tweed
|
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica Glej, da razčistiva pojme. Govora ni bilo o "občasnih" alkoholikih, ker to tudi ne obstaja. Alkoholizem je bolezensko stanje, odvisnost, ki ne more biti občasna. TOrej razlika med alkoholikom in občasnim pivcem alkohola je velika. Občasni kadilec je moj dober znanec. 5x na leto si na kakšnem žuru prižge cigaret. ALi pa tisti s cigaro....so to odvisniki? Jaz pa sem odvisnica od nikotina, ker ne morem biti BREZ. In tu je razlika, moje telo rabi nikotin. In bi se počutila ful bedasto, če bi se imenovala občasno kadilko. To je tvoje razčiščevanje pojmov in tvoja definicija alkoholika, ki to ni, če ni zasvojen. Po moji definiciji pa to ne drži, saj v praksi poznam veliko ljudi, ki pijejo občasno, niso zasvojeni, so lahko par tednov brez, a takrat, ko se napijejo, postanejo nasilni do žene, otrok, znancev, neznancev... In s tem povzročijo veliko škodo sebi in svojim bližnjim. In takšna oseba je zame alkoholik, pa lahko imaš 100 strokovno utemeljenih definicij, da je ubožček samo odvisen od alkohola, je bolan, ni sam kriv, družba je kriva... In še dodatek k cigaretom: Lahko si BREZ. Samo v tvoji glavi obstaja blokada, ki ti omogoča, da se s tem tolažiš... Vsak lahko neha, če le ima željo in trdno voljo... Pa še niccorette ne potrebuje za to... IZVIRNO SPOROČILO: kalbo Malo višje si nakladal in delal primerjavo z občasnim kadilcem, zato se ne sprenevedaj, ker počasi mi bo pa dvignilo pritisk. Včasih so čistuni še bolj nevarni za družbo, kot pa zmerni grešniki. Mogoče bo dobro, da spiješ kako pivo in si ohladiš živce... Se strinjam. Tiste, ki ne podpirajo pitja alkohola, je res potrebno odstraniti iz družbe, saj so lahko zelo nevarni za ravnovesje in harmonijo v tej družbi... Pa še nikjer niso dobrodošli, ker te vsi gledajo, kot da si garjav, če si naročiš sok... Moja primerjava s kadilcem je bila mišljena točno tako kot sem jo napisal in ni bilo nobeno nakladanje. Kako pa ti imenuješ tiste, ki niso odvisni od kajenja, pa vseeno v družbi potegnejo...?