špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: nia5 IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: nia5 IZVIRNO SPOROČILO: kasso IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ Punce, kaj so pravzaprav za vas visoki dohodki? Zanima me čisto vaše osebno, subjektivno mnjenje, ne statistično podkrepljeni podatki. meni je že 1000 eur veliko, seveda fajn če imaš tako plačo in si brez otrok, ker če imaš otroke si pa na istem s tistimi z nižjimi plačami. Samo je pa res, da kolikor imaš, toliko zapraviš. Jaz sem tudi bolj skromna in ne zapravljam za ne nujno potrebne materialne stvari. Sva pa že z Estrello imele debato visokih in nizkih dohodkov, otroških doklad .... tako da na koncu koncev smo si tisti, ki imamo kaj manj denarja skoraj na istem s tistimi z malo višjimi dohodki, saj imamo višje otroške, manj plačamo vrtec... Z odebeljenim pa se strinjam, če dobiš 500 EUR nekak zvoziš, ali pa dobiš 1500 EUR pa tudi nič ne prišparaš ampak pač živiš na veliki nogi. Ni nujno. Smo pa bili tudi mi mladi in neumni. No, z zdajšnjimi izkušnjami in načinom življenja ter pogledom na vse skupaj se pretiranega "instant" potrošništva pri sebi ne bojim več. Tudi če bi zadela na lotu Ne gre se za mladost, ampak se mi zdi da taki ljudje (v večini, ne vsi) smo in se včasih sploh ne zavedamo. Pa zdaj ne govorim o ekstremni revščini ali bogastvu, ampak o povprečnem človeku. Na primer če bi zaslužila 600 eurov, pa naslednji mesec 800-900 eurov, mislim da ne bi tisti presežek prišparala, ampak bi verjetno lažje prišla skozi mesec oz bi kakšno stvar več kupila. Razumeš kaj hočem povedat? To pa še moram skomentirat: prej smo govorili o 1000 EUR razlike (beri odebeljeno modro v svojem postu) Zdaj govoriš o 200-300 EUR. Bistvena razlika zame. Jaz bi pri 200-300 EUR "plusa" res bolj malo prihranila, pri 1000 EUR razlike pa krepko! Tisto o "mladih in neumnih" je fraza, ker sem takšna bila pred 10. leti - je bilo vseeno, koliko zaslužim, vse je šlo frrrrrrrrrr Ooooooo, ****, WB Mala pika mi briše po tleh z ta pravim brisalom, je toliko težila, da sem ji ga kar dala v roke - mati počivajo, otrok pa dela
|