato je malo pohitel....in zapel: ne čakaj na marec, na praznik ženaaaa

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 3400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?