|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2009
24.2.2009 19:15:34   
lenika83
TinaV*, kaj to pomeni, da se moram na NS naročit še preden grem na pregled k svojemu ginekologu? Saj niti točno ne vem v katerem tednu sem (pač koliko sem sama izračunala glede na zadnjo user posted image ), pregled mam pa komaj sredi marca. Kak mi je to noro, ko pojma nimam o temuser posted image  Koliko pa je sploh cena NS?
Jaz trenutno jemljem Centramed Mami, ker mi je v lekarni rekla, da imajo še neke druge vitamine. Ko bom šla na pregled, pa bom vprašala kaj mi priporoča.
Šport... hm... Jaz in šport glih nisva dobra prijateljauser posted image  Sem pa se odločila, da takoj po pustu (torej jutri) začnem redno hodit na sprehode. Bomo videli kaj bo iz tega.
Starost... jaz sem 25, noseča sem pa prvič.
Diplomirala sem že pred letom in pol, sem pa trenutno na podiplomskem študiju, na čisto drugi smeri kot dodiplomski, da bom potem imela več možnosti najti kako zanimivo službo. Imam pa še za nardit nekaj izpitov, pa seveda magistrsko nalogo. Pa se mi niti preveč ne mudi user posted image

(odgovor članu TinaV*)
Neposredna povezava do sporočila: 801
24.2.2009 19:45:13   
TinaV*
ooo lenika midve sva pa sosedi? si prav s ptuja?

hm pozabila sem malo kako ze gre za NS vem pa da do 14 tedna lahko gres ....jaz bi na tvojem mestu sla cimprej vprasat al pa poklices...bom malo pobrskala pa preberme kako je s tem....

09.10.2008 ob 07.21 se nama je rodila Larisa

(odgovor članu lenika83)
Neposredna povezava do sporočila: 802
24.2.2009 19:47:05   
Nončika
najčka in vrtnica83 dobrodošli.

najčka, zanosila sem po naravni poti, sorazmerno hitro. obakrat in v 1. nosečnosti pred 4l in zdaj tudi.

kak je to z toksoplazmo??? kaj ti mora pisat na izvidu? jaz sem šla gledat izvide iz 1.nosečnosti in mi je pisalo tokso negativen. kaj to pomeni? da je nisem prebolela? saj mam non stop stik z mačkami.

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu vrtnica83)
Neposredna povezava do sporočila: 803
24.2.2009 19:52:21   
Pika Zoja
Čak grem gledat v staro materinskouser posted image

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 804
24.2.2009 19:54:13   
TinaV*
mislim da ne rabis napotnice za NS nimam pojma vec...se ne morem spomnit...cena je pa okoli 60€
mene je moj G vprasal ce sem bla sem rekla da ne ker sem se prepozno narocla pa je bla guzva je reko ma saj ste mladi nima kaj bit pa je mel prav user posted image user posted image user posted image
tak zaj pa grem mojo babiko pocartat pa spat pocasi

lahko in prespano nocko zelim vsem

09.10.2008 ob 07.21 se nama je rodila Larisa

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 805
24.2.2009 19:55:29   
Pika Zoja
Ja negativen pišeuser posted image

(odgovor članu Pika Zoja)
Neposredna povezava do sporočila: 806
24.2.2009 20:07:38   
lenika83
TinaV* hvala za odgovor. Nisem ravno čisto iz Ptuja, ampak zelo blizu (enih 10 minut imam do mesta).
Saj bom si vzela čas, pa bom malo poiskala kako je z NS, pa ko bom imela čas, bom poklicala in povprašala kako je s tem.

(odgovor članu TinaV*)
Neposredna povezava do sporočila: 807
24.2.2009 20:29:12   
Nea_teja_
Čer punce kaj je novega.Sem vidla da ste se nekaj menile o športu.Jest se bom kr bolj merkala da nebo slučajno spet kej narobe.Nič veliko športa se bom kr bolj razvajati pustila.

(odgovor članu lenika83)
Neposredna povezava do sporočila: 808
24.2.2009 20:33:48   
Nončika
IZVIRNO SPOROČILO: Pika Zoja

to se pravi, da si v tem primeru tokso že prebolel? ali pa da nisi okužen z tokso?

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

Neposredna povezava do sporočila: 809
24.2.2009 20:35:53   
Pika Zoja
IZVIRNO SPOROČILO: Nončika

IZVIRNO SPOROČILO: Pika Zoja

to se pravi, da si v tem primeru tokso že prebolel? ali pa da nisi okužen z tokso?

Ja, to pomeni, da si bil že v stiku s tokso. In si jo prebolel.

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 810
24.2.2009 21:13:20   
Anonimen
Ojla!

Se pridružujem  tudi jaz.  Sem v 6.tednu.  Na prvi pregled sem naročena 13.3., PDP po mojih izračunih imam 23.10. user posted image

Kar naprej hodim lulat, slabosti se mi pa najbrž ravno začenjajo...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 811
24.2.2009 21:14:39   
Crystall
Anonimen lepo pozdravljena med nami user posted image .

Od 4.11.2009 najino življenje bogati BLAŽ :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 812
24.2.2009 21:20:49   
rozilu
Punce, za NS gremo kar same, brez napotnice, ker je samoplačniško (razen če ste stare nad 35). Meni je sestra rekla naj se kar naročim kamorkoli kjer je G z licenco za NS -  in da že oni povejo kdaj priti na pregled (glede na dan zadnje M). Samo znajo imeti gužvo, zato se je treba naročit par tednov prej (dovolj zgodaj). Se pa dela (mislim da) od 8-12 tedna (nisem zihr, piše nekje v sosednjih forumih).

Lahko nočko, brez grdih sanj ;)

(odgovor članu TinaV*)
Neposredna povezava do sporočila: 813
24.2.2009 23:20:47   
frrrr
Pika Zoja, daj si v profilu popravi, da ne boš več fantek user posted image

nuhalna - js v prvo šla v eo privat kliniko za bežigradom, kjer imajo licenco... tudi zdaj bom šla tja. mislim, da je nuhalna med 10im in 13im tednom. prvi pregled nekje pri 9ih tednih, torej takoj po pregledu se bom naročila. je pa samoplačniško in ni obvezno, če nisi nad 35 star. mislim pa, da je kr fajn, ker te mau pomirijo. za cene pa ne vem.

vse nove srečke nosečke - dobrodošle!

toxoplazmoza... js je verjetno še nisem prebolela... sem v stiku z mucki med vikendi... sicer so stanovanski... v prvi nosečnosti pa imela doma mucka, ki mi je posteljo grel... malo bolj skrbno sem si roke umivala, pa bilo vse ok

moje stanje... slabosti čez cel dan... skoz nekaj meljem, pa je ok... v službi imam kr bobi palčke na mizi in je za preživet user posted image občasno tudi zgaga peče. lulam ne kaj preveč, al pa sem že navajena user posted image utrujena in zaspana skoz user posted image
zanositev naravna, starost hm... morem razmislit user posted image do decembra še 28 user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 814
24.2.2009 23:21:11   
frrrr
pa lahko noč in sladke sanje... nč morastih! 

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 815
25.2.2009 7:31:14   
Pika Zoja
Pa resuser posted image Grem gledat....

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 816
25.2.2009 7:34:26   
Anonimen
Živjo punce...no včeraj smo imeli pregled. Srček bije, stari smo 7t in 3dni ( veliki 12,4 mm ), smo malo manjši zaradi pozne ovulacije. Drugače vse OK.
V ponedeljek sem imela ( opazila sem na VW papirju ) rahlo rjavkasto rdeče prozorno, včeraj je bilo vse ok, danes pa sem malo prozorno rjavkasto spet opazila. Zdaj nočem zaradi tega komplicirati, ker je rekla da je videti vse ok.

Neposredna povezava do sporočila: 817
25.2.2009 8:19:02   
ninčy
Dobro jutro, punce!
Kako ste? Mene že kr panika grabi ... čez nekaj ur imam prvi pregled. Res upam, da bo vse ok. Poročam ...

Štorklja je malo prehitela ... Jan in Žan sta prišla 7. 9. 2009.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 818
25.2.2009 8:22:47   
Vijolica77
Zdravo punce!

Končno imam nekaj trenutkov, da se vam tudi javim. Preberam vas še, potem pa me zmeraj kaj zmoti.
Jaz sem imela pregled v petek. Vse ke OK. Krvavitve so se mi popolnoma ustavile, nič več ni zaslediti kakšnih sledov. Srček bije, velikost je ustrezna. Je pa moja G tak fajn, sva se tako super pogovarjali, ker so se mi iste težave pojavile na začetku prejšne nosečnosti. Pa kri in vodo sem dala, na naslednjem pregledu, ki ga imam čež štiri tedne (20.3.) bo mi vse pogledela. Opozrila me je za toxo, pač naj se pazim. je še nisem prebolela. Velja pa opozorilo tudi pri svežem mesu.
Počutim se super nosečniško. Slabo mi je za znoret, najbolj kadar jem. Noro res. Drugače so krči že skoraj ponehali. Upam, da kmalu mine. V prvi user posted image mi je bilo tudi en teden slabo, pa krvavela sem, tako da se vse lepo ponavlja. Sem pa še vedno nenormalno utrujena. No tudi to je isto user posted image .

V službi pa gužva, da ne vem kje se me glava drži. Moj projekt je trenutno v ful izvedbeni fazi in še tri tedne, potem pa se bo umirilo.

No včeraj pa smo praznovali rojstni dan moje hčerke. Tretjega že, noro hitro mine. je pa bilo najboljše do sedaj, so babice in mož za vse poskrbeli, ker sem noseča in moram mirovat (no to je bolj povezano s krvavitvami user posted image , kot z njihovim cartlanjem mene). Tako da je bilo prav fino. Malo razvajanja pa res paše.

Kar se športa tiče, sem jaz bila v prvi user posted image  ful aktivna, čeprav neki športnik ravno nisem, veliko sicer kolesarim in hodim. Nekje okrog 15. tedna pa sem začela hodit na aerobiko za nosečnice, pa ful veliko sva hodila, posebej po Pohorju. No še na predviden dan poroda sem bila na telovadbi ful naspidirana, pa se ni nič zgodilo. Sem pa imela kasneje CR in sem nenormalno hitro okrevala in hodila in dvigovala vse, tako da šport pomoje ful koristi. Ne sme pa se pretiravat.

NS....dela se med 12. in 14. tednom. Ko se želiš naročiti te povprašajo po dnevu zadnje menstruacije in morda PDP če imaš, potem ti določijo datum. Je pa fino it. Edino kar priporočajo, da se dela pri G z licenco. Vsi nimajo.

moja starost...zgleda sem med starejšimi 31, zaposlena (uf kje je že diploma, lušni časi), ena hčerka in priden mož.

nove nosečke....oktobra nas bodo hitro iz poordnih metali. Fino. Dobrodošle.

natalia....no midve sva pa res slike...spet imava skupaj termin se bova družile v novi temi...imaš ZS....

drage moje, imejte se, uživajte, čim manj skrbi, pobožajte trebuhe

lp,
vijolica 

24.2.2006 se je rodila najina Zala

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 819
25.2.2009 8:23:18   
Crystall
Ninčy ... vse bo ok. Mislim nate in na tvojo pikico. Mene čaka pregled danes teden ... joj, komaj čakam, da slišim srček.

Pravoda ... ne vem kaj je to. Sem prvič noseča in se res zelo lovim. Sam če si bila na pregledu in je bilo vse ok, pol mislim, da ni nič narobe. Sicer sem pa vesela zate, da si slišala, kako bije srček tvoji user posted image

En lep dan moje drage user posted image  - seveda s čim manj slabostmi in bolečinami v trebuhu ter da bote imele toliko energije danes, da bo še do mene priplaval košček le-te user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ninčy)
Neposredna povezava do sporočila: 820
25.2.2009 8:27:37   
Pika Zoja
IZVIRNO SPOROČILO: pravoda

Živjo punce...no včeraj smo imeli pregled. Srček bije, stari smo 7t in 3dni ( veliki 12,4 mm ), smo malo manjši zaradi pozne ovulacije. Drugače vse OK.
V ponedeljek sem imela ( opazila sem na VW papirju ) rahlo rjavkasto rdeče prozorno, včeraj je bilo vse ok, danes pa sem malo prozorno rjavkasto spet opazila. Zdaj nočem zaradi tega komplicirati, ker je rekla da je videti vse ok.

Lahko je tudi zgolj vgnezditvena krvavitev... pri meni je še ni bilo. V 1 user posted image je bila okoli 7t, kot rozast sluzast izcedek. Če se bo madež še ponavljal, pa vseeno idi k ginekologu.

NS se načeloma dela med 12 in 14t. Jaz bom to opravila kar pri svoji ginekologi, ima namreč licenco, je pa NS plačljiva. Kakorkoli že, če je dilema tukaj v denarju, raje NS, kot 3d UZ, ki ga sedaj tako množično izvajajo.

Bo katera imela Angel sound? Jaz počakam do 1.pregleda in ga bom verjetno naročila...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 821
25.2.2009 8:32:51   
Crystall
Vijolica77 ... hvala za tak izčrpno poročilo user posted image  Tistim, katere smo prvič noseče, pride res prav, ko nam kaj poveste. Men je slabo zjutraj, drugače ni taka panika. Je pa res, da me trebuh boli in da mam takega, kot da sm že 4 mesece noseča. user posted image  Upam, da tole hitro mine. Na NS se bom pa naročila takoj po prvem pregledu.

Zdajle sem tudi sama pogledala, kje imamo v Posavju kakšno telovadbo za nosečnice! Izbira zelooo slaba user posted image
Imam samo eno vadbo na izbiro in še to ob petkih, ko z mojim hodiva na plesni tečaj user posted image .

(odgovor članu Vijolica77)
Neposredna povezava do sporočila: 822
25.2.2009 8:36:59   
Crystall
Pika Zoja do danes sploh nisem vedela, da to obstaja. Mislim, da ne bom kupila, ker vem, da bi nonstop poslušala, če bije srček in če ga kdaj slučajno ne bi našla in ga ne bi slišala, vem, da bi naredila hudo paniko. Je pa zagotovo zelo zanimiva stvar user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 823
25.2.2009 9:12:35   
palegia30
Vrtnica 83, najčka, dobrodošli :)

Evo da se še jaz alo oglasim, sem se odločila, da se kar na telovadbo vpišem, saj sem že na bolniški in ker sem zelo aktiven človek me tole malo ubija, sej hodim na sprehode, samo pogrešam službo šele zdaj vidim da sem deloholik. Drugače se super počutim!

Pa lep dan predvsem sončen vsem!

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 824
25.2.2009 9:19:12   
malaMravljica
Nincy, drzim pesti za pregled, potem pa porocaj koliko je ze velik tvoj malcek.

Pa se nekaj sem hotela vprasat. Moj g me ni nic vprasal za nuhalno, sem pa danes ze 8t6dni, v naslednjem pregledu bom ze deseti teden proti koncu. Mogoce malo nenavadno vprasanje, kaj podatki o ns se vpisejo v materinsko knjizico? In ce bi hotla nuhalno naredit popolnoma privat, pa da moj g niti ne ve kje sem delala, je mozno, da mi nic ne napise v materinsko?

(odgovor članu Crystall)
Neposredna povezava do sporočila: 825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?