|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  86 87 [88] 89 90   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2009
19.2.2009 22:56:23   
opatija
Ojla user posted image !

Sem kar rabila nekaj časa, da sem vas prebrala. Vidim, da je bila oddaja Trenja na forumu augustovk in to brez paničnega Slaka!user posted image user posted image user posted image
Nas kar dobr premetavajo teli hormončkiuser posted image Ni važno kako burne so debate, važno da se zaključijo pozitivno, bravo punceuser posted image

Jaz sem danes imela pregled (zelo na hitro). UZ žal ni bilo, sem pa slišala user posted image user posted image user posted image Morfologijo imam 3.4. Jao, zdele se mi zdi to takooo daleč. Ne vem kako bom zdržala še 6 tednov do UZ. Sicer sem super, danes imam ful energije, da pa mi ne bi bilo preveč lušten, me peče zgaga in seveda rigam kot mrožuser posted image Sem skuhala božansko rižoto s hobotnico, spahuje se mi pa prav ogabnouser posted image Glede kil pa, zredila sem se 4 kg, kar je na 10 preveč čist too much. Bo treba začet migat in jesti izključno zdravo prehranouser posted image

user posted image čutim zelo nežno (najbrž so mi ostale v spominu bolj petke pod rebrauser posted image ), bolj proti večeru. user posted image še malo zdržite, kmalu se bomo pogovarjale o tem kako skačemo, ko dobimo kakšno brcikouser posted image

"Jest bi morala bit na koki al pa met ene tri red bulle na dan v riti da bi zmogla bit tak energizer bunny."
AnjaPH tko dobr pišeš, danes si me pa prou fajn nasmejalauser posted image

Morskadeklica bogicauser posted image

*anč* & Aprilčica zdržita še malo, sedaj morata biti optimistični in vse se bo dobro izteklo. Držim pesti za vaju!

Ayo čestitke za poroko! Meni se zdijo najlepše majhne, intimne poroke. Midva sva bila kar sama, le Nik je bil z nama v trebuhuuser posted image Sva maksimalno uživala, je bil res sanjski dan. Probleme glede obleke poznam, ker tudi jaz nisem vedela kakšen trebuh bom imela, poleg tega sva se poročila novembra, ko je bila pri nas že zima, midva pa sva odšla v poletje. Obleke sva si kupila kar na Mavriciusu, jaz sem imela svilen sari, moj dragi pa moško tradicionalno obleko. Glede na okolje sva izgledala optimalno, počutila sva se pa super. Poročne slike so edine na katere sem res ponosna in sem si celo všečuser posted image Ko sva prišla domov sva organizirala kosilo za ožje družinske člane in najboljše prijatelje. Za to priložnost sem si kupila oblekico in suknjič, kar sem in še bom nosila. Oblekica ni nosečniška temveč iz raztegljivega blaga, suknjič sem imela pa pač odpet. Res pa je, da je bilo precej drago (Marellauser posted image ), ampak mi ni žal.
Moj nasvet: najdi nekaj v čemer si boš všeč in se boš res dobro počutila. To je najvažneje, ker počutje ti bo ostalo v spominuuser posted image

Lahko noč, pa lepo spančkajte!

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 2176
20.2.2009 7:47:32   
simonalokar
OPATIJA  samo da ste zdravi in da si slišala srčka.user posted image 6t bo pa hitro minilo in takrat bomo že na polovici nekatere že čez.
AYO čestitke za poroko user posted image user posted image . bosta kam šla na lepš.

želim pa dobro jutro vsem sonosečkam.
danes izkoristite še en sončen dan ker jutri spet napovedujejo poslabšanje. pri nas je že sonček obsijal pokrajino in je ful dobr.

SISY lepo to da že čutiš user posted image si pa srečnica, no ene bomo morale še počakati. včeraj sva se s sinom igrala in sem nekaj začutila apmak nevem če je to to sem v 16T.

ARWEN rabila bi pomoč rekla si da si čist ukinila plenice tudi ponoči in ko gre čez dan spat. jaz bom še vedno vztrajal samo v vrtcu nimam nobene pomoči kajti tam je plenica gor pri meni doma je pa nima in je čist zmeden. vzgojitelice pa me sploh ne šmergajo. kajti ko bo čisto suh ne bom imel plenic v vrtcu in je debata zaključena. jaz bi pa rada da se neha z plenicam. zdajle ko bo toplo in ne bo imel več žabic v vrtcu pa grem v akcijo in tudi če se skregam z vzgojitelicami bom vztrajala.

no zdaj pa grem pogledat svojega če je že pojedel zajtrk.
čao

(odgovor članu opatija)
Neposredna povezava do sporočila: 2177
20.2.2009 8:09:44   
SAŠA77
jutro vsem user posted image ,
kako smo kaj,no jaz zelo malo spim ponoči skozi se prebujam in nikakor se ne morem namestit,a bo že,
vsem čestitke ki ste imele preglede vsem ki pa jih še imaste pa vso srečo,
ayo-čestitke ob poroki,
vsem pa želim en lep nasmejan dan sedaj pa grem popit user posted image ,
potem pa na jutranji sprehod z sinom in našim kužkom,
lepo se imejte in veliko se smejteuser posted image user posted image

upanje umre zadnje,uspelo nam bo skupaj

(odgovor članu simonalokar)
Neposredna povezava do sporočila: 2178
20.2.2009 8:45:42   
tejči77
no, pa še obljubljen seznamček, že nevemkolikokrat premlet in pokomentiran od drugih mamic, da boste imele več nasvetov. Potem pa seveda po lastni presoji. Jaz sem z rdečo dopisala, česar nisem rabila, je kar nekaj takih cvetk notri, kateri drugi bo pa mogoče prav prišlo. Z vijolično sem označila takšne nujne stvari za moje pojme.

KAJ KUPITI?

zloženec sterilni 5x5cm, 1 x 50 kosov (zapopek)
70% alkohol
aspirator za nos (lahko kupiš kasneje po potrebi - mi ga nismo nikoli rabili)- no jaz ga rabim že praktično od dne ko smo prišli iz porodnišnice, malo pa pomaga, čeprav brez paličk in vate ne gre 

avtosedež

blazinice za dojenje (2 škatli- raje več, če ne želite  takoj 1 teden pošiljati v trgovino( mleko na začetku kar teče ven-no vsaj pri meni je ali pralne - jaz nisem bila zadovoljnja z njimi, ker se ne pritrdijo in potem kar lezejo po svoje)

body  (Baby Center; 2 kom št. 56, 2 kom št. 62, kasneje večji) -moj nasvet je, da si zapomnite koliko je vaš otrok velik tam nekje 32 teden- moja je imela 1600g( za orientacijo) in je še pri 2 mesecih nosila št. 56 ( torej boste kupile več kot samo 2 majički št. 56 oz 62)- pa še zmeraj ima otrok oblečena 2 rokava in pajaca čez!! - sigurno več, ker včasih porabiš lahko tudi dva naenkrat oz. na dan - pri previjanju ti ga polula ali plenička popusti ali se pobruhca Jaz sem uporabljala samo bodije – 5 sem jih kupila za začetek št. 56.

bombažna majčka 4x (2x2 različne velikosti) - enako nikoli rabila

bombažna spodnja kapica 4x (2x2 različne velikosti) –samo 1 in še to sem rabila samo 1x.

bombažne spodnje žabice 4x (2x2 različne velikosti)- bombažnih jaz nisem rabila( razen če imate pajace brez stopal)- ker je premrzlo, če jih pa pod pajaca oblečem, je pa prevroče za notri, za zunaj pa še vedno premalo in sem raje kupila žabice ( v DMu ali H&M..) – poleti jih nisem rabila

bombažne povijalne pleničke 6x –nisem rabila

bombažne povijalne pleničke MALE 3x -NE –nisem rabila

bombažne tetra krpice 6x -10X, ja za kopanje so super

čaj proti trebušnim krčem za novorojenčke (lekarna) (lahko kupiš kasneje po potrebi - naša je sicer imela krče, a ga ni hotela pit in smo ji raje dajali kapljice, ki pa tudi niso kaj dosti pomagale) –nisem rabila

čaj za dojenje 3x- to je odvisno koliko ga boš pač pila  (uporabljala sem čaj v filtru od Nesetleja ali navadni Bebi čaj)

dekica (lahko tudi več, saj jo rabiš za v avto, za v voziček,... in da ti jo ni treba skoz prenašati sem in tja)

fiziološka raztopina - za noska si kupite v Mullerju od NIVEA Baby ( Nasen frei), v lekarni pa eno fiziološko razt. za nosek( da imate flaško, ki jo potem nafilate s temi iz Mullerja- je ceneje!!) za popek uporabljate isto!! Mi smo že od vsega začetka uporabljali kar sprej Sterimar.

grelnik za stekleničke -NE (praktično le v primeru, če ne dojiš - kupiš kasneje)- mleko si črpam- grela v grelniku 1 mesec- dela prepočasi, zdaj stekleničko pogrejem v vodi na štedilniku  - prvič ga nisem imela in ga tudi nisem pogrešala. Nisem uporabljala. Nisem rabila

komplet (majica, hlače, kapica) jaz sem imela več kompletkov iz bombaža(brez kapice)
kombinezon / bundica
kopalna brisača 2x + rokavica za umivanje + goba

koš za plenice (plastičen s pokrovom) -NE - jaz tak koš ( imajo jih v Baby centru) uporabljam za umazane cunjice od –jaz ga še vedno uporabljam, je fajn, da se zapre

krema za bradavice -LANOLIN_MULTIMAM - ni nujno, da jo sploh potrebuješ. Bepanthen mazlo je zakon. Sem ga uporabljala že v porodnišnici. Namažeš bradavico - kar lepo na debelo, gor položiš en zloženec in razpokane bradavice so hitro rešene. Pa še spirati ga ni potrebno pred dojenjem. Lanolin je boljši in zlata vreden, ga dobite v porodnišnici

krema za obraz - NE (mi je nismo uporabljali, le poleti baby kremo za sončenje)- super je krema od Aventa Magic cream, ali pa od Nivee za veter in mraz  ali od Bubchna za veter in mraz , nisem rabila

krema za ritko / hladilno mazilo / praška pasta –samo krema za ritko od bubchena, ali iz lekarne

mehka krtačka za lase - Ni nujno (mi je nismo skoraj nič uporabjali)- mehka krtača je za vsak dan- masiraš lasišče, glavniček uporabljaš, ko ima  temenca( rekla patronažna sestra)  - za temence obstaja poseben glavnik. Je nismo nikoli imeli.

mehka glasbena igrača

mokri robčki sensitive -NE (le kasneje za na pot)

nedrček za dojenje 2x (raje 4x)

negovalna kopel za umivanje- na začetku le navadno otroško milo ( brez vseh dodatkov, ker je lahko na kaj alergičen) 

nepremočljica podloga za posteljo - ni nujno (mi je nismo nikoli uporabili) oz. ko otroka odvajaš plenic , jaz je nimam

newborn plenice 2 paketa

odeja

olje proti strijam- če jih imaš( pa ponavadi ne deluje- škoda denarja)  - mazati se je smiselno pred nastankom in še takrat ni nujno da pomaga

olje ali mleko za telo- za otroka mandeljevo olje, v porodnišnici uporabljajo(lj) od Bubchen (Calendula Pflege Ol)   - ne uporabljamo

otroška kad / čebriček

otroški dnevnik

papirnate brisače- raje od Tosame krpice za 1x uporabo  - te se res OK, se pa v Dm in Mullerju dobijo ene krpice za umivanje za enkratno uporabo, jih bom sedaj sprobala. Jaz sem navadno bombažno pleničko prerezala na 4 četrtine in obrobila. Tako sem naredila okoli 30 krpic, ki sem jih močila z vodo in uporabljala za umivanje.   Od Tosame krpice za umivanje uporabljam za umivanje ritke – zakon.

posodica za vodo (za na previjalno mizo)

posteljnina -2X

postelja
previjalna miza
previjalna podloga

prilagojeno mleko (Novalac, Milupa, Aptamil- kupujte v Mullerju če lahko, je boljše kvalitete) - lahko kupiš kasneje, če ne moreš dojiti. Ga nisem nikoli imela. Svetujem, da kupite potem, če slučajno rabite

priročnik za nego otroka  - meni so bili dovolj zapiski iz materinske šole in rr 

prsna črpalka -NE-v sili se kasneje lahko kupi. Zguba denarja. Če je potrebno, kupiš naknadno. Kupila kasneje, morda je nikoli ne boste rabile

rokavičke 2x-4X

seznam
, koga obvestiti o rojstvu

slinčki (plastični na spodnji strani) - so res boljši, sicer jih skoz menjaš in še je  moker (če se veliko slini ali poliva)
spalna vreča - večja za kasneje

Spitaderm – za dezinfekcijo rok  - ni nujno - mi nismo imeli - dovolj je če si roke umivaš z vodo in milom,  ne živi v sterilnem okolju - moje mnenje je enako oz. mi je enkrat v lekarni rekla, da ne  "zavijati v vatko", saj je to še slabše. Nikoli uporabljali. –mi uporabljamo gel za dezinfekcijo rok kadar je kdo bolan.

sproščujoča glasba, raje kakšne otroške pesmice, da jim jih boste pele 

steklenička 125 ml + manjši cucelj pri flaškah pozorno berite za koliko mesecev in za kaj so cuclji ( Aventove imajo cuclje po mesecih 0+, 1+, 3+, Nukove imajo cuclje od 0-6mesecev, ampak pazite kaj piše na flaški ali je za čaj, mleko ali gosto hrano) Kupi naknadno, po potrebi. Če polno dojiš, je ne potrebuješ. Kupi kasneje, po potrebi

steklenička 250 ml + večji cucelj - za kasneje - kupiš kasneje ali če si mleko črpaš- prav pride večja flaška Kupi naknadno, po potrebi. kasneje

sterilizator ? -NE, lahko samo sterilizacijska tekočina - če polno dojiš, ne rabiš nič od tega , mleko si črpam, pije po flaški in nimam sterilizatorja, flaške prekuhaš ( jst sm jih ene 5x- ni dobro preveč, ker  se mora navaditi na vse- nasvet pediatra) Nikoli uporabljali. Tudi dudico sem prekuhala le pred prvo uporabo. Tak je bil tudi nasvet naše zlate pediatrinje. -po pottrebi kasneje, jaz sem ga uporabljala!

ščetka za čiščenje stekleničk - če polno dojiš, tega vsaj na začetku ne rabiš

škarjice / ščipalec za nohte
štorklja / kengurujček
termometer za telesno temperaturo Najboljši je navaden za merjenje pod pazduho. Ušesni pokaže vedno drugače, pa novorojenčku je prevelik.

termovka za stekleničko -NE, če ne dojiš- JA- pa še kakšna termo flaša za prekuhano vodo- za na pot

tetra pleničke 30x

tolažilna duda 2x ( kupite vsaj 2 različni- ne marajo vsi Aventovih ali vsi Nukovih oz. imajo še iz kavčuka in silikona- otroci so izbirčni   Kupili naknadno, po potrebi.

tople nogavičke ali copatke 2x - ne kupujte malih bombažnih za zimo!!! Bombažne nogavičke so za poletje čisto OK 5x

vata cik cak - otroška, ki se lepo trga in se ne mucka

vatirane palčke -DEBELE

vodni termometer
voziček
vrtiljak za nad posteljico - ni nujno (mi smo raje obešali gor različne igračke)
vrečke za umazane plenice (Merkator, 100(?) na roli) - to tudi mi uporabljamo namesto palčka zavijalčka - jaz sem šla kupit palčka zavijalčka pri 6 M, ker ko je začela jesti še kaj drugega so kakci ful smrdeli, le ta pa zadrži smrad

vzmetnica

SEZNAM STVARI ZA V PORODNIŠNICO

zobna ščetka in krema
vazelin za ustnice
krema za telo (ni nujno- jaz je nisem uporabljala) Jaz nisem uporabljala nobene kreme, pa še milo sem imela čimbolj nevtralno, brez vonje, saj je dojenčku vsak drugi vojn (razen po mamici) tuj!
krema za obraz
vložki (Always, Cathrine- NE- so pregrobi, Vir 80, raje vir extra) Najboljši so vatiranci iz Tosame-– ti so podobni Vir vložkom, samo da so večji. Dobiš jih v porodni, pol pa nič več. vložke dobite v porodnišnici, za  domov obvezno vir extra (so samo iz vate)
zloženci - za kaj že - vse za  imajo v porodnišnici - ne
šampon - 3 dni že zdržiš z umazano glavo ( jst nisem imela časa da bi si jo sušila- vsaj jst sem se nahitro stuširala in že poslušala če se  joka) - se strinjam , jaz sem imela šampon za telo in lase, še kako prav je prišel
gel za tuširanje
deodorant ne!!
Bepanthen mazilo + Bepanthen Plus( samo kremo za bradavice- to pa nujno , kakršnokoli) LANOLIN-MULTIMAM dobiš v porodnišnici, za domov kupi raje Lanolin
obroč za plavanje (da sediš na njem zaradi šivov)
Bivacyn sprej- tudi nisem rabila  ne
Slivov sok od hipa - če boš imela slučajno probleme s prebavo

ROKAVIČKE ZA OTROKA  in DUDO ( za vsak slučaj)
če imate vdrte prsne bradavice vzemite s sabo še nastavke za dojenje - sicer ponavadi to ugotoviš šele kasneje, ko je čas za dojenje

sušilec za lase-
natikači (taki za na plažo, za v kopalnico) - ni nujno, greš noter pač bos, copate pa pustiš pred vrati
blazinice za dojenje in nedrček za dojenje (vsaj 2)
škarjice in pilica za nohte - narediš že doma, če si notri več kot 3 dni ti pa že mož prinese

denar (za avtomat) - kave ti res ne dajo, vsega drugega je pa dovolj
nogavice
halja - ni nujno - dobiš v porodnišnici - bog ne daj, rabiš potem celo potovalko s sabo, ki pa je nimaš kam dati
svoje spodnje hlačke (2-3) - jaz sem potrebovala le ene za domov, drugače raje uporabljala tiste iz porodnišnice

spalna srajca- dobiš v porodnišnici 
oblačila za domov - naj ti jih mož prinese ko greš domov ( pa pripravi mu preden greš v porodnišnico!!!!)
(mrežaste) spodnje hlačke za enkratno uporabo (kupiš v lekarni Sanolabor ali Tosami) - mi smo jih dobili v porodnišnici (LJ)

piškoti, če slučajno ostaneš brez večerje
sadje- po porodu raje ne- gre v mleko in  zvija (edino kakšna banana lahko - pa še to ne pretiravat, ker sta lahko potem oba zaprta) 
voda v plastenki  - v porodnišnici imajo hrano??

poročni list
potrjena zdravstvena kartica
napotnica ginekologinje
materinska knjižica
blokec + pisalo (za vsa vprašanja, ki jih na viziti zagotovo pozabiš)
mobitel + polnilec
fotoaparat

OPREMA, KI JO POTREBUJE NOVOROJENČEK ZA ODHOD IZ PORODNIŠNICE

newborn plenice
1 povijalna plenica 
4 tetra plenice ( pravijo v MŠ)
1 žabice ali pajac z naramnicami
1 tetra/mako majčka ali 2 majčki brez bodya
1  body
1 kapica, pozimi 1 bombažna in 1 topla (flis ali volna) razen če bo 20 stopinj zunaj
1 nogavičke ( tople za pozimi) 
1 (volnena) odejica
1 rokavičke
1 topel kombinezon/pajacek
avtosedež - lupinica

Naša sončica se je rodila 02.07.2007,
10.08.2009 pa se ji je pridružil še drugi sonček.

Slikice naše Larise
http://tejci.blogspot.com/

(odgovor članu SAŠA77)
Neposredna povezava do sporočila: 2179
20.2.2009 9:09:08   
simonalokar
tejči 77 ful dobr seznam si naredila user posted image user posted image user posted image res tudi jaz sem to rabila, samo meni so bradavice ful bolele in imela sem jih razpokane- pomagal bepanten.

zanima pame če bo potrebna kapica če bo zunaj vroče, sem v dilemi ampak počakajmo ne prehitevajmo kajne.

simona

(odgovor članu tejči77)
Neposredna povezava do sporočila: 2180
20.2.2009 9:27:23   
Alisa
O Jutro

Končno mi je uspelo prebrat, sem ugotovila da vas ne smem za en dan spustit iz svojega rituala, ker potem rabim skoraj 2h za brat in na koncu že pozabim kaj moram za katero napisat.

Najprej punce hvala za komentarje na slikice.

SEznam; res ste ga lepo napisale, tako da ga zdaj ne bom še jaz pisala kot sem obljubila, ker ste kar dost izčrpno napisale.
Kapice bombažne tanke pa bom jaz vsekakor imela, čeprav avgusta, ker Anže je rojen Julija, pa je tud imel tanko bonbažno kapico.

O bolniški; sem bila že čist pripravljena da kaj napišem, pa lahko sam to rečem, bodite na bolniški, če se ne počutite uredu, saj je bolj važno vaše počutje in s tem tdui oteokovo.
Ah dost o tem, naši hormončki so pa res čist divji. Saj bo minilo.

Ayo: tebi pa čestitke za porokico, ti sm uživaj pa naj bo skromna ali pa bučna važno da se imata vidva radauser posted image user posted image user posted image user posted image

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.

(odgovor članu simonalokar)
Neposredna povezava do sporočila: 2181
20.2.2009 9:41:59   
Alisa
Jao moj otročak mi nekaj razlaga da bi dal v dvigalo pa ga ne razumem, ker kar nekaj blebeta in hiti. V takih trenutkih mi je prav hudo, ker tok razlaga pa ne vem kaj hoče. No zdaj mije sem prinesel tovornjak z dvigalom in sem morala dva gasilca dat sedet not v kabino no pa razum, smeškoti so user posted image

Kaj boste pa danes kuhale nosečke;
Mi bomo danes kar zrezke v omaki z širokimi  rezanci- špinačne povsej verjetnosti. Ker edino to imam še v skrini mesa, drugač bi mogla pa v trgovino pa nimam glih volje ker se mi ne da.
Bova pa danes po vsej verjetnosti skiznila ven vsaj na en mali sprehod ker bom znorela med temi 4 stenami. Zdaj ko nima glih vročine in je tud že malo bolj igriv in ni tečen bo vsaj malo hodil.                                          
Aja glede brcik; Jaz sem jih v prvi nosečnosti čutila tudi tam okrog 19-20 tedna sem šla gledat na koledar od Pušenjaka- Nosečnost od tedna do tedna in sem našla to. Zdaj pa se mi občasno sploh če čepim ali pa da sedim po turško in se z Anžetom igrava začne nekaj jezit noter očitno jo tlačim. Zdaj je res to še tako majčkeno, da je težko vedet ali je to. Sm verjemite še prekmalu boste izvedele, včasih si boste želele da naj malo se umirijo, sploh zvečer ko boste spale, pa vas bodo otročki nabrcal v želodec.

No pridne bodite pa uživajte.

Aja zadnjič je ena pisala o regradu a je že?? Komaj čakam, se mi že od zadnjič luštauser posted image

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 2182
20.2.2009 10:38:58   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image

PDP
NICK, STAROST, STAN, KRAJ, (user posted image ,user posted image ),  NASLEDNJI PREGLED

XX.08.   
mamica9   -  ??, ?, ??, (1 user posted image ) , ??
pearl_shell   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ?? 
bibyzan   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??
Roth   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??
blanč  -  35, IZS, CE, (1 user posted image ), ??
mayathebee   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ) , ??    

any83   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??

30.07.
go_ta  -  26, P, Gorenjska, (1 user posted image ) , 25.02.

01.08.
Sisy 
 -  30, IZS, LJ, (2 user posted image , 1 user posted image ) , user posted image , MF-27.03.
poopsie  -  28, IZS, CE, (2 user posted image , 1 user posted image ) , MF-28.03.          
ema82   -  ??, ?, LJ, (4 user posted image , 1 user posted image ), user posted image , MF-24.03.

šivilja   -  32, P, LJ, (4 user posted image , 2 user posted image ), 10.03.

02.08.
aia   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ?? 
Flora2   -  ??, ?, ??, (1 user posted image ), MF-23.03. 

03.08.
levinja84   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??  
moana   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??                

04.08. 
toninena   -  ??, ?, ??, (3 user posted image , ? user posted image ), ??

UršaT.    -  27, IZS, LJ, (1 user posted image ) , user posted image , 25.02.

tevži   -  28, ?, NM, (1 user posted image ), ?? 
pika984   -  24, IZS, MB, (1user posted image ), user posted image , ??  

05.08. 
Alja_   -  29, IZS, ??, (1 user posted image ), 26.02.                
lunca82   -  ??, ?, Domžale, (? user posted image , ? user posted image ), ?? 
Drnula   -  31, ?, PO, (3 user posted image , 1 user posted image )
, 10.03. 

06.08.
kea   -  33, P, MB, (4 user posted image , 3 user posted image ), 02.03.
moom   -  25, P, Obala, (2 user posted image , 1 user posted image ) , ??

07.08.
busi2 
 -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??
lily rose 
 -  26, P, Bled, (2 user posted image , 1 user posted image ) , ?? 
opatija   -  31, P, LJ, (2 user posted image , 1 user posted image ), MF-03.04.

Piha   -  36, P, Grosuplje, (1 user posted image ), 09.03., AC-27.02., MF-06.04.

08.08.  
simonalokar   -  26, P, Litija, (2 user posted image , 1 user posted image ), MF-25.03. 
5ra83   -  25, P, MB, (1 user posted image ) , ??

09.08.
Ayo   -  33, P=02.03.09, zamejka, (2 user posted image , 1 user posted image ), ??
cowgirl   -  29, P, Medvode, (1 user posted image ), ?? 

11.08. 
HeGa  -  32, IZS, LJ, (3 user posted image , 1 user posted image ) , 06.03.
majca   -  26, ?, NM, (1 user posted image ), ??

12.08.
čačka   -  31, P, CE, (1 user posted image ), 09.03.                              

M1987   -  21, zaročena, LJ, (1 user posted image ), ??

13.08.      
Zima07   -  30, IZS, LJ, (2 user posted image , 1 user posted image ) , user posted image , 03.03.
Sulfinija  -  30, P, MS, (4 user posted image , / user posted image ) , 12.03. 
kerala   -  38, P, KP, (4 user posted image , 2 user posted image ), 12.03.
tejči77   -  31, IZS, CE, (2 user posted image , 1 user posted image ),user posted image , 04.03.
eee35   -  35, P, LJ, (1 user posted image ), MF-30.03. 

ianmai   -  35, ?, Ptuj, (1 user posted image ), user posted image , 06.03.  

14.08.
lucy86   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??  
mognolija1984 
 -  ??, ?, CE, (? user posted image , ? user posted image ), ??
katyy26   -  ??, ?, CE, (2 user posted image , 1 user posted image ) , 02.03.

15.08.
*sandy*   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??

16.08.  
Joob   -  28, P, Domžale, (3 user posted image , / user posted image ), 12.03.

romana24   -  ??, ?, ??, (? user posted image , 1 user posted image ), ?? 

18.08.
kgb   -  ??, ?, ??, (3 user posted image , 1 user posted image ) , ??

19.08.

muca83   -  25, zaročena, Kamnik, (3 user posted image , / user posted image ) ,user posted image , 09.03.
mamika2 
 -  34, P, LJ, (3 user posted image , 1 user posted image ) , ??              
karin1   -  31, IZS, CE, (2 user posted image , / user posted image ) , 24.02. 
Serendipity
   -  27, P, Prekmurje, (1 user posted image ) , 13.03.  
SAŠA77   -  31, zaročena, Velenje, (2 user posted image , 1 user posted image ) , 03.03.
@srečka nosečka@   -  24, ?, LJ, (? user posted image , 1 user posted image ), ??
irency84   -  24, zaročena, Trebnje, (1 user posted image ), 09.03.  
kargo   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??

20.08. 
Barbk  -  33, IZS, LJ, (3 user posted image , 1 user posted image ) , 05.03.
mony5   -  29, P, LJ, (2 user posted image , 1 user posted image ) ,user posted image , ??
živa25   -  23, P, LJ, (2 user posted image , 1 user posted image ) , user posted image , ??
sams   -  30, IZS, Obala, (2 user posted image , 1 user posted image ) , 17.03. 
lara27   -  26, IZS, CE, (3 user posted image , 2 user posted image ), 10.03. 
Reby   -  33, P, LJ, (1 user posted image ) , 09.03. 

činka_beba   -  24, IZS, MB, (1 user posted image ), ??
morskadeklica   -  31, IZS, Gorenjska, (2 user posted image , 1 user posted image ), ?? 

21.08.
*anč*   -  25, IZS, LJ, (3 user posted image , 1 user posted image ) , AC-18.03.
TjasaJ   -  30, IZS, Brežice, (3 user posted image , / user posted image  ) , 05.03.

miska_mccute   -  30, IZS, Cerknica, (4 user posted image , 2 user posted image ), ??
Alisa
   -  28, ?, Gorenjska, (2 user posted image , 1 user posted image ) ,user posted image , ??

titas   -  ??, ?, ??, (? user posted image , 2 user posted image ), ?? 

22.08.

Miss Bee   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??  
aprilčica07  -  32, IZS, Primorska, (2 user posted image , 1user posted image ) , 16.03., AC-06.03. 
darjussa   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ) , ??
nena1978   -  31, IZS, Domžale, (2 user posted image , / user posted image ), ??

24.08. 
Lorian   -  37, IZS, CE, (3 user posted image , 2 user posted image ), 27.02., AC-24.03. 

28.08.
altaya  -  27, ??, ??, (1 user posted image ), 06.03.  
hel32   -  32, IZS, Lovrenc, (2 user posted image , 1 user posted image ), NS-17.02.

AnjaPH   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??  
katuska   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), ??

29.08.
Arwen  -  31, P, ??, (2 user posted image , 1 user posted image ) , 27.02.
23tina   -  23, P, ??, (1 user posted image ), user posted image , 03.03. 

30.08.   
tulpek  -  26, ??, ??, (1 user posted image ) , 03.03. 
Tanchy  -  25, IZS, Dol pri Lj., (2 user posted image , 1 user posted image ) , 23.02. 

SKUPAJ Avgustovskih user posted image   2009  = 84 

• Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:

PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

• Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:

PREGLEDI        DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA

• Še nekaj strani:

NUHALNA SVETLINA           SEZNAMI ZA BODOČE MAMICE
NOSEČNOST                      ŠOLA ZA STARŠE
NOSEČNIŠKI KALK.            VSE O NOSEČNOSTI
MAMA.SI                            NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA

• Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila
LINK                VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC

• nosečnost in delo
TUKAJ                          TUKAJ

TUKAJ                         TUKAJ                   TUKAJ

• urejanje dokumentacije
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1

priloga S-1

Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2

Potrebno je izpolniti še isto prilogo S-1 kot je zgoraj.

Kako do pomoči ob rojstvu otroka?

Priznanje očetovstva

Kako do otroškega dodatka?

Zdravstveno zavarovanje novorojenčka

(odgovor članu Alisa)
  Neposredna povezava do sporočila: 2183
20.2.2009 10:49:00   
Sulfinija
V album moja nosečnost sem dodala tri slike od danes 15t1dan zadnje tri so,spodaj pa pišejo komentarji.

LP Mojcauser posted image 15t1dan

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2184
20.2.2009 11:25:02   
23tina
sulfinija-kok maš velzga bušija-hudo!!!!

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 2185
20.2.2009 12:19:20   
kerala
Pozdravljene so user posted image !

Tudi jaz vse včerej nisem uspela prebrati, pa se je kar 3 strani nabralo, sem se komaj skoz prebila...
Sulfinija, res maš ornk bušija, moj je pa tut nekaj takega, zvečer se pa še malo povečauser posted image , joj, se počutim ko balonček... kaj šele bo!

Brcike pa tudi komaj čakam, sam zaenkrat še nič. Jih pa vsak moment pričakujem in sem zelo pozorna. Kako pa tiste tahude zgledajo, sem pe že mal pozabla, samo pri meni tako zelo hudo ni bilo nikoli.

Ayo, čestitke! Kakršnakoli poroka že - naj ti ta dan ostane v najlepšem spominu!
tejči77, user posted image user posted image za seznam. Je že na printerju! Bepanten sem pa jaz tudi full rabila in je super pomagal.

Današnji dan pa spet mami, čeprav bolj s sončkom kot s prijetno temperaturo... Bom probala čimprej zaključit z delom, da grem še malo na zrak. Jutri pa že vikend user posted image user posted image   juhuhu!

Živa, 12.1.1995
Duna, 12.6.1996
Taras, 20.8.2009 (54cm, 3.980g)
1. mesec: 61cm, 4.945g
2. mesec: 66cm, 5.415g
3. mesec: 67cm, 6.245g
6. mesec: 76cm, 8.060g

(odgovor članu 23tina)
Neposredna povezava do sporočila: 2186
20.2.2009 13:15:24   
HeGa
tejči77 seznam je res super. No, deodorant jst nujno rabim, sem kot da bi bla naga brez njega. Sicer uporabljam roll on, pa nobenih močnih vonjev. Pa še poletje bo. Natikačev pa jst tudi tokrat ne bom vzela s seboj. Bom kar pri bolnišničnih ostala, ker jih potem tam pustiš. Vložke pa priporočam Vir Nature Super. Take smo imele tudi v porodnišnici (100% bombaž), Pa nobenih unih mrežic ni gor, ki bi se kam zatikale. Ja Tosamine krpice za umivanje so res super. Jst sem sicer odprla škatlo, pa jih razrezala na pol, pa so mi ble pol še boljše. Glavniček oz. krtačko za lase smo pa redno uprorabljale od prvega dne dalje. Verjetno je odvisno, s kakšnimi laski se otroček rodi. Nepremočljivo podlogo za posteljo tud uporabljam. Sem bila prav vesela, ko mi je bruhala, da jo imam, ker drugače bi bil jogi že ves flekast in smrdeč. Tudi pri polivanju zna prav prit. Vonj po skisanem mleku tudi ni prijeten. Toliko z moje strani, kot dodatek. Mi je pa seznam všeč, ker res nimaš kaj počet z vsemi stvarmi že na začetku, če sploh. Je pa itak vse na netu, pa si pogledaš, pol pa dragemu samo pokažeš, kaj naj ti prinese. Je pa tudi res, da sem dragega poslala že prvo noč v dežurno lekarno po stekleničko in mleko, ker se nikakor ni mogla najest pri meni. Sva ji dala samo tistikrat ponoči, potem pa se je mleko vzpostavilo.

Sulfinija tvoj buši je pa res že ta pravi nosečniški. Pri meni je tak, da ga komot zamenjaš za˝debeluško˝.

Se pa spet svaljkam tule v službi. Komaj čakam, da bo ura 3, pol pa kar grem. Mam pa vsaj čas po netu brskat, čeprav ne vem več, kaj naj še gledam.

(odgovor članu kerala)
Neposredna povezava do sporočila: 2187
20.2.2009 13:28:46   
Arwen
Hej bejbike!  Petek je!!user posted image user posted image In sonček.user posted image     Urša T. – se ti že prav lepo pozna trebušček. user posted image Pa lušten kosmatinček hihi.

Sulfinija – pri tebi pa žal nič ne vidim.user posted image Piše, da nočeš razkriti svojega profila?
Simonalokar – če v vrtcu ne bodo hoteli sodelovati, bi ga jaz poskusila odvaditi takrat, ko boste na dopustu oziroma ko bo mali kakšen teden ali dva doma. Če ne prej, pa za prvomajske… Ampak res vztrajaj in mu ne dajaj plenic pod nobenim pogojem. Sicer bo naporno, en teden ali dva boš stalno drekce čistila, pa hlačke menjala, ampak se splača potruditi.user posted image Preden sem ga podnevi dala spat, je šel prej obvezno lulat in takoj ko se je zbudil spet na školjko. Kar se tiče nočnega lulanja je pa res, da ga nisem načrtno odvajala, ampak sem po nekaj tednih, ko je bil čisto suh podnevi ugotovila, da je plenica zjutraj tudi vedno suha. In smo poskusili in ni bilo nobenega problema. user posted image Niti enkrat se ni polulal v posteljo. Ampak to je čisto odvisno od otroka, tako da se s tem na začetku ne obremenjuj. Poznam otroke, ki imajo pri 5 letih še vedno ponoči plenico.Važno je, da se najprej navadi biti brez plenice čez dan.

Ayo – sta se že odločila za destinacijo poročnega potovanja? Pa lepo izberi oblekico. Je fajn, ker še nimaš takega trebuha in boš lažje našla kaj nenosečniškega in kar boš lahko mogoče lahko tudi kasneje nosila.

Opatija – mmm, Mauricius. To je pa poroka, o kateri sem jaz vedno sanjala, pa nama žal ni zneslo. Pa v naslednjem življenju…user posted image

Tejči77 – hvala za seznam. Mi bo zelo koristil, saj sem že skoraj vse pozabila.user posted image

Ooo, srečke tiste, ki že čutite user posted image . Pri meni vsaj še dva tedna nič ne bo.user posted image Se pa že neznansko veselim. Zdaj pa šibam proti domu, da bo še kaj od dneva.user posted image user posted image user posted image Fajn bodite!

(odgovor članu kerala)
Neposredna povezava do sporočila: 2188
20.2.2009 13:47:48   
tejči77
Ojjjooj meni, jaz sem pa po internetu kupovala copatke za tamalo in potem se nisem mogla premagati in naročila še štrmpeljne in ruto sleepy wrap za otroka. In zapravila čez 70€. Bom raj kar tiho doma.user posted image  Ker tole je bil čist nenačrtovan strošek. Dobro, da nisem kupila AS, ker je mene tudi kar metalo.
Kakorkoli, od Larise imam doma kengurujčka, pa sem ga zelo malo uporabljala ker je nepraktičen in Larisa tudi ni hotela bit not. Bolj kar tako na rokah. No, ta ruta se mi je zdela pa svetovna in mi je kar žal, da je pri Larisi nisem imela.
Zdej grem pa gledat bušija od sulfinije, da vidim če me šiša.user posted image user posted image

Slikice naše Larise

(odgovor članu Arwen)
Neposredna povezava do sporočila: 2189
20.2.2009 13:51:34   
Flora2
Tejči77, super za seznam, men se zdi da se sploh ne bom znajdla kaj kupit in koliko, me kar mal skrbi user posted image .

Urša T, kakšen luštkan pesek, imam jaz tudi pasjo zverino doma le da je mnogooooo večjiuser posted image , bom prilepila kakšno fotko.

Mene pa prav zanima kako je s temi gibi user posted image , upam da bom kmalu dojela da je to to.

(odgovor članu tejči77)
Neposredna povezava do sporočila: 2190
20.2.2009 14:08:53   
tejči77
Sulifinija, hm, ne vem, je res velik ampak ne vem če ravno prekaša mojega.user posted image  Hec. Maš lep trebušček.

Sem pogledala tudi od simonelokar sinčka. Kakšen cukr.

Pa od kerale družinico - pri vas ste pa zgleda sami lepotci. Tamalidve sta res lepotički in super da ste se odločili povečati družinico.user posted image A res tudi na Korziko hodite. Jaz sem si želela to poletje tja, pa letos ne bo šlo, bomo videli za drugo leto. Bi te pa prosila za kakšno informacijo glede trajekta in kakšnih fajn kampov, če je možno.

Slikice naše Larise

(odgovor članu tejči77)
Neposredna povezava do sporočila: 2191
20.2.2009 14:29:32   
Urša T.
tejči77 ter sams, hvala za seznamček!
Sta se res potrudili user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tejči77)
Neposredna povezava do sporočila: 2192
20.2.2009 16:37:10   
kerala
Ma sem jezna, spet me je ven vrglouser posted image , sem glih pozabla v word skopirat in evo moram še enkrat kucat... Pa to ni res - kar 2x me je ven vrglo - samo drugič je bila varnostna kopijauser posted image

Tejči, hvala za komentar napih sličic user posted image ! Glede Korzike pa - evo, ko je govora o dopustih, se z lahkoto raspričam user posted image ! Karte sem jaz poiskala z enim od tistih brskalnikov, ki išče najcenejše karte. Samo zdaj več ne vem, kateri je to bil, jih je pa velik, tako da ni problem najt. Cene precej varirajo po urah, zato ti priporočam, da fajn prebrskaš, najcenejše so tiste z odhodom iz Livorna zjutraj, povratkom iz Bastie nazaj pa ob polnoči. Dobro je, ker se tisti nočni trajekt na morju ustavi in pristane komaj ob 6 ali 7 zjutraj. Kabine, presenetljivo, sploh niso tako drage, jih je pa treba veliko prej rezervirat.
Glede kampov sploh ni problem, jih je ogromno povsod. Mi smo celo obkrožili, bili po nekaj dni v vsakem kampu in vsi so bili OK. Mi smo si kupili Lonely Planet, je vedno fajn kaj za prebrat. Je pa tudi full kampov not, ampak še zdaleč pa ne vsi.
Vsenaokrog so pa peščene plaže, vsaka z drugačnim peskov. Mi smo prvič, ko sta bili tamali e mlajši, iskali tako, ki bi imela pesek za gradove zidat. No, če te bo zanimalo - tak je večinoma na vzhodni strani, na zahodu pa nič iz gradov, so preveliki kamenčki.

Sem opazila, da si ruto sleepy wrap nabavila. Jaz si tudi ogledujem tele nosilke, pa ne vem, katera je najbolj uporabna. Najraje bi imela kar pouch, tisti najmanjši, ki se lahko tudi v torbico pospravi. Slsabost je pa, ker je uporaben samo zame. Potem pa je tu še tisti z obroči, pa pol kasneje še tai mei. Na podlagi česa si se pa ti odločila? Mene je strah, da je ruta kar zahtevna za zavezovanje?

Bodite v sončku! user posted image user posted image

Živa, 12.1.1995
Duna, 12.6.1996

(odgovor članu Urša T.)
Neposredna povezava do sporočila: 2193
20.2.2009 17:02:44   
Anonimen
Trebuh...pri meni nekaj izgleda samo zvečer, pa še to izgleda tako kot da se moram samo fajn sprdet user posted image

(odgovor članu kerala)
  Neposredna povezava do sporočila: 2194
20.2.2009 17:06:05   
Joob
IZVIRNO SPOROČILO: AnjaPH

Trebuh...pri meni nekaj izgleda samo zvečer, pa še to izgleda tako kot da se moram samo fajn sprdet user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Ooooo kok sem se zdele nahihitala tvojemu postuuser posted image .
Meni gre pa na jetra, ker ni trebuska sploh se nic...samo lezem, lezem in lezem narazen...jao sem ko slon...

Velik problem spremeni v majhnega, majhnega v nikakršnega....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2195
20.2.2009 17:39:41   
zima07
Kerala, jaz sem Brino nosila v slingu z obroči-tudi meni je bil pouch še bolj frajerski, ampak mi je všeč dejstvo, da je zadeva nastavljiva-sva jo nosila oba z mojim, cool je bilo to, da ni bilo treba vsakič znova zavezovat-sem imela ves čas naštimano, potem sem pa samo zategovala....

Full fajn zadeva, priporočam...

Aja 2 slikici sta v albumu "Zakladek raste"-geslo če je, je Brina...

< Sporočilo je popravil zima07 -- 20.2.2009 17:41:59 >

(odgovor članu Joob)
Neposredna povezava do sporočila: 2196
20.2.2009 18:14:26   
kerala
Ampak Zima, če kliknem k tebi na album, mi napiše, da ni nobenega albumauser posted image

Živa, 12.1.1995
Duna, 12.6.1996

(odgovor članu zima07)
Neposredna povezava do sporočila: 2197
20.2.2009 18:29:49   
eee35
Kok ste pisale danesuser posted image Jaz še v službi...brrrr. Pa spet ne vem, do kdaj bom. Po moje bom v službi tudi rodila tega otroka bogega, ko pride trenutek....
Hvala za namig glede e-baya pa AS, ful bi ga rada imela, moj neumen pa reče zakaj ga rabiš, če boš otroka itak kmalu začutila. Ma ti moški mi včasih pošteno živce parajo. Kaj teži, bi moral hitro najti, pa naročiti in to je touser posted image Ne pa teži!!!

(odgovor članu kerala)
Neposredna povezava do sporočila: 2198
20.2.2009 21:32:16   
Muca83
Jaz sem pa danes srčka slišala! user posted image
Me je prijelo in sva šla z mojim v pikapolonico kupit Angelsounds. In sem slišala srčka user posted image Najprej nisem bila ziher, da je to to, ker je malo drugačen zvok kot sem pričakovala ampak sem potem videla, da je res samo na enem mestu user posted image

Zdaj ko slabosti počasi izginjajo me je zamikalo, da bi šla kupit, ker zdaj ne bo nekaj časa ničesar kar bi me posebej opozarjalo na pikico. Vsaj dokler ne pridejo prvi gibi. In moj ni nič kaj nasprotoval in sva šla iskat.

Vmes so bili pa še eni hecni zvoki, ki jih ne znam pojasnit. Podobno kot en "blup" npr. ko kamen v vodo pade user posted image

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 2199
20.2.2009 23:40:49   
modrasmotka
hey.naj se tudi jaz vam pridružim kot balonček ki bo avgusta mamica.upam da ne zamerite ko se tako kmalu vklopim na forum.naj malo opišem o sebi.junija bom stara 23 (upam da nisem med najmlajšimi)user posted image kakšnih posebnih težav nimam razen rahle slabosti kadar sem zjutraj na smeni ko se sonček noče samo zadovoljiti z rahlim zajtrkom,malico pa komaj čakava.sem pa zelo neučakana glede spola.je moja prva nosečnost pa lih nevem še kdaj zvemo za spol.
upam da vam nisem preveč natežila.želim pa VSEM zelo lepo nosečnost

lpuser posted image

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 2200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  86 87 [88] 89 90   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  86 87 [88] 89 90   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.