![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 10.2.2009 21:14:07
|
|
|
|
Anonimen
|
Čer! Naše dete že nekaj časa pridno panča jaz pa na kavču zobam brie in gledam dr. Haus-a ... jao jaz sem čist odvisna od tega brie-ja ... bi ga, ne pojedla, požrla bi ga ravno tolk kot ga vidim ... res groza ... a ne morem bit jaz odvisna od npr. pomaranč ali jabolk . Kako ste pa kaj ve?
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 10.2.2009 21:41:32
|
|
|
|
lonja
|
Naša pupa je danes zaspančkala brez tistega jokca, ki sme ga omenjala zjutraj . Sva imeli najin večerni ritual, kopanje, stiskanje in crkljanje, medtem je spravljal spat ta veliko pupo, Manca pa s eje lepo priklopila na ziziko in prav počasi utonila v spanec. Joj, kako je to lepo, hi, hi, hi... . Ji grem kr pomagat, kaj pa vem, kdaj bo prvi alarm. Nočko.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 10.2.2009 21:43:38
|
|
|
|
m a j c i k a
|
Čer, mal pavze md krčki, to je že neznosno, ej ta jok, pa te male solzice in zvijanje, pa prdci, pa ne morma ji pomagat, že tretji večer zapored jo muči od sedmih zvečer pol bo pa menda zaspala tam okrog enajstih,... , še mal... , trenutno je ati na smeni. Ena je spraševala za plenice iz Hoferja, imajo jih od 4-9kg, te so najmanjše, tako kot skoraj vse razen pampersk in Dm-ovih, na žalost. mi smo jih ravno kupli pa mi niso kaj preveč všeč, niso tak mehke kot npr Dm-ove, dobla sem pa Lidlove in vam povem da so enkratne, pa še poceni!!!! Nič, zgleda da rabi ati pomoč, pa lahko noč vsem!!
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 10.2.2009 21:50:32
|
|
|
|
veverica
|
Ojla! Tudi naš malček je sedaj pridno zaspal. Jaz pa se bom spravla študirat literaturo za strokovni izpit! No še kavico si skuham, mal preberem tale forum nato pa za knjige! Uživajte in lahko noč!
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 10.2.2009 22:03:32
|
|
|
|
petruscha
|
IZVIRNO SPOROČILO: veverica Ojla! Tudi naš malček je sedaj pridno zaspal. Jaz pa se bom spravla študirat literaturo za strokovni izpit! No še kavico si skuham, mal preberem tale forum nato pa za knjige! Uživajte in lahko noč! Še ena, ki se pridno uči. Jaz že 4 dni strašim po cele noči-jutri pa akcija, imam izpit na faksu ob 17.00.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 10.2.2009 22:10:18
|
|
|
|
veverica
|
petruscha veliko sreče in znanja ti želim. Bom držala pesti! Kaj pa študiraš?
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 10.2.2009 22:15:16
|
|
|
|
petruscha
|
IZVIRNO SPOROČILO: veverica petruscha veliko sreče in znanja ti želim. Bom držala pesti! Kaj pa študiraš? Fakulteta za logistiko- 3 letnik.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 10.2.2009 22:35:50
|
|
|
|
abi
|
IZVIRNO SPOROČILO: JAPE Naša ima še kr rdečo ritko. Že 4 dni. Ne pomaga nobena kremica, sem že 4 probala (bepanten, sudokreme, praška pasta in ena specialna od bubhna). Zamenjala sem tudi plenice in robčke. Mogoče je malenkost boljš, ampak je še vedno zelo zelo rdeča in pikasta ritka... otika: tale tabela v exelu je dora ideja! poizkusi z hrastovim lubjem - dobiš v lekarni in zares pomaga !
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 10.2.2009 23:25:26
|
|
|
|
mamabranka
|
IZVIRNO SPOROČILO: tinca123 Sva pa pogruntala, da najin sinko ne mara crklanja! On ne ve kako ga jaz rada crklam! Prav očitno je pokazal z jokom, da mu ni do mečkanja in nošenja po rokah. Vse se obrne. Boš vidla. Moj brat se ni maral crklat, še če je dubu lupčka od mami si je takoj brisal usta. Kaj pa zdej? Še pri 25 se je veselo pustil mami crklat, v naročje ji je dal glavo, ona pa ga je crklala .
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 10.2.2009 23:33:21
|
|
|
|
mamabranka
|
IZVIRNO SPOROČILO: 5ra_28 Moj je v prvem mescu dobil 900 gramov, zdaj v drugem pa še manj, 700 gramov. In ima pri 2 mescih in 1 tednu 4600 gramov in 58,5 cm. Tako da očitno dojeni otroci grejo s kg gor bolj počasi. Sam mi je na pregledu rekla, da čist lepo napreduje. Tud mi smo imel tehtanja. Pri 2 mescih in 1 tednu 5350 gramov in 58 cm, pa se samo dojimo. Prvi mesec j pridobil 1300g, drugi mesec 1100g. Nič ne dodajam! Ponoči se ne hraniva - 6 podojev čez dan. Mi full popije, zjutraj je dojka trda ko kamen.
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 11.2.2009 7:55:08
|
|
|
|
zverinca
|
Jutroo!! Kako smo prespali noč? mi kar ok, zadovoljna, naspana hehe Otika, jaz sem tudi nora na brie, sam se sedaj zaradi dojenja kar nazaj držim.... majcika hvala za info o pleničkah iz H... jaz zaenkrat uporabljam tudi DM ker so mi super, bom pa enkrat tudi te probala... Se pa odpravljamo vsi k P, ker ima velika Nika sistematični pregled pri 3letih, da pove kaj zna, me prav zanima kako bo to izgledalo.... Lepo bodite! ps: ste že kaj dale delat dokumente dojenčkom? jaz sem imela včeraj fotosešn z Jernejem za osebno, danes grem pa iskat slikice, sem jih kar poslala bližnjemu fotostudiu da mi naredijo eno slikico, komaj čakam da vidim kako je izpadlo. Potem pa delat osebno izkaznico...
< Sporočilo je popravil zverinca -- 11.2.2009 7:56:56 >
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 11.2.2009 9:14:57
|
|
|
|
čebeli
|
IZVIRNO SPOROČILO: petruscha Čebeli: ti si omenjala, da svojo pupo povijaš široko zaradi kolkov. Si že imela pregled oziroma slikanje in kje? Jaz imam napotnico (sem jo dobila pri pediatrinji) in se moram naročiti v12 tednu starosti. Imaš mogoče kakšno telefonsko in ali se ni potrebno prej naročiti!? Na napotnici naj bi imela napisan datum in uro...naročiš se ne, sam prideš v P v pritličju- tam, kjer smo imele preglede po roku (med tednom, ne za vikend!)...papirje pa oddaš en hodnik prej. Čaki, a nisi mela pregleda že prej?? Ker naša je mela po 3 tednih in ne rabi več širokega povijanja. Pri 3 mesecih je rtg slikanje (mislim da na kirurgiji?- nisem ziher, ker je pri nas to urejal očka )...to se pa v NM naroči čimprej...pa še to bo prekasno-naša bo takrat stara 5 mesecev (huda čakalna lista-bi se mogla naročit že 2 meseca pred porodom ). Ja, drugač je pa prej v Brežicah, številke za tja pa žal nimam- mi je sestra na pregledu ni dala.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 11.2.2009 11:01:38
|
|
|
|
čebeli
|
No, drugač pa..dobro jutro, pa kavica dons še ni padla... evo! Včer sem bila tudi jaz na pregledu pri G in je rekla, da naj bi naslednje začel delat šele čez leto in pol! Js sem se pa že veselila kako bom spet !
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 11.2.2009 11:54:52
|
|
|
|
Nincica1
|
čebeli zakaj pa čez leto in pol? Meni je rekla, da lahko takoj, če imaš pa carski rez pa je dobro imeti vsaj 1,5 leto pavze zaradi šivov in krčenja maternice. Ali katera razmišlja, da bi imela takoj oz. počasi še kakšnega
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 11.2.2009 12:02:33
|
|
|
|
arupnik3
|
živjo ja naj bi bla razlika 1.5 leta da se telo mal unese vrne v prvotno stanje čeprov poznam da so kolegice mele takoj drugega moje mnenje je da bom 100% počakala 1.5 do 2 let se mi zdi za telo kr zmerna razlika pa tut te 2 leti bo hitro minilo ker si ful želim še 1 lp
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 11.2.2009 16:42:45
|
|
|
|
patkapatatka
|
IZVIRNO SPOROČILO: JAPE Naša ima še kr rdečo ritko. Že 4 dni. Ne pomaga nobena kremica, sem že 4 probala (bepanten, sudokreme, praška pasta in ena specialna od bubhna). Zamenjala sem tudi plenice in robčke. Mogoče je malenkost boljš, ampak je še vedno zelo zelo rdeča in pikasta ritka... Mogoče pa ima soor (spoznaš po belem jezičku), za katerega je menda značilen močen plenični izpuščaj proti kateremu pomaga samo daktarin
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 11.2.2009 16:45:09
|
|
|
|
patkapatatka
|
Kako ste se kaj odločile v zvezi s cepljenjem proti rotavirusu?
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 11.2.2009 16:51:01
|
|
|
|
arupnik3
|
midva ne bova cepila proti rotavirusu mala nima starejših bratcov ali sestric pa tudi za v vrtec slabo kaže če bo sprejeta to je moje mnenje in nimam nič proti če jih bote cepile lp
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 11.2.2009 17:16:28
|
|
|
|
veverica
|
Oj! Midva pa sva se odločla, da bova dala malega cepit. Sicer nima bratcov in sestrc ampak je v sosednji hiši 6 otrok, s katerimi smo stalno v stiku in možno da kej od njih faše. Mel pa bi še enga otročička leta 2010, tko da bo verjetno kmal spet akcija !
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 11.2.2009 18:55:46
|
|
|
|
Nincica1
|
Mi bomo tudi cepili, čeprav ni bratcev ali sestric,...za vrtec nam pa tudi slabo kaže, ampak imamo pa bratrančke, sestrične, ki so še majhni, v vrtcu,...boljše preventiva veverica 2010 je lepa letnica ja,...bom premislila tudi jaz
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 11.2.2009 19:40:53
|
|
|
|
čebeli
|
Glede nove ...mela sem carski rez, pa kljub temu nisem ziher da bomo čakali 1,5 leta (je mela moja teta tut-3x zapored)...ene pol leta recimo da počakava. Pol pa ko bo pa bo. In moje sanje o več kot 4 otročkih žal odpadejo! Za cepljenje proti rotavirusu pa še ne vem...najbrž ne, ker ne bomo šli še kmal v vrtec.
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 11.2.2009 20:47:29
|
|
|
|
Anonimen
|
Jao, pa ste ve normalne!!! Kar kuj naslednjega pa več kot 4 pa itd in itn ... ... hecam se in ne me tako razumet, kot da norčujem iz vas ... nasprotno, prav spoštujem vas ... Men je naprimer z Nežo ful lepo pa porod je bil v izi in vse, sam jaz močno močno dvomim, da bom imela še kakega, če me bo pa mojmu ratal naprosit, pa skor sigurno ne prej kot čez 4 leta (razen, če ga ne bova ponesreč naročila ... bognedaj).
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 11.2.2009 21:12:29
|
|
|
|
katja_p
|
Pupe, povejte mi, katere plenice uporabljate? Js mal cenovno gledam trenutno ... pa se mi Pamperske zdijo kr drage, glede na to, kako hitr se porabi paket ... Sicer sm zlo zadovoljna z njimi. A ima katera izkušnje s kakimi drugimi plenicami? So fajn mehke?
|
|
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 11.2.2009 21:15:20
|
|
|
|
mamabranka
|
Glede cepljenja - rotavirus, mi se ne bomo cepl, sej mamo starejšega bratca, ampak smo vsi doma (tud oči, na porodniški ). Vrtec pa je te dni tkointko zlo teško dobit! Tastarejši zaenkrat gleda raj otroke od daleč, tko da se bi mal teži nalezu. Mi zaenkrat ne planiramo več , dva sta zaenkrat dost. Sta pa razlike 22 mesecev. Ko je bil starejši star 1 leto in 1 mesec smo naredili drugega. Čeprav smo v bistvu naredili že enega prej (ko je bil starejši star 7mescov) pa nam ni bil usojen. G je rekla pa prvo naj počakam 3 leta, pa sm rekla, da bi mel še enga čimprej, pa je rekla naj počakava vsaj 1 leto. Moj starejši je super sprejel bratca, tko da ne čakat predolgo punce, po 3 letu so malčki že preveč ljubosumni (tko pravjo, pa od bratranca tamala je bla mal čez 3, pa je začela jeclat, sam da bi dobila pozornost), no ja, res pa je da je vse odvisno od otrokovega karakterja.
< Sporočilo je popravil mamabranka -- 11.2.2009 21:21:14 >
|
|
RE: Božičkovi pomagači 2008 11.2.2009 21:19:46
|
|
|
|
mamabranka
|
Mamo vse vrste pleničk: Pampers, DM in Hofer. Najbolj sem trenutno zadovolnja z Hoferjevimi, cenovno in glede koliko zdržijo in kako se prilegajo ritkici. Tud DM so dobre. Pamperske (4-9kg) mu pa kr do polovice rite zlezejo, se pokaka pa je drekec vsepovsod.
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiMaterinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.