Mesečnica
|
Zadnje čase se na DIPO veliko piše o varanju, pa se mi je porodilo vprašanje: Če bi vas partner/partnerka prevaral/a, bi to hotele/hoteli vedeti? Recimo, da bi šlo za enkratni dogodek, za "one-night stand" oz. nekaj podobnega, kar se ne bi ponovilo, in da bi bilo partnerju/partnerki za to žal. Raje vidite, da tega nikoli ne bi izvedeli, ali pa bi hoteli vedeti, ne glede na to, kaj bi to pomenilo za vašo zvezo? To vprašanje mi je spodbudila tema, v kateri je ena RR-ovka spraševala, kaj naj stori, ker je prevarala moža, pa so ji eni svetovali, naj o prevari pove možu, drugi pa so zagovarjali mnenje, da naj bo raje tiho in upa, da mož tega ne bo izvedel. No, jaz sem šla vprašat moža, kaj si on misli o tej zadevi. Sva imela zelo zanimiv večer, ko sva to temo predebatirala po dolgem in počez . Jaz pravim, da bi hotela vedeti, on je bil sicer nekoliko neodločen in je nihal med obema možnostima, a je na koncu tudi dejal, da bi hotel vedeti. Ne glede na to, kako bi se ob takem dogodku počutila, bi torej oba hotela vedeti in to dejansko slišati od partnerja, ne pa od nekoga drugega (npr. da slučajno izveš od neke tretje osebe). Sicer ne veva, kako bi se ob tem počutila, kakšna bi bila moja/njegova reakcija (tega itak ne moreš vedeti, dokler se v taki situaciji dejansko ne znajdeš), a sva dogovorjena, da si, če bi do prevare prišlo, to poveva. Pa da ne bo kdo narobe razumel, nobeden od naju nima namena drugega prevarati , a človek res nikoli ne ve, kaj se mu lahko zgodi, a ne Kaj pa ve/vi?
|