barbaw
|
IZVIRNO SPOROČILO: kodrana IZVIRNO SPOROČILO: barbaw IZVIRNO SPOROČILO: kodrana IZVIRNO SPOROČILO: kasso Aja še to...ne gre mi iz glave en prizor iz TV, ko je ena mamica razlagala, kako je depresivna in da je najraje zaprta v sobi in joče in joče, gleda slike pokojnega moža in filmčke...mislim halooooo zraven jo pa hčerka tolaži..... to žensko bi jaz v rit brcnila, saj ima hčerko...kakšen zgled je to zanjo....jokava mama, ki se smili sama sebi...se opravičujem, ampak jaz takih res ne razumem. to ni ok, ne sme se zapirat in se smilit sama sebi, ja. glede tega, da jo nič ne veseli, jo pa čist razumem. tako je bilo pri meni. ničesar se nisme veselila, ničesar čutila, samo še umrla bi, da bi se to trpljenje končalo. nisem se razumela.. ampak tesnoba v prsih, nenehen strah, glavobol, megla pred očmi.. to je blo dan za dnem. Tega pa jaz nisem nikoli občutila, pa če se mi je cel svet podrl na glavo. ja, najhuje je, ko te je skos strah, pa ne veš zakaj. otroka sem se bala prijet, videt, samo zato, ker me je kar dušilo, ko je bila ob meni.. ja, tudi sama sem si razlagala, da je depresija nekaj kar lahko sam prebrodiš..da je to pač stres.. občasen.. pa ni tako.. muka mi je blo vstat iz postelje. nisem maral nikogar videt, nisem mogla nič jest. sem že v prvem mesecu izgubila 20kg. in trpela, ko hudič na križu. že v porodnišnici. že pred porodom. tam sem stalno gledala skozi okno in se spraševala, če bom zdržala. zato sem 2x na dan dobila helex, da sem se malo umirila in spala. ker drugače se mi je vrtilo, ko sem zaprla oči.. sem mislila, da bom padla v nezavest. v prsih me je stalno dušilo, kar sem mislila, da je od nosečnosti-da mi tamala pritiska na pljuča, pa ni bilo tako. ker po porodu, ta občutek ni izginil.. pa mi je zdravnica rekla, da se zna zgodit, da bom imela pop. depresijo- pa zakaj niso že takrat ukrepal,če so vidli, da nisem ok? . pa sem rekla, da ne, da ko pridem domov, bo vse ok. pa sem se motila. doma je blo isto, neprestan nemir v meni z izrazitimi telesnimi znaki. in brez volje do življenja. Upam, da boš našla kakšen cilj in smisel in to prebrodiš.