yania
|
Kaj naj vam rečem punce, kot to, da tiščite noge skupaj....tole otrdevanje,za kar sem mislila, da se malček pač malo nagužva na eno stran trebuha, ni šala....tako da res počivajte....ko se enkrat zadeva začne, ni poti nazaj...no naš mali je imel 2260, in je bil res mali palček....me je kar šokiralo...porod je bil meni čisto druačen in lahko rečem težji kot prvi...verjetno zato, ker je bilo dobre 3 tedne prekmalu, tako da so me šopnili z umetnimi popadki, kar pa res začne trgati....ampak se splača, kot da trpiš s svojimi nežnimi, na koncu pa itak trgajo tudi tvoji, ko si pa res že brez moči... no takole je bilo: ob 3.30 sva krenila proti P, ob 6.05 sem bila v porodni, ker pa se do 7.30 ni premaknilo bohvekva (iz 2 na 3 cm), so me dali na flaže....do 9.oo sem zdržala brez analgetikov, potem so me zadeli s tramalom...ej kako je bilo fajn,samo moraš res kar mižati zraven ker si vrtoglav in omotičen, čutiš pa popadke, seveda,.,,,no in so se prelevili že na križni del, vedno močnejši.....daljši....no in 3 krat smo pritisnili in je bil zunaj...ampak je bilo pa kar kriza...mali je ležal nekje zadaj, ustje sem imela zadaj, tako da ko je šlo zares, sem imela občutek da me bo raztrgalo...črevesje..grozno...rezali me niso, sem pa sama poskrbela, da sem pridelala kar nekaj zunanjih in notranjih šivov.... Punce ne se bat, če prerežejo...meni je bilo v 1.ful lažje, ko so mo..tule pa trpela, ker ni in hotelo ven, no potem pa itak raztrganine...ampak je pa okrevanje bistveno boljše,,,,so mi takoj v porodni rekli, da je manj šivov kot 1., in sem že 2.dan na oddelku sedela in dojila...saj je tako majčken, da nama v čeže sploh ni šlo, ga kar nisem znala naštimati.... Ma je bil pa hec, ko pišem naši Naji, in pride ona s sosednje sobe....1 dan smo že bile skupaj, pa se nismo niti na vcju srečale, ko sta sobi (moja 8 in njena )imeli skupen vc...ma smešno res.....super da sva se spoznali, in tudi njeni miški želim da čimprej pridobi na teži in da gresta domov....je pa mala čisto podobna mojemu sončku,,,ful sta si podobna.... Aja še to moram pohvaliti: vse osebje,m ampoak res vse je bilo super....ko sem bila prvič na D oddelku, je bilo čisto drugače in noben obraz ni bil isti....tudi v porodni so bile super....res....tako da hvalabogu je za nami.... Upam , da sem še lahko vaša marčevka, čeprav imamo zdaj doma vodnarčka.... Če še katero kaj zanima....vprašaj zdej...ker ne vem kdaj bom kaj utegnila kaj pisati....res se trudimo dojimo po 40 minut, in čez 2 uri spet...mah mali je in se hitro utrudi....res je težko...zaspanček mali... tako da res...počivajte...predvsem tiste ki imate z otrdevanjem probleme že skos....