|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
26.2.2009 18:51:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu neboglasnica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1601
   RE: Julijske čvjeke :-) 9. del
26.2.2009 18:53:54   
Netta
dober večer,

prišli iz morja prijetno ogoreli po obrazu in utrujeni. dvo dnevno varstvo prijateljičine hčerke je končano. imeli smo se super...sva pa oba v živo spoznala kako je to, ko imaš še enega starejšega otroka...potrebno en kup organizacije, kaj šele če jih imaš tri ali več...bravo vsemuser posted image

žalostno vesela novica...dragemu je danes ana padla iz postelje na glavo...tako je počilo, da sem mislila da ima najmanj glavo razklano...no ni bilo tako hudo, je pa pridelala kar konkretno buško...tako da hvalabogu je vse ok;

druga žalostno vesela novica pa je, da nam spet rastejo zobje in spet nič ne spimo...po spodnjih dveh enicah, kateri so vašim pogledali na dan naslednji...??

almera - srečno, pa javi se kaj!

metuljček - a kar nov avto...superca...poznam pa nobenega s takim kot ga želiteuser posted image

ksenci - meso sem ji do sedaj dala šele 2x za poskušino, sicer pa mislim da je priporočeno trikrat na teden

inigo, blacky - luštne maškare!

supernatural - sem pogledala prvi del in so mi šle kar kocine pokonci...ne vem če sem jaz za take serije...sploh pa je ne bom gledala zvečer, da slučajno ponoči ne napadem dragegauser posted image

(odgovor članu ksenci)
Neposredna povezava do sporočila: 1602
   [Brisano sporočilo]
26.2.2009 18:54:59   
Brisani uporabnik

(odgovor članu tims)
  Neposredna povezava do sporočila: 1603
26.2.2009 18:55:41   
neboglasnica
IZVIRNO SPOROČILO: populis

IZVIRNO SPOROČILO: neboglasnica

Populis: česa ne štekaš pri receptu? Mogoče tistega kačkavalja, ali kako že?? Po mojem je to ene vrste sira. Evo, prevedla, sledi rulada-pizza!! user posted image user posted image user posted image

Sem že razvozlala.To je nek poseben sir narejen iz kravjega in ovčjega mleka.Sem 100% da ga ne bom nikjer iskalauser posted image

good.

Mirjam: user posted image user posted image Tudi nam sta dekleti padli - mogoče sta pa zato tako nagajivi user posted image .

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1604
26.2.2009 18:57:34   
neboglasnica
Evo, drage moje, grem še malo k mojim, ker potem odbrenčim k Jurman.

Nočka,

user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1605
   [Brisano sporočilo]
26.2.2009 18:58:33   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1606
26.2.2009 19:05:14   
Netta

Glede Larinih podvigov, pa tud jaz včasih ne morem verjet da imam komaj 7 mesečnega dojenčkauser posted image . Upam da ne bo imela noge na O, ker že sama stoji.Čeprav, če ne bi imela mišic na nogah razvitih se itak ne bi mogla sama postaviti, tudi ČE, bi jaz to forsirala, pa seveda nisem.

pomoje ni panike...jaz sem baje shodila z osmimi meseci in imela takrat vse krive noge, ki so bile prav čudno za videt izpod kakšne kiklce...sedaj imam pa ok noge...ravne mislimuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1607
   [Brisano sporočilo]
26.2.2009 19:08:30   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1608
   [Brisano sporočilo]
26.2.2009 19:10:52   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1609
   [Brisano sporočilo]
26.2.2009 20:02:23   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 1610
   [Brisano sporočilo]
26.2.2009 20:13:31   
Brisani uporabnik

(odgovor članu dzanika)
  Neposredna povezava do sporočila: 1611
26.2.2009 20:15:54   
rovar_ka
rebeca - sicer nimam sušilca, sem pa pogledala na boschevo uradno stran - tam bi naj bila navodila za aparate, pa ravno za tega ni..žaluser posted image

***Pomeniš mi vse in še več***

Neposredna povezava do sporočila: 1612
26.2.2009 20:33:14   
sasi13
rebeca nimam takega sušilca. čeveljčki so pa full lepi in ugodni.

o kakšnih škatlicah se to pogovarjate.

populis lara je pa res fenomen.

za vse bolane user posted image

naše maškare:

user posted image

JaN & AnŽeJ 12.6.2008

(odgovor članu rovar_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1613
26.2.2009 20:34:08   
sasi13
flower naša dva ne delata tega.

JaN & AnŽeJ 12.6.2008

(odgovor članu sasi13)
Neposredna povezava do sporočila: 1614
26.2.2009 20:39:36   
sasi13
Igre z dojenčkom – 6. do 9. mesec

Pri šestih mesecih začne vaš dojenček odkrivati okolje. Pomagajte mu pri spoznavanju tega čudovitega, zanj povsem novega in razburljivega sveta.

user posted image

Dojenček se s prijemanjem različnih predmetov uči usklajenosti gibov. (Foto: iStockphoto)

Vaje za dober prijem

Vse večja gibljivost in spretnost vašemu dojenčku omogočata, da lahko predmete, ki so v njegovi bližini, doseže, jih obrača, preučuje, vtakne v usta. Za usklajenost rok je dobra naslednja igrica: dojenčku ponudite igračo; ko jo bo že držal v roki, mu ponudite še drugo. Opazujte, kako bo prestavil igračko iz ene roke v drugo ali pa bo igračo zgrabil z roko, ki je še vedno prosta. Ponudite mu še tretjo igračo. Kako bo rešil ta problem? Morda bo iz rok izpustil enega ali oba predmeta, ali pa bo poskusil z eno roko držati dve igrači. Nekateri dojenčki celo stisnejo eno igračo pod roko in zgrabijo v dlan še tretjo. 
user posted image

Dojenček pri starosti od 6. do 9. meseca vse bolj obvladuje svoje gibe in svoje telo. (Foto: iStockphoto)

Kotaljenje

Okrog šestih mesecev se začne večina dojenčkov kotaliti s trebuha na hrbet pa tudi obratno. Najprej začne dojenček vzdigovati ramena in trebušček (pasti kravice), kar ojača njegove hrbtne in trebušne mišice, ki jih bo potreboval za sedenje in za kotaljenje. Na začetku je njegova glavica še precej težka, kar mu povzroča težave z ravnotežjem. Če nagne glavo preveč na eno stran, se prevali na hrbet. Pomagate mu lahko tako, da se postavite na eno stran, ko se bo postavljal na roke, in ga pokličete. Ko vas bo poskušal pogledati, se bo »prekobalil« na eno stran in – začela se je faza kotaljenja.
Pozor: Nikoli ne puščajte dojenčka samega na previjalni mizi ali na kateri koli visoki podlagi, saj lahko pade!
Gospodinjska opravila

Pri tej starosti lahko začnemo dojenčka učiti, da nam "pomaga" pri gospodinjskih opravilih. Z lonci, kozicami, pokrovkami in lesenimi žlicami se dojenček z veseljem igra dalj časa, medtem pa lahko izkoristite čas za gospodinjska opravila. Dojenček bo zelo rad udarjal po pokrovkah in loncih, saj je naravnost navdušen nad tem, da lahko sam ustvarja hrup. Dojenčki radi opazujejo učinek akcije in reakcije, saj je razburljivi svet treba preizkusiti na sto različnih načinov. In še pred kratkim je bil povsem nemočna štruca, ki ni obvladovala niti svojih okončin ...

V lonec postavite medvedka in ga pokrijte s pokrovko. Glasno vprašajte, kam je izginil medvedek in mu ga nato zopet pokažite. Izginjanje in prikazovanje predmetov in igrač bo dojenčka neizmerno zabavalo. Vaš nastop bo požel več navdušenja od samega Davida Copperfielda – izkoristite priložnost za tako hvaležno občinstvo, kot so dojenčki pri tej starosti. Na tak način boste vadili tudi dojenčkovo zbranost in pozornost.
user posted image

V tem obdobju ni prezgodaj, če dovolimo dojenčku, da se pri prehranjevanju začne učiti samostojnosti. Pa še v zabavo mu bo! (Foto: iStockphoto)

Pri mizi

Družinski obrok je lahko zelo prijetno opravilo, ki pa ga s prihodom novega družinskega člana redko uživate v miru. Če boste svojemu dojenčku dovolili, da začne jesti sam, bo hrana zanj postala bolj privlačna. Pri osmih ali devetih mesecih, ko dojenček verjetno že je večino hrane, mu narežite kruh in sadje na majhne koščke. Lahko mu postrežete tudi s testeninami ali zelenjavo in celo mehkim mesom, narezanim ali natrganim na majhne koščke. Dojenček bo s prijemanjem hrane vadil precizen prijem ter odkrival svet okusov. Poskusite mu dati tudi žlico, verjetnost, da bo na začetku več hrane na tleh kot v ustih, je velika, vendar je tudi to del novih pustolovščin vašega otroka.

Odkrivanje sveta z dotikom

Dojenčki so izredno radovedni in želijo vse nove stvari, ki jih opažajo v okolici, tudi prijeti in potipati. Na sprehodu mu pustite, da se dotakne čim več stvari – dreves, trav, rožic, kamenčkov, dežnih kapelj, snega. Poskusite si predstavljati, kako bi se počutili, če bi na ta svet prišli z nekega drugega planeta, vsemu okrog sebe bi se čudili, vse bi hoteli preizkusiti ... Tako približno se počuti vaš dojenček, ko se z vsakim dnem bolj in bolj zaveda okolice.

Otroku kupite knjigo za otipavanje. Različni materiali, ki so zaznavni na otip, bodo pritegnili njegovo pozornost. Tako knjigo lahko izdelate tudi sami iz kartona in različnega blaga.
Govor in sluh

Z dojenčkom se je priporočljivo pogovarjati že od prvega dneva njegovega življenja, v obdobju med šestim in devetim mesecem pa se je še posebej priporočljivo čim več pogovarjati. Poimenujte vse predmete, govorite mu, kaj delate, kaj počne on oziroma ona. Vprašajte dojenčka, kje so lučka, posteljica, žoga ter ga naučite, da vam predmete tudi pokaže. Oponašajte zvok vlaka in različnih živali, morda bo dojenček zvok ponavljal za vami. To so prvi začetki učenja govora, naj bodo kar se da zabavni, tudi vi ponavljajte za njim, to mu bo spodbuda pri učenju govora. Veliko mu tudi pojte, ritmične, preproste pesmice z veliko ponavljanja, med petjem pa dojenčka v ritmu skladbice zibajte.

JaN & AnŽeJ 12.6.2008

(odgovor članu sasi13)
Neposredna povezava do sporočila: 1615
   [Brisano sporočilo]
26.2.2009 20:39:58   
Brisani uporabnik

(odgovor članu rovar_ka)
  Neposredna povezava do sporočila: 1616
26.2.2009 20:55:48   
rovar_ka
zdaj sem se spomnila..HD- nisi nam pokazala Kali maškare. Sej je bla zajček ne?

Sasi13 - maladva sta ful dobra, sploh s korenčkomuser posted image

ksenci - dbest fotkauser posted image , Tia ni šanse da bi mi tak zaspala sama od sebeuser posted image

flower
- Tia tud tega ne dela, no, vsaj opazla nisem da bi

***Pomeniš mi vse in še več***

Neposredna povezava do sporočila: 1617
   [Brisano sporočilo]
26.2.2009 20:56:27   
Brisani uporabnik

(odgovor članu sasi13)
  Neposredna povezava do sporočila: 1618
26.2.2009 20:57:08   
anikabd
saši13 - lahko prosim poveš kje si našla Igre za dojenčke. J
utri bova z Filipom nekaj iger probala in verjamem da bo užival.

Naš ful tak prste navznoter vleče na nogicah, jih ukrivlja, a je to ok? Menda ni.. Kaj to pomeni kaj? A vaši tudi to delajo?

Flower -  večkrat ga požgačkaj po zunanji strani stopal. Tako bo sprostil cela stopala in prstke. To pomaga.

(odgovor članu sasi13)
Neposredna povezava do sporočila: 1619
26.2.2009 21:06:44   
anikabd
Flower - Kaj pomeni pa ne vem. Naš  tudi to občasno dela.  P. ni delala nobene panike zaradi tega.

(odgovor članu anikabd)
Neposredna povezava do sporočila: 1620
26.2.2009 21:13:48   
nanka
IZVIRNO SPOROČILO: neboglasnica

3 otroci in več: a se kje kaj podpisuje proti temu diskriminatornemu načinu obračunavanja elektrike?

Takoj podpišem, sem besna kot ris, mi imamo takšne račune, da te kap zadane, ker imamo zraven še kmetijo, noro. Kakor koli obrneš smo v najvišjem razreduuser posted image user posted image user posted image user posted image

Zdaj se pa lahko posvetim vam, ja mi smo opravili velikonočno in spomladansko čiščenje, vsaj za zami je. Jutri pa veselica, ker gresta fanta spet smučat, babe bomo pa doma noge v luftu držale. Sem si pa danes skoraj kupila smučke, za drugo sezono, pa nekako nisem zbrala poguma, da bi račun spravila v takšen minus...

Neposredna povezava do sporočila: 1621
26.2.2009 21:20:26   
ksenci
IZVIRNO SPOROČILO: flower

Naš ful tak prste navznoter vleče na nogicah, jih ukrivlja, a je to ok? Menda ni.. Kaj to pomeni kaj? A vaši tudi to delajo?

ja in to ful. sm že tud jz pomisla na krive nogeuser posted image , pa je zgleda to normalno
sasi- korenčka pa sta pika na iuser posted image
hd- tud jz mam tatu že tri leta, iščem slikco, da b ga pokazala, pa mi cd na katrem mam ful slik štrajkauser posted image ka če je hin? a se lahk slike rešjo? bom jutr mojga vprašala, ko se bol spozna na to. upam, da ne bo šlo v ničuser posted image

eto, eno sm našla
user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1622
26.2.2009 21:22:08   
nanka
Rebeka nimam Bosh sušilca imam pa pralni stroj in tudi jaz si ne predstavljam življenja brez njega.

Sasi kako sta luškana

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 1623
26.2.2009 21:25:14   
nanka
nočko punce

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 1624
26.2.2009 21:32:38   
lex
IZVIRNO SPOROČILO: netki

lex....zame dve škatlici!!!

lex...kje ste se kopal, a je bla gužva? mi bi šli jutri nekam pa ne vem kamuser posted image

V Zrečah in ni blo neke jake gužve, pač pridejo in grejo, mi pa smo bili tam 5,5 ur, smo že skor inventar št. gor dobiliuser posted image user posted image user posted image

metuljček te ta druge ima sem pa hotela še tole slikco ven sprintat in ji nest. bova neki pametnega nagruntali, samo da uno teto dobiva v pestuser posted image

populis ful je frajerkauser posted image user posted image user posted image , pa pri mojih 3user posted image  se mi še v življenju ni to zgodilo kar se je ksenci - bi pa pasalouser posted image

rebeca do tja pa res nimaš daleč. Je pa magistralka vmes. mene tale cesta ubija, ker morem v vuzenici kupit če mi kaj malega zmanjka in ne morem v tuš, pa pol za.gonim keša ker majo take cene da te ubije. Jaz bom tud popoldan šla, nimam avta dopoldan, pa še Aleks bo verjetno doma.
a maš kondenzacijski sušilc? jaz mam sicer whirlpool pa morem kar naprej kondenzator čistit, al pa ti je v filter (tam ko se mucke iz perila nabirajo) potegnilo kak štumfek - jaz sem ga že našla mal naprej od filtra - ti priporočam, da vse luknje pretaknešuser posted image

ksenci CD nujno prepeči, če se še le da. Cd nimajo neke jake življenjske dobe, zao pa se pri nas že skor vtapljamo v CD s slikami.

sasi škatlice so za shranjanje prvih zobkov tele user posted image stane okoli 3,5€ not grejo pa max. 3 zobki. Pač za prvi mlečni zobek. Pa tamala dva sta ful kjutuser posted image

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu netki)
Neposredna povezava do sporočila: 1625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Kako dolgo naj otrok spi skupaj s starši?
Večerno sedenje ob otroku nikakor ni razvajanje, temveč nudenje podpore v umirjanju otrokovega sistema, ki se sploh po g...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?