|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2009
16.2.2009 18:41:57   
zima07
Ojla, punce!

Drnula, kar se telovadbe tiče...jaz se bom najbrž odločila za telovadbo v fitnesu v Črnučah-Moj fit-vadba poteka 2krat na teden, od 16:30-17:30, ponedeljek in sreda, cena je, vsaj meni se zdi, ugodna, 30 eur za en mesec... Če je še katera ZA, se lahko zmenimo in spoznamo že pred avgustom user posted image ...

Urša T, ja, bolečina ob trtici je značilna za nosečnost, ko hormoni opravijo svoje delo in se ženske "širimo"-pripravljamo na čas, ki prihaja...Pogosta je še bolečina v sramnični zrasti...pa v sakroliliakalnem sklepu ("križ") tudi, žal...

Flora2, za katerega 4riderja sta se pa odočila-s katerimi kolesi in katero barvo-tudi pri nama je v ožjem izboru, čeprav mislim, da bno Bugaboo zmagal (glavna ovbira dos edaj mi je bil off road teren, včeraj sem na Rožniku srečala 3! takšne vozičke z zelo zadovoljnimi lastniki)...Sem že skoraj prepričana....

Aja, kar se pa našega dopusta tiče: ne morem si pomagat, ampak mene zelooooooooo vleče na Hvar...tako kot vsako leto že celo moje življenje...zadnja leta dopustujemo z večjo družbo, polno otrok, vsi zelo uživamo...tako da mislim, da bom kljub vsemu tudi letos odpotovala...bomo pa letos najbržć odrinili en teden prej in se vrnili tako, da bom 5 tednov pred predvidenim porodom doma...Upam, da bo dovolj zgodajuser posted image ...

Pozdravček vsem..Pa dobrodošle vse nove user posted image !

user posted image

(odgovor članu kerala)
Neposredna povezava do sporočila: 2001
16.2.2009 19:21:52   
eee35
Ojla, bejbeuser posted image Kar živahno tukaj danes!
23tina - meni pa se sanjajo jurčki, čisto točno pa njoki z jurčki v smetanovi omaki in gromozanski kup parmezana še gor. Ampak sem slišakla, da gobe niso preveč zdrave za user posted image , kao, da vpijejo veliko svinjarij. Pismo, pa ne vem, kaj naj, ne bi rada rizikirala, zaradi svoje požrešnosti.
Glede cockte - meni tudi včasih kar paše, čeprav nekoč je nisem pretirano marala, zdaj pa kar...splošno se mi meša glede hrane, ampak hvala Bogu nekako me mineva želja po sladkem, zdaj jem skoz neke jogurte, kakšne količine!!!
Mislim, da sem fasala neki nahod, danes v službi sem naenkrat 20 x kihnila, nisem več mela moči, da držim robček pri nosu...Vse zaradi tega športanja, sem že rekla mojemu, da me ne bo videl od zunaj, preden ne bo kakšnih 15 stopinjuser posted image  Še zlasti, ker sem tok časa zdržala, pa me nič ni bilo, čeprav se z avtobusom vozim, pa vsi naokrog bolni.
Glede telovadbe moram preveriti ta Sunny, ker imam kar blizu, čeprav nisem čist sigurna, če bom do 18 prišla, pismo, da ni nič pozneje...

< Sporočilo je popravil eee35 -- 16.2.2009 19:22:04 >

(odgovor članu zima07)
Neposredna povezava do sporočila: 2002
16.2.2009 19:25:43   
eee35
Glede dopusta pa nekako imam dost Hrvaške, skoz sva na Pelješac hodila, ker moj surfa...DOSTAAAAAuser posted image  Ful me vleče na gardsko jezero, v Rivo, tako je tam lepo, pa za sprehajat, pa za mojega za surfat, pa še za kolesarit (bolj on, kot jaz se bojim). Pa še huda hrana in trgovince naokrog. Res pa je, da ni morja, plavanje pa že kar pošteno pogrešam.

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 2003
16.2.2009 19:31:58   
Sisy
IZVIRNO SPOROČILO: zima07

Ojla, punce!

Drnula, kar se telovadbe tiče...jaz se bom najbrž odločila za telovadbo v fitnesu v Črnučah-Moj fit-vadba poteka 2krat na teden, od 16:30-17:30, ponedeljek in sreda, cena je, vsaj meni se zdi, ugodna, 30 eur za en mesec... Če je še katera ZA, se lahko zmenimo in spoznamo že pred avgustom user posted image ...

jaz sem iz Črnuč in bi tudi hodila v Fitauser posted image ..Včasih sem bila tam kuhana in pečenauser posted image   Se pa spomnim da sem takrat ko sem bila noseča a Saro gledala cenik in se mi zdi da je bila cena okoli 50€ za dvakrat na teden..to se mi je zdelo ful velik za 2x na teden zato se nisem odločila...

pa si ziher da je res samo 30€?

najina skraužlana sreča: Sara, 10.8.2007

je 1.8.2009 dobila bratca Marka

pa imamo dva levčka :-)

(odgovor članu zima07)
Neposredna povezava do sporočila: 2004
16.2.2009 19:34:44   
Sisy
glede dopusta_-mi gremo tako kot vsako leto s prikolo na Pag-v kamp Straško...Vsako leto smo tam in je super, še posebej za otrokeuser posted image  Sem ravno danes rezervirala parcelo...Gremo pa v terminu od 22.6-9.7. Je pa kamp čist prenovljen, nobel wc-ji,čisto,krasna plaža,veliko sence...komaj čakamuser posted image

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 2005
16.2.2009 19:45:48   
Sisy
IZVIRNO SPOROČILO: Serendipity

Barbk - kako kaj tamalčka? Meni so pri postopku vstavili dve pikici, pa se je žal le ena obdržala, ampak vseeno z veseljem pofirbcam po tvojem tickerčku! user posted image

o a ti si tudi z IVF zanosila? meni so vstavili 2 zamrznjenčka, eden se je obdržal.....user posted image

(odgovor članu Serendipity)
Neposredna povezava do sporočila: 2006
16.2.2009 19:52:05   
Sisy
Zima-sem šla gledat na MojFit-ovo stran in je cena res samo 30€ ki pa vključuje še brezplačni fitnes.wow,to pa je super...Men je edin ura smotana..ob pol šestih..takrat ravno tamalo počas kopamo,hranimo,dajemo spat....hm, moram razmislit.....

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 2007
16.2.2009 21:37:31   
sams
ojla pupe,
eee35, meni tudi noro pašejo jogurti. Sej mi vedno, ampak sedaj spijem najmanj 1L navadnega tekočega jogurta na dan, pa še kakšen na žlico. Moj mi non-stop teži, da kaj samo jogurte kupujemo user posted image .

Ja, jaz bom tudi verjetno spet hodila na telovadbo, čeprav iz 1.user posted image  nisem prepričana, če pomaga kaj k lažjemu porodu in splošnemu boljšemu počutju. Ampak se mi je dobro malo odklopit.

Vidim, da vse razmišljate o dopustih. Zanimivo. Moj user posted image  in jaz sva ful zapečkarja. Meni je naše morje za se ohladit in malo naplavat dovolj dobro, poležavanje na plaži in sončenje sovražim (itak na plažo nikoli ne gremo pred 17, 18h). Kakšen dan skočimo v Istro (1x/mesec, mogoče). Ampak jaz sem zadovoljna tako kot je. Dopustujemo lahko spomladi ali jeseni, ko ni tako vroče in ni ful dela npr. na njivi ipd.

Mene pa so počasi začeli dajati hormoni. Prvič je bilo tako, da sem bila kot zadrogirana od sreče, non-stop sem se smejala (sej sem bolj vesela oseba, samo to je bilo pretirano), vse mi je bilo lepo, vsak turoben dan mi je bil najlepši na svetu. In sedaj se spet zalotim da se kar nekaj režim brezveze user posted image . Keeee lepo!!!

Lahko noč, jaz ne morem več.

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 2008
16.2.2009 22:26:45   
eee35
Jaz pa tudi se grem tuširat, sedim, pa smrkam, prebrala sem, da lahko vzamem malo lekadola, hvala Bogu. Čeprav probam po polovički, vseeno je zdravilo, pa ne bi rada user posted image  škodovala.
Lahko noč, punce!

(odgovor članu sams)
Neposredna povezava do sporočila: 2009
17.2.2009 7:26:12   
Alisa
Jutro,
evo, kljub vzetemu dopustu za ta teden vstajam ob 5h, ker gre moj na šiht, da skupaj spijeva kavico, potem pa že Anže rogovili da ne bo spal v svoji posteljici, zdaj pa sploh ko smo vsi bolni, sovražim te viroze. Tako, da imam namesto vzetega dopusta - bolan dopustuser posted image , jaz sem pa mislila kako bomo lepo uživali v lepem vremenu in hodili malo po trgovinah, hribih, ... no zdaj smo pa v postlo priklenjen.

Ime za punčko imamo izbreno za enkrat, Klara, za fantka pa nismo nič izbrali, no sicer so pa povedali da bomo imeli user posted image , drugače je pa men všeč še Tara, vendar mojemu dragemu ni.

Evo še slikico mojega škratka Anžeta;
user posted image

Tok za enkrat, zdaj pa šibam, zajtrk zrihtat, sem že lačna ko lev.
user posted image

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 2010
17.2.2009 7:30:50   
Drnula
IZVIRNO SPOROČILO: 23tina

JES BI REGRAD!!!!!!!!!!!!!!!!MNJAMSI,MNJAMSI,MNJAMSI!!!!

ohoooho, jaz tudi ! ! ! Nič boljšega. Noro ga obožujem in komaj čakam,  da se malo otaja zemlja.

IZVIRNO SPOROČILO: zima07

kar se telovadbe tiče...jaz se bom najbrž odločila za telovadbo v fitnesu v Črnučah-Moj fit-vadba poteka 2krat na teden, od 16:30-17:30, ponedeljek in sreda, cena je, vsaj meni se zdi, ugodna, 30 eur za en mesec... Če je še katera ZA, se lahko zmenimo in spoznamo že pred avgustom user posted image ...

Hmm, tole bi bilo kar fajn. Če bi bilo še pol ure prej bi bilo še bolje ... ampak bi se dao prilagodit. Si ogledam še na netu, pokličem, pogledam če je še kje kaj, ker včeraj  nisem utegnila ....
Sisy, ja ura je zoprna, ampak ... kaj mi ostane glede na službo. Jaz se bom morala potem še domov peljat 45 minuser posted image . Imaš tole fajn zrihtano, da tako zgodaj hodite spat s Saro. Neco kopamo okrog 19. ure in spat hodi okrog 21. Sem se že skor pretegnial, da bi to spremenila pa prepreosto mi ni ratalo. Če je tako je vse lepo in z dobro voljo, če probamo drugače je vse bolj na silo in se samo bojujeva ali bo spala ali ne. Tako, da tako pač je. Dobra stran je, da smo vseeno lahko malo več skupaj, kar je še posebej pomembno ko hodimo domov bolj pozno.

Jaz se sicer za to varianto kar ogrevam, lahko prej opravim še nakupe v tušu, za kar mi itak vedno zmanjka časa. Mi bo pa verjetno bolj odgovarjal kar ponedeljek. Al je to vključuje kar dva dni v tednu ??? Nekako se nisem znašla v ceniku?

Srce, včerja me je še malo bolelo in 1x malo bolj zagravilo. Sem bila res prestrašena in sem klicala v svojega zdravnika, se mi je kar glas malo tresel. Priporočil mi je, da se kar oglasim tam na EKG. Zoprno je bilo, ker nisem imela lastnega prevza in sem rekla da počakam, če ne bo bolje pa vzamem taksi in grem tu v LJ na urgenco. Potem sem se zatopila v delo in od takrat do zdaj ni nič. Danes imam zdravstveno vsabo in če karkoli še 1x začutim letim. Sem malo brala na netu glede infarktov.... user posted image  ima da te panika zagrabi.

Zdaj pa na delo.

Uživajte !

(odgovor članu 23tina)
Neposredna povezava do sporočila: 2011
17.2.2009 8:32:50   
Arwen
Alisa – kako »cute« fantek. Koliko je star? Ne vem, ali imava samo midve fantka doma? Kakor uspem spremljati, se mi zdi, da imajo vse avgustovke že vsaj eno punčko doma.user posted image

Drnula – me veseli, da se bolje počutiš. Sigurno si si samo nekaj pretegnila.

eee35 – meni se gobe tudi noro luštajo in jih veselo papcam. Ravno včeraj sem jedla domačo gobovo juho njammm.user posted image Ti kar veselo po njih, ne bo nič narobe.

Sams – 1 liter jogurta na dan?! Hudo!!!user posted image user posted image

Mene je pa na srečo minila tista požrešnost, ko sem morala non stop jesti, da mi ni bilo slabo. Zadnjič sem šla med malico v trgovino in je v delikatesi stal za mano en tip iz vodstva in mu sploh ni bilo jasno, kam bom dala vse skupaj (sem vzela dve pizza štručki in še dve sirovi za povrh).Seveda sem potem nadaljevala nakupe pri piškotih, jogurtih in sadju. Uf, hvala bogu, da je to minilo, zdaj celo zdržim brez zajtrka pred službo.user posted image Hej, jaz sem tudi včeraj popoldne začela kar naenkrat kihat in smrkat, danes imam pa ful težko glavo, pa vsa sem zabasana. user posted image Sem se od ta malega nalezla. Tablet ne bom vzela, ampak bom raje šla prej iz službe, če se ne bom dobro počutila. Jaz pa komaj čakam pomlad, potem pa vsak dan na en dolg sprehod po službi – to bo moja telovadba.user posted image Nič, grem na kafe. Se beremo, A.

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 2012
17.2.2009 8:43:46   
Sisy
IZVIRNO SPOROČILO: Drnula

Sisy, ja ura je zoprna, ampak ... kaj mi ostane glede na službo. Jaz se bom morala potem še domov peljat 45 minuser posted image . Imaš tole fajn zrihtano, da tako zgodaj hodite spat s Saro. Neco kopamo okrog 19. ure in spat hodi okrog 21. Sem se že skor pretegnial, da bi to spremenila pa prepreosto mi ni ratalo. Če je tako je vse lepo in z dobro voljo, če probamo drugače je vse bolj na silo in se samo bojujeva ali bo spala ali ne. Tako, da tako pač je. Dobra stran je, da smo vseeno lahko malo več skupaj, kar je še posebej pomembno ko hodimo domov bolj pozno.

Jaz se sicer za to varianto kar ogrevam, lahko prej opravim še nakupe v tušu, za kar mi itak vedno zmanjka časa. Mi bo pa verjetno bolj odgovarjal kar ponedeljek. Al je to vključuje kar dva dni v tednu ??? Nekako se nisem znašla v ceniku?

Drnula..Ja morm rečt da je naša tamala glede spanja zelo pridna...Jo vrtec zmatra in je ob sedmih že totalna koma..v bistvu bi se ona še igrala ampak se jst kr držim ure, kopanje,papcanje in postelja-najkasneje do pol osmih zvečer....Pa tut glede uspavanja nimam problemov, jo samo v posteljico odložim in grem ven....Sva jo tko že kr kmalu začela navajat in se RES obrestuje...Spančka pa okoli 12 ur...tam do sedme zjutraj....

Glede telovadbe-ja v ceno je vključen dvakratni obisk+neomejeno fitnes...Super cena za to ponudbo!

Od kod pa si da se moraš domov 45 min vozit?????

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 2013
17.2.2009 8:45:36   
Sisy
IZVIRNO SPOROČILO: Alisa

user posted image  

kakšen srček....user posted image

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 2014
17.2.2009 8:53:00   
Sisy
da vam pokažem mojo "maškarco"user posted image  samo imel včeraj "probo" za torkovo pustovanjeuser posted image

Edin namazat se ni pustila kar se vidi aneuser posted image

user posted image

user posted image

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 2015
17.2.2009 8:55:18   
Anonimen
Morgen vsem prisotnim in odsotnim!

Tko, vidim da so že seznami v špilu user posted image  Jest se v to ne bom spuščala, se mi zdi brezveze prepričevat kogarkoli, da absolutno ne potrebuje koša za plenice za 100 eur.

Včeraj smo imeli NS, rezultat 1,3. Tko da je vse super, bojda naj bi bila bolj punca kot fante, je bilo pa tako že pri prvem sinu, tako da nima smisla razglabljat user posted image

Imava pa kar dilemo pri imenu za punčko. Fant bo Julijan, punca pa...piiiip user posted image

Sem videla, da je ena prilepila fotko. Kako to narediš?

(odgovor članu Sisy)
  Neposredna povezava do sporočila: 2016
17.2.2009 9:00:20   
Sisy
IZVIRNO SPOROČILO: AnjaPH

Tko, vidim da so že seznami v špilu user posted image  Jest se v to ne bom spuščala, se mi zdi brezveze prepričevat kogarkoli, da absolutno ne potrebuje koša za plenice za 100 eur.

Sem videla, da je ena prilepila fotko. Kako to narediš?

user posted image se strinjam! Tole s košem namreč...ampak tko kot si rekla.....vsak ima ene svoje želje in potrebeuser posted image

Jst sem tut voziček po videzu kupovala...pa recimo zdej ne bi nikol več 13-kilske krave kupilauser posted image  te šele kasneje izuči, kaj češ.....

Fotko nalimaš tko da si jo najprej downloadaš na tej strani:

http://www.slikomat.com/

in potem samo link skopiraš med tekst.

< Sporočilo je popravil Sisy -- 17.2.2009 9:01:30 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2017
17.2.2009 9:12:13   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Sisy

Fotko nalimaš tko da si jo najprej downloadaš na tej strani:

http://www.slikomat.com/

in potem samo link skopiraš med tekst.

My hero user posted image

Recimo da bo...voila

user posted image

(odgovor članu Sisy)
  Neposredna povezava do sporočila: 2018
17.2.2009 9:18:31   
Flora2
Zima meni se zdi varianta 4-riderja z napihljivimi kolesi super, za vse terene, ima ga prijateljica in se super obnese tako v mestu kot na off road variantah. Za barvo se še nisem odločila, v bistvu čakam na marec ko v BC-ju dobijo kolekcijo 09 in bodo nove barve, pri prejšnji kolekciji mi je bila všeč peščena in lime barva, nekaj nevtralnega.
Naj ti povem še to, da ko si omenila Hvar mi je srce kar poskočilo, obožujem Hvar. Midva sama včasih z družbo greva vsako leto na Hvar, se mi zdi sanjski otok, mogoče zato ker sem se od vseh dopustov imela tam vedno najlepše. Če ni skrivnost, v kateri kraj pa hodite?

Sisy kolk imate luškano maškarco.user posted image

(odgovor članu zima07)
Neposredna povezava do sporočila: 2019
17.2.2009 9:20:18   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Flora2

Sisy kolk imate luškano maškarco.user posted image

Sam je res cortka user posted image  Pa od Alise kravželjček tud user posted image

(odgovor članu Flora2)
  Neposredna povezava do sporočila: 2020
17.2.2009 9:20:43   
Flora2
Babnice kakšne luškane otroke imateuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2021
17.2.2009 9:31:36   
Sisy
hvala punceuser posted image user posted image

(odgovor članu Flora2)
Neposredna povezava do sporočila: 2022
17.2.2009 10:26:08   
šivilja
No vam bom pa še jaz poskusila pokazat svoja cukrčka

user posted image

user posted image

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 2023
17.2.2009 10:34:51   
šivilja
No, nekaj mi je pa le uspelo. Sliki sta iz lanskega dopusta v grčiji, po katerem se nam bodo letos samo sline cedile.

Že tri dni sem strašno besna in se zato tudi nisem nič oglasila. Na ZZZS mi niso podalšali bolniške, kljub konstantno prisotnim bolečinam zaradi katerih sem lahko pokonci največ dveh uri naenkrat potem pa moram vsaj pol ure ležat. Očitno jih nataliteta prav nič ne skrbi.

k sreči sem zaposlena napol v zdravstvu in imam razumevajoče nadrejene. ko sem bila včeraj pri šefici je takoj rekla, da naj se pritožim in naj bom do odločitve na dopustu. Istočasno pa je še ona uporabila malo zvez in se pozanimala, če mi lahko kako pomaga. No, izvedeli smo da imam na komisiji eno izmed dveh imenovanih zdravnic za Ljubljano, ki baje vse bolniške po vrsti zavračata. Zdaj pišem pritožbo, potem bomo pa videli.user posted image
Ne reče, če bi si izmišljevala. Pa saj sem dva otroka donosila brez enega dneva bolniške, pa tudi lani sem bila v službi do splava.

Na temo spanja pa toliko - mi smo tudi vsak dan v postelji do pol osmih (poleti do osmih)  in po prebrani pravljici sama zaspita. Da smo do tega prišli, je bilo kar nekaj borb, izgubljanih živcev in pretečenih solz, a je bilo vredno. Ja, med tednom vsajamo ob petnajst do šestih.

(odgovor članu šivilja)
Neposredna povezava do sporočila: 2024
17.2.2009 11:01:53   
Sulfinija
Ojla!

kake luštne fortkice ste nalimale je kaki cukrčki so vaši malčki.

Punce jaz se danes ne počutim prav dobro me spet nekaj v jajčnikih zbada sploh ko stojim se bo treba kar bo navaditi in več počivati.Drugače slabosti so popolnoma izginile in hvala bogu mi je bilo celih devet tednov čisto dovolj objemanja wc školjke,tudi spim ponoči bolje kar je meni na srečo.

Takole kaj boste danes finega kuhale?Jaz bom naredila sardelice so se mi zelo zluštale in krompir z papriko v pečici,ter gor nariban sir mjami.Mam pa nori apetit pojedla bi vse kar mi pride pod roke najbolj sladkarije.

Takole grem olupim krompir,spražim papriko,...

LP mojcauser posted image 14t5dni

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu šivilja)
Neposredna povezava do sporočila: 2025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Predviden datuma poroda je vedno samo okviren
Ginekolog vam bo rok poroda izračunal s pomočjo posebne formule, vendar je to le približna ocena in ne pomeni, da se bo ...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.