Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 4.3.2009 15:51:43
|
|
|
|
Anonimen
|
Danny S, glede žrtvovanja. Jaz ničesar ne žrtvujem in vse delam dobrovoljno, tako da se tudi pri otroku ne bom žrtvovala. Otroka nisem naredila, da se bom morala zaradi njega žrtvovati. Odločila sem se, da bom pazila na živali in to je to. Zato jih tudi imam. Ni mi jih težko paziti in negovati in tudi otroka mi ne bo. Me pa zanima, če boš ti non stop 24/7 imela otroka okoli sebe?!?! Glede na to, da ne jaz in ne ti nimava otrok ne moreva govoriti kaj bova oz. česa ne bova delali. Mislim, da je stvar posamezne ženske ali bo dojila non stop na prsih ali bo dojila kombinirano tako kot mislim jaz. Ne obsojam in ne želim težiti, me je pa zanimalo kaj si ve mislite o črpalki, to je vse! To, da pa imam jaz živali in čistim za njimi oz. jih negujem je čisto moja stvar in nima veze z otrokom, zato te prosim, da ne pišeš bedarije in ne primerjaš živali z otrokom. Hvala!
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 4.3.2009 15:56:12
|
|
|
|
Belen
|
chiara82, jaz mislim da dannyS ni mislila nič slabega...oz.ste se slabo "razumele".... je težko tako pisat, brez da goworiš..... se wedno razume drugače, kot bi bilo powedano.... nesporazum pač.... wsak ima swoje otroke in swoje žiwljenje....dela pač kar se mu zdi najboljše..... js mislim,da je dannyS izrazila samo swoje mnenje....in mislim da to ni nič slabega?! pa brez zamer
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 4.3.2009 16:02:17
|
|
|
|
Anonimen
|
Z moje stvari ni nobenih zamer in prav je, da je izrazila svoje mnenje, vendar, da primerja žrtvovanje časa za živali z otrokom?!?!?! Ne vem no. Prav imaš Belen vsak ima svoje življenje in prav je, da počne z njim karkoli želi. Moje vprašanje ni bilo postavljeno, da bi komu zagrenila življenje.
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 4.3.2009 17:49:02
|
|
|
|
Hator
|
Jao punce, malo vas berem, pa se mi je takoj zdelo, da bo prišlo do nesporazuma. Vsak pač po svoje. Sama upam, da bom lahko dojila in bom temu tudi prilagodila svoj čas, pa čeprav to pomeni, da bo obisk frizerja že prava umetnost. Pogosto pa mamice pravijo, da ko otrok enkrat dobi po steklenički, ne mara več dojke. Ne vem, bomo videli. Zdaj smo lahko vse pametne, praksa pa bo pokazala svoje. Itak je vsak človek zase, pa tudi dva otroka si nista enaka. Mene pa vse čudno gledajo, ko pravim, da bi imela pralne plenice. No, saj ne vem, ali jih bom ali ne, kako bo to potem v praksi, se pa nagibam k njim. Skratka-kaj sem hotela reči-strpnost, saj verjetno nobena nič slabega ne misli, samo pač nimamo vsi enakega mnenje. Hvala bogu.
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 4.3.2009 19:58:44
|
|
|
|
DannyS
|
Ojej, nisem mislila, da bo prišlo lih do tega no... Sem pač bolj direktna, to je vse in ja kot si napisala Belen, sem samo izrazila svoje mnenje. Chiara82 glede na to, da si takrat napisala, da te nekaj časa ne bo na telovadbi zaradi zdravstvenih težav tvojih živalic, me je pač zbodel v oči tvoj + za uporabo črpalke to da boš bolj svobodna in da ne boš imela limitiranega prostega časa, samo to. Jaz vem, da vsaj prvega pol leta prostega časa ne bo kaj dosti, sploh pa si počitek predstavljam drugače kot z obiskom trgovine, frizerja ipd. Po mojem bom vesela, že če se bom lahko naspala. Dojenje se mi pač zdi neka posebna vez med mamo in dojenčkom, če bi pa mogla slučajno res nekam nujno skočit npr. k zdravniku bi se že nekako znašla. Hator glede pralnih plenic ali tistih za enkratno uporabo, pa itak se vsak odloči kot mu paše, zaradi tega se dojenček ne bo nič boljše ali slabše počutil, če jih boš redno menjal. Glede teh raziskav, da naj bi pa plenice za enkratno uporabo povzročale neplodnost pa tako, mislim da pri moji generaciji in še starejših niso uporabljali Pampersk, pa je tudi veliko neplodnosti, tako da ne vem koliko imajo pri tem plenice. Bi pa mi npr. bilo škoda, da se moj dojenček ne bi hotel več dojit, zaradi tega ker sem mu ponudila flaško, namreč dojenje ima veliko pozitivnih učinkov tako za mamo kot za dojenčka. Mleko v flaški, čeprav mamino dojenju ni enakovredno.
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 5.3.2009 6:49:39
|
|
|
|
amaya
|
Jaz sem bila tudi polna planov in principov, kaj bom in kaj ne...primer: 1. ne bo dude 2.aptamil vija itd. Pa na koncu sem oboje uporabila. prvič zato, ker sem bila primorana, ker pač drugače ni šlo. pa moj ni nič manj zdrav kot drugi...oz je kar še bolj bil moram rečt. Vsaka dela pač tako, kot misli, da je v tistem trenutku prav. Je pa res, da ne živiš samo za otroka, ampak moraš poskrbet tudi zase, ker če ne boste kaj hitro v kakšno depresijo padle. Da bo otrok srečen, mora biti tudi mama zadovoljna, spočita in vesela...ker otrok tako majhen vse čuti. Zaposlite tudi vaše možeke, naj bodo del vsega. Jaz sem ga in on je to z veseljem sprejel. Sploh sedaj je bolj aktiven, ker sem ponovno noseča. HB da ga imam, in da je tak kot je. niste super ženske in ne se trudit biti. Alo, ne se tuć! In imejmo se radi... Bodite v cvetju
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 5.3.2009 8:31:47
|
|
|
|
Belen
|
pozdrawljene , jaz mislim da itak pred rojstwom se planira marsi kaj....ko pa si w situaciji....je čist drugo.... wsaka dela najboljše in da otroku kar lahko.... še posebej mamice ki imajo že otroke znajo najbolje powedat kaj in kako hwala bogu smo wsi različni in imamo swoje mnenje.... zatooooo...pa je treba spoštowat wsako danes je wreme di m........ ....najraje bi šla spat....
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 5.3.2009 10:33:41
|
|
|
|
BIA79
|
Jutro...jaz sem danes kot da me je en vajler povozil...Ne vem ali smo se tako dobro razgibali včeraj na telovadbi ali me lovi kakšna gripa (navijam za muskelfiber). Ste se pa razpisala...vsak ima svoje mnenje, vsaka bo vzgajala otroka po svojih močeh...otrok je seveda na prvem mestu, ampak je potrebno misliti tudi nase, ker kot je Amaya rekla, te lahko depresija čaka za vrati...Če bo mama zadovoljna bo tudi otrok...Tako majhni ampak čutijo vse kar doživljamo... Kot sem opazila pri veliko prijateljicah je problem, ker se spustijo v materinstvo z neko idilično vizijo...na žalost je drugače (seveda odvisno od značaja otroka) in se je treba tega zavedat..če imaš pa zdraven partnerja, ki te podpira je pa vse toliko lažje :)
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 5.3.2009 10:43:28
|
|
|
|
Belen
|
OOOOOOOO.... končbno se je ena oglasila.... sm mislila,da al imate toliko dela al pa spite .... uglawnem škoda,ki ni 5ek,ampak dobro tej dnewi mi grejo wseeno fulll hitro.... zwečer grem danes spet w kino na premiero, upam,da ne bom zaspala .... hahaha
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 5.3.2009 10:57:50
|
|
|
|
BIA79
|
Joj...se ne spomnem kdaj sem bila zadnjič v kinu...moram tudi jaz kaj it pogledat, dokler lahko še sedim 2 uri pri miru hahaha
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 5.3.2009 11:21:06
|
|
|
|
Belen
|
sej js 2 leti nazaj nism hodila....odkar imamo premire...tam kjer delam.... sm w dweh letih pogledala za nazaj filmow.....še in še.... sej ni problem men sedet,ampak bala je,da ne zaspim.....
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 5.3.2009 11:36:50
|
|
|
|
witto
|
Pozdravljene punce, vidim da so na udaru tudi Koprčanke nosečke . No,jast sicer nisem več nosečka, sem pa tudi jast iz Kopra,danes ima moj škratek točno 1 mesec, ampak ko vas prebiram, se vsega še živo spomnim. Cele nosečnosti, pa skrbi in strahu. Napr. bala sem se: kaj če nebom imela mleka, kaj če nebom mogla dojit, kaj če mi malček ne bo hotel zagrabit joško..... ko sem rodila, se je vse dogajalo spontano. Mali je zagrabil, tretji dan sem dobila mleko, nič ragad, nič mastitsa(da potrkam). A ko sem bila noseča, so to bile moje najhujše nočne more. Pa sem si rekla, tudi če nebom imela, bom pa dala Am, in mu glih tako ne bo nič manjkalo. Je res, da ni boljšega od maminega mleka, ampak če ga ni,ga ni. Opazila sem tudi, da kadar imam naval mleka, in si ga izčrpam, in ko svoje mleko ponudim malemu, noče zagrabit flaške, in še kar išče joško . Punce nič se sekirat, vse bo šlo, kot mora
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 5.3.2009 11:43:31
|
|
|
|
Belen
|
witto dobrodošla sej wem(o) da pol bo prišlo wse od sebe,ampak weš kako je....dokler ne weš....debatiraš o wsem po malo.... sicer wsak otrok je po swoje narejen.... bomo wideli kako bo.... super samo da je s twojim wse ql
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 5.3.2009 12:00:01
|
|
|
|
witto
|
Itak, da ja. Pa tudi vsaka ima svoj pogled in mišljenje na situacijo . kam bi pa prišli, če bi razmišljali vsi enako,a ne? Ja,mali je zakon. Večkrat se vprašam, kako sem lahko toliko časa bila brez njega. Ampak ok, vsaka stvar se zgodi ob svojem času. Kdaj imaš rok?
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 5.3.2009 12:02:35
|
|
|
|
Belen
|
itak.... mi nismo planirali z mojim....niti ne wemo točno kdaj se je zgodilo jaz imam rok 27.7.ampak.... glede na to,da sta dwojčka....sta dwa....bo po moje ....nekje junija witto, kaj pa imaš? al ?
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 5.3.2009 12:05:53
|
|
|
|
witto
|
Iiiiiiiiiiiiiiiii ja bravo za dvojčke,čestitam. Ja,mi smo z mojim smo planirali, pa ni in ni ratalo,pa sta sledili 2 leti zdravljenja, z tabletami pa injekcijami..... in ko sva najmanj pričakovala, se je zgodilo. In 5.2. sem rodila fantka, Matijo. V albumu imam slikice, lahko si ogledaš
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 5.3.2009 12:19:05
|
|
|
|
Belen
|
super.... , lepa in kasneje lepa mamica.... jaaaa...w biswtu tako, midwa niswa planirala , na začetku swa bila malo presenečena,ko se je zgodilo....malo w "šoku".... ampak pol swa bila wesela..... weš ko ne načrtuješ, imela swa druge plane,ampak potem, ko slišim ostale....fulll jih poznam, al pa različnih izkušenj....da ne morejo imeti otrokov, sem wesela.... ker lahko bi se mi kasneje meni isto zgodilo.....pole ko swa zwedela že w 8.tednu da sta ....sploh ni blo nič weč presenetljiwega.....swa bila praw kontenta zdej pa sam upam,da bo wse ql.... z našima ...končno w sredo grem na morfo,da jih mal widim,ker jih nisem že 1mes in pol ....
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 5.3.2009 12:24:36
|
|
|
|
witto
|
Ma kako ti privoščim . Uživajta z tvojim sleherne trenutke nosečnosti, in ustvari si čim lepše spomine. Jast sem resda,prve tri mesece preležala doma, kasneje pa me je ginekologinja spustila v službo, sem uživala sto na uro. Na samem začetku nisem mogla kaj dosti uživat, ker sem imela take slabosti in glavobole, da časih nisem vedela kje sem ,ma kasneje ko se je stvar umirila, sem se sprostila in uživala nosečnost koliko se je dalo
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 5.3.2009 12:33:32
|
|
|
|
Belen
|
ja ne gowori meni.... js tudi sem imela slabosti w prwih 3.mes..... grawe..... ampak sem wseeno hodila w službo....ker mi je blo slabo zjutraj in pole zwečer .... zdej je šlo mimo hwala b.....in mi je ostala samo še zaspanost še najhuje mi je blo,ker nobeni od mojih frendic ni blo slabo nič .... pole sm mislila da je sam meni,ker imam
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 5.3.2009 12:40:27
|
|
|
|
witto
|
No samo, da je mimo in sedaj se začenja ta lepše
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 5.3.2009 13:05:32
|
|
|
|
Belen
|
katera piše seznamček???? da ga malo obnowimo..... in dopišemo kej zrawen..... ko gledam na drugih forumih so kr pridne pupce
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 5.3.2009 15:13:53
|
|
|
|
Hator
|
Witto, pozdravljena, tebe se pa spomnim še s forumov, ko smo skupaj ne preičakovale . Lepo, da se je vse dobro izteklo, tudi sama sedaj upam na najboljše.
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 5.3.2009 15:19:06
|
|
|
|
witto
|
Pozdravljena Hator , kako si? Ja tudi jast se tebe spomnim. Itak, da se bo vse dobro izteklo, sploh ne dvomi o tem . Hator, a ti imaš kužka mogoče?
|
|
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 5.3.2009 23:19:51
|
|
|
|
Rakica_80
|
Hellooouuuu Jooooj komaj čakam da se tudi jaz pridružim v to temo,..... Sem vas samo prišla pozdravit Lepo nosečnost do konca vam želim, pa čim manj skrbi in vprašanj, sprostite se in uživajte čim več!!!!!! Hator kako je ? Witto, kako gre hitro čas, že en mesec ima tvoj sinek. Pravi cukerček Pozdravi IVVY! Noč!
|
|
RE: Koprske nosečke 2009 6.3.2009 6:56:38
|
|
|
|
amaya
|
dobro jutro, če temu lahko sploh tako rečem.... za mano ena neprespana noč, ker se je moj "najstnik" odločil, da je noč za žur in ne za spat. No vidite, tudi to se dogaja. Od 2 do 5 sem dobila 16 novih sivih las...na koncu sem skoraj jokala.Nisem in nisem ga mogla uspavati...Moj enako. Samo lahko njemu, on se uleže in že smrči (ma bi ga švrknila), jaz se pa tam še pol ure premetavam, ob 6.30 pa ura trobi....zdej pa kavo žulim in upam, da mi bo kaj pomagala, da zguram dan. Bodite v cvetju (ta mi je tako všeč) pa lep dan vsem
|
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.