Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 13. del:-))) 11.2.2009 12:18:42
|
|
|
|
barbaw
|
IZVIRNO SPOROČILO: kasso IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ Punce, kaj so pravzaprav za vas visoki dohodki? Zanima me čisto vaše osebno, subjektivno mnjenje, ne statistično podkrepljeni podatki. Zame je visok dohodek, če mesečni budget familije presega 3000 eu Ja, s temle se tudi jaz kar strinjam Odličen dohodek je pa zame že, če vsak od staršev zasluži 1000 EUR. No, s tem denarjem bi mi živeli popolnoma brezskrbno. kot sem že rekla...nižji otroški, višje plačilo vrtca... res je
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 13. del:-))) 11.2.2009 12:26:18
|
|
|
|
kasso
|
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: kasso IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: kasso IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ Punce, kaj so pravzaprav za vas visoki dohodki? Zanima me čisto vaše osebno, subjektivno mnjenje, ne statistično podkrepljeni podatki. meni je že 1000 eur veliko, seveda fajn če imaš tako plačo in si brez otrok, ker če imaš otroke si pa na istem s tistimi z nižjimi plačami. Samo je pa res, da kolikor imaš, toliko zapraviš. Jaz sem tudi bolj skromna in ne zapravljam za ne nujno potrebne materialne stvari. Sva pa že z Estrello imele debato visokih in nizkih dohodkov, otroških doklad .... tako da na koncu koncev smo si tisti, ki imamo kaj manj denarja skoraj na istem s tistimi z malo višjimi dohodki, saj imamo višje otroške, manj plačamo vrtec... Skoraj. Še vedno pa vsaj za 500 EUR "striže". Sem pred časom za foro preračunavala našteto. Gregi kaka, zato še ne moreva ven, sončka pa ni več lih za eno privat vartvo Ej, v moje izračune je bil vštet vrtec Oz. da se bomo pravilno razumeli: otroški dodatki in plačilo vrtca. To, kar v svojem postu naštevaš. understand v nekaterih občinah otroci družin z višjimi dohodki ne dobijo vrtca..torej tista razlika gre hitro v maloro, če za privat varstvo plačuješ ekstra zneske...ampak jaz govorim na pamet...nisem šla računat
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 13. del:-))) 11.2.2009 12:28:02
|
|
|
|
nia5
|
IZVIRNO SPOROČILO: kasso IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ Punce, kaj so pravzaprav za vas visoki dohodki? Zanima me čisto vaše osebno, subjektivno mnjenje, ne statistično podkrepljeni podatki. meni je že 1000 eur veliko, seveda fajn če imaš tako plačo in si brez otrok, ker če imaš otroke si pa na istem s tistimi z nižjimi plačami. Samo je pa res, da kolikor imaš, toliko zapraviš. Jaz sem tudi bolj skromna in ne zapravljam za ne nujno potrebne materialne stvari. Sva pa že z Estrello imele debato visokih in nizkih dohodkov, otroških doklad .... tako da na koncu koncev smo si tisti, ki imamo kaj manj denarja skoraj na istem s tistimi z malo višjimi dohodki, saj imamo višje otroške, manj plačamo vrtec... Z odebeljenim pa se strinjam, če dobiš 500 EUR nekak zvoziš, ali pa dobiš 1500 EUR pa tudi nič ne prišparaš ampak pač živiš na veliki nogi.
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 13. del:-))) 11.2.2009 12:29:21
|
|
|
|
nia5
|
IZVIRNO SPOROČILO: suzy85 IZVIRNO SPOROČILO: nia5 IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* jana: jaz sem imela v glavi, da bi imela Alja 3 večje obroke (zajtrk, kosilo, večerja) in 2 manjši malici, pa se s tem ne strinja. Večerje noče jest ima raje mleko pred spanjem, zajtrk no way, samo mleko, malico poje okoli 200g, kosilo normalno in spet mleko za popoldansko malico Nimam ideje kako ji narediti moj red, ker očitno njej ne paše. Smo imeli 3 obroke GH, sedaj smo spet na 2 Bom ji pa za večerjo začela "uvajat" kruh + nekaj gor, ker itak večerje ne je veliko in bom to izkoristila za uvajanje Jaz ji dam kruh pa klobaso ali pa pašteto, ampak res, to ima ful rada, če drugega noče, vsaj to poje zakaj že jst tolk kompliciram pri hrani?! nič klobas še ni probala, paštete tud ne, od namazov sma zdaj pri topljenemu siru! danes boma popoldne - jst kosilo, eva malico - verjetno jedle štruklje. kakšne kolobase to dajete, pa paštetke? kako pa je s čebulo, če je potrebna za hrano? jo daste manj? Klobaso ji dam poli ali pa kako šunkico, pašteto pa Argeto (brez konzervansov)
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 13. del:-))) 11.2.2009 12:29:59
|
|
|
|
nia5
|
IZVIRNO SPOROČILO: suzy85 IZVIRNO SPOROČILO: tilči Takole pa naš počiva po obilnem kosilu: Srček mali
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 13. del:-))) 11.2.2009 12:30:35
|
|
|
|
Estrella*
|
No sedaj pa imam . Sem se pred par dnevi hvalila kako mi dela tik tak pralni in sušilni stroj in kaj je ?Pralni stroj ne dela oz. dela že, samo bobna ne vrti. Glede na to, da se boben vrti v prazno, mislim, da je šel jermen. Bo Matej pogledal po šihtu, če ne pa servis
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 13. del:-))) 11.2.2009 12:31:15
|
|
|
|
nia5
|
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* Gregiju se je pa odprlo Kakšna razliko od prjšnjih 100g na obrok in še to s težavo. Naša je pa spet bolj špičasta glede hrane Ja, sem ful vesela Kako in koliko pa kaj Alja je? Vse se ji je začelo nekaj upirat Je pa večinoma AM okoli 600ml na dan + kosilo ( 130-250) in sadje ali sadje s kuto(okoli 150-250) Sedaj ji nič ne gre kaj preveč v rit.Poje par žličk, pol pa zapre kljun in ga sem ter tja še odpre, predvsem na kako foro Kruh ima rada in piškote ampak se še kar davi Bom za večerjo probala dajat kruh , pa da vidim. Linoti pa no way, mogoče če je fejst lačna kake 100g max. Dobi pa tudi kak puding , doma skuhan in ga poje malo več kot 100gNič kaj pester jedilnik Kako ga pa skuhaš, na kravjem mleku
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 13. del:-))) 11.2.2009 12:32:26
|
|
|
|
Estrella*
|
IZVIRNO SPOROČILO: nia5 IZVIRNO SPOROČILO: kasso IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ Punce, kaj so pravzaprav za vas visoki dohodki? Zanima me čisto vaše osebno, subjektivno mnjenje, ne statistično podkrepljeni podatki. meni je že 1000 eur veliko, seveda fajn če imaš tako plačo in si brez otrok, ker če imaš otroke si pa na istem s tistimi z nižjimi plačami. Samo je pa res, da kolikor imaš, toliko zapraviš. Jaz sem tudi bolj skromna in ne zapravljam za ne nujno potrebne materialne stvari. Sva pa že z Estrello imele debato visokih in nizkih dohodkov, otroških doklad .... tako da na koncu koncev smo si tisti, ki imamo kaj manj denarja skoraj na istem s tistimi z malo višjimi dohodki, saj imamo višje otroške, manj plačamo vrtec... Z odebeljenim pa se strinjam, če dobiš 500 EUR nekak zvoziš, ali pa dobiš 1500 EUR pa tudi nič ne prišparaš ampak pač živiš na veliki nogi. S tem se strinjam. Potem kupuješ pač dražje izdelke in si malo več privoščiš priboljškov, greš na kak koncert, kino itd, pa gre ves denar. Redki so tisti, ki kljub povečani količini denarja živijo enako skromno in višek šparajo.
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 13. del:-))) 11.2.2009 12:32:31
|
|
|
|
nia5
|
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: kasso IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ Punce, kaj so pravzaprav za vas visoki dohodki? Zanima me čisto vaše osebno, subjektivno mnjenje, ne statistično podkrepljeni podatki. meni je že 1000 eur veliko, seveda fajn če imaš tako plačo in si brez otrok, ker če imaš otroke si pa na istem s tistimi z nižjimi plačami. Samo je pa res, da kolikor imaš, toliko zapraviš. Jaz sem tudi bolj skromna in ne zapravljam za ne nujno potrebne materialne stvari. Sva pa že z Estrello imele debato visokih in nizkih dohodkov, otroških doklad .... tako da na koncu koncev smo si tisti, ki imamo kaj manj denarja skoraj na istem s tistimi z malo višjimi dohodki, saj imamo višje otroške, manj plačamo vrtec... Skoraj. Še vedno pa vsaj za 500 EUR "striže". Sem pred časom za foro preračunavala našteto. Gregi kaka, zato še ne moreva ven, sončka pa ni več Pri nas pa HB še je sonček, so šli dedi, Nia in moj nečak na eno turo
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 13. del:-))) 11.2.2009 12:33:03
|
|
|
|
Estrella*
|
IZVIRNO SPOROČILO: nia5 IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* Gregiju se je pa odprlo Kakšna razliko od prjšnjih 100g na obrok in še to s težavo. Naša je pa spet bolj špičasta glede hrane Ja, sem ful vesela Kako in koliko pa kaj Alja je? Vse se ji je začelo nekaj upirat Je pa večinoma AM okoli 600ml na dan + kosilo ( 130-250) in sadje ali sadje s kuto(okoli 150-250) Sedaj ji nič ne gre kaj preveč v rit.Poje par žličk, pol pa zapre kljun in ga sem ter tja še odpre, predvsem na kako foro Kruh ima rada in piškote ampak se še kar davi Bom za večerjo probala dajat kruh , pa da vidim. Linoti pa no way, mogoče če je fejst lačna kake 100g max. Dobi pa tudi kak puding , doma skuhan in ga poje malo več kot 100gNič kaj pester jedilnik Kako ga pa skuhaš, na kravjem mleku Ja tako kot za nas
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 13. del:-))) 11.2.2009 12:35:02
|
|
|
|
Estrella*
|
IZVIRNO SPOROČILO: barbaw IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ Punce, kaj so pravzaprav za vas visoki dohodki? Zanima me čisto vaše osebno, subjektivno mnjenje, ne statistično podkrepljeni podatki. Zame je visok dohodek, če mesečni budget familije presega 3000 eu Ja, s temle se tudi jaz kar strinjam Odličen dohodek je pa zame že, če vsak od staršev zasluži 1000 EUR. No, s tem denarjem bi mi živeli popolnoma brezskrbno. Se podpišem. Če bi midva vsak imela po 1000 eurov se jaz ne bi toliko sekirala zaradi denarja in .... Dostikrat sem pa . Živimo s tem kar imamo in nam čisto nič ne manjka. Sem nekako tako kot Špelin@. Zapravimo kolikor imamo. Saj je pšovsod tako da več kot je več potrošiš. Kaj pa vem, tudi potem zna bit denar problem. Mi2 zasluživa vsak čez 1000 eu, pa ravno tako škriplje kdaj pa kdaj
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 13. del:-))) 11.2.2009 12:36:30
|
|
|
|
nia5
|
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* IZVIRNO SPOROČILO: nia5 IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* Gregiju se je pa odprlo Kakšna razliko od prjšnjih 100g na obrok in še to s težavo. Naša je pa spet bolj špičasta glede hrane Ja, sem ful vesela Kako in koliko pa kaj Alja je? Vse se ji je začelo nekaj upirat Je pa večinoma AM okoli 600ml na dan + kosilo ( 130-250) in sadje ali sadje s kuto(okoli 150-250) Sedaj ji nič ne gre kaj preveč v rit.Poje par žličk, pol pa zapre kljun in ga sem ter tja še odpre, predvsem na kako foro Kruh ima rada in piškote ampak se še kar davi Bom za večerjo probala dajat kruh , pa da vidim. Linoti pa no way, mogoče če je fejst lačna kake 100g max. Dobi pa tudi kak puding , doma skuhan in ga poje malo več kot 100gNič kaj pester jedilnik Kako ga pa skuhaš, na kravjem mleku Ja tako kot za nas Bom še pa jaz probala, sicer pa glede na to da pije mleko v prahu od Pomurskih mlekarn pa ji nič ni, ji od tega verjetno tudi ne bo. Sem gledala one kupljene pudinge da bi ji dala pa se mi zdijo ful umetni.
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 13. del:-))) 11.2.2009 12:41:20
|
|
|
|
nia5
|
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* IZVIRNO SPOROČILO: barbaw IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ Punce, kaj so pravzaprav za vas visoki dohodki? Zanima me čisto vaše osebno, subjektivno mnjenje, ne statistično podkrepljeni podatki. Zame je visok dohodek, če mesečni budget familije presega 3000 eu Ja, s temle se tudi jaz kar strinjam Odličen dohodek je pa zame že, če vsak od staršev zasluži 1000 EUR. No, s tem denarjem bi mi živeli popolnoma brezskrbno. Se podpišem. Če bi midva vsak imela po 1000 eurov se jaz ne bi toliko sekirala zaradi denarja in .... Dostikrat sem pa . Živimo s tem kar imamo in nam čisto nič ne manjka. Sem nekako tako kot Špelin@. Zapravimo kolikor imamo. Saj je pšovsod tako da več kot je več potrošiš. Kaj pa vem, tudi potem zna bit denar problem. Mi2 zasluživa vsak čez 1000 eu, pa ravno tako škriplje kdaj pa kdaj Pa sej pravim, midva sma zaslužila ko sma še bila v Mb več kot dobima zdaj, pa nisma kaj ekstra prišparala (no nekaj malega ), pa nisma imela otroka!!! Pa sma takrat zvozla in zvozima zdaj, pa si rihtama stanovanje (sicer poooočasi), imama obrok kredita....Bi pa še kakšen eurček več prav pasal
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 13. del:-))) 11.2.2009 12:41:56
|
|
|
|
jana81
|
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: jana81 IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: jana81 aja še tole: a mislite da ima otrok dovolj eno mandarino srednje veliko za obrok ? al je to bolj kot vmesni prigrizek ? Moje mnenje je, da je to premalo za obrok. Za prigrizek pa je ok, ja ej mogoče mal butasto vprašanje, ampak sej sem blond ... a ti daš Gregiju 3 velike obroke , zajtrk kosilo, večerja, vmes pa kao malica, manjše obroke ali daš vedno na 3 ure količinsko isto? Ne, ne dobi količinsko isto. Zjutraj poje skledico linota, potem dobi dobrih 150 g sadja, včasih malo več, itak ne moreš vedno pripraviti enako količino, za kosilo dobi pa konkretnih 200 g "česarkoli že" (zadnje čase je priden in skoraj vse tudi poje). Popoldne dobi npr. 150-gramski jogurt, zvečer pa spet skledico linota. Ta skledica "drži" okrog 150-200 g , odvisno od posamezne hrane. priden Gregi...Nejc se sadjka če je zmiksano ne pritakne, no če ima dober dan poje frutek, drugače pa samo kar je v koščkih, in zato mu dajem mandarine, pomaranče, banano, pol se pa konča s takim mehkih sadjem. Za kosilo poje res veliko in to je edini obrok ko poje veliko, drugače poje med 100 in 130g
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 13. del:-))) 11.2.2009 12:41:59
|
|
|
|
jana81
|
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* jana: jaz sem imela v glavi, da bi imela Alja 3 večje obroke (zajtrk, kosilo, večerja) in 2 manjši malici, pa se s tem ne strinja. Večerje noče jest ima raje mleko pred spanjem, zajtrk no way, samo mleko, malico poje okoli 200g, kosilo normalno in spet mleko za popoldansko malico Nimam ideje kako ji narediti moj red, ker očitno njej ne paše. Smo imeli 3 obroke GH, sedaj smo spet na 2 Bom ji pa za večerjo začela "uvajat" kruh + nekaj gor, ker itak večerje ne je veliko in bom to izkoristila za uvajanje tud Nejcu to ne paše...za zajtrk more obvezno bit flaša, pol ob 10h nekak zdej pojemo sadje ali kruh ali skuto, kosilo je normalno, za popoldan jemo kruh ali kak jogurt, skuto, zvečer pa spet flašo. čokolina sploh noče več
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 13. del:-))) 11.2.2009 12:42:04
|
|
|
|
jana81
|
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ Punce, kaj so pravzaprav za vas visoki dohodki? Zanima me čisto vaše osebno, subjektivno mnjenje, ne statistično podkrepljeni podatki. zame bi bila visoka plača že tam nekje 1200€, s tem bi lahko furala vse kar želim (trenutno ne rabiva plačevat stroškov, kurjave, no nič, samo hrano si plačujeva), no pa da bi imel še moj tako plačo, ne pa da ima pol nižjo. Če bi bila pa v svoji hiši, kar nekoč bova ,bi mi bilo pa tud to premalo. Valjda če bi dobla šiht z 2000€ na mesec,bi bila pa že v .V trenutni situaciji.
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 13. del:-))) 11.2.2009 12:42:10
|
|
|
|
jana81
|
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* IZVIRNO SPOROČILO: tana7 špelin@, Brina ne poje 1/4 tega, kar poje Gregi njena lepa teža še vedno ostaja skrivnost sva včeraj malo debatirali s P o tem, pa se ji je zdelo neverjetno - samo gledala me je in sploh ni našla komentarja, ko sem ji povedala, koliko poje a mandarine lahko papajo? ne vem od kje mi ideja, da ne dajat pomaranč, mandarin.. Nisem tega mnenja. Tvoja pupa očitno toliko dobi od dojenja. Tudi Alja je kljub parminutnem sesanju(3-5 min) dobila dovolj. Res ni bila bajsa, ampak čist OK. in tud Nejc je sesal 5-10 minut in dobil zgleda dovolj, ker se je lepo redil. HB ni visel na meni pol ure ali več.
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 13. del:-))) 11.2.2009 12:42:16
|
|
|
|
jana81
|
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ Zavedam se tega No, jaz bi rade volje "le" za "golih" 600-700 EUR (brez pokojnine oz. nadomestila oz. eventualne soc. pomoči) 8 ur dnevno pazila malčka Matr, to je ogromno denarja!!! evo špelina bo imela službo, ti pa supr varstvo tana7
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 13. del:-))) 11.2.2009 12:52:08
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: jana81 IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ Zavedam se tega No, jaz bi rade volje "le" za "golih" 600-700 EUR (brez pokojnine oz. nadomestila oz. eventualne soc. pomoči) 8 ur dnevno pazila malčka Matr, to je ogromno denarja!!! evo špelina bo imela službo, ti pa supr varstvo tana7 Samo pozabljaš, da jaz ne obvladam bio in vegetarijanskih zadev tana7, da ne boš slučajno zamerila, ker ni bilo mišljeno sarkastično, ampak kot hec Itak je tudi hrana v vrtcu mešana In še 1x: res ne gre za posmeh, ampak sem zinila to za štos. Drugače pa resno: pošteno povem, da bi za 400 EUR komot vzela v varstvo še enega malčka kot je Gregi, samo je treba vedet, da živim v bloku, nimamo vrta, igrala sicer so tik ob bloku, ampak na voljo vsem, stanovanje je majhno in vprašanje, če bi staršem to bilo ok.
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 13. del:-))) 11.2.2009 12:53:51
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* No sedaj pa imam . Sem se pred par dnevi hvalila kako mi dela tik tak pralni in sušilni stroj in kaj je ?Pralni stroj ne dela oz. dela že, samo bobna ne vrti. Glede na to, da se boben vrti v prazno, mislim, da je šel jermen. Bo Matej pogledal po šihtu, če ne pa servis Naj bo popravilo čim cenejše!!!
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 13. del:-))) 11.2.2009 12:55:08
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* IZVIRNO SPOROČILO: barbaw IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ Punce, kaj so pravzaprav za vas visoki dohodki? Zanima me čisto vaše osebno, subjektivno mnjenje, ne statistično podkrepljeni podatki. Zame je visok dohodek, če mesečni budget familije presega 3000 eu Ja, s temle se tudi jaz kar strinjam Odličen dohodek je pa zame že, če vsak od staršev zasluži 1000 EUR. No, s tem denarjem bi mi živeli popolnoma brezskrbno. Se podpišem. Če bi midva vsak imela po 1000 eurov se jaz ne bi toliko sekirala zaradi denarja in .... Dostikrat sem pa . Živimo s tem kar imamo in nam čisto nič ne manjka. Sem nekako tako kot Špelin@. Zapravimo kolikor imamo. Saj je pšovsod tako da več kot je več potrošiš. Kaj pa vem, tudi potem zna bit denar problem. Mi2 zasluživa vsak čez 1000 eu, pa ravno tako škriplje kdaj pa kdaj Itak je odvisno od vsakega posameznika oz. od družine, koliko samodiscipline premore. Pa seveda, kje so mu prioritete.
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 13. del:-))) 11.2.2009 12:56:27
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: nia5 IZVIRNO SPOROČILO: kasso IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ Punce, kaj so pravzaprav za vas visoki dohodki? Zanima me čisto vaše osebno, subjektivno mnjenje, ne statistično podkrepljeni podatki. meni je že 1000 eur veliko, seveda fajn če imaš tako plačo in si brez otrok, ker če imaš otroke si pa na istem s tistimi z nižjimi plačami. Samo je pa res, da kolikor imaš, toliko zapraviš. Jaz sem tudi bolj skromna in ne zapravljam za ne nujno potrebne materialne stvari. Sva pa že z Estrello imele debato visokih in nizkih dohodkov, otroških doklad .... tako da na koncu koncev smo si tisti, ki imamo kaj manj denarja skoraj na istem s tistimi z malo višjimi dohodki, saj imamo višje otroške, manj plačamo vrtec... Z odebeljenim pa se strinjam, če dobiš 500 EUR nekak zvoziš, ali pa dobiš 1500 EUR pa tudi nič ne prišparaš ampak pač živiš na veliki nogi. Ni nujno. Smo pa bili tudi mi mladi in neumni. No, z zdajšnjimi izkušnjami in načinom življenja ter pogledom na vse skupaj se pretiranega "instant" potrošništva pri sebi ne bojim več. Tudi če bi zadela na lotu
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 13. del:-))) 11.2.2009 12:57:29
|
|
|
|
hijenca
|
Halo halo! Z branjem sem ostala na 146 strani, tako da nimam pojma o čem teče debata. Nekaj sem zasledila, da se pogovarjate o plačah. Jaz sem imela za mene dokaj solidno plačo, pa kar nekaj manj kot 1000 €, pa sem vredu furala, tudi sedaj s to piz...davo porodniško zvozim. Ima pa drugače moj zelo dobro plačo, ampak kaj, ko sma skupaj le za vikend. Pa itak njegovega denarja jaz ne vidim, jaz ga samo zvlečem v trgovino, nabašem voz, in tisti ki je zadnji plača , jaz že nardim tak, da je on zadnji . Ko pa bom mogla plačevat varstvo ali pa vrtec, pa bom težko zvozla. Videk spi svojo prvo rundo. Sem mojega atija peljala v Rutar, ker je kupil eno komodo. V petek mu je sestra pripeljala napačno in sma šla nazaj. In danes nam pripeljejo ponovno napačno, je ata ponorel, če se delajo norca,.... ker ni hotel več čakat 6 tednov, so mu dali tisto, ki je bila v trgovini. Samo ta Rutar je poden od podna.
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 13. del:-))) 11.2.2009 12:57:34
|
|
|
|
Anonimen
|
Pozdravljene punce: Jaz se opravicujem ker ne utegnem slediti, prosim ce je bilo v teh dneh kaj direkt zame me pocukajte za rokav... sedaj bom mela morda mal vec casa te dni, ker sta mami in Samia sle spet k tasci... vsem vse naj naj
|
|
|
|
RE: Majski hroščki 2008 - 13. del:-))) 11.2.2009 12:59:50
|
|
|
|
hijenca
|
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: jana81 IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ Zavedam se tega No, jaz bi rade volje "le" za "golih" 600-700 EUR (brez pokojnine oz. nadomestila oz. eventualne soc. pomoči) 8 ur dnevno pazila malčka Matr, to je ogromno denarja!!! evo špelina bo imela službo, ti pa supr varstvo tana7 Samo pozabljaš, da jaz ne obvladam bio in vegetarijanskih zadev tana7, da ne boš slučajno zamerila, ker ni bilo mišljeno sarkastično, ampak kot hec Itak je tudi hrana v vrtcu mešana In še 1x: res ne gre za posmeh, ampak sem zinila to za štos. Drugače pa resno: pošteno povem, da bi za 400 EUR komot vzela v varstvo še enega malčka kot je Gregi, samo je treba vedet, da živim v bloku, nimamo vrta, igrala sicer so tik ob bloku, ampak na voljo vsem, stanovanje je majhno in vprašanje, če bi staršem to bilo ok. Jaz bi tudi vzela otroka v varstvo, ampak trenutno nimamo prostora, če pa bi bila že v novi hiši, pa ne bi dobila službe, pa takoj vzamem 2 otroka, pa še Videk bi bil pri meni.
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?