biba007
|
IZVIRNO SPOROČILO: a.jrad Biba007 pozdravček še od mene; predvidevam,da si bila na punciji pri Rešu (nisem brala nazaj); tudi sama začnem drug teden s špikanjem in potem s punkcijo in me je strašansko strah, sedaj še bolj, ko sem prebrala tvoj mail. Grem prvič zato je verjetno še strah toliko večji; sama premišljujem, da bi vzela kake pol ure pred punkcijo tabletko ketonala, ampak bomo videli.........Punce pomagajte moj strah pregnat..... lp, Draga moja, nič panike glede punkcije....če te ginekološki pregledi (in npr. jemanje brisa ipd.) načeloma ne bolijo preveč, je tud punkcija bolj nuisance kot kaj drugega. Mislim, nima smisla, da bi te strašili, je pa prav, da veš kaj pričakovat, če te informacije rabiš za boljše počutje (vsaj zame je negotovost precej sitna). Če te zanima in ti lahko pomagam, evo, beri spodaj, sicer pa gladko preskoči. Torej. Prideš v Postojno, najdeš Bolnišnico za ženske bolezni in porodničarstvo, se pozanimaš, kje je ordinacija dr. Reša (kar ti, iz meni povsem neznanih razlogov, ne uspejo pojasnit na informacijah, ampak te pošljejo v sprejemno pisarno) in se po labirintih sprehodiš mimo vseh mogočih kotlovnic, skozi dvoje protipožarnih vrat, si spotoma misliš, da tole pa že ne more bit, saj zgleda kot rahlo zakamrano krilo vzdrževalcev, no, potem si pa na cilju. Počakaš. Ata pokliče naslednji, in greš. Tvoj spremljevalec hop v akcijo, ti pa za zavesico in na mizo (nič preganjanja za brzinski troskok, čeprav sem zdaj najbrž že tako izurjena, da ni potrebe....mimogrede, daleč so časi, ko sem še, naivnica, nosila žabice...so absolutno preveč komlicirane za gorindoldajanje). No, potem pa pride še nekdo, meni je bil predstavljen kot magister (hm, se sprašujem, če bi se moja malenkost tudi morala začet predstavljat zgolj z akademskimi nazivi, bi blo tkole nekako bolj iz bibabond stila, ane?). No, potem mi je dal atej injekcijo, nekako vbogajme, in mi razložil, da bo tole najbrž bolj bolelo kot cel postopek. Ni. Potem si moraš pritisnit pest na trebušček, kar naj bi fiksiralo jajčnike. Pa nič trzat, ko te zbode. Načeloma. Meni tale del ni šel ravno za hvalit. Potem pa napolni epruvetke s tekočino iz folikelčkov, mister magister pa jih spotoma nosi v lab in ti lahko izplen vidiš na monitorju. Zraven precej navijaško vzklikata, joj, pa tlele je še eden, pa tegale bi tud...kar je bil najbrž najprijetnejši del, če odmislim svinjske bolečine. No, in potem je končno vsega konec. Sem od olajšanja skoraj oddirkala z mize, pa me je atej ujel, češ da moramo še preverit, kako je s krvavitvami. Ni blo hudega. Potem pa štarta z ubernajs tretmajem...ja, a bi se usedla, pa tamle imamo še posteljo za počitek, pa nič torbice nosit...Mislim, ni da ni . Ampak z mano je blo od trenutka, ko me ni več štokal, vse ok. Pač čutiš malo špikanja. Se izogibaš napenjanju prepone, pa je. Malo sitno, malo cuka, ampak je kar za zdržat. Ekola, to je to. A sem pridna, a, tkole natančno...no, vse za filantropiizem in moje drage pupe. Sicer pa Ratatujčica, pa Cukica, Goldy, Arneja, hvala za navijanje. Jest tud držim pesti za kvaliteto, če bi šlo 9/9, ampak tudi s 5/9 bi me absolutno osrečili. A kaj veste, a atej pokliče, če bi blo kaj narobe? Najbrž bi mi strlo srček, da pridem v Postojno samo po info... Miškica, sem probala tvoje smajlije. So precej vražji, hvala za link Ja, pa kje so moje manire, DOBRO JUTRO VSEM, bibabond ma vas rad. ja pa Reby, šepaše hvala za kofiko, paše na tale petek trinajsti
|