Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 24.2.2009 10:39:34
|
|
|
|
iraira
|
Kar eno ali eno in pol malo žličko...
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 24.2.2009 10:41:36
|
|
|
|
iraira
|
Aja afnicamala...Jaka še danes ne mara mleka, niti jogurtov.....kar poje mlečnega je to sir, pa včasih skuta pa še to v štrudlu
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 24.2.2009 10:41:51
|
|
|
|
Pšemek
|
PikicaStonoga, ja, res si držala svojo besedo mbd0411, naša tut to dela, glavico pa noge hkrati in potem se na bok prevali. Pa tudi rito v zrak dviguje. Pa še to, da se z nogami odriva, medtem ko leži na hrbtu in se tako vrti okoli svoje osi. timnala - mi smo temu rekli povijalna plenica, zato prej nisem vedela, o čem je govora. Smo jih pa uporabljali res samo toliko časa, kolikor je bilo potrebno široko povijanje. Lucka1 - meni so v porodnišnici rekli, da mora na dan popiti 120-180ml/kg
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 24.2.2009 11:15:18
|
|
|
|
TinaV*
|
lepo pozdravljene Upam da se vam spet smem pridruzit...prebiram vas pa kar redno vsak dan ...sem tudi oktoberka 08
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 24.2.2009 11:21:31
|
|
|
|
iraira
|
Pozdravljena TinaV! Več nas je, bolj je veselo
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 24.2.2009 11:24:50
|
|
|
|
TinaV*
|
vas je tukaj res velikoo...in prav je tako gledam oz prebiram da je en malcek spal danes 6.5 ur ...no mi spimo po 12 ur skupaj ...vsaj danes ponoci je bilo tako
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 24.2.2009 11:30:20
|
|
|
|
evelin
|
pozdrav vsem skupaj, mi smo pa danes mal bolani . Zjutri je mela mal vročine, v ritki je kazalo 37.8 torej nekje 37.3, pa kašlja. Že zvečer je nekaj kašljala pa sem ji na prsi dala pražene kamilice. kaj pa kaj vi prakticirate v takih primerih? Zdle pa spi sam se vsake toliko časa zbudi zarad kašlja
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 24.2.2009 11:31:55
|
|
|
|
TinaV*
|
za Mašo da bo cimprej boljse... evelin neznam ti pomagat...bi pa definitivno poklicala svojo P ali pa tja sla
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 24.2.2009 11:34:06
|
|
|
|
evelin
|
ja sej jo bom js tut poklicala če ne bo bolje, sam dans je šele pvi dan, ti P so pa pol tk sitni češ kaj tok paničarimo če otrok en dan kašlja, mislim . Zato sem mislila da bom najprej sama ukrepala kolker se bo dalo
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 24.2.2009 11:35:33
|
|
|
|
TinaV*
|
pametno....jaz bi tudi,ker glede na danasnje case pa svakojake bolezni boljse da ukrepas takoj....ampak meni je moja P rekla da to se ni vrocina.... ze verjetno ona vec ve ko jaz
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 24.2.2009 11:42:29
|
|
|
|
čebelka77
|
afnica mala,glede sojinega mleka obstaja za dojenčke. tisti ki so alergični ga dobijo na recept. Misim pa da se ga dobi tud brez in sicer v lekarni. ne vem točno kako se mu reče lahko pa sestro vprašam, k ga je uporabljala.
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 24.2.2009 11:46:51
|
|
|
|
čebelka77
|
evelin kar se tiče vročine, P res pravijo da to še ni vročina,tko da jaz bi počakala če se še kaj razvije, k znajo bit kr sitni če za vsako figo pridemo tja. Upam da se bosta pocajtale
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 24.2.2009 11:47:11
|
|
|
|
Mandek
|
IZVIRNO SPOROČILO: čebelka77 afnica mala,glede sojinega mleka obstaja za dojenčke. tisti ki so alergični ga dobijo na recept. Misim pa da se ga dobi tud brez in sicer v lekarni. ne vem točno kako se mu reče lahko pa sestro vprašam, k ga je uporabljala. Mislim, da je celo Jolly uporabljala sojino mleko ta Taja...al sm pobrkljala?
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 24.2.2009 11:48:28
|
|
|
|
evelin
|
Ja js tut upam da bo čimprej boljš. Najbolj me skrbi zarad kašlja
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 24.2.2009 12:03:08
|
|
|
|
timnala
|
HEja! Glede vrocine..v brosurici o vrocini, ki bi se naj dobila pri P (men jo je posodila kolegica) pise, da je dobro, da otrok vsake tolko casa dobi vrocino oz lazje zboli. Imunski sistem se zgrajuje in se na ta nacin krepi - zbija se pa vrocina pri sele, ce je nad 39 stopinj. In dokler je vrocina tako nizka, je to dober pokazatelj, ker se telo bori proti virusom in bacilom..nc bat, mal pocakat pa redno cekirat pa bo. Mi smo pa tud dajali preprazene kamilice gor pa topel termoforcek na prsi..to je pri nas najbolj pomagalo.
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 24.2.2009 12:03:08
|
|
|
|
Mandek
|
Oh, kaj je spet z našo pupo...Včeraj sm ji dala zadnji obrok AM ob polnoči (zaspala je mal pred sedmo), nato pa sva se ob 5-tih dojile. od takrat je še dvakrat, trikrat zizala in potem s težavo zaspala . Običajni 2-urno spanec se danes prekinja na par minut in sicer v joku . Povsem isto kot v tistih nočeh... No, ko sem glih tu, bom vprašala še to... Kolkor opazim, vse bolj kot ne spremlajte urnik hranjenja (za fanatične dojilje to nekako ne velja, opžama na drugih forumih)...na pediatriji so mi rekli, da otrok nekako okrog 6.meseca ne potrebuje več nočnega hranjenja. Seveda sama sem pozorna na ure, ob katerih je, sploh ponoči. Vesela sem, če zmanjšuje in malo manj, ko je začela dodajati obroke. Vem, da je moj otrok in res nič mi ni problem naredit zanjo...ampak srčno bi si želela, da bi se nočni podoji/hranjenja počasi zmanjševala,no. Ko to komu omenim, mi zabrusi nazaj, češ, da se pri otrocih ne gleda kdaj in koliko poje Če vsakih 15 minut, pa vsakih 15 minut... Torej...ko bo čas...boste poskušale nadomestiti nočne obroke s čim drugim ali boste nadaljevalo s hrano dokler se bo otrok zbujal?
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 24.2.2009 12:10:42
|
|
|
|
sončnica24
|
Joj, ste čvekice sem komaj včerajšnji post našla, ki sem ga napisala. PikicaStonoga to paparico imaš napisano v wordu? Ker to že imam ali imaš celotno knjigo v PDF formatu? Če imaš to drugo mi javi na ZS, da ti dam e-mail naslov, če pa imaš prvo potem pa hvala. Mi so spali od pol desetih do pol šestih, drugače pa se tam nekje ob pol štirih do štirih zbudi da se najema in spima dalje do osmih, 12 ur mu nikakor ne uspe spati spi pa tam nekje 10 ur, se ponavadi zjutraj zbudi ob osmih, pa gre ob desetih spat, pa sedaj že spi dve uri , saj se bo verjeto počasi zbudil ker sem mu vmes že hodla dudo rihtat se je zbudo, pa mi ga je uspelo prelisičit
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 24.2.2009 12:11:51
|
|
|
|
evelin
|
Js bom, ko bo čas za to nočni obrok nadomestila z dudo. Js trenutno še samo dojim in dokler bom jo bom tudi ponoči
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 24.2.2009 12:31:35
|
|
|
|
jolly123
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mandek IZVIRNO SPOROČILO: čebelka77 afnica mala,glede sojinega mleka obstaja za dojenčke. tisti ki so alergični ga dobijo na recept. Misim pa da se ga dobi tud brez in sicer v lekarni. ne vem točno kako se mu reče lahko pa sestro vprašam, k ga je uporabljala. Mislim, da je celo Jolly uporabljala sojino mleko ta Taja...al sm pobrkljala? Ja jaz uporabljam Pregomin, na recept se ga dobi samo če je dokazana alergija drugače pa stane ena piksna 17 €
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 24.2.2009 12:32:05
|
|
|
|
afnica mala
|
joj, me kar zvija- kot pred kakšnim izpitom - Nelino tehtanje me daje, še malo, naj punca čez čas odspi pol urce, pol pa greva
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 24.2.2009 12:33:03
|
|
|
|
jolly123
|
IZVIRNO SPOROČILO: iraira A pa ste že zmenjene za lokacijo? Ne še, gremo na en sprehod pa pol kam še kej spit in počvekat. Sicer pa a bi bile raje zunaj al notri?
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 24.2.2009 12:44:35
|
|
|
|
mbd0411
|
Mi gremo pa danes na pustni karneval v Žalec,če bo katera tam slučajno.Mandek ti sigurno boš .Kaj pa Lena35?? V petek pa žal ne gre,bom pa drugič prišla,saj imamo še celo poletje pred sabo.
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 24.2.2009 13:06:01
|
|
|
|
PikicaStonoga
|
IZVIRNO SPOROČILO: jolly123 IZVIRNO SPOROČILO: iraira A pa ste že zmenjene za lokacijo? Ne še, gremo na en sprehod pa pol kam še kej spit in počvekat. Sicer pa a bi bile raje zunaj al notri? Ja jaz sem tud za to, da gremo an en sprehod, pa pol na pijačko ...kje se torej dobimo?
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 24.2.2009 13:50:00
|
|
|
|
tanja29
|
Hey punce. Nisem pozabila na vas. Nisem vas nič brala za nazaj. Pridem samo na hitr pokukat na forum, pol pa spet k Manci. Imamo veselico že od petka - nas zobki matrajo, tko da nimam preveč časa...Revca je tok boga, da neutolažljivo joka po cele dneve, ji mažem dlesni, pa je za pet, deset minut ok, pol pa vse po starem. No, danes sva se potepali, tko da je dopoldan nekak minil, pa zdi se mi, da se stanje počasi umirja. Manca spi samo 2X na dan po 15 min, tut jest ji ne paše - je v soboto pojedla samo 400ml v celem dnevu. Tut zvečer zaspi šele ob enajstih, ampak pol spi do sedmih zjutraj. Vsaj to je fajn. Res kriza, pa kje so še vsi zobki. Upam, da bo kasneje kaj bolj mirno. No, zdaj pa moram it, ker spet joka... Lepo se imejte. Pa pa
|
|
|
|
RE: oktoberski lumpiji 08 24.2.2009 14:18:06
|
|
|
|
janja 27
|
ojla da se vam javim..nimam časa kaj napisat- znese mi še prebrat ma napisat pa ne- ker smo BOLNI,,,,prejšnji teden mi je imela manca bronhitis in sedaj ga je tud metka fasala tko da hodim vsak dan k zdrvaniku gledat kisik v krvi če je ok no do sedaj je bil. .sem dobila inhalacije in no HB se je danes mal odprlo tko da je začela mokro kašljat.....revica boga ....tolk bolna pa tako je pridna.....tko da jo sam dojim da se bo čimprej pocajtala sem ji pa že dala cel obrok GH proti koncu tedna sedaj pa bomo počakali še par dni potem pa začnem spet..... vročina pri dojenčikh je komaj 37,7 se pravi če merite v ritki 38,2 in itak ji jim ne daste nič do 38,5 se pravi v ritki 39.... valla za presoanih šest ur naša se sedaj doji dvakrat na noč k sem ji dala en obrok GH se je samo enkrat dojila tam okoli 3 4 h...potem pa spala do 8 h no sej je tud sedaj pridna vseeeno tud če je bolna se zbudi sam dvakrat okorg 1 pa 5 h .....upam da se bo izkašljala..tko da čepim v hiši in gledam ven sonček (tolk bi šla z njo na sprehod )evo ta teden smo doma danes sem manco namaškarala za vrtec....(bom pripopala slike na FB) popoldan gre na karneval v postojno.... za vse vaše lepe maškare majhne in velike
|
Najbolj brane vsebine v rubriki To so najbolj redka otroška imenaMed izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?