suncicica
|
IZVIRNO SPOROČILO: ninu Živjo 18.letnica! Slučajno sem prebrala tvoje sporočilo, pa naj še jaz dodam svoje mnenje. Zgražala se ne bom, ljubezen ne pozna meja. Rada bi te samo spomnila kako mlada si še (saj vem, počutiš se, da imaš vs pod kontrolo, da si odrasla, dovolj izkušena...). V teh mladih letih ne morš še biti pripravljena na otroka. Svojo mladost moraš še izživet, končat šolo, se ga nažurat, ogledat svet, spoznavati ljudi, ne pa se zapirati v svet z enim moškim. V teh letih potrebuješ družbo, prijatelje, sprostitev... Ti s trebuhom/vozičkom, tvoje prijateljice pa sveže zaljubljene, pa na tem dopustu, pa onem, pa sem pa tja, ti pa med plenicami. Najbolj se mi dozdeva, da prijateljic sploh nimaš, da si precej zaprta vase. Kaj pa tvoj moški, kakšno preteklost ima, da sta se "našla". Zavožen zakon, samsko življenje doma pri mami (mamin sinko)..? Ko boš imela enkrat otroka se življenje precej spremeni in tvoja prva misel in skrb je za otroka. Nič več brezskrbnosti, brezčasnih romantičnih noči.. Noči ti krajša otrok, bolezni, jutranje vstajanje določa otrok, omejuje v vsem. Ne rečem, da to ni lepo, je, zelo lepo je, ampak vse ob svojem času. Izživeti moraš najprej svojo mladost, brezskrbnost, brezčasnost. To je privilegij mladosti. Pomembno je tudi materialno stanje, da otroku lahko nudiš dom, da imaš kolikor toliko urejene finance.. Pa ne hiti s tem, uživaj v tem kar imaš sedaj. Upam, da se ne bosta igrala in bila kdaj manj pazljiva, češ, saj ne more ratat takoj... Če boš pustila času čas, vsaj kakšno leto, dve, da bo vajina ljubezen zorela, ali pa pokazala drugo pot. Upam sicer na drugo, da boš ugotovila, da ti je bil današnji moški le del odraščanja, spoznavanja sebe, da mu boš ostala hvaležna za izkušnjo in šla naprej. Pa mogoče še v razmislek. Iščeš mogoče v njem očeta, ki ga nisi imela? Ali si tako zaprta vase, da misliš, da nimaš šans pri drugih oz. da te drugi ne morejo razumeti... No, meni se zdi, da si čisto prezgodaj prišla do takega mnenja, da je on ta-pravi. Resno. Kaj pa tvoji starši? Se jim sanja s kom je hčerka v vezi? Kako bi sprejela kaj takega? Predlagam, da če še nisi, da jima ga predstaviš, če si že prepričana, da želiš, da postane in ostane del tvojega življenja. Lep pozdrav in upam, da se boš dobro odločala, da si ne zavoziš življenja. Ko bo enkrat otrok, mu boš mama za vedno!!! Upam, da dobra, z izživeto mladostjo, ne pa zagrenjena in polna hrepenenj po brezskrbnem življenju. Meni je v tvojih letih hodilo po glavi vse kaj drugega kot to. se podpisem pod to jaz sem prisla iz precej zavozene druzine ,in sem si celo zivljenje zelela samo otroka- svojega. medtem sem bila primorana skrbeti za svojega brata in sestri dvojcici,ki so skoraj desetletje mlajsi od mene.povem ti da ni noben spas se spuscat v tako odgovornost,tako mlada. se mladi pari ki jim zveza 100% funkcionira, ne morejo zagotovo trditi da bojo ostali skupaj. kaj sele vidva ki imata takno razliko med leti. moj bivsi je bil 11 let starejsi, skupaj sva zivela 5let,vse sva imela poslihtano- spostovanje....itd. ampak je vseeno pocilo. svetujem ti da resnicno dobro premislis. in se ena neprijetna stvar se dogaja ko mamica ostane sama z otrokom- moski na njo gledajo drugace. jaz sem skrbela za svojo druzino pa sem bila "izobcena" vsak fant s katerim sem se zacela dobivat me je najprej vprasal kdaj se bojo odselili od mene. pomisli kako se ob tem pocutis... zelim ti veliko pameti pri odlocanju...