_kathy_
|
Jutro!!! Danes smo se pa naspali. Od 21:30 do pol 5 smo spali, se podojili, malo cartali in zaspali ob pol 6 h. Zdaj še pa kr spimo. Verjetno so ga včerajšnji krči tako utrudili. Kar se pa prehrane tiče ...jst jem vse. Razen tistega, kar sem že ugotovila, da ima slab vpiv na Gala. Sem pa včeraj prebrala, da bi naj mati, ki doji, pojedla 500 - 600 kcal več, kot pa normalna ženska. Dali, ne se sekirat, če bo carski rez. Ko sem jst rodila, jih je bilo ful, ki so imele medenično vstavo, celo moja cimra je rodila s carskim rezom. Prvi dan je bilo kr težko, saj se ne moreš vstat, si iz posteljice vzet dojenčka ...a saj je zvonec (zato je, da ga uporabljaš!!!) naj te ne bo sram ga pritisnit in prosit tudi, da ti otroka samo malo popravijo na posteljici. Drugače pa če boš v dvoposteljni sobi, lahko cimro poprosiš, da ti kaj pomaga. Drugi dan bo pa že vse drugače, vsak dan boš bolša ...čimveč se postavljaj na noge, a ne pretiravaj, da ne bi potem preveč boleli šivi (sploh, če boš že hitro preveč sedela). Boš vidla, kak boš ponosna nase, ko ga boš prvič previla, preoblekla ... Kar se pa dojenja tiče ...res, da je po carskem rezu kasneje, a bit moraš vztrajna, čimvečkrat ga pristavit, čeprav še ne bo mleka, da se hormonsko ravnovesje vzpostavi. Za prvi dan ima malček tako zaloge, potem mu bodo verjetno dali nadomestno (v primeru, da tvojega še ne bo), nato pa bo verjetno že tvoje. Nič ne skrbet, so sestre ful prijazne, ti pomagajo, tudi dojke ti pogledajo, kako napreduje proizvodnja mleka ...samo sekirat se ne smeš (!!!), pa bo kmalu mlekec ven pritekel. Jst sem imela samo šive, pa sem že prvi dan poturško sedela, da me je zdravnik kregal in mi rekel, da se obnašam, kot da sploh nisem danes rodila. Pa sem vseeno drugi dan dobila potpludbe, pa sem potem tretji dan raje čimveč ležala in si ga tudi pristavljala leže. Pri nama je bil še problem, ker sem imela prenapete dojke in ni imel mali kam zagrabit, tako, da so se sestre kar nalaufale, ko sma toliko zvonila .