|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  156 157 [158] 159 160   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majski hroščki 2008 - 13. del:-)))
11.2.2009 12:18:42   
barbaw
IZVIRNO SPOROČILO: kasso

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

IZVIRNO SPOROČILO: Estrella*

Punce, kaj so pravzaprav za vas visoki dohodki?

Zanima me čisto vaše osebno, subjektivno mnjenje, ne statistično podkrepljeni podatki.

Zame je visok dohodek, če mesečni budget familije  presega 3000 eu

Ja, s temle se tudi jaz kar strinjam user posted image  

Odličen dohodek je pa zame že, če vsak od staršev zasluži 1000 EUR. No, s tem denarjem bi mi živeli popolnoma brezskrbno.

kot sem že rekla...nižji otroški, višje plačilo vrtca...

res je

Nobody is perfect and I'm nobody!

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 3926
11.2.2009 12:26:18   
kasso

Zanima me čisto vaše osebno, subjektivno mnjenje, ne statistično podkrepljeni podatki.

meni je že 1000 eur veliko, seveda fajn če imaš tako plačo in si brez otrok, ker če imaš otroke si pa na istem s tistimi z nižjimi plačami.
Samo je pa res, da kolikor imaš, toliko zapraviš. Jaz sem tudi bolj skromna in ne zapravljam za ne nujno potrebne materialne stvari.
Sva pa že z Estrello imele debato visokih in nizkih dohodkov, otroških doklad .... tako da na koncu koncev smo si tisti, ki imamo kaj manj denarja skoraj na istem s tistimi z malo višjimi dohodki, saj imamo višje otroške, manj plačamo vrtec...

Skoraj. Še vedno pa vsaj za 500 EUR "striže". Sem pred časom za foro preračunavala našteto.

Gregi kaka, zato še ne moreva ven, sončka pa ni več user posted image

lih za eno privat vartvo user posted image

Ej, v moje izračune je bil vštet vrtec user posted image  Oz. da se bomo pravilno razumeli: otroški dodatki in plačilo vrtca. To, kar v svojem postu naštevaš.

understanduser posted image
v nekaterih občinah otroci družin z višjimi dohodki ne dobijo vrtca..torej tista razlika gre hitro v maloro, če za privat varstvo plačuješ ekstra zneske...ampak jaz govorim na pamet...nisem šla računat

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 3927
11.2.2009 12:28:02   
nia5

meni je že 1000 eur veliko, seveda fajn če imaš tako plačo in si brez otrok, ker če imaš otroke si pa na istem s tistimi z nižjimi plačami.
Samo je pa res, da kolikor imaš, toliko zapraviš. Jaz sem tudi bolj skromna in ne zapravljam za ne nujno potrebne materialne stvari.
Sva pa že z Estrello imele debato visokih in nizkih dohodkov, otroških doklad .... tako da na koncu koncev smo si tisti, ki imamo kaj manj denarja skoraj na istem s tistimi z malo višjimi dohodki, saj imamo višje otroške, manj plačamo vrtec...

Z odebeljenim pa se strinjam, če dobiš 500 EUR nekak zvoziš, ali pa dobiš 1500 EUR pa tudi nič ne prišparaš ampak pač živiš na veliki nogi.

21.05.2008 nama je življenje za vedno polepšala najina pikica Nia.

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 3928
11.2.2009 12:29:21   
nia5
IZVIRNO SPOROČILO: suzy85

IZVIRNO SPOROČILO: nia5

jana: jaz sem imela v glavi, da bi imela Alja 3 večje obroke (zajtrk, kosilo, večerja) in 2 manjši malici, pa se s tem ne strinja. Večerje noče jest ima raje mleko pred spanjem, zajtrk no way, samo mleko, malico poje okoli 200g, kosilo normalno in spet mleko za popoldansko malicouser posted image  Nimam ideje kako ji narediti moj red, ker očitno njej ne paše. Smo imeli 3 obroke GH, sedaj smo spet na 2user posted image user posted image
Bom ji pa za večerjo začela "uvajat" kruh + nekaj gor, ker itak večerje ne je veliko in bom to izkoristila za uvajanjeuser posted image

Jaz ji dam kruh pa klobaso ali pa pašteto, ampak res, to ima ful rada, če drugega noče, vsaj to poje user posted image

zakaj že jst tolk kompliciram pri hrani?! user posted image user posted image user posted image  nič klobas še ni probala, paštete tud ne, od namazov sma zdaj pri topljenemu siru! danes boma popoldne - jst kosilo, eva malico - verjetno jedle štruklje.

kakšne kolobase to dajete, pa paštetke? kako pa je s čebulo, če je potrebna za hrano? jo daste manj?

Klobaso ji dam poli ali pa kako šunkico, pašteto pa Argeto (brez konzervansov)

(odgovor članu suzy85)
Neposredna povezava do sporočila: 3929
11.2.2009 12:29:59   
nia5
IZVIRNO SPOROČILO: suzy85

IZVIRNO SPOROČILO: tilči

Takole pa naš počiva po obilnem kosilu:
user posted image
user posted image

user posted image user posted image user posted image

Srček mali user posted image

(odgovor članu suzy85)
Neposredna povezava do sporočila: 3930
11.2.2009 12:30:35   
Estrella*
No sedaj pa imam user posted image . Sem se pred par dnevi hvalila kako mi dela tik tak pralni in sušilni stroj in kaj je ?Pralni stroj ne dela oz. dela že, samo bobna ne vrti. Glede na to, da se boben vrti v prazno, mislim, da je šel jermen. Bo Matej pogledal po šihtu, če ne pa servisuser posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 3931
11.2.2009 12:31:15   
nia5

Gregiju se je pa odprlouser posted image  Kakšna razliko od prjšnjih 100g na obrok in še to s težavo. Naša je pa spet bolj špičasta glede hraneuser posted image user posted image

Ja, sem ful vesela user posted image
Kako in koliko pa kaj Alja je?

Vse se ji je začelo nekaj upiratuser posted image  Je pa večinoma AM okoli 600ml na dan + kosilo ( 130-250) in sadje ali sadje s kuto(okoli 150-250) Sedaj ji nič ne gre kaj preveč v rit.Poje par žličk, pol pa zapre kljun in ga sem ter tja še odpre, predvsem na kako forouser posted image  Kruh ima rada in piškote ampak se še kar daviuser posted image Bom za večerjo probala dajat kruh , pa da vidim. Linoti pa no way, mogoče če je fejst lačna kake 100g max. Dobi pa tudi kak puding , doma skuhan in ga poje malo več kot 100gNič kaj pester jedilnik

Kako ga pa skuhaš, na kravjem mleku user posted image

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 3932
11.2.2009 12:32:26   
Estrella*

Z odebeljenim pa se strinjam, če dobiš 500 EUR nekak zvoziš, ali pa dobiš 1500 EUR pa tudi nič ne prišparaš ampak pač živiš na veliki nogi.

S tem se strinjam. Potem kupuješ pač dražje izdelke in si malo več privoščiš priboljškov, greš na kak koncert, kino itd, pa gre ves denar. Redki so tisti, ki kljub povečani količini denarja živijo enako skromno in višek šparajo.

(odgovor članu nia5)
Neposredna povezava do sporočila: 3933
11.2.2009 12:32:31   
nia5

Skoraj. Še vedno pa vsaj za 500 EUR "striže". Sem pred časom za foro preračunavala našteto.

Gregi kaka, zato še ne moreva ven, sončka pa ni več user posted image

Pri nas pa HB še je sonček, so šli dedi, Nia in moj nečak na eno turo user posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 3934
11.2.2009 12:33:03   
Estrella*

Gregiju se je pa odprlouser posted image  Kakšna razliko od prjšnjih 100g na obrok in še to s težavo. Naša je pa spet bolj špičasta glede hraneuser posted image user posted image

Vse se ji je začelo nekaj upiratuser posted image  Je pa večinoma AM okoli 600ml na dan + kosilo ( 130-250) in sadje ali sadje s kuto(okoli 150-250) Sedaj ji nič ne gre kaj preveč v rit.Poje par žličk, pol pa zapre kljun in ga sem ter tja še odpre, predvsem na kako forouser posted image  Kruh ima rada in piškote ampak se še kar daviuser posted image Bom za večerjo probala dajat kruh , pa da vidim. Linoti pa no way, mogoče če je fejst lačna kake 100g max. Dobi pa tudi kak puding , doma skuhan in ga poje malo več kot 100gNič kaj pester jedilnik

Ja tako kot za nas

(odgovor članu nia5)
Neposredna povezava do sporočila: 3935
11.2.2009 12:35:02   
Estrella*
IZVIRNO SPOROČILO: barbaw

Odličen dohodek je pa zame že, če vsak od staršev zasluži 1000 EUR. No, s tem denarjem bi mi živeli popolnoma brezskrbno.

Se podpišem. Če bi midva vsak imela po 1000 eurov se jaz ne bi toliko sekirala zaradi denarja in .... Dostikrat sem pa user posted image . Živimo s tem kar imamo in nam čisto nič ne manjka. Sem nekako tako kot Špelin@. Zapravimo kolikor imamo. Saj je pšovsod tako da več kot je več potrošiš.

Kaj pa vem, tudi potem zna bit denar problem. Mi2 zasluživa vsak čez 1000 eu, pa ravno tako škriplje kdaj pa kdajuser posted image

(odgovor članu barbaw)
Neposredna povezava do sporočila: 3936
11.2.2009 12:36:30   
nia5

Ja tako kot za nas

Bom še pa jaz probala, sicer pa glede na to da pije mleko v prahu od Pomurskih mlekarn pa ji nič ni, ji od tega verjetno tudi ne bo. Sem gledala one kupljene pudinge da bi ji dala pa se mi zdijo ful umetni.

Neposredna povezava do sporočila: 3937
11.2.2009 12:41:20   
nia5

Se podpišem. Če bi midva vsak imela po 1000 eurov se jaz ne bi toliko sekirala zaradi denarja in .... Dostikrat sem pa user posted image . Živimo s tem kar imamo in nam čisto nič ne manjka. Sem nekako tako kot Špelin@. Zapravimo kolikor imamo. Saj je pšovsod tako da več kot je več potrošiš.

Kaj pa vem, tudi potem zna bit denar problem. Mi2 zasluživa vsak čez 1000 eu, pa ravno tako škriplje kdaj pa kdajuser posted image

Pa sej pravim, midva sma zaslužila ko sma še bila v Mb več kot dobima zdaj, pa nisma kaj ekstra prišparala (no nekaj malega user posted image ), pa nisma imela otroka!!! Pa sma takrat zvozla in zvozima zdaj, pa si rihtama stanovanje (sicer poooočasi), imama obrok kredita....Bi pa še kakšen eurček več prav pasal user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3938
11.2.2009 12:41:56   
jana81

IZVIRNO SPOROČILO: jana81

aja še tole: a mislite da ima otrok dovolj eno mandarino srednje veliko za obrok ? al je to bolj kot vmesni prigrizek ?

Moje mnenje je, da je to premalo za obrok. Za prigrizek pa je ok, ja user posted image

ej mogoče mal butasto vprašanje, ampak sej sem blonduser posted image ... a ti daš Gregiju 3 velike obroke , zajtrk kosilo, večerja, vmes pa kao malica, manjše obroke ali daš vedno na 3 ure količinsko isto?

Ne, ne dobi količinsko isto. Zjutraj poje skledico linota, potem dobi dobrih 150 g sadja, včasih malo več, itak ne moreš vedno pripraviti enako količino, za kosilo dobi pa konkretnih 200 g "česarkoli že" user posted image  (zadnje čase je priden in skoraj vse tudi poje). Popoldne dobi npr. 150-gramski jogurt, zvečer pa spet skledico linota. Ta skledica "drži" okrog 150-200 g , odvisno od posamezne hrane.

priden Gregi...Nejc se sadjka če je zmiksano ne pritakne, no če ima dober dan poje frutek, drugače pa samo kar je v koščkih, in zato mu dajem mandarine, pomaranče, banano, pol se pa konča s takim mehkih sadjem.
Za kosilo poje res veliko in to je edini obrok ko poje veliko, drugače poje med 100 in 130guser posted image

...21.4.08 sva dobila najlepše darilo,ki naju bo spremljalo skozi življenje...

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 3939
11.2.2009 12:41:59   
jana81

jana: jaz sem imela v glavi, da bi imela Alja 3 večje obroke (zajtrk, kosilo, večerja) in 2 manjši malici, pa se s tem ne strinja. Večerje noče jest ima raje mleko pred spanjem, zajtrk no way, samo mleko, malico poje okoli 200g, kosilo normalno in spet mleko za popoldansko malicouser posted image  Nimam ideje kako ji narediti moj red, ker očitno njej ne paše. Smo imeli 3 obroke GH, sedaj smo spet na 2user posted image user posted image
Bom ji pa za večerjo začela "uvajat" kruh + nekaj gor, ker itak večerje ne je veliko in bom to izkoristila za uvajanjeuser posted image

tud Nejcu to ne paše...za zajtrk more obvezno bit flaša, pol ob 10h nekak zdej pojemo sadje ali kruh ali skuto, kosilo je normalno, za popoldan jemo kruh ali kak jogurt, skuto, zvečer pa spet flašo. čokolina sploh noče večuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3940
11.2.2009 12:42:04   
jana81

zame bi bila visoka plača že tam nekje 1200€, s tem bi lahko furala vse kar želim (trenutno ne rabiva plačevat stroškov, kurjave, no nič, samo hrano si plačujeva), no pa da bi imel še moj tako plačo, ne pa da ima pol nižjo.
Če bi bila pa v svoji hiši, kar nekoč bova ,bi mi bilo pa tud to premalo.
Valjda če bi dobla šiht z 2000€ na mesec,bi bila pa že v user posted image .V trenutni situaciji.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 3941
11.2.2009 12:42:10   
jana81

IZVIRNO SPOROČILO: tana7

špelin@, Brina ne poje 1/4 tega, kar poje Gregi user posted image user posted image
njena lepa teža še vedno ostaja skrivnost
sva včeraj malo debatirali s P o tem, pa se ji je zdelo neverjetno - samo gledala me je in sploh ni našla komentarja, ko sem ji povedala, koliko poje

a mandarine lahko papajo?
ne vem od kje mi ideja, da ne dajat pomaranč, mandarin..

Nisem tega mnenja. Tvoja pupa očitno toliko dobi od dojenja. Tudi Alja je kljub parminutnem sesanju(3-5 min) dobila dovolj. Res ni bila bajsa, ampak čist OK.

in tud Nejc je sesal 5-10 minut in dobil zgleda dovolj, ker se je lepo redil. HB ni visel na meni pol ure ali več.

Neposredna povezava do sporočila: 3942
11.2.2009 12:42:16   
jana81

Zavedam se tega user posted image  No, jaz bi rade volje "le" za "golih" 600-700 EUR (brez pokojnine oz. nadomestila oz. eventualne soc. pomoči) 8 ur dnevno pazila malčka user posted image  Matr, to je ogromno denarja!!!

evo špelina bo imela službo, ti pa supr varstvo tana7

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 3943
11.2.2009 12:52:08   
špelin@

Zavedam se tega user posted image  No, jaz bi rade volje "le" za "golih" 600-700 EUR (brez pokojnine oz. nadomestila oz. eventualne soc. pomoči) 8 ur dnevno pazila malčka user posted image  Matr, to je ogromno denarja!!!

Samo pozabljaš, da jaz ne obvladam bio in vegetarijanskih zadev user posted image user posted image  tana7, da ne boš slučajno zamerila, ker ni bilo mišljeno sarkastično, ampak kot hec user posted image  Itak je tudi hrana v vrtcu mešana user posted image  In še 1x: res ne gre za posmeh, ampak sem zinila to za štos.

Drugače pa resno: pošteno povem, da bi za 400 EUR komot vzela v varstvo še enega malčka kot je Gregi, samo je treba vedet, da živim v bloku, nimamo vrta, igrala sicer so tik ob bloku, ampak na voljo vsem, stanovanje je majhno in vprašanje, če bi staršem to bilo ok.

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 3944
11.2.2009 12:53:51   
špelin@
No sedaj pa imam user posted image . Sem se pred par dnevi hvalila kako mi dela tik tak pralni in sušilni stroj in kaj je ?Pralni stroj ne dela oz. dela že, samo bobna ne vrti. Glede na to, da se boben vrti v prazno, mislim, da je šel jermen. Bo Matej pogledal po šihtu, če ne pa servisuser posted image

Naj bo popravilo čim cenejše!!!

Neposredna povezava do sporočila: 3945
11.2.2009 12:55:08   
špelin@

Itak je odvisno od vsakega posameznika oz. od družine, koliko samodiscipline premore. Pa seveda, kje so mu prioritete.

Neposredna povezava do sporočila: 3946
11.2.2009 12:56:27   
špelin@

Ni nujno. Smo pa bili tudi mi mladi in neumni. No, z zdajšnjimi izkušnjami in načinom življenja ter pogledom na vse skupaj se pretiranega "instant" potrošništva pri sebi ne bojim več. Tudi če bi zadela na lotu user posted image

(odgovor članu nia5)
Neposredna povezava do sporočila: 3947
11.2.2009 12:57:29   
hijenca
Halo halo!

Z branjem sem ostala na 146 strani, tako da nimam pojma o čem teče debata. Nekaj sem zasledila, da se pogovarjate o plačah. Jaz sem imela za mene dokaj solidno plačo, pa kar nekaj manj kot 1000 €, pa sem vredu furala, tudi sedaj s to piz...davo porodniško zvozim. Ima pa drugače moj user posted image zelo dobro plačo, ampak kaj, ko sma skupaj le za vikend. Pa itak njegovega denarja jaz ne vidim, jaz ga samo zvlečem v trgovino, nabašem voz, in tisti ki je zadnji plačauser posted image , jaz že nardim tak, da je on zadnji user posted image user posted image . Ko pa bom mogla plačevat varstvo ali pa vrtec, pa bom težko zvozla.

Videk spi svojo prvo rundo. Sem mojega atija peljala v Rutar, ker je kupil eno komodo. V petek mu je sestra pripeljala napačno in sma šla nazaj. In danes nam pripeljejo ponovno napačno, je ata ponorel, če se delajo norca,.... ker ni hotel več čakat 6 tednov, so mu dali tisto, ki je bila v trgovini. Samo ta Rutar je poden od podna.user posted image user posted image user posted image

Sonček Vid ( 8.5.2008 ob 10.36)
Sonček Jakob (4.5.2011 ob 10.43)
Sonček Filip (4.5.2011 ob 10.44)

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 3948
11.2.2009 12:57:34   
Anonimen
Pozdravljene punce:

Jaz se opravicujem ker ne utegnem slediti, prosim ce je bilo v teh dneh kaj direkt zame me pocukajte za rokav...

sedaj bom mela morda mal vec casa te dni, ker sta mami in Samia sle spet k tasci...

vsem vse naj naj user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu špelin@)
  Neposredna povezava do sporočila: 3949
11.2.2009 12:59:50   
hijenca

Samo pozabljaš, da jaz ne obvladam bio in vegetarijanskih zadev user posted image user posted image  tana7, da ne boš slučajno zamerila, ker ni bilo mišljeno sarkastično, ampak kot hec user posted image  Itak je tudi hrana v vrtcu mešana user posted image  In še 1x: res ne gre za posmeh, ampak sem zinila to za štos.

Drugače pa resno: pošteno povem, da bi za 400 EUR komot vzela v varstvo še enega malčka kot je Gregi, samo je treba vedet, da živim v bloku, nimamo vrta, igrala sicer so tik ob bloku, ampak na voljo vsem, stanovanje je majhno in vprašanje, če bi staršem to bilo ok.

Jaz bi tudi vzela otroka v varstvo, ampak trenutno nimamo prostora, če pa bi bila že v novi hiši, pa ne bi dobila službe, pa takoj vzamem 2 otroka, pa še Videk bi bil pri meni.

Sonček Vid ( 8.5.2008 ob 10.36)
Sonček Jakob (4.5.2011 ob 10.43)
Sonček Filip (4.5.2011 ob 10.44)

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 3950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  156 157 [158] 159 160   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  156 157 [158] 159 160   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Najmanjša nedonošenk...
photo
V prvih mesecih je bilo naporno sedeti pred inkubatorjem, moliti, da deklica preživi in ostati močan za njo, ji dajati p...
Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?