Lsica
|
palegia30, evo še moje izkušnje. Tudi jaz sem kadila nekje cca 15 let, če ne več, vmes sem nekaj poskušala nehat, pa mi za več kot 3 - 5 mesecev ni uspelo, potem pa nazaj na stara pota. Najbolj me je bilo strah, kako bom to uredila v nosečnosti, saj mi to dvoje ni šlo skupaj, poleg tega sem se za to nosečnost tako prematrala (IVF postopki), da si nobenega rizičnega faktorja niti pod razno ne bi hotela privoščiti. In kaj se je zgodilo - nekaj časa mi je še dišalo, sploh ko sem bila zunaj, v družbi. Potem je ratalo tako svinjsko mrzlo, da sem prenehala hodit ven, hkrati s tem me je pa minila tudi želja po cigaretih. Še več, dim mi je začel smrdet, moj dragi tudi, ki še vedno kadi (no zdaj ful manj )... Priporočam, da narediš eno odvajalno kuro - prenehaš za kak teden, boš videla, da se ti bodo cigareti sami od sebe zagravžal. Poskusi, ni greh. Glede odvajalnega sindroma se pa ne boj, zdaj si že tako zmanjšala na minimum, tako da gre bolj za psihološko odvisnost kot fizično. Želim ti, da ti rata, meni je zdaj tko fino, k ni treba več skrbet za stvari okol cigaret, se počutim ful bolj free. Sprehode pa kar ohrani, meni so šle kile kar rapidno gor..., sumim da malce tudi zaradi tega. Malce pa zaradi slabosti v prvem tromesečju - te so bile blažje, če sem kaj dala v usta. V glavnem prepusti se toku, sama poznam veliko nosečk, ki so nehale kadit med nosečnostjo. Mal so se morale same potrudit, mal pa tud otroček pomaga, boš videla, le prisluhni mu. Pa ne me narobe razumet, tole je bilo sam pozitivno mišljeno, da ti dam mal volje, nikakor pa ne kot kakšna moralna pridiga. Vse dobro želim tebi in .
|