|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2009 - 8.del
1.3.2009 8:52:22   
pocka
kako je z našo pupo? user posted image

Taja - 16.03.2007
Blaž - 20.03.2009

http://picasaweb.google.com/mylittledecocorner

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 451
1.3.2009 8:53:56   
spps
IZVIRNO SPOROČILO: pocka

IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m

IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy
Jutro tasa_m,
ste že pokonci....ja, marec je tu ampak se user posted image  zdaj nikamor ne mudi....no, ne vemo kaj je s pupo; če se je zaprav začelo al umirilo...
mi smo auf na vsake 3 ure, se previjemo,pocartamo, najemo in spimo. Komu lepše. Pol pa zeha tak koda ni spala že 3 dni user posted image
Mi je danes glih moj reko kak sfolgam vse to.. haloo moški user posted image user posted image

a imaš kako drugo izbiro?user posted image user posted image user posted image
user posted image  mojmu ,ko sma mela prvo bebico sem včasih kaj naročla,naj kaj naredi,previje al pa kaj podobnega-pol sem pa dobla odgovor,daj ti,ko si bolj navajena in obvladašuser posted image user posted image

mislim,da bo tokrat drugače,ker smo mal bolj zreliuser posted image

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 452
1.3.2009 8:54:46   
spps

nič se še ni javila,po mojem se bo kmaluser posted image

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 453
1.3.2009 8:56:02   
mama_milchy
IZVIRNO SPOROČILO: spps

pregled imam na 1 teden -od 37.dalje,pregleda me vaginalno,pretipa trebuh,in me ponavad da v lab-ponavad zdaj sam kontrola urina

mene moj zdaj nazadnje ni vaginalno pregledal, drug teden grem še zadnjič k njemu in pol bom hodla v P se kazat; drugače mi pa pretipa trebuh, posluša srček in tudi pregleda urin pa seveda pritisk, teža....

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 454
1.3.2009 8:56:56   
spps

pregled imam na 1 teden -od 37.dalje,pregleda me vaginalno,pretipa trebuh,in me ponavad da v lab-ponavad zdaj sam kontrola urina

mene moj zdaj nazadnje ni vaginalno pregledal, drug teden grem še zadnjič k njemu in pol bom hodla v P se kazat; drugače mi pa pretipa trebuh, posluša srček in tudi pregleda urin pa seveda pritisk, teža....

ja sej srček pr men tud poslušauser posted image ,vaga in merjenje pritiska je pa itak že rutinauser posted image

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu mama_milchy)
Neposredna povezava do sporočila: 455
1.3.2009 8:59:37   
mama_milchy

Jutro tasa_m,
ste že pokonci....ja, marec je tu ampak se user posted image  zdaj nikamor ne mudi....no, ne vemo kaj je s pupo; če se je zaprav začelo al umirilo...
mi smo auf na vsake 3 ure, se previjemo,pocartamo, najemo in spimo. Komu lepše. Pol pa zeha tak koda ni spala že 3 dni user posted image
Mi je danes glih moj reko kak sfolgam vse to.. haloo moški user posted image user posted image

user posted image  mojmu ,ko sma mela prvo bebico sem včasih kaj naročla,naj kaj naredi,previje al pa kaj podobnega-pol sem pa dobla odgovor,daj ti,ko si bolj navajena in obvladašuser posted image user posted image

joooj, kako mi je to znano user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 456
1.3.2009 9:01:07   
tasa_m
joooj, kako mi je to znano user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image  jaz sem pa mu včeraj rekla da jo na previje,..pa mi reče: kaj te misliš da ne znam?? Pol pa pridem v kopalnico pa reče: grem jaz perilo obesit ti pa jo do konca zrihtaj user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 457
1.3.2009 9:06:56   
spps

user posted image user posted image  jaz sem pa mu včeraj rekla da jo na previje,..pa mi reče: kaj te misliš da ne znam?? Pol pa pridem v kopalnico pa reče: grem jaz perilo obesit ti pa jo do konca zrihtaj user posted image
user posted image user posted image user posted image moške je strah,da bodo pregrobi z bebicami .meed drugim ...user posted image in se pol na ta način ven vlečejouser posted image

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 458
1.3.2009 9:13:25   
pocka

verjetno še spi, saj, če bi kaj bilo, bi sigurno poslala smsuser posted image

Taja - 16.03.2007
Blaž - 20.03.2009

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 459
1.3.2009 9:14:08   
tasa_m

verjetno še spi, saj, če bi kaj bilo, bi sigurno poslala smsuser posted image
jaz sem ji sms poslala paše vedno čakam. Verjetno res spi ja..user posted image

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 460
1.3.2009 9:16:17   
Lolita23

user posted image user posted image user posted image moške je strah,da bodo pregrobi z bebicami .meed drugim ...user posted image in se pol na ta način ven vlečejouser posted image

Sem zadnjič gledala oddajo zdravniki, kjer svetujejo od pediatra naprej in so imeli pač temo, moške skrbi ob rojstvu in sta bila dva bodoča atija, eden ni še nikol držal otroka, drugi pa je sam se je enkrat igral aviončka z bebo, pa mu je padla, in so ju učili, kako delat z otrokom, si moraš mislit, kak so smešni ko držijo otroka ko žogo.user posted image

18.3.2009

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 461
1.3.2009 9:16:24   
pocka

ja sej srček pr men tud poslušauser posted image ,vaga in merjenje pritiska je pa itak že rutinauser posted image

meni pa samo ctg dela, urin, tež in pritisk, je itak vedno, vaginalno, pa je bilo tokrat prvič,da me ni gledala, zdaj bom pa vsak četrtek gor v P hodila na CTG

Taja - 16.03.2007
Blaž - 20.03.2009

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 462
1.3.2009 9:17:05   
pocka

se je znašel,ni kajuser posted image user posted image user posted image

Taja - 16.03.2007
Blaž - 20.03.2009

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 463
1.3.2009 9:18:25   
pocka

Jutro tasa_m,

moj mi je pa ful pomagal, jaz skoraj nisem prišla na vrsto za previjanje prve tri tedne, tudi ponoči, mi jo je zrihtal, prinesel,da sva se podojili in pol jo je dal nazaj spat user posted image user posted image

Taja - 16.03.2007
Blaž - 20.03.2009

Neposredna povezava do sporočila: 464
1.3.2009 9:19:06   
tasa_m
se spomnim mojga atija ko smo mu dali v petek Lijo v naročje. Kr obstal je revček. Edino kaj je izustil je bilo..joj kak je mala..user posted image user posted image
tomažev brat pa se ni upal niti premaknit, samo z oči je premikal pa spraševal kaj pa zdaj..*?user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 465
1.3.2009 9:19:25   
Lolita23

meni pa samo ctg dela, urin, tež in pritisk, je itak vedno, vaginalno, pa je bilo tokrat prvič,da me ni gledala, zdaj bom pa vsak četrtek gor v P hodila na CTG

Jaz imam pa v sredo sam ctg, itak me je zadnjič pregledala vaginalno, vidla pač da sem odprta...., kri mi jemlje sam za krvni sladkor pa hemoglobin, v laboratoriju nisem bila že od 1 trimesečja.user posted image user posted image user posted image Ti g so res različni, jaz še kar ugotavljam, kaj ona to piše pod s/fuser posted image user posted image

18.3.2009

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 466
1.3.2009 9:19:30   
tasa_m

se je znašel,ni kajuser posted image user posted image user posted image
ja res se je. Pa pride nazaj pa reče: a sta že al kaj? user posted image user posted image

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 467
1.3.2009 9:19:59   
pocka
jaz pa piruri pogrešam, se že en čes ni javilauser posted image

Taja - 16.03.2007
Blaž - 20.03.2009

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 468
1.3.2009 9:23:03   
pocka

IZVIRNO SPOROČILO: Lolita23

Ti g so res različni, jaz še kar ugotavljam, kaj ona to piše pod s/fuser posted image user posted image

meni ni še nikoli nič vpisala tja,merila je, ampak nič ne piše v materinski, tako,da ti žal ne znam pomagat...kaj pa, če so tedni vpisani in so tisto po ulomkom dnevi??...ugibam...

Taja - 16.03.2007
Blaž - 20.03.2009

(odgovor članu Lolita23)
Neposredna povezava do sporočila: 469
1.3.2009 9:24:42   
tasa_m

jaz pa piruri pogrešam, se že en čes ni javilauser posted image
upam da nas ne išče na 7. delu

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 470
1.3.2009 9:27:03   
Lolita23

Ti g so res različni, jaz še kar ugotavljam, kaj ona to piše pod s/fuser posted image user posted image

meni ni še nikoli nič vpisala tja,merila je, ampak nič ne piše v materinski, tako,da ti žal ne znam pomagat...kaj pa, če so tedni vpisani in so tisto po ulomkom dnevi??...ugibam...

Sej bom v sredo vprašala sestro, ali pa kar G, mi je mal smešen.user posted image user posted image očitno ima vsak svoj način, nič novega.user posted image user posted image

18.3.2009

(odgovor članu pocka)
Neposredna povezava do sporočila: 471
1.3.2009 9:30:25   
Pupa7
pupe tu sem 2v1 user posted image se je umirilo user posted image user posted image user posted image

zdaj sva se z malim zmenila da lepo počaka v vrsti na rok user posted image zdaj pa da vidmo kolko uboga user posted image user posted image user posted image

hvala vsem za pestke pikepoke in za skrb, zlate ste punce res user posted image user posted image user posted image

Leonard 27.3.2009 19:02, 4000 g in 54 cm :)

28.4.2009 5500g in 58,5cm :)
25.5.2009 6780g in 65cm :)

(odgovor članu Lolita23)
Neposredna povezava do sporočila: 472
1.3.2009 9:31:09   
Janjap
Dobro jutro,

Imam nekaj trenutkov da se vam javim, hvala za cestitke in hvala Kokica da si sporocila podatke glede Raphaëla. Torej rojen je bil 22.2.
Imela sem verjetno enega najbolj popolnih porodov kar je za prvegfa otroka zelo redko :)
Torej v nedeljo zjutraj ob 00.30 sem se zbudila zaradi bolecine v spodnjem delu trebuha in sem mislila pac vetrovi, grem na wc pa ni bilo nic in je minilo. Se nazaj ulezem, spet bolecina, ki pa je se kar hitro minila. Se mi zacenja zdeti sumljivo in pogledam na uro ter cakam na naslednjo bolecino, ki pride cez dobrih 7 minut. Grem nazaj na wc in vidim da se odluscil cep. Se ulezem in gledam uro ker naj bi popadki trajali redno najmanj eno uro preden je treba kontaktirat bolnico. Cez dva popadka grem spet lulat ker me je vse tiscalo dol, in na lulanje in na potrebo. Vidim da so spodnjice mokre in recem opa, to je pa verjetno voda sla in bo treba takoj v bolnico (ker zaradi streptokoka je nevarnost okuzbe za dojencka ko odtece voda in je treba takoj dobiti antibiotik). Torej 1.15 zbudim mojega ki je do takrat sladko spal zraven. je vprasal ce j cas da se stusira in sem rekla naj bo hiter jaz bom pa tacas pripravila torbo za v bolnico, ki seveda ni bila pripravljena. Vmes sem se poklicala bolnico in povedala kaj imam tako da so rekli naj kar pridem in da me cakajo. Ob 2 pripseva v bolnico, me dajo na monitoring (merijo popadke in utrip otroka), me pregleda vaginalno in rece da sem ze 5 cm odprta in da bo se isti dan zunaj :) Me vprasa za epiduralno pa sem rekla da je zanenkrat se znosno in da bom probala brez. Cez pol ure merjenja me premestijo v sobo da odlozim stvari. V sobi me je zacel ful boleti hrbet od popadkov in nisem vec vedela kateri polozaj naj zavzamem, vmes je tudi popolnoma scistilo, me je pognalo dvakrat na potrebo. In ravno pri popadki okoli 3.45 sem mojemu rekla da ne gre vec in da bom poklicala babico naj mi dajo kaj proti bolecinam je v istem trenutku prisla po mene da me premesti v porodno sobo. Tam me spet da na monitoring, pregleda in rece da sem na 7 cm in da bo hitro zunaj cez nekaj popadkov. Tako da se odlocim da to se pa lahko zdrzim in nisem prosila za nobene protibolecinske zadeve. In smo dihali,babica je bila fantasticna, skoz me je spodbujala, govorila ful umirjeno, dali so nezno instrumentalno glasbo tako da smo bili vsi noter zen in smo vsak popadek sli skozi skupaj. In ob 4.42 se je rodil Raphaël. Torej od takrat ko sem se zbudila zaradi popadka do rojstva so minile le 4 ure kar je za prvi porod fantasticno, pa vsje je potekalo kot po opisu iz knjige, nobenega zapleta, za mene res idealen porod.
POtem so me dve uri imeli na opazovanju, vmes sva se ze podojila, zraven je skoz lahko bil moz seveda. In ob 7 zjutraj pridejo po mene in recejo da ce lahko hodim mi priporocajo da grem pes do sobe in sem sla pes, dobila sem tri sive zaradi majhne raztrganine ampak nisem nic cutila ko sem sla pes da bi kaj bolelo.
V bolnici sva ostala do cetrtka, tukaj dojencka kopamo ze od dneva rojstva, prvi dan ga kopajo babice in zraven gledas nasljednje dni pa sem ga jaz in so me spremljale babice. Imela sem tudi sreco z mlekom, 3 dan se zbudim in od mene kar tece tako da se skoz ze dojiva brez problema in tretji dan v bolnici je Raphaël ze zacel pridobivat na tezi.
Tudi sivi me niso nic boleli, no, cutila sem malo napetost in zatecenost ampak ne morem govoriti o bolecinah.
Tako da zdaj sva doma in uzivamo ter se prilagajamo drug drugemu. Raphaël je zelo priden in miren dojencek le ponoci ne pusti dosti spati in sem seveda jaz ful utrujena ker mi cez dan ne uspe spati veliko da not spravim. Pa se bo tudi to uredilo.
Nic, to je to. Zdajle je cas za kopanje.

Cestitke tudi Kokici za Valentina, nisem mogla verjet da si tudi ti rodila tako hitro (ker sva obe imeli rok na isti datum) :)
Se se javim ko bo kak trenutek prost :)

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 473
1.3.2009 9:36:09   
Lolita23
JanjaP res idealen poroduser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image lepo se cartajte, pa se spočij se malouser posted image user posted image user posted image user posted image

18.3.2009

(odgovor članu Janjap)
Neposredna povezava do sporočila: 474
1.3.2009 9:36:47   
Pupa7

JanjaP res idealen poroduser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image lepo se cartajte, pa se spočij se malouser posted image user posted image user posted image user posted image

se kar podpišem user posted image user posted image user posted image

Leonard 27.3.2009 19:02, 4000 g in 54 cm :)

28.4.2009 5500g in 58,5cm :)
25.5.2009 6780g in 65cm :)

(odgovor članu Lolita23)
Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?