Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 3.3.2009 8:51:34
|
|
|
|
tasa_m
|
dobro jutro, kolko pa je pač v tem vremenu lahko dobro.. Kako ste moje in mamice? Mi smo danes spali do 7h kaj si nor kak je pasalo. Ponoči sem jo samo podojila od 3,30 in smo spali,spali,spali Sicer ne vem kak sta bla ona dva z atijem zmenjena ampak očitno sta mogla met neke skrite pogovore, ker ji je ati dvolil, da spi poleg njega. Sem bla kr šokirana, ko je reko naj jo pustim na postelji, da bosta skup ajala. Drugače je on ful zagovornik, da spi v svoji posteljci, danes pa očitno pozabo na svoja načela.. . Zdaj pa gre ata v službo (ker včeraj ni vsega naredo), mama pa posteljo postiljat, gospodična pa itak spi v svojem ležalniku.. ada.. držim pesti, da boš čimprej rešena spps .. za izpit (mislim, da še ti nisem čestitala ali pač? ) vsem ki imate preglede..lepo zrihtajte vse ki ste pa jih imele pa
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 3.3.2009 9:09:07
|
|
|
|
novo
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m dobro jutro, kolko pa je pač v tem vremenu lahko dobro.. Kako ste moje in mamice? Mi smo danes spali do 7h kaj si nor kak je pasalo. Ponoči sem jo samo podojila od 3,30 in smo spali,spali,spali Sicer ne vem kak sta bla ona dva z atijem zmenjena ampak očitno sta mogla met neke skrite pogovore, ker ji je ati dvolil, da spi poleg njega. Sem bla kr šokirana, ko je reko naj jo pustim na postelji, da bosta skup ajala. Drugače je on ful zagovornik, da spi v svoji posteljci, danes pa očitno pozabo na svoja načela.. . Zdaj pa gre ata v službo (ker včeraj ni vsega naredo), mama pa posteljo postiljat, gospodična pa itak spi v svojem ležalniku.. ada.. držim pesti, da boš čimprej rešena spps .. za izpit (mislim, da še ti nisem čestitala ali pač? ) vsem ki imate preglede..lepo zrihtajte vse ki ste pa jih imele pa To pa podvig! za Lijo in za naspano mamico!
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 3.3.2009 9:10:27
|
|
|
|
mama_milchy
|
ku kuc, vreme je tako čudno ampak tudi tukaj je tišina; a še spite ? Mamice so najbrž že v akciji: previjanje, dojenje, podiranje kupčkov - kako ste? vreme: pri nas je tako čudno, neka nizka oblačnost, nekam megleno ma upam, da bo kmalu kaj boljše čeprav nič ne kaže da bo kej sončka v prihodnjih dneh....ma lahko bi blo, da nam končajo streho vožnja; jaz zdaj že 10dni nisem vozla; me je naokoli peljal; danes pa grem do trgovine, par sto metrov, ker moram nekaj malega kupit za obiske pa mi je lažje se peljat kot nosit na roke Ada; da bo čimprej za tabo za vse bolane, da se čimprej pozdravite za naspano mamico tašo_m za vse, ki imate preglede, da jih čimbolje opravite
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 3.3.2009 9:11:24
|
|
|
|
novo
|
aja, pa dobro jutro vsem! za vse, ki ste imele in bosta imela pregled ! Ada, držimo pesti! Vreme je danes neverjetno aprilsko. Sej ni čudno, da že aprilčice rojevajo!
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 3.3.2009 9:12:43
|
|
|
|
novo
|
IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy ku kuc, vreme je tako čudno ampak tudi tukaj je tišina; a še spite ? Mamice so najbrž že v akciji: previjanje, dojenje, podiranje kupčkov - kako ste? vreme: pri nas je tako čudno, neka nizka oblačnost, nekam megleno ma upam, da bo kmalu kaj boljše čeprav nič ne kaže da bo kej sončka v prihodnjih dneh....ma lahko bi blo, da nam končajo streho vožnja; jaz zdaj že 10dni nisem vozla; me je naokoli peljal; danes pa grem do trgovine, par sto metrov, ker moram nekaj malega kupit za obiske pa mi je lažje se peljat kot nosit na roke Ada; da bo čimprej za tabo za vse bolane, da se čimprej pozdravite za naspano mamico tašo_m za vse, ki imate preglede, da jih čimbolje opravite mislim, da je tapravo za spanje!
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 3.3.2009 9:13:54
|
|
|
|
tasa_m
|
IZVIRNO SPOROČILO: novo aja, pa dobro jutro vsem! za vse, ki ste imele in bosta imela pregled ! Ada, držimo pesti! Vreme je danes neverjetno aprilsko. Sej ni čudno, da že aprilčice rojevajo! punce le glejte, da vas aprilčice ne prehitijo, tak kot smo me februarčice prehitevale kr po levi..
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 3.3.2009 9:19:12
|
|
|
|
mama_milchy
|
IZVIRNO SPOROČILO: novo IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy ku kuc, vreme je tako čudno ampak tudi tukaj je tišina; a še spite ? Mamice so najbrž že v akciji: previjanje, dojenje, podiranje kupčkov - kako ste? vreme: pri nas je tako čudno, neka nizka oblačnost, nekam megleno ma upam, da bo kmalu kaj boljše čeprav nič ne kaže da bo kej sončka v prihodnjih dneh....ma lahko bi blo, da nam končajo streho vožnja; jaz zdaj že 10dni nisem vozla; me je naokoli peljal; danes pa grem do trgovine, par sto metrov, ker moram nekaj malega kupit za obiske pa mi je lažje se peljat kot nosit na roke Ada; da bo čimprej za tabo za vse bolane, da se čimprej pozdravite za naspano mamico tašo_m za vse, ki imate preglede, da jih čimbolje opravite mislim, da je tapravo za spanje! najbrž da res ampak jaz itak več kot tolko ne morem spat in pol že od 7-me rogovilim po stanovanju; no, sem že postelje in rjuhe zategnila, pa termos kave pripravla za delavce, pa navihančke spekla zdaj pa grem do trgovine dokler ni še kolegica prišla do mene.....danes bo pa naš Žigec imel novo frizuro.... se beremo več ksno
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 3.3.2009 9:22:38
|
|
|
|
Najaa
|
Dobro jutro. Kako smo? Mi smo dobro spali. Nika se zbuja na 3-4 ure in vmes se kar naspimo. Itak se pa ne joka, sam nekaj začne godrnjat. Tako da moj je oba dva nočna obroka presmrčal. Zdaj pa spet pančka. Joj, včeraj se mi je srce skoraj ustavilo!! Zvečer jo hranim po flaški in se ji je zaletelo! Kar ni dihala in sem jo čisto naokoli obrnila, šele potem je bilo dobro! Ma vam povem, da sem bila čisto paf! Tresla sem se in jokala. Moj pa je tudi bil cel bled. Še mala je vedela, da je nekaj bilo narobe, ker je bila vsa mirna in je gledala s svojimi malimi očkami kot da bi hotla vprašat, kaj je pa bilo zdaj to?
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 3.3.2009 9:27:42
|
|
|
|
janaja
|
OJla babuške, spps- čestitke za izpit jasna- čestitke za malo bejbiko ada- čim manj bolečin in čimprejšnje cartanje z najaa- ja poznam občutek, je naš mali ležal v ležalniku in kar naenkrat bruhnil mel čisto poln nos in usta in smo tud mogli hitro ukrepat, da smo ga na glavo postavil. Ni dobr očutek ne pa nikakor se ga ne znebiš, jaz še po 4 letih premišljujem včasih o tem Lp
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 3.3.2009 9:30:05
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: julam VPR: tiste, ki ste bolj proti koncu, a še normalno vozite avto? Jaz ga zelo zelo težko, ker je dete tako strašno nizko (moj G se je včeraj smejal, da mu sedim na glavi ), da že ležim za volanom. Pa ves čas me pritiska na 100 koncev in nisem več zbrana in sem že kar "nevarnost na cesti". En dan pred porodom sem se z obale sama pripeljala v Lj. S tem, da sem 7t prej rodila in trebuh še ni bil takoooo zeloooo ogrooomen.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 3.3.2009 9:30:09
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: julam čvekanje na forumu: jaz tudi mislim, da ni nobeni odveeč, če že zdaj preberemo kakšno starševsko izkušnjo od novopečenih mamic. Tud jaz npr zvem kaj novega, pa smo šli že 2x skoz to. Sej če katere ne zanima, pa pač post preskoči. Je prrej za vas mamice malo "brez veze" verjetno brat tole nosečniško jamranje ..., al ne? Ne, meni ni. In tudi rada odgovorim, če je kakšno vprašanje.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 3.3.2009 9:30:32
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy IZVIRNO SPOROČILO: Najaa Midva sva se pravkar zmenila, da če bo jutri lepo vreme, gremo ven. Na sprehod z našo Nikico. ojla, ma si vidla kakšno vreme grdo je zunaj? meni je prav muka bit noter samo tudi kaj preveč naokoli pa ne bi rada hodla, no vsaj brez ne; če me slučajno kaj zagrabi Ful je grdo, ja. Tako da bo naš sprehod še verjetno počakal. Škoda,že tako sem bila 3t zaprta v P, zdaj pa še ven ne moremo.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 3.3.2009 9:30:37
|
|
|
|
novo
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa Dobro jutro. Kako smo? Mi smo dobro spali. Nika se zbuja na 3-4 ure in vmes se kar naspimo. Itak se pa ne joka, sam nekaj začne godrnjat. Tako da moj je oba dva nočna obroka presmrčal. Zdaj pa spet pančka. Joj, včeraj se mi je srce skoraj ustavilo!! Zvečer jo hranim po flaški in se ji je zaletelo! Kar ni dihala in sem jo čisto naokoli obrnila, šele potem je bilo dobro! Ma vam povem, da sem bila čisto paf! Tresla sem se in jokala. Moj pa je tudi bil cel bled. Še mala je vedela, da je nekaj bilo narobe, ker je bila vsa mirna in je gledala s svojimi malimi očkami kot da bi hotla vprašat, kaj je pa bilo zdaj to? O, se ti kr srce ustavi! Dobr, da si znala odreagirat!
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 3.3.2009 9:32:30
|
|
|
|
Najaa
|
ada, naj čim prej mine in da hitro dobiš svojega čmrleka v naročje! tasa, super za spanje. Dojenje vama teče? Glede spanja v veliki postelji - midva oba nisva za to, ampak to zato, ker imava zelo ozko posteljo. In če bi se še otrok gužval zraven, no go. Nekajkrat je Tija spala pri nama, midva sva se pa celo noč tiščala vsak svojih 10 cm.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 3.3.2009 9:34:09
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: novo IZVIRNO SPOROČILO: Najaa Dobro jutro. Kako smo? Mi smo dobro spali. Nika se zbuja na 3-4 ure in vmes se kar naspimo. Itak se pa ne joka, sam nekaj začne godrnjat. Tako da moj je oba dva nočna obroka presmrčal. Zdaj pa spet pančka. Joj, včeraj se mi je srce skoraj ustavilo!! Zvečer jo hranim po flaški in se ji je zaletelo! Kar ni dihala in sem jo čisto naokoli obrnila, šele potem je bilo dobro! Ma vam povem, da sem bila čisto paf! Tresla sem se in jokala. Moj pa je tudi bil cel bled. Še mala je vedela, da je nekaj bilo narobe, ker je bila vsa mirna in je gledala s svojimi malimi očkami kot da bi hotla vprašat, kaj je pa bilo zdaj to? O, se ti kr srce ustavi! Dobr, da si znala odreagirat! Da ne boš misla, kok sem hitro odreagirala! Jaz sem jo sam gledala, če bo dihala al ne. Moj pa se dere, obrni jo no!! Ma te flaše mi grejo na jetra! Sam še zjutraj in zvečer ji jo bom dala, ko mora ad3 in železo spit. In je tako najbolj ziher. Drugače pa se bo samo še dojila. Saj je že dovolj močna.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 3.3.2009 9:38:17
|
|
|
|
pondelak
|
dobro jutro!! jaz sem tudi že od 7h pokonci (no saj sem vsak dan) in sem že iz enega dolgega sprehoda.... ada upam da čimprej mine spps-čestitke za izpit vse ki mate preglede
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 3.3.2009 9:38:50
|
|
|
|
čebeica maja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lorencia IZVIRNO SPOROČILO: čebeica maja Sem ševedno prehlajena, nos mam čis zabit, mi ga nobena zadeva ne odmaši, pa učke, ko vas berem se kar jokam, zaradi svetlobe, patud zaradi ganljivih zgodb in od smeha. Upam da se prej pozdravim preden bo treba kam it. No zdej ko nerabim več ležat sem pa bolna in še bol brez energije, pa celo nosečnost zdrava zdej nakonc pa groza, nočko Jaz imam isto problem že 3 tedne s tako močnim prehladom, da sploh več ne vem kaj naj si mislim. Točno pred tremi tedni sem imela zadnji izpit na faxu in cel čas sem govorila, samo ta izpiiiit še...potem pa uživanje zadnji mesec in glej, takoj ko sem prišla iz izpita, me je zabilo v posteljo in še zdaj nisem zdrava. Porabila sem toliko robčkov kot zadnjih nekaj let ne...in sploh nisem navajena, da se tako dolgo ne pozdravim ( zraven pa imam še obupne glavobole ). Tako da upam, da ne bom mojega celega pošmrklala ko bom predihavala popadke :). ČEBELICA MAJA meni je zadnje dni malce pomagal Aqua Maris ( kot fiziološka raztopina razpršilo za nos, ampak da ga bolj hvalijo...gre za morsko vodo )... Zdravnica mi je svetovala otroške kapljice za nos Operil... In seveda dostiii čaja... Sem pa zaradi glavobola morala vzeti tudi nekajkrat Lekadol...ker so mi solze tekle kot iz tuša in se mislila, da me bo razneslo. Jutro vsem Lorencija grozno je ta prehlad hvala, tega pa še nisem sprobala, bom moža poklicala da mi naj prinese, upam da bo nucalo, ker fiziološko si lahko vlijem v nos pa nepride skoz , no ko ležim mam mogoče eno nosnico odprto, npr. levi bok desna nosnica ko se pa ubrnem na drugi bok se mi pa nardi tak tlak-pritisk da kr v ušesih piska , grozno. Da o robcih ne govorim, nosnice in pod nosom si mažem kr z bepantenom ker mam tako že odrgnjeno, pa robci so res mehki. Kakšen čaj pa ti piješ?
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 3.3.2009 9:41:15
|
|
|
|
julam
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa Glede spanja v veliki postelji - midva oba nisva za to, ampak to zato, ker imava zelo ozko posteljo. In če bi se še otrok gužval zraven, no go. Nekajkrat je Tija spala pri nama, midva sva se pa celo noč tiščala vsak svojih 10 cm. Uf, jaz tud ne morem spat zraven deteta. Mi je lepo, če zjutraj prileze en ali drug, da se stisnemo, ampak za celo noč pa ni šans. Tudi najina postelja je manjšega formata in nimam nič od spanja. Tudi nočno dojenje sem prakticirala prav iz tega razloga na kavču, po vsakem podoju pa ga odložila v košek. No, včasih sem bila že tako izmučena, da sva zaspala skupaj na kavču med podiranjem kupčka ...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 3.3.2009 9:44:58
|
|
|
|
julam
|
najaa, joj, grozno, da ti dete neha dihat. Jaz ne vem, kaj bi nardila... Baje da moraš rokice u luft dat, če se otroku zaleti, ampak to verjetno velja za večje. Jaz sem ful paničar. Moji sosedi je mala pri 3l padla iz postelje in ji je morala dat umetno dihanje. Mene pobere. Resno že dalj časa razmišljam o PP za otroke - ne vem, pravzaprav, zakaj samo razmišljam...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 3.3.2009 9:45:54
|
|
|
|
pondelak
|
mi2 sma se tudi odločla da ne bo nikoli spala v najini postelji...kar lepo v svoji bo...
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 3.3.2009 9:48:22
|
|
|
|
julam
|
IZVIRNO SPOROČILO: pondelak mi2 sma se tudi odločla da ne bo nikoli spala v najini postelji...kar lepo v svoji bo... pri nas naredimo izjemo ob kakšnih hujših boleznih, hudem kašlju, bolečinah, ko se otrok zbuja,... Ampak takrat gre možek na kavč spat. Jaz pa itak ne spim veliko, ker skrbim za bolnika ...
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 3.3.2009 9:48:55
|
|
|
|
yania
|
IZVIRNO SPOROČILO: yania Punce pazite po porodu, ker male lahko napenja, če popijete več kot pol litra mleka dnevno. Tu šteje zraven tudi jogurt, skuta in te zadeve...to so nam v P rekli.... Pri sadju je pa tako. Jaz sem kako banano pojedla, pa mojemu mišku ni nič bilo...to je čisto odvisno od otročka po mojem. Kolegica tudi doji, pa pravi, da bi kak dan lahk sam vodo in kruh jedla, pa bi ga navijalo, kdaj pa sadja in vsega veliko, pa mu ni nič..... zanimivo.... res zgleda da je odvisno od otročka. pa še to se pol zgodi, da istega otročka včasih kaj zvija spet drugič ne... nikoli ne veš kak bi blo najboljše... _____________________________ Ko sva se s Timonom še dojila, sem jedla tudi solato (mešano-radič in zeleno), je rekla, patronažna da ni problema, da kar naj,samo tako malo-gostinsko porcijo.... pa peso itak.... Sem imela pa eno znanko ki ni jedla nič svežega sadja, zelenjave in niti svežega kruha...jaz sem, sicer polnozrnate žemlje, pa ga ni niti malo zvijalo....res je bilo vse ok...samo kaj ko so mami joške nagajale...
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 3.3.2009 9:50:06
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: julam najaa, joj, grozno, da ti dete neha dihat. Jaz ne vem, kaj bi nardila... Baje da moraš rokice u luft dat, če se otroku zaleti, ampak to verjetno velja za večje. Jaz sem ful paničar. Moji sosedi je mala pri 3l padla iz postelje in ji je morala dat umetno dihanje. Mene pobere. Resno že dalj časa razmišljam o PP za otroke - ne vem, pravzaprav, zakaj samo razmišljam... Tudi jaz razmišljam o PP za otroke. Je dobro znat za vsak slučaj. Madonca, sej še umetnega dihanja ne znam dat!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 3.3.2009 9:50:22
|
|
|
|
pondelak
|
IZVIRNO SPOROČILO: julam IZVIRNO SPOROČILO: pondelak mi2 sma se tudi odločla da ne bo nikoli spala v najini postelji...kar lepo v svoji bo... pri nas naredimo izjemo ob kakšnih hujših boleznih, hudem kašlju, bolečinah, ko se otrok zbuja,... Ampak takrat gre možek na kavč spat. Jaz pa itak ne spim veliko, ker skrbim za bolnika ... takšne izjeme najbrž bodo ja...
|
|
RE: Marčevke 2009 - 8.del 3.3.2009 9:51:03
|
|
|
|
Najaa
|
yania, kako je Timon? Če hočeš, mi pošlji mail, da ti pošljem sliko iz P.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?